תגובה: טעינה בבית קרקע ללא עמדת טעינה (משקע ביתי)
ואני ממליץ להורים שלי להחליף את ה איקס וי בחשמלית פשוטה וקטנה .. מספיק להם טווח של 200 ק'מ תתל אביב וחזרה לקריות.
רק בגלל שהם יכולים ויהיה להם כיף. מעבר לכל שיקול כלכלי.
פשוט הם יכולים להתענג על הכיף שבחשמלית. אז למה לא ? פינוק 100%
Sent from my DN2103 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אי אפשר מצד אחד לומרנשחשמלי זה זול יותר (טיעון של סופרי אפונים) ואז לטעון שלמרות שלא מובהק העניין של זול יותר לטעון שלא זה השיקול החשוב אלא החוויה ולפטור מה שלפני רגע היה הטיעון המנצח כטיעון של 'סופרי אפונים'.
כי עזבו אתכם משטויות. יונדאי טסלה וזה. נסעתם במרצדס חשמלית? וואוו. זה כאילו הם אומרים... אוקיי. הבנו. גמרתם להתרשם משטויות של חובבנים? עכשיו תראו איך עושים את זה.
והמחיר? עם ההנחות במיסוי? משמעותית יותר זול מדגמי הבנזין המקבילים.
אסף.
מהה?.. לא הבנתי מה אפשר או אי אפשר.
לא ייתרתי לרגע את הנקודה הכלכלית.
כל מה שרציתי להאיר זה שמנקודת מבטי כחובב נהיגה הרכב הבא שאקנה (עוד כמה שנים טובות, כי האיוניק אמור להחזיק לנצח בערך), יהיה חשמלי בזכות התכונות הדינמיות שלו ולא למרות.
למען הסר ספק אצלי ב99.99% מדובר בנהיגה נורמטיבית עם עמך ישראל. לא הייתי מחזיק רכב חשמלי שמנמן למטרת טיולי אדרנלין בכבישי הרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
צודק. בדקתי את עצמי. זה יצא פחות, כי אנחנו עם רכבי בנזין חסכוניים יחסית. פיקנטו ואיי10.
130000ק"מ על צריכת דלק של 1:15 כפול מחיר הדלק יוצא כ59000ש"ח. חשמל בבית עלה לי כ6000ש"ח. היתה לי בעבודה עמדת טעינה חינמית.
החישוב שלך לא טוב ,
אני במקומך הייתי משווה לרכב שטח ,
עם החיסכון הזה , תוך עוד שנה שנתיים הייתי יכול לקנות רוביקון 392 או ברונקו רפטור
הכי טוב.
:D;)