תגובה: לכבוד השנה החדשה - הגיגים על קניית הילקס ישן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
לא מכיר אבל נראה על הנייר כמו משהו ששווה סיכון
קובץ מצורף 145003
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
ספציפית לגבי בעלי הרכב.
זו ההיילקס השניה או השלישית שלו.
בעבר השקיע באחת המון. ואז מכר. אם תחפשו ביוטיוב רכב שקוראים לו בטי זו ההיילקס הקודמת שלו.
לאחר כמה זמן התגעגע וקנה את זו. הבחור משקיע ברכבים שהוא קונה. ומטייל איתם.
יתרון נוסף של הרכב שהוא 93. אספנות זה טסט אחד בשנה וביטוחים ואגרות מוזלים.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
בעיני, כשרכב מתוחזק בצורה מיטבית, כשמתפתחת תקלה מטפלים בה בהקדם וזה המכלול התקול היחיד.
תקלה אחת - מכלול אחד בכל פעם.
השבוע טיפלתי בהילקס כלשהו , רכב טיולים אהוב ומושקע, הרבה שנים אצל בעליו.
כ 700 אלף קמ.
עבודה גדולה כדי להחליף חלק אחד קטן - מחז"ש בין הגיר לטרנספר .
וזה בדיוק החלק שהוחלף - מחז"ש אחד (וכמובן שמן ותוסף).
כל מה שפירקתי כדי להגיע לאותו מחז"ש - כיסוי גומי בקבינה, ידית טרנספר, גלי היע אחורי וקדמי, גשר גיר, תושבת גיר וחקונקטור חשמל - הכל היה תקין ולא דרש החלפה.
כל הברגים הנכונים היו במקום, יצאו בקלות וחזרו ללא בעיה.
תקלה אחת - טיפול אחד.
לקינוח טיפלתי קצת בבלמים האחוריים, לכוון מחדש ולישר עיקומים שנגרמו במוסך אחר בבדיקה לפני טסט.
קל , זריז ולא יקר.
למרות שהיה זמן, והרכב כבר היה על הליפט, והלקוח מוכן לשלם - לא היה צורך להתעסק בשום דבר אחר
אבל זו דוגמה נדירה וחריגה.
בד"כ טיפול בתקלה אחת גורר התעסקות עם אוסף תקלית אחרות מסביב.
ואם זה לא היה מתוכנן ומתומחר מראש , זה לא יתבצע
בברכה, טושי
כל המכוניות - חדשות כישנות - צריכות להיות תקינות. אני מחליף גם סך שמש שבור לחדש מקורי ברכב ששווה פחות מ 15000 שח - כי ככה הרכב יישאר כל הזמן יותר תקין מלא תקין. וככה כל תקלה שתצוץ תהיה התקלה היחידה שצריך לתקן.
אבל.....
רכב ישן מתישהו מתחיל לדמם תקלות בזו אחר זו. הוא לא מת. אבל הוא כבר לא בריא. הוא גוסס לאיטו. זה הזמן לקחת אותו לקצה השדה ו.....
וזה ההבדל בין נגיד היילקס או פולקסווגן מקורר אוויר או ג'יפים אמיתיים למכוניות אחרות. בהם ממשיך להיות אותו קצב תקלות גם אחרי מליון קילומטרים ו30 שנה. תמשיך לתקן כל פעם מה שמתקלקל והם ימשיכו לחיות בריאים.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
איך אמר לי פעם החשמלאי הכי מוערך שלי במוסך? : (במבטא רוסי כבד) " רכב מתחיל להתקלקל... במוסך." .
״הדבר הכי טוב שקרה לרכב שלך הוא שהוא כמעט לא ראה מוסך״.
טו.שיי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כל המכוניות - חדשות כישנות - צריכות להיות תקינות. אני מחליף גם סך שמש שבור לחדש מקורי ברכב ששווה פחות מ 15000 שח - כי ככה הרכב יישאר כל הזמן יותר תקין מלא תקין. וככה כל תקלה שתצוץ תהיה התקלה היחידה שצריך לתקן.
אבל.....
רכב ישן מתישהו מתחיל לדמם תקלות בזו אחר זו. הוא לא מת. אבל הוא כבר לא בריא. הוא גוסס לאיטו. זה הזמן לקחת אותו לקצה השדה ו.....
וזה ההבדל בין נגיד היילקס או פולקסווגן מקורר אוויר או ג'יפים אמיתיים למכוניות אחרות. בהם ממשיך להיות אותו קצב תקלות גם אחרי מליון קילומטרים ו30 שנה. תמשיך לתקן כל פעם מה שמתקלקל והם ימשיכו לחיות בריאים.
אסף.
הקפדה על טיפולים לפי הספר האמיתי, כולל חלפים מקוריים או איכותיים מקבילים, יעזרו להרחיק את ההזדקנות
יש בלאי לרכיבים מסויימים שהוא בלתי נמנע אבל גם מורכב מאד להחלפה או להשגה בגלל גיל הרכב, ואז מתחילות קומבינות. דוגמת צמת החשמל היא כזו, כך גם מיני אטמים לחלונות, דלתות, קיר אש ושאר ירקות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
זאת נקודה קריטית, זה לא רק שהוא מדמם תקלות, גם אם הוא לא, מגיע שלב שלא נשאר על מה לעבוד, המנועים מאלומיניום למשל, שלדה מכיפופי פח, אלקטרוניקה וחיישנים, כל מיני פטנטים קצרי חיים (יחסית). ציוד מתכלה.. תם עידן הברזל ולכן יש ביקוש לנבלות הישנות האלה וערכן גבוה באופן לא רציונלי. או שכן [emoji16]
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
דווקא, אלקטרוניקה וחיישנים מחזיקים יפה (לפחות באנגליות).
זה החוטים והקונקטורים בדרך שאסור לגעת בהם.
וחלפים?
ידע לטיפול?
תגובה: ייבוא אישי - אספנות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lironc
אני עם לנדקרוזר fj80 1991 - הדגם העצל, אבל מאוד מרוצה ועלות הרכב בבית, אחרי הכל, כ 75,000 ש״ח בחניה.
דווקא מאד מעניין ואני אישית אשמח אם תוכל להרחיב מעט, להוסיף קצת תמונות, לספר על התהליך וכל מה שאפשר ללמוד ממנו למי שינסה לעשות משהו דומה.
כמובן בשרשור נפרד שלדעתי יהיה פופולרי למדי...
מורכב לי שרשורים נפרדים וכו.
אשמח לחלוק את כל הידע שיש לי בעניין (לא יותר מדי) באהבה רבה.
052-6661069
שנדע ימים טובים יותר
לירון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lironc
מורכב לי שרשורים נפרדים וכו.
אשמח לחלוק את כל הידע שיש לי בעניין (לא יותר מדי) באהבה רבה.
052-6661069
שנדע ימים טובים יותר
לירון
אז שפוך הכל בהודעה אחת..