אני דווקא מוכן לשקול הצעות... ;)
קובץ מצורף 142479
Printable View
אני דווקא מוכן לשקול הצעות... ;)
קובץ מצורף 142479
לדעתי ה T7 ייתן לך הכי הרבה מכל אלו שהזכרת. 2 צילינדרים, דגם חדש עם מערכות בטיחות. נוסע מצוין בכביש ויודע לעשות גם שטח יותר טוב מכל האחרים שהזכרת. לדעתי יקח לך הכי הרבה זמן למצות אותו ולחפש משהו אחר.
אגב, מה זה "אין הרבה כאלה"? מה התקציב? אתה מחפש משומש או חדש?
אין הרבה משומשים וזה סימן טוב. זה כי הוא הושק לפני כשנתיים וחצי ומפני שאנשים מאוד מרוצים ממנו לא מוכרים. זאת דעתי.
את הטנרה אחליף כשיגיע הזמן ב T7 אם לא יגיע משהו חדש ועדיף לשוק. כרגע אין כזה.
אם אתה רוצה משהו קצת יותר מוטה שטח ונוח למתחילים, הייתי הולך על DR650 אבל הוא סינגל על כל המשתמע מכך. אמין בצורה בלתי רגילה, קל משקל לעומת אדוונצ'רים אבל רועש ומווברץ ועם פחות כח מה T7, ורסיס ואחרים.
הבנתי נכון? נסיעות על הכביש של 10 ק"מ ביום, וגם זה לא כל יום?
אם כך אז כמובן ש-690, אין לך צורך אמיתי בשאר מוכווני כביש שהוזכרו כאן (390, טנרה 700 וכדומה).
אחרי יותר מ 40 שנה עם אופנועים כאלה ואחרים, פשרה נוחה שמצאתי בין כל מכלול השיקולים הוא אופנוע ימאהה WR250R, הדגם האחרון הוא משנת 2017. אופנוע עם מכלולים ואיכות בניה גבוהה, מאוד אמין ויחסית לנפח של 250 הוא דיי חזק. בשטח הוא כיפי, אבל לא ברמה של אופנוע אנדורו מקצועי, עדיין, הוא שוקל 20 ק'ג ויותר וחלוקת המשקל שלו נוטה יותר קדימה לטובת יציבות בכביש. על הכביש, הוא מסתדר לא רע, מנוע קטן שמסתובב מהר, פחות ויברציות, יותר חסכוני, 25 קמ'ל. עם תחת מברזל, אין בעיה לרכב 300-400 קמ ביום, במהירות של 90-100, עשיתי זאת כמה פעמים, פלוס נוסף בתחזוקה, פחות ביטוח, ופחות יקר בחלקי חילוף לעומת אופנועים יותר גדולים.
אם נדב לא היה מזכיר טיולי כביש, והרכבה, הייתי זורק עליו מזמן את הdr650.
ללא ספק האופנוע הכי ורסטילי (והכי טוב) שהיה לי. עושה הכל, וגם לא רע. אם לא הייתי נדרש למרחקים בכביש בינעירוני, הייתי קונה עוד אחד, ולא את המקבילה הדו גלגלית לטויוטה קורולה שיש לי היום.
אלא מה,
המתלים שלו לא מיועדים להרכבה. בקושי עם בנאדם בודד הם יודעים להתמודד, ועל אף שיש בחול שוק שיפורים לא רע, לא נראה לי שזה הכיוון של נדב.
ה690 אופנוע קרבי מדי לרוכב לא מיומן. ושוב, בנסיעות כביש ארוכות או בהרכבה הוא לא תענוג. וגם הוא סובל מבעיות אלקטרוניקה (גם בלאי יותר גבוה, כי בכל זאת, המון כ"ס על מנוע ואופנוע קלילים, עם כמות שמן קטנה, גובים מחיר, אבל זה לא במסגרת "תקלות").
היתרון של שני אלו הם היכולת לנסוע בשטח אמיתי (ה690 יותר). לא נדרש כאן.
לגבי הt7, לעניות דעתי תצטרך לקנות אחד מונמך. יש אפשרות כזאת (השכן שלי קנה עכשיו כזה ישר מהחברה).
ועדיין,
אני חושב שבשביל ההתחלה, כדאי משהו פחות שטח ויותר כביש, במעטפת יותר פשוטה וזולה. אחד שגם אפשר יהיה למכור בשניה ברגע שתרצה.
אי אפשר לקנות אחד t7 ולהנמיך? אני 1.7 ד"א.
הצלחת לבלבל אותי, אז על מה אתה ממליץ? ורסיס?
עשיתי חיפוש על 2020 ומעלה, יש בערך 10 מודעות, חלקם סוחרים/סוכניות, אני יודע שבאופנועים הק"מ והידיים גבוה אבל בכל זאת מעדיף לחפש את ההכי טוב.
עזוב תקציב כרגע, זה יכול להיות 30k ויכול להיות 60k. ההתלבטות שלי זה מה יתאים בשלב הזה, ואם אתחבר שוב או לא, ואז זה יעמוד בחניה....
מניח שאלך בקרוב להציץ מקרוב בכמה כלים ואחזור לדווח כאן.
כמי שמתעסק ביום יום עם התוצאות הכואבות של רכיבה על דו גלגלי, גם אם מבין את המחלה והמשיכה הבלתי ניתנת לשליטה לרכיבה על אופנוע, עדיין קשה לי עם זה וקשה לי לעכל שגם פות"ש וגם חלק מהמגיבים עברו פגיעות לא קלות ובכל זאת חוזרים לרכיבה...
חברה עשו הכל שלא תתרמו לפרנסתי או פרנסתם של עמיתים למקצוע העוסקים בנפגעי תאונות דרכים- שמרו על עצמכם ושימו בראש השיקולים שלכם בבחירת האופנוע הנכון את הבטיחות ועד כמה הוא נשלט
הבטיחות של אופנוע, או כמה האופנוע נשלט זה החלק הכי קל.
הבעיה היא כל המסביב...
ציינתי בראש השרשור לא להיתייחס לזה, אבל אם כבר התייחסת שלמה אז אני יענה לך.
מי ש"נגע" פעם אחת בחיידק הזה, לדעתי בלבד, זה לא משתחרר ממנו.
נתחיל מיזה שאתה הוא הצודק. ומה שהיה פה בכבישים לפני עשור או שתיים זה לא מה שהיום.
היו איתי בבית לוינשטיין אנשים שהיינו ביחד זה לצד זה על כיסא גלגלים, חלקם כבר מיד קנו כלי חדש שחיכה להם בבית, ואולי זה מה שזירז את ההחלמה שלהם, לך תדע, אני שראיתי כבר את כל הזוועות שאפשר(לא רק מהכביש) ומבין ויודע מה יכול לקרות כתוצאה מ... עדיין יושב על הספסל... עדיין מחפש במראה את הרוכב שיפתיע אותי...
אולי אחזור לרכוב ואולי אוותר שוב, לא יודע. אבל החיידק קיים מדגדג ובועט לפעמים. הוא מחכה להתעורר ולפרוץ.
זה יקרה מתישהו זה בטוח אני יודע. רק לא יודע מתי...
ואם כבר אז כבר, עוד דילמה, הילדים רואים את הבני דודים שלהם רוכבים ורוצים גם, מתים לזה, ואני כרגיל עונה בשלילה, (והם יודעים למה) ומשיב- "תקבלו הכל רק לא זה", ועכשיו לך תסביר להם מה זה חיידק שבוער בך.
מ 1999 אני מתאפק ... בקושי.
שרשורים כאלו עושים את זה יותר קשה ..
Sent from my DN2103 using Tapatalk
אהממ, זה שוב אני.
לא בקטע של לשכנע את נדב, ברור שהוא רוצה כביש ושיהיה לו בכיף גדול.
אבל בעניין הסכנה, אני חוזר ומדגיש שבשטח יחס הכיף לסיכון הוא פי אינסוף יותר טוב מבכביש.
על מרחץ הדמים של אופנוענים בכביש שומעים כל שבוע, אבל על כמה נפגעים בשטח שמעתם? ובאיזה מידת נזק? יש נפגעים, ברור שיש, אבל שבריר ממה שקורה בכביש.
הסיבות ברורות: מהירות נמוכה בהרבה, היעדר כמעט מוחלט של רכבים אחרים, ולדעתי גם מיגון טוב יותר. וזה כשאין משטרה וחוקים והרכיבה נעשית כמעשה של שגרה על המגבלות.
אפשר לחסוך בתגובות את המיקרים המצערים 'שלכם' שקרו בשטח, גם אני סדקתי כמה וכמה עצמות ב35 שנות רכיבה ומכיר מיקרים (ספורים) של פציעות קשות. אני מדבר על הסטטיסטיקה הגדולה של הרוגים ופצועים קשה, ועל זה קשה להתווכח.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
מה שמיכה כתב. בשטח הסיכון ברמה סבירה לחלוטין. עם האופנוע החמישי, האחרון שלי, XR600, זה בדיוק מה שעשיתי אתו, בשבילים, באיזי, עם הבנות ועם אשתי, והאמת היא שגם פה ושם יצאנו לכביש ודרכו למסעדה הקרובה. הסיכון היה לגמרי בגבול הסביר, לדעתי.
תוריד את ההתגרזנות מול מעקות בטיחות, רמזורים כתומים ומכוניות ורמת הסיכון משתנה פלאים.
ו... אביזר הבטיחות החשוב ביותר הוא הראש.
שנארגן טיול אצל אריק? קצת רמות מנשה קליל למתחילים ולהוריד אבק?
או שניקח שיירה רגועה בכבישי דרך אלון מאיזור מעלה אדומים ועד 667 קצת לפני עמק בית שאן ונעלה את פיתולי הגלבוע?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אהלן,
נסיעה בכביש היא סבבה, אני לא יודע להשוות לסינגל בנפח מנוע גדול פשוט כי עולם לא ניסיתי
לי מספיק לשייט על 110-120, ומרגיש בסדר גמור
130 כבר עולה לסלד גבוה שמרגיש מתאמץ ופחות נעים, לי לפחות. (בשלב הזה גם הרוח היא פקטור)
אני גם עברתי לצמיגי שטח אז גם לזה (כמו בג׳יפ) יש השפעה.
מוזמן להרים טלפון(שולח בפרטי) וגם לבוא להתרשם…
אביב
אני מסכים עם מיכה במיליון אחוז....דרך אגב בין זו בדיוק הסיבה שאני מחפש את האדרנלין שלי ברכב שטח ובשטח ובעיקר זחילת סלעים ומעבר מכשולים ולא מחפש אדרנלין עם רכב ספורט מופרע בכביש הציבורי- בשטח יש הרבה פחות סיכון לי וליתר הרכבים שמסביב
אף אחד לא הזכיר כאן אופנוע חביב וקליל שייתן את מה שביקשת - BMW GS 310 .
אופנוע סינגל זריז - ממש לא מורגש חיסרונו של צילינדר נוסף והוא יודע לנסוע היטב ( עם מורכב ) גם בעביש וגם בשטח .
יש כזה לבני אשר ירד מ- R6 וטימקס - מאוד מרוצה .
אילן
מה לגבי אופני שטח מלא עם מנוע /סיוע חשמלי?
עולה על מתקון וו גרירה ללא צורך בעגלה, לא מבקש רשיון, שקט ונעים, ואולי אפילו מעט יותר בטוח.
אני רכבתי על אופנועים בעבר עם דו"ש בכביש ובשטח, אחרי פעמיים שרכב ניגב אותי הבנתי שכביש זה לא לאופנועים וזה היה לפני 25 שנה, כשעוד היה אפשר לראות אספלט בין המכוניות,
לדעתי היום גם בשטח מסוכן עם כל הכלים המטורפים שטסים בשבילים.
צריך לקום ממש מוקדם כדי ליהנות מרכיבה שקטה לפני שרוכבי המנועיים מתעוררים, 5 6 כזה.
בהצלחה לכם ובריאות
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
אני מסכים עם כל מי שכתב על הסיכון עם אופנוע בכביש. ניתן להוריד אותו ע"י זהירות ומיגון אבל במקרה פגיעה הנזק גדול יחסית לרכב.
כל אחד, בייחוד בגיל 50, עושה את השיקול שלו.
גם מי שמעשן יודע שזה כנראה יפגע לו בבריאות ויוריד לו 10 שנים מהחיים אם לא יהרוג אותו קודם רחמנא ליצלן בייסורים. וכן, גם רופאים שמכירים טוב את הסטטיסטיקה מעשנים ואפילו כבדים. כל אחד והשיקולים שלו.
אופנוע וסיגריות זה לא סם, זה חוקי וזה מסוכן כמו הרבה דברים אחרים.
אגב סטטיסטיקה, גם אני קורא כמעט כל יום על אופנוען שנהרג או נפצע קשה, אבל אם ננכה מהסטטיסטיקה את השליחים הצעירים על הקטנועים, היא משתפרת. ואם נרמה את עצמנו ונבדוק סטטיסטיקה של בני 50+ על אופנוע (לא קטנוע) אז יש שוב שיפור משמעותי. אני לא מנסה לשכנע אף אחד לעלות על אופנוע ויודע שאם נפלת בסטטיסטיקה אז נפלת חזק.
אבל, אם מישהו בוגר החליט, אין לי בעיה לעזור לו להחליט מה לקנות. ולענייננו:
הבמוו 310 לא מתאים לשטח למרות ה"מקור" מלפנים. לדעתי תרגיש שמיצית אותו מהר מאוד.
הקטום 690 - יש תמיד מלחמה בין חובבי האוסטרי ליפנים מי יותר טוב/חזק/אמין/מתאים. אני בחרתי ביפני ועדיין חושב שלצרכים שהגדרת ה T7 יותר מתאים מהקטום 690. וכן, אפשר להנמיך גם אופנוע משומש.