אם אתה לא יודע מאיפה להתחיל, אז מה אתה רוצה ממני?
מ.ש.ל
תודה רבה, שבת שלום [emoji3]
Printable View
נתחיל בעדותו של אותו מכונאי.
על גריז.
על תרסיס שמן חטדר.
על שמן גיר.
ובעדויות אחרות על תוסף לסולר.
כל אחד מהם מוצר אחר. שונה לחלוטין. אין מה ללמוד מביצועיו של תוסף משפר חיכוך (כלורין או ZDDP למשל) שרלוונטי לחומצה של שמן חודר (אנחנו מדברים על שלב שיחרור הבורג התפוס ולא על שלב הסיכה) וזה לא קשור לחוזק הקשר בין השמן לנושא (סבון) שבגריז שמעידים כאן על חוזקו. ויש גם תוסף דלק שאני חושב שכולנו מבינים שהוא לא אמור להיות שמן אלא אם כן זה התרגיל הידוע של להוסיף שתי כפיות שמן שתי פעימות לסולר (יש לי סיבה מסויימת לחשוד שזה כך..... )
אז .... נראה שמדובר במותג עם כמה מוצרים איכותיים בפני עצמם - כלומר שהלקוחות מרוצים מהם והם לא תוסף דלק או שמן. ועוד כמה מוצרים שהם 'קסם'
במילים אחרות מיתוג מצויין שמתבסס על מוצרים טובים ועוד כמה מוצרים שאין דרך למכור אותם אלא בעזרת השם.
אסף.
לאחר בירור עם חברים, להלן שני שיתופים/עדויות נוספות:
1. החבר שבדק מנוע ללא שמן- הסיפור המדויק: מנוע שעבד כחצי שעה עם התוסף בשמן. פורק הקרטר לגמרי. המנוע הופעל, הרכב עבד כ- 8 שעות ללא התחממות. רק לאחר כ- 8 שעות התחיל לשמוע נקישות עדינות מכוון השסתומים. זה ממקור ראשון.
2. החבר (זל) במוסך טרקטורים שך הגדש- מסתבר שגם היה מוסיף את התוסף דלק לצובר סולר הראשי (משמש את כל הטרקטורים והרכבים של הגדש). סיפר בזמנו שמאותו רגע הפסיק לחלוטין להתעסק עם מערכות הדלק ברכבים (לפני זה היה לו לא מעט התעסקות).
אני לא מנסה לדחוף פה כלום. ולא לטעון שהמוצרים עושים קסמים. אבל מכיוון שעלו פה טענות שזה לא עושה כלום חוץ מלכיס, מוצא לנכון לשתף.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
עדויות כאלה הן לא הוכחה מדעית, אבל אותי הן משכנעות שהמוצר טוב. כי מדובר בניסיון אמיתי בתנאים משתנים ברכבים שונים.
לי יש ניסיון אמיתי ארוך שנים עם המוצר NRG1, ואני יודע להגיד שבלפחות 10 רכבים, החל ממשאית מק f700 בשנות ה-80 שעשתה 700k קמ בשמונה שנים על מנוע קמינס שנחשב מנוע עם תוחלת חיים קצרה יחסית, ונמכרה תקינה, ועד לבערך שנת 2015, השתמשנו בתוסף שלהם לכל המנועים, דיזל ובנזין, והמנועים החזיקו והחזיקו ולא אכלו שמן.
דוגמה נוספת היתה לי חיפושית שקיבלה את התוסף, לאחר כמה שנים שחרשתי איתה את הארץ הלכה בתאונת טוטאל לוס, מכרתי את המנוע למישהו שהתקין אותו בחיפושית אחרת, שנסעה ונסעה, בערך 20 שנה סה"כ. המנהל של מוסך צ'מפיון רכב הנגב שטיפל ברכב ההוא (היה בזמנו המומחה לחיפושיות באזור) היה מזכיר לי בהתלהבות כל פעם שפגשתי אותו שהרכב ההוא עוד נוסע והמנוע שלו פיקס, ושהוא לא ראה דבר כזה.
הפסקתי להשתמש בתוספים האלה כי השמנים המודרניים מכילים כבר הרבה תוספים והאיכות שלהם השתפרה ולכן אני פחות רואה צורך להוסיף.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אין קסמים. תוספים מסויימים נמצאים היום כבר בתוך השמן - כמו מוליבדן דיסולפיד או zddp. אלו באמת תוספים טובים והם לא טוענים להיות 'פלא'.
העניין הוא שמנוע מודרני - נגיד יורו 4 ומעלה - כבר מאוד רגיש למפרט המאוד מדוייק של השמן. תוסף שאתה לא יודע בוודאות שמתאים - יכול להועיל אבל יכול גם להזיק.
לכן כשכן משתמשים בתוסף נקודתית למקרה ספציפי - כדאי לדעת מה שמים.
אסף.