ואז המשאבה תעצור, לא?
אסף.
Printable View
ואז המשאבה תעצור, לא?
אסף.
היא תעצור, אכל כל המערכת תהיה בלחץ שמוגדר בנתוני המשאבה,
אצלי זה 5 בר. זה פוטנציאל לפיצוצים, לא רצוי ברכב או בזמן חניה בטיול שטח, אפשר לאבד את כל המים ככה.
לעומת זאת עם המקטין, כל הצנרת שנמצאת אחריו ("במורד הזרם"), תשאר בלחץ שכיוונתי את המקטין, במקרה שלי 1.5 בר.
בקרוואנים בדרך כלל אחרי המשאבה מותקן מקטין, כי אין שום סיבה שכל צנרת המים תהיה תחת לחץ גבוה, מספיק 2 בר לכל שימוש.
ככה המשאבה יכולה להישאר מופעלת, ואין חשש שמשהו יתפוצץ מעודף לחץ.
כאמור, ברז כדורי הוא חסר חשיבות כשאין זרימה..
הוא טוב לויסות ספיקה בזמן זרימה.
על מנת לא ליצור מצב של לחץ גבוה על מחמם הגז בזמן שהברז על ראש המקלחת סגור,
אין מנוס מלהשתמש במקטין לחץ.
אולי מה שחסר בהסבר שלי זה להזכיר שמדובר במשאבה עם פרשוסטט,
כלומר גם כשאין זרימה המשאבה אמנם עוצרת, אבל לא לפני שהפרשוסטט מנתק אותה, וזה קורה רק כשהלחץ גבוה. כלומר גם כשהמשאבה עוצרת הלחץ נשאר גבוה במערכת.
במערכת המים המים המקורית של הקמפר יש ווסת מפחית לחץ. אבל לא אחרי המשאבה אלא בכניסה של מים מבחוץ. זה הגיוני כי מים מבחוץ שאמורים להיות ב 60 פ.ס.י עלולים להיות בלחץ גבוה יותר כי אין לנו שליטה בהם אז הם מווסתים ל 60 מקסימום. בתוך הקמפר לעומת זאת המשאבה נותנת לחץ מירבי בדרך כלל של 40 עד 50 פ.ס.י - וכיוון שהאביזרים כולם מיציאת המשאבה והלאה בנויים ללחץ החיצוני כלומר 60 פ.ס.י לא אמורה להיות בעיה ונשאר רק לווסת את הספיקה המירבית עם ברז כדורי. ממש כמו במערכת המים הביתית.
עם זה אני מבין מה אתה אומר - שחבל לקחת את הסיכון על מיטב תוצרת צ'יינה בלחץ מירבי לאורך זמן. יש בזה הגיון. אני מאוד מקפיד על פריקת הלחץ בסוף טיול על ידי ניתוק החשמל למשאבה ופתיחת הברז אבל נתת פה רעיון.
אסף.
ברז כדורי טוב גם לאבטחה שהברז לא נפתח בטעות בזמן נסיעה, והמשאבה תרוקן את המיכל/תציף את הרכב.
כמו גם וויסות ספיקה.
יעיל מאד נגד ילדים חובבי מים, ושוטפי כלים מתלהבים יתר על המידה.
גם אצלי יש פרשוסטט.
מה ההבדל בין בניית לחץ מול ברז סגור ומול הכדורי על הקו?
אצלי המשאבה כבויה בזמן נסיעה.
אני פורק לחץ מהצינור אחרי כיבוי המשאבה ולפני נסיעה. זה לא כזה דרמטי.
איך ככה בלי לינקים במשלוח חינם? לא יפה
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
לינקים לראש מקלחת עם מפסק ומקטין לחץ? בבקשה:
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B085H...b_b_asin_title
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0019...b_b_asin_image
גם אצלי יש ברז כדורי ביציאה מהמיכל לפני המשאבה, וגם אחריה, וכל הסיבות שציינת נכונות, אבל המקטין מיועד למטרה ספציפית, שעליה ברז כדורי לא יכול לענות, אתן את הדוגמה מאצלי:
במהלך מחנה, המשאבה דלוקה (אבל לא פועלת בגלל הפרשוסטט), כל הברזים ביציאה מהמיכל ואחרי המשאבה פתוחים, הברז בכיור והברז על ראש המקלחת סגורים. אין זרימה לשום כיוון, כל המערכת נמצאת בלחץ של 5 בר, וזה הלחץ גם בתוך המחמם גז. אז שמתי ברז כדורי לפני המחמם, ועכשיו אני רוצה להתקלח, אני פותח את הברז הזה. עכשיו המחמם נמצא תחת לחץ, עד שלא אפתח את הברז על ראש המקלחת. אני לא מעוניין שהמחמם יהיה תחת לחץ כזה, אז הוספתי מקטין לפניו, מעכשיו הוא לא ייראה לחץ גבוה למרות שהברז אחריו (בראש המקלחת) סגור ואין זרימה בשום ברז. זה הייחוד אביזר הזה. גם אני הסתדרתי בלי מקטין עד היום כי לא היה צורך, לא היה לי אף אביזר רגיש ללחץ במערכת. אין שום אביזר שיודע לעשות את הקטנת הלחץ הזו במצב שאין זרימה למעט מקטין לחץ.
שימו לב שהמפחיתים האלו הם בגדלים סטנדרטיים.
למשל אצלי הצנרת הפנימית כולה עם הברגות 1/2" (כי בתוך רכב עדיף שלא תהיה צנרת מים תחת לחץ עם בנדים) שזה הגודל המקובל לצנרת פנימית בקרוואנים אז הווסת הסטנדרטי הוא DN15 וזה של אהוד עם הברגות 3/4 אז הוא DN20 .
הנה זה מאמזון, די בזול ומשלוח חינם אבל לא כתוב התיאור הסטנדרטי אז צריך להיכנס לתמונות ולראות שההברגה כנראה 3/4 שזה הגודל הרגיל לצנרת חיצונית בקרוואנים.
https://amzn.to/4e5mOaS
או זה שהוא 1/2 וזה גם כתוב אבל המשלוח לא חינם:
https://amzn.to/3MtL76Y
אסף.
אם כבר ירדת לפרטים,
בדוגמה שהעלית, שזה גם המקטין שקיים אצלי, סימנתי את החיבור יציאה מהמקטין,
אפשר לפרק אותו ואז אז במקום 3/4 זכר יש 1/2 נקבה.
קובץ מצורף 147430
נהדר...
יש לי נסיון של שנים עם עגלות בשטח.
הייתי מוריד כמה עלים ומרים את הקפיצים מעל הסרן, גם אם צריך לעשות עירגול קל.
תוספת בולמי זעזועים מתאימים בתצורה נכונה יתרמו להתנהגות.
אחלה דרך לטייל עם משפחה.
תודה על הטיפים
חשבתי על הגבהה בעבר כשקניתי אותו, אבל מאז ומהניסיון שלי עם הנגרר,יותר חשוב לי שיישאר יציב בשיפועי צד, (הייתי יותר מפעם אחת על הקצה מבחינה זו),
ולעומת זאת עדיין לא נתקלתי בבעיה של חוסר גובה.
גם בולמי זעזועים לא נדרשים, הנסיעה חלקה מאד בכל תוואי. הוא די עמוס סה"כ כ-650 ק"ג או קצת יותר, ומתנהג יפה מאד בזכות המשקל.
עוד שינוי לטובה,
ה-7.00r15 הנדירים יחסית הוחלפו ל-235/75r15, הרווחנו 5-6 ס"מ ברוחב הצמיג, הפסדנו חצי אינץ' בקוטר
ועכשיו המוסו והנגרר חולקים את אותה מידת צמיגים.
קובץ מצורף 147480קובץ מצורף 147481קובץ מצורף 147482קובץ מצורף 147483
הי שמיל,
אני מעדיף לתת לך תשובה ברורה ומלאה בסיום התהליך והרישום, שעדיין לא סיימתי.
אם אתה לא מאד ממהר אני מאמין שתוך שבוע-שבועיים אסיים הכל ואוכל להסביר בדיוק.
אהבתי...
קובץ מצורף 147508
נראה פגז.
מקלחת חמה וכיור עם ברז זאת כבר רמה אחרת
קובץ מצורף 147829קובץ מצורף 147830