שימו לב!
לכל מחזיקי המסמך:
אם בוחן יחליט לפסול אתכם על המידה ״החריגה״, גם אם אתם מצויידים במסמך, תצטרכו לאשר את אמיתותו מחדש דרך אגף הרכב.
Printable View
שימו לב!
לכל מחזיקי המסמך:
אם בוחן יחליט לפסול אתכם על המידה ״החריגה״, גם אם אתם מצויידים במסמך, תצטרכו לאשר את אמיתותו מחדש דרך אגף הרכב.
אם המהנדס חי רוצו עם עורך דין להחתים אותו על תצהיר לפני שיהיה מאוחר מדי…
ומול מי יברר?
לא קיים יצרן
מה שיוביל רוב הסיכויים לפסילת המסמך
Sent from my iPhone using Tapatalk
דבר אחד אני לא מבין
יש לך מסמך חוקי מיצרן הרכב שמאשר לסופה צמיגי 33
למה לא לפרסם אותו ?
למה לשמור רק לעצמך?
אולי כי המסמך הזה לא הופץ ע"י היצרן באופן גורף ופתוח שמתיר לכולם לעשות מה שבא להם.
אם אני זוכר טוב, עקרונית, גם 33 לא היה הגבול העליון. אפשר היה גם צמיג גדול יותר.
היה צורך לפנות למהנדס של תע"ר, הוא היה נותן רשימה של דברים ושינויים שצריך לבצע - שינוי יחסי העברה, ציריות מחוזקות, שדרוג לבלמים שינעלו את כל ארבעת הגלגלים וכו'.
ועם כל זה היו הולכים לטכניון לבדיקה
וכו' וכו'.
סה"כ קצת טרטור. זה תהליך שלוקח זמן ועולה כסף ובעיקר פרטני לרכב ספציפי, לא גורף.
דרור יש הרבה אנשים שמוכנים להיות ״מטורטרים״ כדי לאשר בצורה חוקית צמיגים במידות 33/35
הלוואי שבעוד רכבי שטח היבואן היה מאשר שינוי למידות ״גדולות״ בתנאי שהלקוח יבצע שיפורים למערכות הרכב
בישראל הכל נתפס והכל יכול לקרות.
כי שמטפסים על עצי הרגולציות, כבר קשה מאוד עד בלתי אפשרי לרדת.
"פקיד".... אהבתי. אנחנו מדברים על בוחן במכון רישוי, כן?...
אני לא מזלזל חלילה בתפקיד רב החשיבות הזה, שחורץ גורלות וגורם לנו להוצאות מיותרות של אלפי שקלים סתם ככה כשבא לו, אבל בחיאת. קצת פרופורציות.
וגם "פקיד" אמיתי במשרד ממשלתי?..... שזה ג'וב פוליטי שמוענק לעסקן מושחת עם שפתים שמתייבשות מרוב שקרים ועינים צרות וקטנות שמתרוצצות לצדדים, שכתר הונח על ראשו וכוח ניתן בידיו ועכשיו הוא פשוט נהנה להשתולל ולהתעלל. למה? כי הוא יכול והוסמך לכך רשמית.
גם הנחיות יצרן הרכב לא נחשבות מול גחמות האדונים רבי החשיבות האלה.
הנה, הוזכר כאן שהמדבקה המקורית על מרכב הרכב עם מידות הצמיגים שהיצרן בכבודו ובעצמו קבע ואישר, לא נחשבת אל מול איזה הוראת רישום של רשות הרישוי והפקידונים שלה.
ככה זה עם עודף רגולציה. כוח להשחית לפקידים ובוחנים שמוכרחים קצת לעשות שרירים כדי להצדיק את קיומם ואולי גם לקבל איזה שטר מקופל כדי שיואילו לחתום. שום דבר טוב לא יכול לצאת מהשיטה הזו.
- - - Updated - - -
אם אני לא טועה, האישור עד מידה 37' כולל.
אבל כמו שציינתי קודם, זה לא גורף אלא פרטני. היה צורך לעבור אצל המהנדס של היצרן כדי לקבל ממנו את המסמכים ורשימת השינויים הדרושים. המהנדס עדיין איתנו, בריא ובועט עד 120 (וגם איש נחמד) אבל היצרן כבר לא קיים, כך שאני לא יודע אם התהליך הזה עדיין אפשרי.
דורון קראתי טוב מאוד
למי אתה חושב אגף הרכב יפנה?
איך הוא יאמת את המסמך?
עברתי 3 מכונים נוספים: אחד לא הסכים לשמוע אותי בכלל, השני שלח אותי להביא אישור ממעבדת רכב ובשלישי פגשתי מנהל מכון סבלני שאמר: תביא מחר את הרכב ונתקדם.
הבאתי את הרכב למחרת, הפקידה: מנהל המכון מגיע רק עוד כמה שעות. תסכול. לא מצליח לשכנע את הפקידה לכוון אותי לאדם הנכון, שעת בוקר, המכון מפוצץ. למזלי ניגשה לעזור לי מנהלת המשרד, התרוצצה אחרי הבוחנים בכל המכון עד שרב הבוחנים הואיל בטובו לבוא לראות את מידות הצמיגים, לא לפני שהעיר על כמה דברים אחרים ברכב (אולי לתחושה הטובה שלו?). חתם על הטופס המדובר עם מידות הרשיון של הסופה ומנהלת המשרד שלחה את הטופס עם הרשיון שלי למשרד התחבורה.
התקשרה אלי היום: "הם מבקשים אישור מהיבואן" (אימוגי דופק את הראש) מסביר לה שהרכב יוצר בארץ והיצרן כבר לא קיים. הבטיחה לשלוח להם שוב... נחיה ונראה.
בכנות - אני מבין למה המכונים לא רוצים להתעסק בזה. לחשוב שאחרי כל מה שהעברתי את המנהלת משרד המסכנה הזו אשלם לה 33 ש"ח בלבד...
המשך יבוא, אעדכן
תפנה למכשירי תנועה. אני חושב שאם מישהו יכול ורוצה לעזור - אתה תמצא אותו שם.
אסף.