הוא דיבר על אופציית האספנות בין היתר. רכבים משנות ה80-90 נותנים מענה לא רע. נכון שזה לא כמו מודרני אבל זה גם לא משאית בהיבט הרישוי. או שאולי היבט הרישוי כמשאית זה יתרון במקרה הזה?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
Printable View
אני גם כמעט נפלתי למלכודת הדבש של פולסייז (ואני אפילו לא מקבל החזרים). כבר כמעט קניתי את הראם שנדב מכר לאיזה בחור.
מחיר האחזקה פחות הפחיד אותי.
אבל יצאתי לטיול עם כמה כאלו, חלקם משופרים, חלקם בכבדות.
ובאמת כל ציר פשוט שאתה עושה עם suv, ואפילו ממליץ עליו לחברים עם רכבים רכים, הפך לסיפור, ולרדת, ולבדוק, ורברסים...
ירדתי מהרעיון.
ואכן מתסכל שאין מה לקנות במחיר שפוי.
אני מכרתי לערן cj. מכאן לשם הרכב כבר עבר עוד ידיים...
באמת שאני לא מבין על מה הסאגה, אני לא מחזיק מעצמי איזה "נהג", ציינתי שהרכב הזה מבקש 35" כדי "לפתור" את בעית הגישה/נטישה/בטן, מעבר לזה הוא נוסע כמו כל דבר אחר שאני מכיר, נכון צריך להתרגל לגודל, להכיר את גבולות הרכב, זה נפתר בהתנסות של כמה נסיעות ואתה כבר יודע איפה אתה שם את הגלגלים ומה מרחק מכאן לשם, הוא לא מתאים למקומות צפופים(אבל גם נהג שמתרגל יעבור בתוך העיר ברחוב חד סיטרי צפוף בלי למצמץ) אבל בוא לא נגזים, לא כל מעבר או דרך הופך לסיפור, לדעתי ההיפך, דוגמה אחת איפה שהרכבים ה"רגילים" מצליבים ובוחרים בקפידה נתיב אתה פשוט נוסע ישר ועובר הרבה בזכות מרחק סרנים, ואם הזכרתם את המעלות אז הוא פשוט דורס אותם, היו קבוצה של פולסייז בעשוש/ורדית ונסעו פשוט ישר...
הוא גדול, הוא מפלץ, לטוב ולרע, לדעתי אם אתם משנים פאזה בראש אז רוב הנקודות הם לטוב לזכותו.
אני אגיד לכם איפה אני עומד.
כרגע אני מתלבט בין לקחת היילקס קשיש ולהתחיל לשבור את הראש איך מכניסים 2 כלבים ענקיים+ ילד + זוג אנשים גדולים לרכב הזה.
לבין דודג עם 2 אינץ וצמיג 35.
לכל רכב יש יתרונות וחסרונות.
טבעית אני נוטה לדודג למרות שיש חסרונות בולטים.
יש משהו בלנסוע "באמריקה" בשטח לעומת הרכבים היפנים.
גם יותר מתאים לי לעתיד לקונסטילציה משפחתית.
בקיצור איך אמר לי חבר קרוב:" רק ונדורה"
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
היילקס קשיש? וואלה אתגרי מכל הבחינות..
והאתגר האמיתי יהיה איך אתה שומר אותו אצלך...
גבע, אני לא ממליץ לך על כלום, רק מקשקש איתך בפרטי וכאן לשאלות שלך, דיברנו על להיזהר לא ליפול, לדעתי זאת תהיה באמת נפילה וואדאית.
בגלל זה רשמתי שאני נוטה לראם, משמעותית יותר לראם
שב עם עצמך שוב ותעבור על הכל, תחשוב גם על כל מה שהציעו לך כאן...
אהההה
הסופה מרתיעה בגלל הגניבות?....
כל יום הם שמים את הכוונת על משהו חדש.
שלשום הסופות היו הלהיט.
אחר כך פאג'רואים.
כשאלה נגמרו, עברו ללנדקרוזרים.
עכשיו הם גונבים רנגלרים. JK ו- JL
עוד להיט זה איוניק 5 כדי לפרק מהן את הסוללה העוצמתית שלהן שתאיר להם מאהל ותפעיל את כל החשמל בחממות הסמים.
מחרתיים תגלה לאסונך שגונבים גם פולסייזים. הופכים אותם למיכליות - מתקינים עליהם מיכלי מים להשקיית אותן חממות סמים.
הם גונבים כל דבר, עושים מה שבראש שלהם, פשוט כי זה כל כך קל ואפשרי - בחסות ובעידוד ממשלת ישראל והפוליטיקלי-קורקט. גנבו לך את הג'יפ? אשמתך! מה פתאום ובאיזו זכות אתה מחזיק בג'יפ?....שים לב - אפילו אסור לך לדבר על זהותם במפורש, כי מיד תואשם ב"גזענות" ויחסמו/ימחקו לך, ולא רק כאן. כאן זה עוד זהב... יגדירו את זה כ"דברי שטנה" ויגבילו אותך לזמן רב מאוד.
היום מותר רק להשתמש בהגדרות עמומות ומטושטשות. מקסימום לומר "הם".....
כי אנחנו חיים בתקופה מטורללת שהכל בה הפוך. בן הוא בת ובת היא בן, טוב הוא רע ורע הוא טוב. תקופה של פייק, שקרים וצביעות, המון צביעות. תקופה של אג'נדות הזויות ומטורללות שמפומפמות בתקשורת השכם והערב כדי שהמוני המטומטמים יאמינו בהן ללא סייג, תקופה שמחרבים בה את השפה עם פונטים חדשים ומוזרים, שוברי שיניים ודוקרים בעיניים, שנקראים כמו כתב-חייזרים. תקופה שבה השחור הוא לבן והלבן הוא שחור ובעיקר - הקורבן הוא האשם, והאשם הוא הקורבן. תקופה שבה מדינת-חוק ריבונית מקדשת ומטפחת את הפשיעה ואת גניבות כלי הרכב מאזרחיה, כי זה משתלם לה כלכלית...
עליית הפרוגרס והטרללת, שקיעתם של ההגיון והנורמליות.
אני לא יודע איזה רכב תרכוש - אבל שיהיה בהצלחה והפעם תמגן אותו בברזלים גם בשטח. כי כאמור - הם גונבים הכל.
גבע, תתחבר לקבוצות הרלוונטיות של פול סייז מטיילים, אני יודע שיש מועדון לסילוורדו ולפורד, לא בטוח שיש קבוצה גדולה לראם בארץ .
בארצות הברית ובשנתיים האחרונות גם באוסטרליה הראם הפך להיות הטנדר המועדף לבניית רכב טיולים ויש מלא מידע לגבי השדרוגים ואופן הטיול .
יש לי חברים שמטיילים עם פורד וסילוורדו והם לא מתלוננים, ברגע שעשית שינוי פאזה בראש והתאמת את עצמך למידות הרכב זה נהיה יותר קל ועביר.
בשנתיים האחרונות התלבטתי מאוד לגבי הראם ואפילו שקלתי לקנות את הראם שהיה למכירה פה (של נדב נדמה לי) , אבל ירדתי מתחום השטח באופן זמני
Sent from my 22081212UG using Tapatalk
מכיר את המועדונים,
לגבי מועדון ראם, הם מסננים מי נכנס ואיזה מידע יוצא.
רק אם אתה בעל ראם אתה יכול להיכנס, מידע שיוצא זה רק אם אתה כתבת/ מצולם.
יש דיסקרטיות מוזרה שם..
בכל מקרה אני עוקב אחריהם באדיקות
גבע, לא מכיר מה שאתה מתאר, אבדוק אם יש לי טלפון של אחד המנהלים ואשלח לך בפרטי, שלח לו הודעה ותגשש, דווקא התרשמתי מאחלה חבר'ה, ניפגשים, מוציאים טיולים,עוזרים במה שצריך וכו'.
יכול להיות שמה שאתה אומר תקף אם אתה בעל ראם. מבחינת כניסה לקבוצה, דיברתי עם מנהל הקבוצה והוא הדגיש שזה רק לבעלי ראם ולא לסתם להקשבה
התכוונתי בקטגוריית פולסייז
Sent from my 22081212UG using Tapatalk
נסעת על כזה בשטח פעם?
אני עם ראם 2500 שהיא נעימה בהרבה מה3500 שאתה מחפש ועדיין זה רחוק מנוחות של גיפ. לצורך העניין יש לי גם דיסקו tdi והנסיעה איתו בשטח נעימה בכמה רמות. לא מכיר את כל אופציות המתלים הקיימות ל3500 וכמה הן משפרות את החיים איתו בשטח אבל קח בחשבון שבמצב הסטנדרטי שלו ה3500 קשה במיוחד (הכי קשה בקטגוריה בפער). כמובן שאין מה להשוות כשמתרגלים לטנדר כזה על הכביש לא רוצים לשמוע על שום דבר אחר.
בנוסף זה רכב שחייב לפחות צמיג 35 ועדיף 37 ונקיונות של הרבה פלסטיקה וחצאיות מיתרות כדי שיהיה סבבה בשטח ועדיין זה לא גיפ וגם לא יהיה, הגודל תמיד יהיה מגבלה. עוד דבר שכדאי לקחת בחשבון הוא כננת רצינית כי אם התיישבת עם דבר כזה אף גיפ לא יוציא אותך, לפעמים גם לא פולסייז אחר מניסיון. כשהדבר הזה מתיישב/ שוקע זה יכול להיות מורכב מאוד. תתכונן לכך שכל מכשול קטן שבסופה היית עובר עם הנעה אחורית בלבד פתאום ידרוש ממך תכנונים וחישובים.
בנוגע לצריכת הסולר לא יודע מי שיקר לך על 1/8 אבל תשכח מזה. הראם שלי חסכוני יותר מה3500 ואני עושה משולב בסביבות ה6.5 קמ לליטר. שטח 1/3-4 כביש 1/7-7.5.
לא בא להוריד אותך מזה אין ספק שיש להם יתרונות עצומים אבל יש גם לא מעט חסרונות שכדאי להיות מודע אליהם. בהצלחה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אתמול אחה"צ הובלתי טיול קצרצר וקליל של מועדון סילברדו בהרי ירושלים, במסגרת אירוע תמים של UMI.
הסילברדו "שלי" כלומר של UMI, היה כמובן חדש, סטוק.
אין לי רשיון מתאים אז גם הגיע עם נהג צמוד. אבל היו קטעים שאני לקחתי את ההגה, ומיהרתי להחזיר - כי פשוט לא נהניתי.
בעד:
קבינה - קבינה כפולה עצומה של פולסייז זה הדבר הכי כיף ומפנק. יש בת"א דירות שפחות מרווחות מהדבר הזה. כמקובל באמריקה - ים של שקעי הטענה ומחזיקי כוסות וחללי איחסון. שימושי ונוח.
מזגן - יש מפעלי בשר שחדרי הקירור שלהם מתקשים להתחרות בתפוקת הקור של מזגן כזה. בחום כמו שהיה אתמול (והיום, ומחר, ומחרתיים, וככה עד סוף ספטמבר כנראה) זה קריטי. והוא מקרר אותך גם דרך המושב.....
כוח מנוע - אמאל'ה ואבאל'ה, כמה שהדבר הזה חזק!!!
גודל - אפשר להעמיס את כל הבית. אחלה למי שזה מה שהוא אוהב.
וכמובן - הכרה בהוצאות.
וכאן זה נגמר ומתחילים חסרונות אקוטיים, קריטיים, מטורפים.
מושבים - מזעזעים. זה נראה כמו כורסא - רחב, מפנק לכאורה. אבל בפועל זה זוועה. הוא קשה, הוא לא תומך, אתה מחליק ממנו, נופל ממנו. חגורת הבטיחות כאן אינה רק למקרה תאונה, אלא כדי להשאיר אותך על הכסא, כדי שלא תברח על נפשך.
נוחות נסיעה, או יותר נכון, היעדר נוחות נסיעה.... זה הסיפור הגדול של הפולסייז.
בכביש בינעירוני איכשהו סביר. בכביש צר ומשובש או בשטח, זה כבר לא מעשי כי החבטות בלתי נסבלות, בלתי אפשריות. אם יש רכב שגרם לי להתגעגע לג'ימני (!!!) זה הסילברדו הזה. כדי שהוא יהיה נסבל צריך לא רק לרוקן אוויר מהצמיגים אלא גם להחליף קפיצים למשהו הרבה יותר רך, שיחסל את יכולת העמסת המשקל אבל יהפוך את הדבר הזה לקצת יותר אנושי. לא "נוח" חלילה, רק כדי לקבל ציון "עובר".
אז תגידו "למה לא הוצאת אוויר אתמול"? כי טקס הוצאת האויר וניפוח האויר באוטו כזה מזכיר קצת את טקס החלפת 12 הליטרים של שמן.... זה גוזל ים של זמן.
כך או כך, אני כבר לא צעיר. אני בן 57. כאבי הגב שגרם לי החרא הזה לא יעברו כל כך מהר. אבל לא נורא, השנה אני אמור להתפגר ממילא...
שדה ראיה - כלום ושום דבר. אתם עלולים לדרוס רוכבי קורקינט ומכוניות מיני שנמצאים לפניכם בלי שתראו אותם. ללא מצלמות היקפי, הדבר הזה פשוט מסוכן.
וכמובן - הגודל. אם יש דבר ששנוא עלי, זה לצאת עם מזמרה כשבחוץ 38 מעלות ו-3540 אחוזי לחות, ולהתחיל לקצץ ענפים.... הרכבים האלה ענקיים. הם נשרטים ומתגרדים בדברים שעד היום לא הקדשתי שום מחשבה לקיומם. אתמול התחבא איזה סלע תמים בין שיחים לצד השביל סמוך לצינור השילוח בדרך בורמה. אני לא רגיל להתחיל לחשב אזימוטים של גישה גם בפניות תמימות שכאלה, והתוצאה היא שכל הדרקונים בשיירה נגפו את מדרגות הצד שלהם בסלע הזה, שפשוט אי אפשר לראות אותו כי הרכב הזה כל כך מסורבל וכל כך גבוה ושדה הראיה שלו כל כך גרוע. כל פניה דורשת רוורסים, בהמון מקומות ומסלולים אי אפשר לעבור כי, נו... פשוט, אי אפשר להיכנס או לצאת עם רכב כזה כי הוא גדול מדי. תחשבו על מעבר נחל שוח. או על מפגש הנחלים בגולן, שני מסלולים פופולריים. או על מדרגת נקרות. ועל מעלה כנף, ועל מעלה קצרה, או על... ועל.... יש רחובות בישראל שהדבר הזה לא נכנס גם אם תתעקשו. מה עם חניונים?.... זה רכב שמתאים רק למי שמתגורר בבית על הקרקע עם מספיק מקום חניה מסביב.
ואני לא נכנס לעלויות אחזקה, לשמנים שקונים במשטחים ולא בגלונים, לעלויות סולר של טנק מרכבה, לעלויות של משאית בכביש 6 ובביטוחים, לאיסור העקיפה בנתיב שמאלי (כי זה משאית. והעובדה שהוא עוקף כמו GTI ולא כמו משאית, לא מעניינת את החוק המטופש. וזה הדו"ח הכי נפוץ בקרב בעלי הפולסייזים. מה שקריטי בזה זה לא רק הקנס אלא הנקודות)
האירוע עבר נפלא. ואני יצאתי ממנו עם חיזוק נוסף לדעותיי על טנדר פולסייז.
זה אמריקה. לטוב ולרע. הבעיה היא שלא כל מה שמתאים ונכון לאמריקה, מתאים ונכון גם לפה.
ההצדקה היחידה לרכב כזה בישראל לדעתי, היא עניין ההכרה בהוצאות (שזה נפלא, אבל אלה עדיין הוצאות. וכדי שתוכלו להוציא, צריך קודם להכניס). חוץ מזה, רק חסרונות ומגבלות.
כרכב שטח זה פחות יותר הבחירה הכי שגויה, הכי מוגבלת והכי מגבילה (אם לא ממש מטומטמת) שאפשר.
למרות שברגע של חולשה זה עלול להיראות מגניב, אני לא הייתי מתפתה. אבל כל אחד, טעמו ושיקוליו.
גבע אהלן. קודם כל, השתתפות בצער על הסופה.
אנחנו לא מכירים אישית אבל מההיכרות הוירטואלית כאן, אני מרגיש שהתפתחותנו כג'יפאים, שלי ושלך, די דומה, ואתה עומד איפה שאני הייתי לפני שני עשורים (קריא, המעבר לשלב השני של החיים - ילדים).
עצתי - תחליט מה הרכב שאתה רוצה (וכבר כתבת איפשהו בדיוק מה אתה רוצה) ועכשיו תחתור לדבר הזה. אם צריך, להתאים קצת את התקציב. ובעיקר לחפש ביסודיות ובסבלנות. אין טעם להתפזר לכיוונים לא נכונים.
אלא אם אתה כן אחד שנהנה להתנסות ולהחליף רכבים בתדירות גבוהה - אני לא כזה, ואני מתרשם שגם אתה לא.