נכון, אבל נמרוד לא תחם ללנד-רובר ...
Printable View
נכון, אבל נמרוד לא תחם ללנד-רובר ...
חשוב לדעתי להפריד בדיון בין "מפלצת מוצצת", שעדיין לא הגענו לניסוח ברור ומוסכם לגביה, לבין "לימון" או "נבלה", שזה רכב שאמור להיות סביר לתחזוקה, אבל עבר התעללות והזנחה כאלו שהבעלים הבא מקבל את כל הצרות אחת אחרי השנייה.
לימונים יכולים להיות מזנים שונים, לא עליהם הדיון הזה.
אצלי לאורך שנים, הכלל הוא כדלהלן.
אם שאר העלויות כולל ביטוח, רישוי, טיפולים ותיקונים
(לא כולל עלויות שיפורים מכל סוג שהוא)
עולה על מחיר הדלק של הנסועה השנתית.
זה לא רכב בשבילי.
למשל. אני נוסע כ-20,000 ק"מ בשנה. והרכב שותה 1/10
אלפיים ליטר כפול 7 שקל = 14,000 שקל.
אם מלבד הדלק אני מוציא בשנה עוד 14,000 הרכב עף.
בחישוב יותר פרטני, עלות שאר אחזקת הרכב בשוטף ללא תקלות
אמורה להגיע ל-כ 7000. (3000, ביטוחים. 1600 רישוי. 800, טיפולים.
500, מצבר. 1200, צמיגים.)
אם על תיקונים לא צפויים, אצטרך לשלם סכום זהה. זאת מפלצת מוצצת.
הרכב שלי, בקלות היה יכול לקבל את התואר הזה.
אבל במקרה שלי ושל כל אחד שמטפל ומתקן את רכבו בעצמו.
העלויות נמוכות בהרבה ואני מרשה לעצמי להחזיק רכב
גם כשאני יודע שצפויות לו תקלות שאילו היו מטופלות במוסכים
הייתי פושט רגל.
מפלצת מוצצת - כלי רכב שהיה יקר לרכישה, עמוס בגאדג'טים ואלקטרוניקה, צעיר מ 20 שנה, שהיצרן בכוונה תחילה בנה אותו כך שרק יחידי סגולה מורשים עם ציוד קצה מיוחד והמון שעות למידה מסוגלים לטפל בו, שבכוונה תחילה נעשה שימוש בחלקים המתכלים או מתפרקים לאחר x שנים שהיצרן החליט, ושהזמן מגיע הם מתפגרים בקצב מטורף המאמלל את הבעלים וגורם לו חור בכיס ובמוח.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
איזה שרשור מדכא
אפשר לנעול?
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
רוב החדשות ובמיוחד אלו היקרות, 250k צפונה, כולם יגיעו לגיל שהמציצה תהיה כואבת, ולא בגלל מורכבות מכנית אלא בגלל הדרעק הזה שאיציק גם ציין canbus, כל הרכב קשור ומתנקז למסך המולטימדיה, המסכים האלה לא יחזיקו עשרות שנים, כמו כל חלק מחשב, החום, השמש והזמן יגרמו לנתקים ולשגעת ברכב, כל המחשב והתפקוד נשלט עי המסך, 3008 שנת 2019 ליסינג שהיתה אצלנו החלה לסבול משיגעון במסך עקב חום שמש ישיר לאחר כשנתיים, עד ליומה האחרון אצלנו, נלקחה למוסך היבואן לתיקון מספר פעמים ללא פיתרון ממשי, אז יש אחריות וזה ליסינג, מה יקרה ליד השניה שאין לו אחריות, שיטורטר
וזה לא רק בפיגו, שמעתי על בעיות דומות אצל יצרנים אחרים ונחשבים. עכשיו בואו נחשוב 10 שנים קדימה, רכבים היברידיים, חשמליים, המון יצרנים סיניים אלמוניים יחסית במחוזותינו, לא שסין זה רע, לדעתי עוד 15-10 שנים מה שלא סיני זה דרעק.. כמו כיום מה שלא יפני או קוריאני. תיקון עצמי כבר יהיה בלתי אפשרי, הזמנת חלקים באמאזון או ברוק אוטו תוחלף בעלי אקספרס... חגיגה
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
אין עשן בלי אש.
גם אלילי האמינות של אתמול כבר חורקים היום.
לאורך תקופת האחריות יהיו לך שקט ושלווה אפילו בצרפתיות.
אבל כל יום שהרכב עדיין ברשותך אחרי תום האחריות הוא כבר הימור.
עודף המיחשוב הרג את המכוניות. הטכנולוגיה קמה על יוצריה. המכוניות החדשות חכמולוגיות ומורכבות ברמה לא הגיונית ומנגד לא מתוכננות להאריך ימים. אורך חייהן מתוכנן וקצוב.
אבל התנאים הייחודיים של השוק הישראלי (מיסוי עצום שמוביל למחירים דמיוניים) גורמים להן להמשיך להיות "רכוש בעל ערך" ולהחליף ידיים גם בגילאים וקילומטראז'ים שבכלל לא תוכננו להגיע אליהם, בוודאי לא בנסיעה.
תוסיף לזה תנאי שימוש נוראיים (פקקים בלי סוף) ואקלים הרסני (חום מטורלל+לחות לא הגיונית) שמאיץ את הזדקנות המכלולים ובמיוחד כל אותם מסכים ואלקטרוניקה שרמי ציין ובצדק, ואז תבין שמפלצת מוצצת זה כבר לא רק לנדרובר ו/או SUV פרימיום גרמני של תחילת האלף הנוכחי - היום יותר ויותר מכוניות מודרניות, אולי אפילו רוב מוחץ, כבר ראויות לתואר הזה.
חייב לציין,
שאצלי באוטו האלקטרוניקה (טפו טפו טפו) מתפקדת להפליא. וזה ברכב שהוא צאצא ישיר של לוקאס, פרינס אוף דארקנס ושידוע ב"טרלול" יתר אינהרנטי המגיע עם שם המשפחה.
בקרת אקלים, קרוז קונטרוז, שלל מחשבי שלדה גיר ומנוע, ואפילו מערכת הabs/tc הידועה לשמצה, שעברה את שלב מחלות הילדות ומתפקדת ללא בעיות כבר הרבה שנים. אני לא פוחד מאלקטרוניקה. אלו רכיבים עמידים באופן מפתיע. ואם אצלי הם אמינים, על אחת כמה וכמה אצל יצרנים שמכניסים את הקדמה אחרי שהתגלחו על זקנם של פורצי הדרך.
כן מפחידים אותי המסכים/מרכזי שליטה שהוזכרו קודם. מצד שני,
אם במילא אני אחזיק מחשב דיאגנוסטיקה, אני מניח שאוכל בשעת חירום לתפעל את כל המערכות גם בלי מסך האינפומדיה.
או שיהיה לי כסף לקנות איזה אינאוס גראנדיר...
הגזמה פראית ביותר.
אני עוזר לחבר למכור גולף שהייתה יד ראשונה שלי, ובשנים האחרונות אצלו.
כן כן, אותו יצרן עם שילוב האותיות שאתה כולכך מזהיר מפניו כבר 15 שנה בערך, ומתפעל מהתקלות שמוסך רון משתף, אפשר לחשוב שבמותגים האחרים המוסכים ריקים.
על ה 5% תקלות שומעים שוב ושוב ושוב, וסיפורים ואגדות, אבל על ה 95% אף אחד לא מדבר ולא יודע, אין נתונים.
לעניינינו, אותה גולף עם מנוע טורבו + גיר רובוטי נוסעת בחסכנות (1200 סמק, גיר חסכוני) כבר 11 שנה בכבישים הדפוקים שלנו, ו 116 אלף קמ, בלי שום תקלה מהותית.
טיפול קטן, טיפול גדול, וכו׳. פעם אחת הוחלפו מצמדים למשופרים במסגרת האחריות, יוזמה של המוסך.
איפה כל הסיפורים איפה?
זה מפלצת מוצצת?
אה וסליחה שלא הגענו ל 300 אלף קילומטר ו 20 שנה בכביש. (לא רלוונטי בעיניי)
הרכב הזה עמד במלאכה מעל המצופה מבחינתי.
הייתה לך תקלה באמת מורכבת, כזאת של 6-7-8-9 כניסות למוסך, ברכב 2015+ ?
אחת עסיסית כזאת עם חשבון 5 ספרות ?
אז לא נראה לי שאתה יודע באמת מה זה מפלצת מוצצת מודרנית אורגינל.
ועוד יותר....מה קורה שמפלצת מוצצת מתחברת עם רמת המוסכים הממוצעת בישראל.
אני חושב שאינדיקציה טובה לזה היא כמות התביעות הייצוגיות בהן מפסידות היצרניות בשנים האחרונות.
כמה כאלו פתוחות בישראל כרגע או נסגרו לאחרונה ?
רק במשפחה הקרובה שלי יש :
מגאן עם תביעה על גיר.
דאסטר עם תביעה על מנוע 1.2 שמתפגר.
פיקנטו שזכתה בתביעה על צריכת דלק.
XV שזכה בתביעה על גיר דפוק.
פורסטר שזכה בתביעה על גיר דפוק.
סוזוקי SX4 עם גיר רציף דפוק שאני לא זוכר מה סטטוס התביעה.
איביזה שזכתה בDSG...
ורק במשפחה הקרובה....
ולא תגיד על שפריצר שלא עובד כמו שצריך, אלא על מכלולים שלמים וחשובים (כמה גירים פשוט נוראיים מסתובבים בשוק בעשור האחרון ?)
זה לא בטעות, הרי אלו גופים סופר מנוסים עם מחלקות הנדסה מפה ועד החלל.
זה הכל מיקסום רווחים יחד עם הדרישה לעמוד בדדליינים מאוד צפופים.
"אבי ביטר"
הגולף הזו תקולה בכך שהיא לא מקולקלת,
זה פשוט לימון פגום, תחליף מיד ללימון אמיתי
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
+1
אז זה הסטנדרט לרכבים חדשים? פחות מ- 200k עד שלב התקלות הקשות?
איפה הפרייווטים סובארו לאונה, טויוטה קורולה, ניסאן אלמרה,.. של ה-700k ללא תקלה?
האם מבחינה זו חזרנו לשנות ה-70 לפיג'ו 404 ולפורד אסקורט (אוברול כל 150k אבל לפחות אתה יודע מה מצפה לך)?
(הלוואי [emoji1])
העניין הוא שהציפיות לא ירדו סתם. תרבות הצריכה דוחפת לשם, והכל בשם הצמיחה.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
מהי מפלצת מוצצת ? מבט שלי על צרפתייה (c2 vts) שעברה ימים לא קלים והגיעה אלי :
-קומבינה בטיימינג - ראש מנוע עם 16 שסתומים עקומים.
-3 נגדי מאוורר רדיאטור .
-אגן שמן סגור בקומבינה.
-צמיג אחורי עם תיקון בדופן שלו.
-מסגרת רדיאטור חתוכה - מכסה מנוע לא ננעל.
ועוד ועוד ...
סידרתי הכל (היתה בשימוש יומיומי) , נהנתי כמה שאפשר ומכרתי, במקום זה הגיעה קיה ריו פשוטה שאיזנה אותי.
לא יודע מה הצפיות שלך,ֶיודע מה שלי.
תמו ימי סובארו DL העליזים, בלי מערכות בטיחות, עם זיהום, עם חוסר נוחות, רעש ועוד.
מעל 10ֶשנים ו 100 אלף בלי תקלה, כן זה בשבילי אחלה. וכל השאר בכלל לא מדיד.
לדעתי הרכבים החדשים היום מאוד אמינים.
את הסיפורים של אבא שלי עם האלפות אני עדיין זוכר.
אני גם זוכר אותו הרבה מתחת לאוטו.
חלודה בצבע, חורים בפח, הכל אני זוכר 🤣
אתם נוסטלגים בסהכ, וקשה לכם עם שינויים כי אתם דינוזאורים.
זהו.