תגובה: כ- 4.5 מיליון ש"ח מטיילים בנחל עדשה בשישי האחרון.
אבי ביטר,
אכן אין ספק שליריב קלר יש אינטרס עיסקי אבל במקרה הזה מאחר והוא מייבא גם את הברונקו רפטור וגם את ה- 392 אין לו על פניו אינטרס והעדפה ברורה להמליץ דווקא על הרפטור על פני ה- 392.
דרך אגב גם את הברונקו רפטור ניתן להזמין אצל היבואן הרשמי של פורד.
הי, אני אף פעם לא הבנתי את ההיגיון בכל השיפורים האקסטרימיים האלו. פעם חשבתי שמי שניצרך להם יש לו כנראה נכות בידיים או פרקינסון בכפות הרגליים והוא מתקשה בעבודת דוושות והגה. ואז הסבירו לי שאני טועה, וזו בסך הכל תחרות של למי יש יותר גדול. או יותר כסף. ואתם יודעים מה? זה כייף שבמדינתנו הדמוקרטית יש מקום לכולם וכל מי שנכנס לשטח מתייחס אליו בכבוד, שומר עליו ולוקח עימו את האשפה.
וההעדפה הפרטית שלי זה דיסקו ישן מהסוג שנותן לך פידבק בהגה בנהיגה ובמיכשול ומרשה לי לתקן ולא למחשב הרכב.
חג שמח, יאיר
אוהב נגב יקר - תסביר לאותם המסבירים שמטרת השיפורים האקסטרימיים היא ברוב המקרים כדי לאפשר מעבר מכשולים יותר אקסטרימיים. ישנם מכשולים שגם אם ינהג ברכב הלא משופר נהג השטח הכי מיומן שבעולם הוא לא יצליח לעבור אותם כי זה מעבר ליכולות/ מגבלות הרכב.
בהחלט יש מידה של תחרות ואגו כשמדובר בנהיגה בחברותה בשטח אתגרי או אקסטרימי- אבל היי זו מהות הטבע האנושי והספורט המעין תחרותי הזה של נהיגה בשטח מאתגר מאד.
אני מציע לך לערוך ניסוי מעניין - שים מצלמה נסתרת במשתנה ציבורית ותן ל- 100 גברים להשתין בעמידה זה לצד זה. ניחוש מושכל ומשוער שלי שתשעים מתוך אותם מאה גברים יפזלו לכיוון מי שמשתין לידם כדי להשוות גדלים.
כמו שבצדק ציינת זו מדינה דמוקרטית (עדיין) וכל אחד מתחבר לסגנון טיולי שטח שונה. אחד יעדיף שבילי כורכר נופים והזולה שבקמפינג השני יתחבר רק לעבירות אקסטרימית וכל היתר לא מעניין אותו.
אני אישית אוהב גם וגם תערובת נכונה של עבירות אתגרית עם טיול רגוע בנופים מדהימים וקמפינג עם סיפורי גבורה מסביב למדורה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אבי ביטר,
אכן אין ספק שליריב קלר יש אינטרס עיסקי אבל במקרה הזה מאחר והוא מייבא גם את הברונקו רפטור וגם את ה- 392 אין לו על פניו אינטרס והעדפה ברורה להמליץ דווקא על הרפטור על פני ה- 392.
דרך אגב גם את הברונקו רפטור ניתן להזמין אצל היבואן הרשמי של פורד.
חולק עלייך
אין לנו כלקוחות מושג, איפה מתח הרווחים גדול יותר היום, מה התוכניות לעתיד? ודברים נוספים ״מאחורי הקלעים״ של בעל אינטרס ובמקרה הזה מוכר הדגמים הנל.
כל מה שרשמת מבחינתי לא רלוונטי.
אבל זה רק ההגיון שלי. בואו נחזור לכיף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני חושב שלרנגלר יש שתי נקודות לרעתו לעומת הברונקו.
הראשונה - סרנים חיים - מרכז כובד בעייתי. זה משפיע בצורה לא טובה על העבודות משקל בשיפוע חריף.
השניה - מרווח גחון בעייתי.. יותר נכון -הזווית בטן.
ובמכשול הזה רואים בדיוק איך המשקל עובר יותר מדי לסרן האחורי ובשילוב הגחון שמתישב .... זה לא עובר בקלות כמו הברונקו, עם מרכז כובד מעט נמוך יותר וגחון מסודר יותר טוב.
אבל באמת..... רכב סדרתי.... עם נתונים כאלה - אין תלונות נראה לי.
אסף.
אשמח להסבר להדיוטות איך מבנה המתלים השונה (לא בעניין גובה הרכב) סרנים חיים לעומת נפרד מקדימה משפיע על העברת המשקל השונה אל הסרן האחורי.
כפי שרואים בסרטון שלי אני אכן סובל מהבעיה הזו במדרגות גבוהות מאד - חסר לי משקל על הסרן הקדמי למרות שיש לי פגוש ברזל וכננת מקדימה - אני חשבתי שזה רק בגלל המשקל העעודף של החלק האחורי של הרכב שלי ולא בגלל שיש לו סרן חי מקדימה.
התחושה שאין משקל קדימה נובעת מפיזיקה בסיסית. זה לא משהו חריג בזוויות. מה שכן זיווד הרכב מאחור גורם לעודף משקל במקומות הלא נכונים וזו לפחות התחושה שלי כמי שבעיקר מטפס. היה לי זיווד למשך חודשיים וזרקתי את זה ולא רק בגלל הטיפוס. אין מקום בבגאז.
המשולשים מקדימה לא נותנים יתרון בטיפוס על פני הסרן החי. לדעתי נהפוך הוא. היתרון המרכזי של הרפטור שהוא מגיע מהמפעל עם צמיג 37 והגבהה של כ3.5-4.
ה-392, גם בגירסת האקסטרים ריקון מגיע עם 35 והגבהה של 1.5-2. בנוסף יש מערך אגזוזים למטה שהוא בעיני בעייתי לסלעים.
לכן סטוק לסטוק אין שאלה מי יטפס יותר טוב מהמפעל.
לעומת שניהם ה .3.6 אקסטרים ריקון עם סרנים מחוזקים, יחסי העברה 4.56 ובמחיר שמשאיר עודף לטסלה על פני השניים למעלה, הוא הבחירה למי שסלעים וסלעים בעיקר זה הלחם שלו/שלה. אמנם לא מהמפעל, אבל עם צמיג 37 והגבהה נוספת של 2״ מדובר בכלי שעושה כמעט הכל. ולא פחות חשוב עושה את זה בזחילה איטית ובטוחה בלי דרמות.
הנה לדוגמא סברס משמאל עם פיטר על הכיוון:
https://www.facebook.com/713566488/p...ibextid=qC1gEa
כ- 4.5 מיליון ש"ח מטיילים בנחל עדשה בשישי האחרון.
אבי, מכיר את יריב לא רע.
הטענות שאתה רומז להן, עושות עוול, הן לאיש והן למוסד שהוא מנהל.
ובנוגע לסלעים, ״דורש״ מבחן נוסף בכמריר ו 669, עדשה זה כבר מזמן main stream ל 33״ עם 2״…
Sent from my iPhone using Tapatalk
רוני, תודה על המידע.
בגלל מה שאמרת ובגלל אילוצי תקציב ריאליים הרוביקון אקסטרים ריקון אכן יהיה הרכב הבא שלי.
בינתיים עד שיהיה הממון להחלפת הJK שלי ככל הנראה אעשה רויזיה לזיווד הרכב שלי.
דרך אגב - שיפצור מחדש של הרכב זו תרופה נפלאה ובתקציב שפוי להרגעת החשק של החלפת הרכב כליל לרכב חדש יותר...
בהקשר הזה - בימים אלו חברת ג'יפ מתחילה לייצר ולהפיץ רוביקון 392 אקסטרים ריקון מהדורת 20 שנה (מאז יוצר הרוביקון הראשון) ומה שחשוב בעבורי ברכב הזה היא העובדה שהוא מגיע כסטוק עם צמיגי 37" מהיצרן. במקרה כזה אולי זה ישפיע על התקינה בארץ של שאר דגמי הרנגלר רוביקון ותתאפשר התקנת צמיגי 37 על רוביקון אקסטרים ריקון "רגיל" כפי שכבר קרה וקורה עם צמיגי 35 על שאר דגמי הרנגלר לאחר שיש את הרנגלר אקסטרים ריקון שמגיע כסטוק עם צמיגי 35.
רוצה להבהיר - בגלל מה שכתבתי קודם, כיום למיטב ידיעתי, ניתן חוקית ורשמית להחליף לצמיגי 35 בדגמי הרנגלר JL.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
רוני, תודה על המידע.
בגלל מה שאמרת ובגלל אילוצי תקציב ריאליים הרוביקון אקסטרים ריקון אכן יהיה הרכב הבא שלי.
בינתיים עד שיהיה הממון להחלפת הJK שלי ככל הנראה אעשה רויזיה לזיווד הרכב שלי.
דרך אגב - שיפצור מחדש של הרכב זו תרופה נפלאה ובתקציב שפוי להרגעת החשק של החלפת הרכב כליל לרכב חדש יותר...
בהקשר הזה - בימים אלו חברת ג'יפ מתחילה לייצר ולהפיץ רוביקון 392 אקסטרים ריקון מהדורת 20 שנה (מאז יוצר הרוביקון הראשון) ומה שחשוב בעבורי ברכב הזה היא העובדה שהוא מגיע כסטוק עם צמיגי 37" מהיצרן. במקרה כזה אולי זה ישפיע על התקינה בארץ של שאר דגמי הרנגלר רוביקון ותתאפשר התקנת צמיגי 37 על רוביקון אקסטרים ריקון "רגיל" כפי שכבר קרה וקורה עם צמיגי 35 על שאר דגמי הרנגלר לאחר שיש את הרנגלר אקסטרים ריקון שמגיע כסטוק עם צמיגי 35.
רוצה להבהיר - בגלל מה שכתבתי קודם, כיום למיטב ידיעתי, ניתן חוקית ורשמית להחליף לצמיגי 35 בדגמי הרנגלר JL.
שלמה מלך שציינת את זה ....(ואהבתי שכתבת את השילוב לעשות טכני בסלומו ואחכ קמפינג עם חברים ונוף מדברי - מחזק ותהנה)
לדעתי :
זה היתרון היחיד שקיים לכלי כזה בישראל בהנחה שאכן זה יגרום לייצר חוקיות לגלגלי 35 ו37 ....ושאכן מי שיגדיל אכן יעשה את כל הנדרש לשמור על אלו שנוסעים לידו בכביש 6 ...אחרת שיגרור כמו שצריך .(מבחינת דימוי והייפ ועלות לדעתי כמו שכתבתי רק עושה נזק - מושך את כל העלויות של השאר לכיוון המיליון כמו שקורה לנו בבתים ,מה בגלל ששיירה כזו עולה כמו דירה 4 חדרים בתא אז כולנו צריכים לשלם יותר- זה כלים של 80k דולר בארהב)
אחלה פוסט כולל הכותרת , ואני לא חושב שמישהו פה עושה עוול ליריב וסופר גיפ (ואם כן אז אני מתנצל אם ככה השתמע ממני),לא במכוון ,הוא נכס לכל מי שאוהב שטח .
תהנו מעדשה ו669 וכמריר ....וואלה גם אם כלים סטוק זה מה שאתם רוצים - אמשיך להתסכל ולהנות ממכם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Karduner
המשולשים מקדימה לא נותנים יתרון בטיפוס על פני הסרן החי. לדעתי נהפוך הוא. היתרון המרכזי של הרפטור שהוא מגיע מהמפעל עם צמיג 37 והגבהה של כ3.5-4.
ה-392, גם בגירסת האקסטרים ריקון מגיע עם 35 והגבהה של 1.5-2. בנוסף יש מערך אגזוזים למטה שהוא בעיני בעייתי לסלעים.
לכן סטוק לסטוק אין שאלה מי יטפס יותר טוב מהמפעל.
ההגבהה והצמיג כערך מספרי לא רלוונטית להשוואה.
צריך את נתון המרווח בפועל.
מתחת לדיפ, וזויות הגחון מתחת למכלולים.
וגם זויות המרכב בקצוות.
לצורך השוואה, להיילקס ישן על 31 והגבהה 2״ יש יותר מרווח גחון מסופה מוגבה 3״ על 33.
הדינמיקה שונה לחלוטין.
כדי לפשט ולא להיכנס למושגים מסובכים - הציר שסביבו הסרן הקדמי עולה ויורד הוא נקודת החיבור האחורית של המתלה הקדמי לשילדה. היא נמצאת בציר האורך מאוד קרוב למרכז הכובד. בנוסף המבנה של סרן קדמי חי מעלה את המנוע ומרכז הכובד עולה.
לעומתו מתלה קדמי נפרד הציר שסביבו המתלה עולה ויורד נמצא יותר קדימה.
זה אומר שהרנגלר כשמעביר משקל אחורה פותח יותר את המתלה הקדמי - מוריד ממנו את המשקל.
אפשר לנתח את העניין כמותית - אבל זה היה ההסבר האיכותי כדי לתת מושג למה התכוונתי.
לא אומר שמתלה נפרד יותר טוב בשטח או פחות טוב. אבל יותר טוב בהעברות משקל.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הדינמיקה שונה לחלוטין.
כדי לפשט ולא להיכנס למושגים מסובכים - הציר שסביבו הסרן הקדמי עולה ויורד הוא נקודת החיבור האחורית של המתלה הקדמי לשילדה. היא נמצאת בציר האורך מאוד קרוב למרכז הכובד. בנוסף המבנה של סרן קדמי חי מעלה את המנוע ומרכז הכובד עולה.
לעומתו מתלה קדמי נפרד הציר שסביבו המתלה עולה ויורד נמצא יותר קדימה.
זה אומר שהרנגלר כשמעביר משקל אחורה פותח יותר את המתלה הקדמי - מוריד ממנו את המשקל.
אפשר לנתח את העניין כמותית - אבל זה היה ההסבר האיכותי כדי לתת מושג למה התכוונתי.
לא אומר שמתלה נפרד יותר טוב בשטח או פחות טוב. אבל יותר טוב בהעברות משקל.
אסף.
עם המשפט הזה: "המבנה של סרן קדמי חי מעלה את המנוע ומרכז הכובד עולה" מסכים לגמרי - הרי צריך לעשות מקום מתחת למנוע לאפשר לסרן לעלות בלי לפגוע בחלקי המנוע מה שמכריח להעלות ולשנות את האריזה.
סביב הנקודה של מרכז הסיבוב של הציר הקדמי לא ברור לי מה מונע לשחק עם נקודות העיגון וליצור מתלה סרן עם 0 תנועה כתוצאה מתאוצה או לחילופין מתלה זרועות עם נטייה לפתיחה גדולה תחת תאוצה. אנחנו בסוף מדברים פה על גאומטריית אנטי לא?
רני, סקווט בקדמי לא יעזור הרבה כי בשיפוע כנ״ל אתה לא יכול להוריד כמעט כלום מומנט לנקודת מגע הצמיגים.
באחורי שסובל כמעט מכל משקל הרכב תצטרך המון אנטי ויפגע מאוד בהתנהגות הרכב בסיטואציות אחרות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
רני, אנטי בקדמי לא יעזור הרבה כי בשיפוע כנ״ל אתה לא יכול להוריד כמעט כלום מומנט לנקודת מגע הצמיגים.
באחורי שסובל כמעט מכל משקל הרכב תצטרך המון אנטי ויפגע מאוד בהתנהגות הרכב בסיטואציות אחרות.
אתה צודק, אבל לא על זה אני מדבר. אני מנסה להבין למה אסף מתכוון, האם סרן מחייב בהכרח מתלה שנפתח יותר תחת תאוצה.
באותו עניין - האם הנמכת החלק הקדמי של הג'יפ בסיטואציה כזו באמצעות הכננת (עיגון כבל הכננת לנקודה בתחתית הרכב) תייצר יותר לחץ/ אחיזה בצמיגים הקדמיים שעל המדרגה?
ראיתי שמשתמשים בשיטה הזו בחו"ל בסיטואציות דומות ובמיוחד בבאגי עבירות עם סרנים חיים.
כן. זה למעשה מבטל את פתיחת המתלה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רני דקל
אתה צודק, אבל לא על זה אני מדבר. אני מנסה להבין למה אסף מתכוון, האם סרן מחייב בהכרח מתלה שנפתח יותר תחת תאוצה.
אסף לא התכוון לתאוצות ואנטי סקווט, הוא מדבר על המשקולת שהיא הסרן הקדמי איך היא מחוברת למרכב , מתי היא משפיעה על משקל המרכב הכללי ובאיזו זווית .
חשבתי שהלכת צעד אחד קדימה- להוריד את האף עם אנטי שלילי וחיובי באחורי.בהאצה כמובן
למיקום וגודל מרכז הכובד של המרכב יש תפקיד משמעותי בקביעת הזוית בשיפוע.
חלק גדול ממסתו של סרן חי לא משפיעה על מיקום מרכז הכובד של המרכב כי הסרן לא מחובר באופן קשיח לרכב.
גודל הזוית בשיפוע ייקבע על פי מיקום מרכז הכובד וגודלו וככל שהשיפוע של המדרגה יהיה גדול יותר, הזוית תגדל באופן חריף יותר כי כאמור, חלק גדול מהמסה מקדימה "תלויה" על המתלה ולא תורמת להסטת מרכז הכובד קדימה. צריך לסייג שברגע שהמתלה יהיה בפתיחה מקסימלית הסרן ישוב להשפיע על מרכז הכובד. אותו הסבר נכון גם למסת הדרייב שאפט הקדמי שנע עם הסרן בציר האנכי ולכן מקצין את התופעה.
עבור אותה מדרגה/שיפוע במתלה קדמי נפרד: חלק משמעותי ממשקל הסרן כן מחובר למרכב (הדיפרנציאל וכו') ולכן הוא כן ישתתף בקביעת מרכז הכובד, יסית אותו קדימה, וכך הרכב יהיה מוטה בזוית פחות חריפה לאחור (כלומר חלוקת המשקל יותר מאוזנת בין הקדימה לאחורה במצב זה).
זה לדעתי מסביר את היתרון של מתלה נפרד על סרן חי בשיפועים חדים
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Galaye
עבורי ..זה שקוף וברור ...
אבל תגיד לי מתי תמליץ למישהו (בתור גיפאי מבין) כלי כזה במקום - רוביקון אקסטרים ריקון ! לאיזה מסלול או שטח בארץ הייתי ממליץ כלי ב800 ומעלה על כלי כמו רוביק אקסטרים ריקון 520\500 (מבדיקה אחרונה שלי זה המחיר) ונגיד שיגיד לך תקציב לא מוגבל
שעושה בדיוק אותו דבר ...?
הכלים האלו נועדו לתת כלי מביית החרושת שעונה על הרכב צרכים.
כל רכב מתאים לקהל מסוים למה לא להמליץ על רכב יותר כייף כי הרכב יקר ?
יש לך אתה יכול תהנה אף אחד לא לקח איתו משהו לאדמה .
למבורגיני פרארי זה בסדר ?
עם כולם היו חושבים כמוך אז לא היו בונים רכבים כאלו.
אני רוצה למבורגיני עם היה לי כסף או שאוותר על דירה בבעלותי ואז היה לי למבורגיני.
בקיצור קח 15 שנה קדימה עם איין לי כסף אמכור דירה והיה לי למבו.
אני חושב שבלי יעד ורצונות איין כיבוש יעדים
בקיצור עד שלא נסעת על מפלצת כמו 392 לא תבין מה זה לשבת על ויברטור על גלגלים
https://www.youtube.com/watch?v=mN-9udOelY0
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אוהב נגב
הי, אני אף פעם לא הבנתי את ההיגיון בכל השיפורים האקסטרימיים האלו. פעם חשבתי שמי שניצרך להם יש לו כנראה נכות בידיים או פרקינסון בכפות הרגליים והוא מתקשה בעבודת דוושות והגה. ואז הסבירו לי שאני טועה, וזו בסך הכל תחרות של למי יש יותר גדול. או יותר כסף. ואתם יודעים מה? זה כייף שבמדינתנו הדמוקרטית יש מקום לכולם וכל מי שנכנס לשטח מתייחס אליו בכבוד, שומר עליו ולוקח עימו את האשפה.
וההעדפה הפרטית שלי זה דיסקו ישן מהסוג שנותן לך פידבק בהגה בנהיגה ובמיכשול ומרשה לי לתקן ולא למחשב הרכב.
חג שמח, יאיר
זה שאתה אוהב סדו לא אומר שגם אנחנו {כמובן בצחוק זה לגבי הדיסקו} וזה עדיין לא עושה אותנו עם נכות או פרקינסון .
יש לי סבן מדהים נעול כפול מלא בכול טוב אבל לא נוסע כמו רכב חדש .
אני אוהב היום לישון בחדר מסודר לא בחוץ
ואני אוהב חימום בכסא ובהגה ורכב מביית החרושת שהו הכי טוב שיש !
אני עובד כל יום כל היום הרבה שנים בישביל זה .
מה בדיוק לא בסדר ולמה אני צריך לבדוק עם יש לי או לך יותר גדול .
זה כמו שאני ירשום שכל מי שגר ב תא או הרצלייה נה או עם פרקינסון כי אפשר לגור ברחובות או בדימונה
חברים אתם מאבדים את זה לפעמים בתגובות והרבה פעמים כנראה לא בכוונה .
תנסו לחשוב מה רשמתם