-
תגובה: הרנגלר הכי פסיכי, הכי בעל יכולת והכי יקר הגיע לארץ וייחשף הערב אצל יריב קלר ברוך...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני גם לא יודע לגבי אנחנו.
זה משהו שנחמד להזיל עליו ריר במגזין. לא משהו שהייתי רוצה לחיות איתו.
קצת כמו כוכבת פורנו.
חלקינו יכולים לחיות איתו, ויכולים לחיות גם עם כוכבת פורנו.
בכיף.
יכול להיות שגם אתה אולי בשלב אחר בחיים, שלב פחות שיפוטי,שלב שפחות איכפת לך מה חושבים אחרים, שלב שאין לך בעיה כלכלית והתחייבויות רבות, תוכל לחיות עם רכב כזה.
עד אז, תמשיך לחשבן, כלכלית, חברתית ומה לא.
אולי תשתגע יום אחד ותגשים חלום פחות קיצוני, נגיד איזה רוביקון jl “רגיל״ יד 2
ובלי קשר
בזמן שרוב היצרנים יצאו מהתחום, או הידרדרו למחוזות מגוחכים, האמריקאים האלה ממשיכים לתכנן ולייצר מפלצות שטח, שבסופו של דבר יגיעו לידיים שלנו.
זה אחלה מינאחלה, בעיקר לכאלה שלא מעוניינים להתעסק עם גרוטאות או רכבי אספנות, ולהשאר בשטח.
שטח אמיתי, וכיף אמיתי.
בקיצור, כן ירבו!
-
תגובה: הרנגלר הכי פסיכי, הכי בעל יכולת והכי יקר הגיע לארץ וייחשף הערב אצל יריב קלר ברוך...
חוץ מלנצח בתחרות לראש הדיונה, מה הרכב הזה עושה יותר טוב מרוביקון "רגיל" ( 37" עם מנוע של 260 כ"ס)???
או ברונקו שעולה 30-40% פחות?
וואללה , נראה לי שטות מוחלטת לשלם על האקסטרה הזה.
ויסלחו לי כל המתחרמנים.
-
😂
תסלחו לי, אבל חלק מהתגובות של ״למה לא״ מצחיקות ממש…
בשביל מה לקנות פנטהאוס 300 מטר דו מפלסי בתל אביב ?
גם פנטהאוס 150 מטר יעשה את אותה העבודה.
-
דווקא הטנדרים האקזוטים האחרים תוצרת ארהב.. הרבה הרבה יותר מתאימים לארץ מכל כך הרבה בחינות.
גם הפורד ריינגר רפטור, גם השבי קולורדו גם הgmc סיירה.. פנטזיות יותר מוצלחות מהגיפ . אוייש סליחה זה שרשור על גיפים
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
דווקא הטנדרים האקזוטים האחרים תוצרת ארהב.. הרבה הרבה יותר מתאימים לארץ מכל כך הרבה בחינות.
גם הפורד ריינגר רפטור, גם השבי קולורדו גם הgmc סיירה.. פנטזיות יותר מוצלחות מהגיפ . אוייש סליחה זה שרשור על גיפים
עצם השרשור הזה הוא על חוקיות, אין jl רוביקון״ישן״ עם אישור ל 37 . ואם כבר חוקיות , אז הטנדרים האקזוטיים הללו , פה בשבילי השטחים שלנו ,לא יעברו עם הגלגלים המקוריים שלהם היכן שסמוראי סטוק יעבור. אז מגדילים לגלדיאטורים גלגל ל 37 חוקי, ומבחינת זויות מרכב ומרווח גחון זה בערך כמו רוביקון על 33 סטוק, אולי.. , 37 זה המינימום לטנדרים הללו עם הגבהה בהתאם, אפילו הייתי הולך רחוק יותר למידה גבוהה יותר, אבל לך תתנייע עם דבר כזה על הכביש, סיוט.
צריך שיהיה איפשהו איזון, את זה עושים במבחן תחת מציאותי ולא באינטרנט עם תמונות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
😂
תסלחו לי, אבל חלק מהתגובות של ״למה לא״ מצחיקות ממש…
בשביל מה לקנות פנטהאוס 300 מטר דו מפלסי בתל אביב ?
גם פנטהאוס 150 מטר יעשה את אותה העבודה.
לא אומר לא. חס וחלילה. אני בטוח שלמטרה שלשמה הוא נועד הוא מעולה.
רק אומר ש"אנחנו" זאת הגדרה יומרנית. לא כולם שומטים לסת למראה רכבי השרירים האלו. זה לא אומר שמי שאוהב את זה טועה. להיפך. הרבה יותר מובן למה אנשים אוהבים את זה מאשר למה אנשים מחליטים לנסוע בלנדרובר מטפטף שבו מודדים מאפס למאה עם לוח שנה. פשוט הקביעה שכוווולם רוצים את זה, ובכן,
לא נכונה.
נ.ב. אני גם בחיים לא אחזור לגור בתל אביב, בין ד'ר דאן ד'אט. הדבר היחיד שטוב בעיני בפנטהאוס בתל אביב הוא שאפשר להשכיר אותו במחיר שיסדר את הילדים של הילדים שלי.
זה לא אומר שאין אנשים שלא יהנו ממנו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
חלקינו יכולים לחיות איתו, ויכולים לחיות גם עם כוכבת פורנו.
בכיף.
לחיות עם כוכבת פורנו, זה בערך כמו לחיות עם מכונית-על שאתה משכיר כל כמה ימים, לנהג נוטף ריר אחר (ולפעמים לכמה נהגים נוטפים במקביל)….
אתה באמת חושב שאפשר לחיות עם רכב כזה???
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
נניח שאתם מקבלים רכב כזה במתנה....
רק עלויות האחזקה:
כשהביטוח היה זול, לפני גניבות ה JL, שילמנו כ 4% מערך הרכב לביטוח. נניח שעכשיו יעלה ל 6% אז הנה 60 אלף בשנה ביטוח.
טיפול רגיל יעלה כ 5000ש"ח פעמיים בשנה זה 10,000ש"ח
צריכת הדלק 1:5 ביום הכי טוב ואם תעשו שטח הרבה פחות. נניח 1:4 ועשיתם 10K קילומטר בשנה בלבד. אז דלק 17,000 בשנה (אם הדלק לא יעלה).
פנצ'ר אחד שהוא קרע בשנה בצמיג 37, הנה הלכו עוד 2000 ש"ח.
וכמובן תחזוקה שוטפת, ועוד לא דיברנו על ירידת ערך, אבל נעזוב את זה כי קיבלתם את הרכב במתנה.
כלומר 90-100 אלף ש"ח בשנה בלי בלתמים ועם קילומטראג' יחסית נמוך.
תהנו... אני מוותר על המתנה.
-
הכל בסדר רק איך הגעת ל 5000 לטיפול?
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
עצם השרשור הזה הוא על חוקיות, אין jl רוביקון״ישן״ עם אישור ל 37 . ואם כבר חוקיות , אז הטנדרים האקזוטיים הללו , פה בשבילי השטחים שלנו ,לא יעברו עם הגלגלים המקוריים שלהם היכן שסמוראי סטוק יעבור. אז מגדילים לגלדיאטורים גלגל ל 37 חוקי, ומבחינת זויות מרכב ומרווח גחון זה בערך כמו רוביקון על 33 סטוק, אולי.. , 37 זה המינימום לטנדרים הללו עם הגבהה בהתאם, אפילו הייתי הולך רחוק יותר למידה גבוהה יותר, אבל לך תתנייע עם דבר כזה על הכביש, סיוט.
צריך שיהיה איפשהו איזון, את זה עושים במבחן תחת מציאותי ולא באינטרנט עם תמונות.
פשוט ה37... זו הדרך מוצא לעבירות בשביל הגלדיאטור והמידות ההזויות שלו.
אני מפנטז על ביזון של שבי וaev...
ובהחלט מסתפק ב35"ארצישראלים תמימים למדי (:
https://youtube.com/shorts/M3t4oolwQ...kToicZUhmaDgew
https://youtu.be/PSWGRppCENc?si=zdKcrpXGRIVISCiB
לטעמי מידות, רכבת כוח וסהכ תמורה וכמובן cool factor... אוכל את הגלדיאטור בלי מלח... ונותן הרבה יותר בהכל לטעמי.
-
הרנגלר הכי פסיכי, הכי בעל יכולת והכי יקר הגיע לארץ וייחשף הערב אצל יריב קלר ברוך...
Sgill
מזכיר לי סיפורים על כאלה שנכנסו תחת חופה וקידושין ביודעין . ושילמו לשנה בסופו של דבר הרבה יותר מרוביקון מחורבן על 37 . שלא נדבר על הגירושין. מה הקשר? בירה נשר.
-
פתאום כולם נהיו סופרי אפונים ומחשבים עלויות אחזקה ובכלל בשביל מה צריך כזה רכב כשגם רוביקון "רגיל" עושה את העבודה.... כאילו דא...
אז, מי שרוכש רכב כזה (לא מקבל במתנה) מן הסתם גם יכול להרשות לעצמו להחזיק אותו בשוטף...
אכן חלק ניכר מהאוכלוסיה קונים רכב כי הם צריכים להתנייד מנקודה לנקודה, אבל לתומי חשבתי שחברי האתר (ברובם בכל אופן) הם חובבי רכב בכלל וחובבי רכבי שטח בפרט והם רוכשים רכב שטח לא כי הם צריכים כזה אלא כי הם רוצים כזה כי טיול בשטח ואפילו שומו שמיים התגברות על מכשול כזה או אחר עושה להם את זה.
אני אישית תמיד חיפשתי ברכבים שרכשתי את ה-"X" פקטור שעושה לי את זה, בין אם זה ביצועי מנוע, עיצוב אסטתי מעניין מותג מסורת ועוד כהנה וכהנה שיקולים לא מעשיים בעליל.
ולשאלה "מעשית" כביכול במה עדיף רכב כזה על רוביקון "רגיל" ....נו שויין, עצם העובדה שבכביש אתה יכול לאת בביטחון מלא לעקיפה ולהשלימה בזמן הקצר ביותר האפשרי ולנסוע ביום יום בכביש ובשטח עם צמיג 37 מבלי לחשוש מניידות תחבורע/ משטרעה דיינו. בשטח לא רק בדיונות מזכיר לכם את האמירה השחוקה צמיג גדול מקטין מכשול שלא נאמר תורם לשיכוך ולבריאות עמוד השדרה בהדורים...
אז כן, אם הייתי יכול להרשות לעצמי מבחינה כלכלית בלי למצמץ כזה בדיוק הייתי קונה (בעצם אולי בצבע קצת יותר מעניין מאשר לבן)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לא יודע לגבי 'אנחנו' - אבל אני רוצה כזה. ברור. והיום הזה נפתח על ידי מי שרוצים כזה. גם ברור.
קינאה זה קצת יותר מורכב. בעיקר באסה כמה רחוק כלכלית מחיר של ג'יפ חדש או משומש מהשגה.
היו לי ג'יפ והיה לי דיפנדר שניהם היו די חדשים בזמנו. והיום במחיר סביר.
אין סיכוי לקנות היום בכזה מחיר רנגלר שנת 2018.
אסף.
בשנות ה90 היו לא הרבה דגמים של 'מכוניות על' בעולם, ועוד פחות בישראל. ובטח לא היו מכוניות על לשטח (אולי רמבו-למבו LM002). קדחת היה, פוסטרים על הקירות, זה מה שהיה. אז מושא התשוקה היה כל כך רחוק שזה לא הזיז לאף אחד.
היום יש ימבה מכוניות על, העולם מלא בהן, והן פלשו גם לשטח, והן עשו עלייה גם לישראל. הן הרבה יותר נפוצות, והרבה יותר נגישות. וגם רמת החיים של הציבור בישראל, בממוצע, עלתה בהרבה. אבא שלי בגילי החליף אופל אסקונה בסובארו גראנד-ליאונה חדשה, וזה היה וואו! ואני יש לי במשפחה... 3, 4 מכוניות? וקונים חדש כל שלוש שנים וכו'.
אז 'מכונית העל' התקרבה בהרבה - פיזית, הן פה בכבישים לידינו, לפעמים בחנייה של השכן, וגם במחיר. ואנחנו התקרבנו אליהן כספית (במכפלות של משכורת ממוצעת במשק) אז הן כבר לא חלום בלתי מושג, אלא משהו שכמעט אפשר לגעת בו. ועקרונית אפשר לגעת בו - קבל החלטה, שבור קרן השתלמות, קח הלוואה (תתגרש כמובן), ויש. באמת לא רחוק. מה שבשנות ה90 לא היה אפשרי גם אם היית "עמיד", ובישראל אפילו אם היית "עשיר".
ובתחום השטח - דגמי הקצה של רוביקון, ברונקו, הם ללא ספק מכוניות על. עממיות במובן האמריקאי, כמו קורבט, אבל מכוניות על. רכב על לשטח לא היה קיים בשנות ה90'. פשוט אף אחד בתעשיית הרכב בעולם לא המציא את זה, זה הפציע בשנת 2006 עם הרוביקון הראשון והתפשט משם. גם הSBS הספורטיבי לא היה קיים עד שהמציאו אותו ב2008.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אבל לתומי חשבתי שחברי האתר (ברובם בכל אופן) הם חובבי רכב בכלל וחובבי רכבי שטח בפרט והם רוכשים רכב שטח לא כי הם צריכים כזה אלא כי הם רוצים כזה כי טיול בשטח ואפילו שומו שמיים התגברות על מכשול כזה או אחר עושה להם את זה.
ובכן מסתבר שיש כאלו שהם חובבי טיולים או חובבי שטח ולאו דווקא חובבי רכב*.
או שהם חובבי מכונאות,
או עם כל שריטה אחרת.
יש גם כאלו שמתחילים כך או אחרת ומתרככים עם השנים,
או מתחזקים עם השנים. (כשהצטרפתי לאתר היה רשום בכרטיס שלי בתחביבים: בוץ. היום אני אעשה הכל כדי להמנע מזה).
לכל אחד מקום וזכות קיום תחת השמש.
*פשוט עצלנים מדי מכדי לעשות את זה ברגל (או שנשבעו כשהשתחררו מהצבא שאל כל מקום שרכב יכול לקחת אותם הם יגיעו ברכב).
-
אני עוד זוכר שבשנות ה 80 כמעט כל הדיפנדרים הישנים שהיו בארץ, היו שייכים למילואימניקים של "היחידה"..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
לחיות עם כוכבת פורנו, זה בערך כמו לחיות עם מכונית-על שאתה משכיר כל כמה ימים, לנהג נוטף ריר אחר (ולפעמים לכמה נהגים נוטפים במקביל)….
אתה באמת חושב שאפשר לחיות עם רכב כזה???
Sent from my iPhone using Tapatalk
חשבתי כוכבת פורנו לשעבר, בפנסיה. לא מיה כליפה.
כוכבת פעילה? צריך לחשוב על זה יותר לעומק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
נניח שאתם מקבלים רכב כזה במתנה....
רק עלויות האחזקה:
כשהביטוח היה זול, לפני גניבות ה JL, שילמנו כ 4% מערך הרכב לביטוח. נניח שעכשיו יעלה ל 6% אז הנה 60 אלף בשנה ביטוח.
טיפול רגיל יעלה כ 5000ש"ח פעמיים בשנה זה 10,000ש"ח
צריכת הדלק 1:5 ביום הכי טוב ואם תעשו שטח הרבה פחות. נניח 1:4 ועשיתם 10K קילומטר בשנה בלבד. אז דלק 17,000 בשנה (אם הדלק לא יעלה).
פנצ'ר אחד שהוא קרע בשנה בצמיג 37, הנה הלכו עוד 2000 ש"ח.
וכמובן תחזוקה שוטפת, ועוד לא דיברנו על ירידת ערך, אבל נעזוב את זה כי קיבלתם את הרכב במתנה.
כלומר 90-100 אלף ש"ח בשנה בלי בלתמים ועם קילומטראג' יחסית נמוך.
תהנו... אני מוותר על המתנה.
אתה יכול להיות רגוע, לא תקבל רכב כזה במתנה.
אין צורך לראיית חשבון הזאת.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
חשבתי כוכבת פורנו לשעבר, בפנסיה. לא מיה כליפה.
כוכבת פעילה? צריך לחשוב על זה יותר לעומק.
חשבתי מספיק.
מיה היא שילוב של כוכבת פורנו עם הבת של השכן.
אני בהחלט יכול לחיות עם זה.
מתים פעם אחת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
חשבתי מספיק.
מיה היא שילוב של כוכבת פורנו עם הבת של השכן.
אני בהחלט יכול לחיות עם זה.
מתים פעם אחת.
לגמרי.
https://youtu.be/qq8u89sk2Ik?feature=shared
-
בהחלט
אני מאחל לכולנו לסיים ככה.
חיים פעם אחת, ומתים פעם אחת.
אף אחד עוד לא מת פעמיים.
שנה טובה.
-
שולץ , אל תפתח ציפיות, הבולבול שלך ימות לפניך.