תגובה: דאסטר - היום שאחרי 🤔
אני מסתמך על מה שכתב הפות״ש מתחילת השרשור ....עם כל ההתפזרות שלי והבכיינות שלי באמצע
עדיין נשארתי נאמן למה שכתב הפות״ש : רצה לחשוב על הרכב הבא אחרי הדאסטר (ואני באותה דילמה רק עם רצון גם לעשות טכני יותר מבינוני כמו שאני עושה היום) .
ולפי התיאורים שלו והתשובות שלו אני ממליץ לו להשאר בעולם של הדאסטר היות ומי שמחזיק אנדרדוג כמו דאסטר ונהנה ממנו ומשיג ממנו תמורה
כמו שאני משיג מליברטי לדוגמא ...
לא צריך לקפוץ חצי מדרגה לברונקו ביגבנד,אאוטרבנקס ,רנגלר ספורט,וויליס כל הסדרות איבזור עד הבדלנדס\רוביקון כי למעשה רק מרוויח - הילוך כוח בראייתי כי כל השאר השדרוג עוד יותר מינורי לעומת דאסטר שעולה חצי בהכל מברונקו או רנגלר ....
הפות״ש כמו הרבה חברים שלי וכמוני - נוסע על דאסטר 15 שנה ...ומרוצה ולא מחפש לקפוץ מדרגה ברמת הטיולים
אז ...אני לא חושב שהוא צריך יותר מדאסטר חדש
כשאתה נוסע על רכב חדש ב150 לעומת משומש ב250 או 400 ו500 אחרי שבאת מכלי בן 15 אתה רגיל להעיז יותר ,אתה מרשה לעצמך לנסות מעלות בשביל לעשות יותר\או כמו שיש לו עכשיו לפחות ולכן להמשיך לדאסטר חדש בראייתי
ייתן לו יותר מהחבילות פשרה בברונקו או ברנגלר
הרנגלר ספורט אופציה מעניינת..
מודה שלא מכיר את הרכב.
אבל מרגיש שזה קצת מאולץ, ולא מה שאני מחפש..
מבחינת נסועה שנתית ההערכה שלי כ20,000 ק'מ בשנה.
ערן
תגובה: דאסטר - היום שאחרי [emoji848]
לך תעשה סיבוב ...
אני מצאתי שזה רחוק שנות אור מאיכות נסיעה שאני מוכן לנסוע בה.
ובכל מקרה אני לא מוצא טעם לשלם את ה overhead הענק של חיי היום יום ושל המון אוטו שיהיה חסר שימוש ברוב הזמן. אצלי.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
תשמע
תראה
כדי להתחזק עם בחירה מסויימת, כדאי לשלול את האלטנטיבות נכון? או לפחות לבדוק אותם?
אני ממליץ לך בחום, לעשות סיבוב, רק סיבוב ברנגלר, הדגש על JL, ותחליט אם אתה מתחבר או לא.
אני מוכן לעזור בזה אם אתה מוכן לקפוץ לאיזור שלי, או שאמצא מישהו קרוב אלייך.
פעם נהגתי על ה 3.8 טיול לדרום. זה הרחיק אותי מ jeep בערך עשור.
כשהגעתי ל jl לא האמנתי כמה הם שיפרו את החיים בכביש.
הרכב נוח, יציב, ושקט הרבה יותר ממשאיות הדיזל של שנות ה 2000 (פאגרו לאנדקרוזר וכו).
תעשה סיבוב, אחכ תחליט.
יכול להיות שהחיוך יבטל שיקולים אחרים.
הרי בסוף בסוף, אנחנו אוהבים רכבים, ולא תמיד הבחירות שלנו שכלתניות נטו. יש עוד משהו.
הדברים שגורמים לנו כיף, עליהם אנחנו מוכנים לשלם.
תנאי חובה לסיבוב - כלי כמה שיותר קרוב למקור, אם לא סטוק.
זה מה שאתה צריך. בלי הגבהה בלי צמיגים בלי כלום.
איך לעזאזל הגענו מבנאדם שהדבר היחיד שמפריע לו בדאסטר זה הגיל, לרכבים כמו רנגלר או ברונקו?
ועוד אחד שעושה 20,000 ק"מ בשנה.
אם כבר ג'יפ של ג'יפ, הדבר הכי קרוב לדאסטר, ועם התקדמות מסוימת, זה ה KL טריילהוק. אבל יש רק שניים למכירה (מלשון, כמעט אין רכבים כאלה על הכביש) ואף אחד לא יודע להגיד מה עלויות האחזקה שלו, ואיך הוא ביום יום.
הוא חיפש המלצה לרכב לא?
לא ניסינו להמיר את דתו, או לשכנע אותו להצטרף לכת עם טקסים מיניים פגאניים מעורבים עם חיות בר.
כן, יכול להיות שבא לו רנגלר. אם הוא יכול, ורוצה…אפילו שהיה לו דאסטר.
זה אפשרי.
אייל. לפחות לא קבל המלצה להחליף את האשה לטויוטה
קבלנו הסבר איך זה הגיוני ...
אם יש לך את הכסף .. אתה צריך את הכי יקר שנכנס בכסף הזה .
אני - בעד. אם יש לך. למה לא להנות?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני - בעד. אם יש לך. למה לא להנות?
אסף.
אולי כי מה שמהנה את אבי או שלמה. זה לא מה שמהנה את ערן ?
ולכן לא כתבתי ממה להנות. כל אחד מה שבא לו. אבל להגביל את עצמך מחשבתית בגלל השקל שיש לך ולא תוציא - מתכון לדיכאון.
ו...כן. רנגלר זה כיף. ברונקו עוד יותר. סטנדרט. בלי כלום. עליית מדרגה מדאסטר בכל פרמטר שהוא - כולל בצריכת הדלק.
אסף.
למה לא לחוות משהו חדש?
להחליף את המשפחה אי אפשר (או פחות רצוי) וגם להחליף עבודה זה בעייתי, אבל להחליף רכב זה אפשר.
גם אני הייתי באותה נקודה לפני חודשים ספורים. היה לי רכב מצויין שדי סיפק את צרכי אבל כבר התחיל להתיישן. ברירת המחדל הייתה להחליף עם שנתון יותר חדש אבל רציתי משהו אחר לגמרי ואני לא מצטער על כך.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
אני לא אמרתי לחסוך עד מוות ולהתכלב ..
אבל המנוע 2.0 טורבו של הרנגלר הוא לא באמת כיף .. בטח לא עם ההחלפות הילוכים כל הזמן כדי לשמור על מומנט או וואטאבר
ואחרי שאתה מתרגל לנסוע בפרייבט. אז הוא גם לא נוח וקופצני ..
ולמרות שהוא מבחינת שטח שמיים וארץ מהדאסטר. לא באותה סקאלה .. זה לא תמיד הכי חשוב. לי אישית זה לא חשוב. אחרת הייתי קונה משהו יותר 'שטח' .. אולי גם ערן מוזר כמוני ..
וכן. אוטו. כל אוטו כששמים עליו גלגלים גדולים ויושבים גבוה מעל התנועה ויש לו כננת ושנורקל וערימת ציוד השרדות על הגגון .. הוא יפה וסקסי .. נכון. גם חיפושית תהפוך לגרסת סהרה דזרט אקסטרים ככה. והיא תהיה הכי מגניבה בעולם .. ומנוע פורש מטורף מאחורה ולדים בכל פינה ואנדרואיד אוטו ... ומה לא ... ועדיין יש כאלו שזה לא מה שחשוב להם.
נכון. ולכן כאן נותנים רעיונות כל אחד את הרעיונות שלו ובסוף מישהו שביקש את הרעיונות מחליט, בוחר, שם את הכסף שלו לפי מה שחשוב רק לו.
ואף אחד לא יכעס עליו או יהיה איתו ברוגז בגלל זה.
אסף.
לתחושתי (סתם תחושת בטן גדולה) לצודקת של ערן הרנגלר יהיה חשוב וכן כשמה היא תמיד צודקת...ותכלס היא הקובעת...:) :p:cool:
גיא
אני לא מסכים עם רוב הדברים שרשמת בתגובה האחרונה.
לא שזה משנה משהו, בסוף כל אחד עושה את הבחירות שלו. וכוחות השוק בדכ אומרים משהו.
אני עם המנוע 2.0 של אלפא, נהנה מכל רגע, כח מתפרץ זמין (לא כמו בדאסטר אבל עדיין) ואין לי מושג על מה אתה מדבר בהעברת ההילוכים.
המנוע הזה מיוחד, כשהוא קר הוא מפמפם כזה כמו פעם 😂, כשהוא מתחמם הוא שקט ביותר ונותן ביצועים מעולים. גם 130 קמש בכביש, בלי שום בעיה, ואני לא בטוח שבפחות נוחות מהפרייבט שלך.
מאיפה הנסיון שלך עם הרנגלר? על איזה כלי?
לגבי גלגלים גדולים, גגון וציוד, אלה מסוג הדברים שדווקא פוגעים בנסיעה בכביש, ואני בדעה של רק אם חייבים.
יש כאלה שתחביב השטח שלהם הוא קצת שונה משלי ושלך, והם מוכנים להקריב לטובת זה התנהגות כביש.
כל אחד והבחירות שלו. גם סבבה.
אבל בוא, גם נסיעה קצרה בכביש לעבודה, היא הרבה יותר מהנה וסקסית עם הרנגלר מאשר הדאסטר לדוגמא. בוא….
שאר הדברים לגבי הכסף, יקר, יש לי אבל זה לא שווה את זה, אני בכלל לא רוצה להתייחס לזה, וזה לא רלוונטי בכלל לדיון או בכלל.
התנהגות כלכלית, ראיית חשבון, השקפות על החיים, זה בפורומים אחרים נראה לי. לא נכנס לזה.
אבל אם בכל זאת אז רק משפט אחד -
יש לך מספר שנים מוגבל לפני שכל זה הופך להיות באמת פתטי, והרבה דברים כבר לא יעניינו או ילהיבו אותך.
שיהנו :). אני הכי אשמח בעולם בשבילהם. !
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
גיא
אני לא מסכים עם רוב הדברים שרשמת בתגובה האחרונה.
לא שזה משנה משהו, בסוף כל אחד עושה את הבחירות שלו. וכוחות השוק בדכ אומרים משהו.
אני עם המנוע 2.0 של אלפא, נהנה מכל רגע, כח מתפרץ זמין (לא כמו בדאסטר אבל עדיין) ואין לי מושג על מה אתה מדבר בהעברת ההילוכים.
המנוע הזה מיוחד, כשהוא קר הוא מפמפם כזה כמו פעם [emoji23], כשהוא מתחמם הוא שקט ביותר ונותן ביצועים מעולים. גם 130 קמש בכביש, בלי שום בעיה, ואני לא בטוח שבפחות נוחות מהפרייבט שלך.
מאיפה הנסיון שלך עם הרנגלר? על איזה כלי?
לגבי גלגלים גדולים, גגון וציוד, אלה מסוג הדברים שדווקא פוגעים בנסיעה בכביש, ואני בדעה של רק אם חייבים.
יש כאלה שתחביב השטח שלהם הוא קצת שונה משלי ושלך, והם מוכנים להקריב לטובת זה התנהגות כביש.
כל אחד והבחירות שלו. גם סבבה.
אבל בוא, גם נסיעה קצרה בכביש לעבודה, היא הרבה יותר מהנה וסקסית עם הרנגלר מאשר הדאסטר לדוגמא. בוא….
שאר הדברים לגבי הכסף, יקר, יש לי אבל זה לא שווה את זה, אני בכלל לא רוצה להתייחס לזה, וזה לא רלוונטי בכלל לדיון או בכלל.
התנהגות כלכלית, ראיית חשבון, השקפות על החיים, זה בפורומים אחרים נראה לי. לא נכנס לזה.
מזה.
ולא .. אני לא חושב כמוך.
:)
וזה בסדר !
כוחות השוק אגב אומרים שג'יפ זה נישה. טויוטה קורולה הרבה יותר נפוץ .. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...49dcf45dbd.jpg
כוחות השוק בשוק השטח…
טוב אני מסיים פה, שלא יהפוך לעוד התנצחות.
בהצלחה לפותש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
כוחות השוק בשוק השטח…
טוב אני מסיים פה, שלא יהפוך לעוד התנצחות.
בהצלחה לפותש.
תארגן מפגש שווארמה
אני מבטיח לבוא :)