תגובה: מידע על שיפורים לג׳ימני 2021
למשתמשים בצמיג המקורי ( DUALER HT )
שיפור חינמי לנוחות הנסיעה - להשתמש במדידה מדוייקת ב-TPMS כדי לאזן את נוחות הגלגלים וההגה.
בתפריט לחיצה ארוכה INFO כדי לפתוח את התפריט ולעבור עם הכפתור בצד ימין בלוח המחוונים.
לחץ הניפוח יהיה רשום במידות קילו פסקל , לוודא שכולם על 195, במחוונים של הרכב לא של הקומפרסור.
אני יוצא מנקודת הנחה שבודקים כל שבועיים, או לפני כל נסיעה ארוכה\חזרה משטח.
בג'ימני שאינו שלי, אין לי בעיה לשייט 120 וגם יותר....
אם היה רשום על שמי, כנראה שלא הייתי מעולל לו את זה.
מעבר לזה מדובר ברכב קצרצר עם מרכז כובד גבוה, הוא לא יכול להיות יציב במהירויות כאלה.
דווקא ההתנהגות בפניות מפתיעה לטובה בהתחלה אבל כמו שהד רמז - אין רזרבות אחיזה ובטיחות. תמרון חירום עלול להכניס אתכם לצרות.
קחו בחשבון שהמידות שלו אינן בחירה הנדסית אלא אילוץ, שיקולי מיסוי (קטגוריית Kei Car). הדגם שאנחנו מכירים בישראל ואירופה הוא דגם לייצוא, משופר ועדיף בהשוואה לדגם התקני ביפן שרוחבו צר הרבה יותר.
ביחס לאילוצים ולמגבלות הללו, אני חושב שמהנדסי סוזוקי הגיעו עם הג'ימני הזה לתוצאה ממש מרשימה.
סיפורי עבירות - זה רכב מאוד לא סלחן שנושך מהר וחזק - דורש מיומנות, נחישות ודיוק רב מאוד. זה בדיוק מה שהופך אותו לכל כך מהנה - וגם לכל כך מסוכן.
3 קבצים מצורפים
כל סיפור הג'ימני בשטח על רגל אחת:
קובץ מצורף 144505קובץ מצורף 144504
העליה מהכנרת לבני יהודה
בג'ימני הכחול - נהג לא הכי מנוסה. צמיגי כביש מקוריים
בג'ימני הצהוב - נהגת טובה ודי מנוסה, על צמיגי 215 BF KO
היו עוד ג'ימנים בטיול. כולם נקלעים למצב הזה. אלה רק השניים שאנשים הספיקו לצלם.....
זה פוטוגני ומגניב, אבל מסוכן.
קובץ מצורף 144506
אותו טיול. אותה נקודה, פער של כמה דקות. פראדו קצר מוגבה.
גם רכב קצר שלא מפורסם ביציבות, ועם מתלה קדמי IFS שאינו מתכון למרכב מאוזן ובכל זאת - ההבדל ניכר.
ברנגלר או סופה המעבר קל ונונשלנטי בהרבה
שבועיים אח"כ, ג'ימני התהפך בדיוק שם על צידו הימני. למרבה המזל ללא נפגעים והנזק מינימלי ביותר.
האזהרות אינן בעלמא. קחו בחשבון
מזכיר לי את הדיון סביב המדורה על העבירות של הפינצ שיוסי הגיע איתו למפגש.
הוא עם בסיס גלגלים כמו של ג'ימני. ומהלך מתלים קצר, דומה. אבל נעילות לאורך ולרוחב. וגלגלים 31.
עובר הכל. אבל מרים גלגלים... ומפחיד את הקהל... מניח שבאותה עליה היה נראה כמו הג'ימני.
אסף.
בנוגע למהלכי מתלה, הרמת גלגל ונידנודים....
לפני הרבה שנים התלבטתי בין H3 לבין רנגלר. להאמר יתרונות משלו אבל IFS מלפנים והא מרים גלגל בכל מקום.
נכנסתי קצת לפורומים אמריקאים לשאול על כמה זה בעייתי, מסוכן, מורגש בטיולים עם חברים שיש להם מהלך מתלה אמיתי.
הנה התשובה של האמריקאים, שבמקרים מסוימים מתאימה גם לג'מני:
HUMMERS DON'T FELX... THEY BALANCE
אני אוהב את הדיונים על תיאוריה מול פרקטיקה.
מכירים?.... בתיאוריה אנחנו מיליונרים, בפרקטיקה יש לנו שתי זונות בבית....
לא מכיר את הפינץ חוץ מלהסתכל עליו מבחוץ ולא ניסיתי איתו שום דבר. אין לי שום SAY לגביו.
ג'ימני אני כבר מכיר טוב-טוב לעומק. וככל שהכרותי איתו הולכת ומעמיקה, כך אני חשדן וזהיר יותר בהקשר שלו.
כל בעלי הג'ימנים החדשים כאן יודעים טוב מאוד שגם לג'ימני סטוק יש דווקא גמישות ומהלך-מתלים יפה מאוד.
אבל המכשול הזה הוא דוגמא למשהו שפוגשים בחיים האמיתיים, לא בהדגמות.
כשאין משקל על הגלגלים הקדמיים, גם אין מהלך מתלים.
מטפסים מדרגה קטנה. כל המשקל מאחורה, הגלגל הימני אחורי בתוך בור, השמאלי קדמי עולה גבוה באויר.
האוטו קליל וקצרצר וצר מאוד.... במצב הזה, כל מה שצריך זה נהג לא מודע שמשום מה נותן טיפונת שמאלה בהגה והופ. הוא שוכב על הצד.
רכב לא סלחן.
אני יכול לייעץ לג'ימנאים לעצור ולטרוח כמה שניות במילוי הבור באבנים.
לא כדי לשפר עבירות - לג'ימני אין בעיה מיוחדת בסעיף העבירות - אלא פשוט כדי למנוע את ההזדקרויות האלה ואת ההתהפכויות.
אני מתלבט אם להגדיר אותו כ"מסוכן" - ההישכבות הזו על הצד במהירות אפס לא כל כך מסוכנת אבסולוטית, אבל סתם חבל. פשוט חבל. זה רכב חדש ולא זול.
אז לשיטתך דרור, הג'ימני יותר מסוכן למי שמגיע אליו מרכב אחר ו"התרגל" לרכב כבד, לעיתים עם מהלכי מתלה יותר טובים, ומנוע חזק.
מי שהג'ימני זה רכב ראשון עבורו (רכב שטח) ילמד את המגבלות כחלק מתהליך הלמידה של נהיגת השטח.
הרמת גלגל בשטח מאוד מפחידה נהגים לא מנוסים, וטוב שכך.
המנוסים, שבאים מרנגלר למשל, פשוט יסתכלו קדימה וימשיכו לתת גז, זה הסיכון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
אז לשיטתך דרור, הג'ימני יותר מסוכן למי שמגיע אליו מרכב אחר ו"התרגל" לרכב כבד, לעיתים עם מהלכי מתלה יותר טובים, ומנוע חזק.
מי שהג'ימני זה רכב ראשון עבורו (רכב שטח) ילמד את המגבלות כחלק מתהליך הלמידה של נהיגת השטח.
הרמת גלגל בשטח מאוד מפחידה נהגים לא מנוסים, וטוב שכך.
המנוסים, שבאים מרנגלר למשל, פשוט יסתכלו קדימה וימשיכו לתת גז, זה הסיכון.
אני אוהב את הג'ימני מאוד, חושב שהוא כלי מאוד עביר, אבל. זה אבל גדול.
נהג לא מנוסה באמת צריך לפחד מהרמת גלגל ברוטלית. אבל כשהוא מאחורי ההגה הוא לא רואה את זה קורה. ובג'ימני זה קורה כהרף עין. הוא לא כל כך יודע ומבין שזה קורה ועד שהוא מפנים את זה, הוא בתוך האירוע.
הנהג המנוסה שבא מרנגלר, לא רגיל שהרכב נמצא בזויות כאלה. הוא רגיל לרכב שנשאר מאוזן ו"משעמם" עם גלגלים שנשארים צמודים לקרקע. גם ברנגלר קצר.
כתבתי שמהנדסי סוזוקי הגיעו איתו לתוצאות מרשימות בהתחשב במגבלות תקנות Kei, אבל המגבלות האלה עדיין קיימות ומפריעות. האוטו קצרצר, בסיס גלגלים שלו קצרצר, הוא צר מאוד, הגלגלים קטנים - וגלגלים קטנים "נתפסים" לתוך בורות יותר בקלות ו"רואים" כל מכשול כגדול יותר. כן, אפשר ורצוי להגדיל (לטעמי), אבל אנחנו מדברים על רכב חדש במצב סטוק או קרוב לסטוק שאלה 99.9% מהג'ימנים ובצדק - הם נוסעים על כביש ביומיום וצריכים להישאר חוקיים ובאחריות יבואן/יצרן.
כמי שמוביל אותם בטיולי מועדון ומקבל לפחות 3-4 ג'ימנים בכל שיירה גם בטיולים פתוחים, כבר למדתי לא להיות זחוח ולא להתפעל מיכולת העבירות התיאורטית הלכאורה מרשימה שלהם - זה רכב עתיר מגבלות וסיכונים ומאוד לא סלחן, שדורש ממני תשומת לב והקפדה מיוחדת, אחרת יהיו לי אירועים לא נעימים שאני לא מוכן שיתרחשו במשמרת שלי.
הגימיני הוא רכב עם עבירות מצוינת, אבל צריך לדעת לנהוג בו!
גימיני הוא לא רנגלר או סופה, הוא צר וקצר מאוד.
זה נותן יתרונות וחסרונות כאחד.
החיסרון כפי שדרור אמר, כניסה לא נכונה לבורות, הצלבות וכו עלולה להגמר בהנפת גלגל.
משם הדרך להתהפכות לא ארוכה..
היתרון: בגלל שהגימיני כל כל קצר וצר הוא יכול לבחור לעצמו נתיב משלו.
נתיב עוקף הצלבות ובורות.
לא פעם אני עובר בין הצלבות ובורות שרנגלר או כל רכב אחר פשוט היו חיבים לעבור בהם.
זה דורש קריאת שטח בחירת נתיב ונחישות, אבל זה עובד יופי.
עם מכוון חיצוני זה עובד עוד יותר טוב.
גימיני הוא גיפ של פעם, הוויליס,ה הששת, לנד רובר 1
נהג צריך לדעת לקרוא את השטח ולהבין אותו.
לא כמו רנגלר שפשוט מכוונים ישר ולוחצים על הגז.
לגימיני יש עבירות מצוינת, עם נהג טוב.
מידע על שיפורים לג׳ימני 2021
סיכום ביניים:
1. הותקן קיט הגבהה efs, שפרט לבולמים/קפיצים מכיל בוקסות אקסצנטריות לתיקון זווית סרן והנמכת ״גשר״ מתחת לדרייב שאפט קדמי (ההנמכה הזו בסדר אבל מעט מוגזמת מדי ויוצאת מעט נמוך יותר ממה שנדרש, וייתכן שבהמשך עדיף להחליף אותה בצינור צורני מתאים) . הקיט מביא את צינור בלם קדמי שמאלי קרוב למצב גבולי אבל לא למצב קריעה בהצלבה. כל שאר צדדי המתלה לא גבוליים. לאחר ההגבהה ההתנהגות בכביש מעט קשיחה יותר וטובה יותר. מגביה מאחור טיפה יותר מאשר מלפנים. לא נרשם שינוי או החמרה ברעשי החריקה של הצמיגים המקוריים .
2. הותקנו נקודות חילוץ קדמיות של אספיר, למרות שהן דורשות חיתוך בפגוש קדמי, כי הן הפתרון הנכון בהמשכיות לקווי השלדה . יש בשוק גם נקודות חילוץ אחרות שיורדות מתחת לפגוש קדמי המקורי ולא דורשות חיתוך אבל הן מייצרות זווית פחות טובה להפעלת כח על השלדה וגם גונבות מרווח גחון . הפתרון לנקודות אחוריות יתבסס על ריתוך לגשר של וו הגרירה הקיים ולא על פריט קנוי, זה פשוט מחכה לתיקון של וו הגרירה הקיים המותקן נמוך מדי היום
3. הותקן קיט חלקי של מיגונים מרסטה ( קניסטר, דלק, טרנספר)
4. הותקנו מיגוני סף raptor 4x4 . יש בשוק מספר פתרונות לא נורא שונים , חלק בסגנון מדרגה וחלק לא. לקחתי מה שזול ויפה . מציין שהקיט מגיע עם הרבה סוגים של דסקיות , ברגים וטבעות ובלי הוראות.
5. צמיגים הוחלפו ל toyo at+ 215.75.15 ובקרוב אישור מידה לרישיון ב hit. הטויו קל ב 60% מה bf ko2 ועולה 60% ממנו . הוא גם פחות אגרסיבי במבנה וימים יגידו כמה טוב הוא מחזיק מעמד בטיולים אבל העדיפות היא ליומיום/צריכת דלק/עלות .
אחרי החלפת הצמיגים נעלם לחלוטין רעש החריקות של הצמיגים ( מוני - תוודא שהתקינו לך את הבוקסות של הקיט הגבהה ושהפרונט שלך מכוון)
6. הותקן שולחן נפתח לקפה על דלת אחורית , של רוקסוליד. כי זה חשוב. הדבר הזה מרעיש בקפיצות בכביש ובשטח הרבה יותר ברמה שמטריפה אותי. בעיקר הצירים התחתונים שלו שעשויים מברגים מקרקשים בתוך חור עם חופש. זה נמצא בתהליך השקטה עכשיו.
כל העבודה בוצעה בסדנה של אסף.
צריכת דלק לאחר כל אלה ירדה באזור 7%-10% לאזור 14 ליטר לקמ בנסיעת סבתא רגועה על 90 קמ״ש בקרוז קונטרול ( אוטומטי) , אבל מתוכם 1.5% יש לשייך לשינוי בהיקף הצמיג עקב שינוי מידה .
אז למה סיכום ביניים ? - כי הגמד מוכן לטיול הראשון שלו, אבל יחסי העברה ונעילות עוד לפנינו, או שלא יקרו כי זה מספיק. נראה.
ויש עוד כמה נושאים לטיפול כמו וו גרירה גבוה יותר, העברת מכשיר קשר, פתרון ניווט ( ניתן לפרוץ את המולטימדיה המקורית ?), ופירוק הקודנית
הד
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e25c365343.jpg
התמונות הן ״ לפני ואחרי ״ אבל לא כולל החלפת הצמיגים
Sent from my iPhone using Tapatalk
היעלמות החריקות קשורה הרבה יותר לצמיגים חדשים משאר לכיוון פרונט כזה או אחר.
גם אצלי צמיגים חדשים לא חורקים כשהם חדשים ומתחילים לעשות כך עם הגיל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
סיכום ביניים:
4. הותקנו מיגוני סף raptor 4x4 . יש בשוק מספר פתרונות לא נורא שונים , חלק בסגנון מדרגה וחלק לא. לקחתי מה שזול ויפה . מציין שהקיט מגיע עם הרבה סוגים של דסקיות , ברגים וטבעות ובלי הוראות.
הד
האם המיגון סף מתאים להנפה על הייליפט?
אם כן, האם ניסת בעצמך?
שמעתי שמה שיש היום בשוק, מתעקם אם מרימים אותו על הייליפט.
מיגון הסף שטוח ורחב בחלקו התחתון ומחובר לשלדה רק ב 2 הנקודות קצה באזור החיבור של זרועות הרדיוס + נשען על פרופיל פח במרכז ולכן אתה צודק - לא מתאים להייליפט למרות שיש הבדל בין להניף ממש מתחת לנקודות קצה ( ששם אולי כן בסדר) או במרכז המיגון
אבל הנקודה היא שהייליפט בעיניי אינו הפתרון לרכב הזה וגק עגלה פשוט יעשה עבודה טובה יותר . למעשה ג’ק עגלה רגיל הספיק גם ברוביקון המשופר ומוגבה הרבה יותר . גם מבחינת משקל אין לי כוונה לגרום לגמד לסחוב 15 קג של הייליפט.
הד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
מיגון הסף שטוח ורחב בחלקו התחתון ומחובר לשלדה רק ב 2 הנקודות קצה באזור החיבור של זרועות הרדיוס + נשען על פרופיל פח במרכז ולכן אתה צודק - לא מתאים להייליפט למרות שיש הבדל בין להניף ממש מתחת לנקודות קצה ( ששם אולי כן בסדר) או במרכז המיגון
אבל הנקודה היא שהייליפט בעיניי אינו הפתרון לרכב הזה וגק עגלה פשוט יעשה עבודה טובה יותר . למעשה ג’ק עגלה רגיל הספיק גם ברוביקון המשופר ומוגבה הרבה יותר . גם מבחינת משקל אין לי כוונה לגרום לגמד לסחוב 15 קג של הייליפט.
הד
ג'ק עגלה בבוץ?
זה עובד?
פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה...
בג'ימני הקודם (צורה ישנה) היה לי הייליפט בגודל מלא בבגז' (נכנס באלכסון) ונעזרתי בו לא פעם.
איך עושים את זה עם ג'ק עגלה?
ומה עם נעילת דיפרנציאל באמת?
מה קרה ללוקרייט? היה לי בקודם ועבדה נהדר, היום רוצים 6K על חשמלית?
אין פתרון טוב וזול יותר?
מטייל 25 שנים ועוד לא נתקעתי ככה בבוץ. אולי כי אני לא רגיל לג׳ימני [emoji23]
דרך אגב יש ניסוי פסיכולוגי מפורסם ומעניין שמדגים איך בני אדם משתמשים בכל מה שיש להם כדי לפתור מצב, גם אם זה לא הפתרון האופטימלי , שהוא להשתמש בפחות חפצים ממה שנתון לפתרון הבעיה
לגבי נעילות החלטה אחרי הכרות עם הרכב בטיולים ולא רץ לזה מייד , בכל מקרה החשמליות מבחינתי הפתרון האופטימלי
הד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
האם המיגון סף מתאים להנפה על הייליפט?
אם כן, האם ניסת בעצמך?
שמעתי שמה שיש היום בשוק, מתעקם אם מרימים אותו על הייליפט.
העדפתי את מיגון סף בתצורת מדרגה, שגם מאפשר לעמוד עליו, גם בולט ומגן על הדלתות, נתפס לשלדה ולמחבר המרכב לשילדה וחופן את המרכב ומאפשר הרמה עם הי ליפט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sportage
העדפתי את מיגון סף בתצורת מדרגה, שגם מאפשר לעמוד עליו, גם בולט ומגן על הדלתות, נתפס לשלדה ולמחבר המרכב לשילדה וחופן את המרכב ומאפשר הרמה עם הי ליפט.
אם העדפת ולא סיפרת איזה מיגון בחרת, אז מה התועלת כאן? :cool:
בג'ימני צורה ישנה היה לי כזה של אספיר, ומאד נהנתי ממנו. לא מוצא כזה היום.
איזה בחרת ובכמה הוא מנמיך את הרכב?