תגובה: האומנות של לחסוך במשקל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
שנית, הם לא באמת אטומים. לא למים, ולא לאבק. גם לא כאלו חזקים (גם אנשים רזים, לא יכולים לשבת עליהם).
לפי התיאור אתה מחפש כיסא שהוא גם ארגז.
בתור ארגז, זה נראה .. ארגז.
מילה לגבי אטימות-
רכב הטיולים שלי הוא טנדר. הארגז מכוסה ברזנט.
עם חפיפה מעבר לשולי הארגז, יש מעט מאד כניסה של מים וזה אם נוסעים המון זמן בגשם שוטף.
לגבי אבק, קצת יותר, אבל גם כאן המצב פחות רע ממה שחושבים.
ומה שחשוב באמת שלא יהיה אבק, ארוז בשקיות בד עם רוכסן. יש בעלי בשקלים בודדים.
זה גם נוח למצא ערכה יחד מאשר לחפש/לקבץ פריטים.
הדיון הוא לא על הארגזים שלי. למרות שדיון על ארגזים קלי משקל הוא במקומו.
אסף.
בנוסף לשתיים שרשמתי, אני מוסיף עוד דרך לחסוך במשקל.
שימוש כפול בחפצים.
למשל,
אצלי, המדף האחורי הוא גם שולחן לעת מצוא (במשך עשור השתמשתי בזה אולי פעם אחת, אבל שוין).
שטיחון של הבגאז' בתור תחתית למקלחת ועוד...
(וגם לא הייליפט שנזרק מרחוק לתוך הארגז בחושך.
תתחיל בלהשאיר את המשקולת הזאת בבית. אפשר להסתדר יופי גם או רק עם גק בקבוק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hitoy
בדרך כלל נכון, אך יש לציין שלאחרונה ההיליפט של אסף, עם ליפטמייט, ושני אתי חפירה, היה הדבר היחיד שמנע מרכב של אחד מחברי הפורום להשאר בנחל רמון כהאמבר מס' 2 עד שאחד מניני השמשוני ימצא אותו בעוד 30 שנה. לא צוחק. רכשתי כבוד נוסף למשקולת הזאת - ולאסף. פרטים מלאים - על וויסקי סביב מדורה [emoji3]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hitoy
הנבלה הזו יכולה להיות מחוברת שנים לרכב, בלי שימוש, עד שהיא עוטה את גלימת סופרמן ומצילה את המצב.
יש דוגמאות/ לינק לשולחן אלומיניום קל , ולא זעיר של ילדים ?
תודה
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני מצרף תמונה של מחנה לילה לשניים. אחד אוהב לישון תחת הכוכבים השני אהב לישון מוגן באוהל. עכשיו אחרי שהתחלפנו פעם אחת גם הוא אוהב לישון תחת הכוכבים.
זה מאהל שאני פורס ומקפל בדקה או שתיים. כשהאחרים מעמיסים צ'ימיגגים אני יושב בצל.
האוהל הזה שוקל 3 קילו. בתוכו מזרן מתנפח שהומלץ עליו כאן באתר מתקפל לגודל של בקבוק מים. מיועד לטיילים אבל טוב גם לג'יפאים. הבעיה זה המיטה. הרבה ברזל. עדיין שוקלת קילוגרמים בודדים בלבד ומנגד לא חייבים מזרן.
ככה שבהרכב מינימלי לא מעמיסים את הסופר-אוהל וזה חוסך המון משקל ונפח וגם זמן פריסה וקיפול (למרות שהנוער מקימים את הטורבו ב4 דקות (השיא נמדד בשבוע שעבר) ומקפלים אותו בדקה וחצי אבל ההכנות לקיפול לוקחות עוד כמעט 10 דקות - להוציא מזרנים וציוד וכל זה)
אז הטיפ שלי הוא לארוז מה שצריך בהתאם לשבצ"ק ולא לקחת הכל כי ככה רגילים.
אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...365a972a83.jpg
המיטה הזו עם מוטות אוהל מצטלבים וכילה מהווה תחליף מעולה לאוהל כשלא יורד גשם
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
רק אני מתחלחל כשאני רואה את רגלי המיטה אונסות את המחצלת?
מחצלת זה disposable
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
המחצלת לא מתלוננת. היא עתיקה וסבלה בשקט לא מעט. אבל בדרך כלל היא לא נפרסת מתחת למיטה. זה הפעם בגלל הקליינט שעל המיטה והמחשבה של לרדת ממנה בלילה אם משהו יטריד אותו.
אסף.
אני למדתי להקטין את כמות הדברים שמחוברים קבוע לרכב. כלומר, תיקים וארגזים, לא ארונות ומגירות.
מקובעים לטנדר שלי רק מיכל מים ושני תאי זיווד בשביל ציוד קבוע (כבלי הנעה, כלי עבודה בסיסיים בבנדולרה, ציוד חילוץ משלים לכננת, מטף). פקל קפה ושני כסאות זה בדרך כל מה שיש בארגז. כל השאר עולה בהתאם לטיול. צידנית גדולה, או בינונית, או קטנה. ארגז מטבח כן או לא. אוהל משפחתי או זוגי או בכלל לא. מחצלת גדולה או קטנה או שתיהן או אף אחת. מזרונים עבים או דקים או בכלל לא. כסאות נוספים כמספר הנפשות, שולחן קטן או גדול או בכלל לא. גזיה עם בלון 2.5 או 5 קילו או בכלל לא.
וטנדר הופך את החיים לקלים הרבה יותר להעמסה ולפריקה, בבית ובשטח. מומלץ מאד, כשמתרגלים קשה לחזור אחורה לתצורת ג'יפ חמש דלתות.
אצלי ההעמסה באוטו עצמה מאוד פשוטה.
לסחוב את הציוד מהמחסן לחניה זאת הבעיה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אצלי ההעמסה באוטו עצמה מאוד פשוטה.
לסחוב את הציוד מהמחסן לחניה זאת הבעיה...
רק בגלל זה התעקשתי על בית עם כניסה שטוחה... הייתי מתבאס לצאת לטייל בגלל הסבלות
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
יום לפני טיול אני משתדל לאכול בחומוסייה הקרובה, מנה של חומוס פול ביצה, עם פלאפלים בצד, קצת חריף.
ואז בדכ בערב, או מקסימום למחרת בבוקר, יש לי חרבון ענק ורב משקל, לדעתי לא מדובר רק בחומוס, אלא ניקיון כללי כזה, ריקון אמיתי.
להערכתי מדובר ב 2-2.5 ק״ג.
אומנות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מקובעים לטנדר שלי רק מיכל מים ושני תאי זיווד בשביל ציוד קבוע (כבלי הנעה, כלי עבודה בסיסיים בבנדולרה, ציוד חילוץ משלים לכננת, מטף). פקל קפה ושני כסאות.
כנל.
מה שנשאר בארגז בין הטיולים זה המיכל מים, והשלד מסגרת לתוכו אני משחיל את הארגזים והמקרר בטיול.
בנוסף, יש קבוע בארגז גלון נוזל קירור, שמן מנוע, וליטר נוזל הגה וערכת בישול/קפה בסיסית.
אם אני לא טועה אצל דורון בטוח ואצל נמרוד אולי - הטנדרים אינם משמשים כרכב יום יומי - אז אני תוהה למה לרוקן הטנדר ולהעמיס מחדש בכל טיול? בקטע של לשמור על כושר? סתם כי נהנים מזה?
אצלי הג'יפ משמש כמעט אך ורק לטיולים ומשתדל להשאיר אותו עמוס לטיול ככל שניתן למרות שיש לי מחסן נגיש וקרוב לג'יפ.
שלמה,
אכן, הטנדר הוא רכב טיילים בלבד, ועומד מכוסה בין הטיולים למעט נסיעות אוורור פעם בשבוע-שבועיים.
אני רואה בעין את השפעת המשקל על הקפיצים.
זה משקל גם על הצמיגים שלא זזים מספיק.
ועל התושבות למיניהן.
יכול להיות שזה זניח, אבל זה מרגיש לי נכון יותר שאחסנה בין טיולים יהיה פחות משקל על הרכב.