תגובה: דנה 30 סופה vs דנה 30 jk מי יותר חזק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה לא ״מוכרחים״ ., בעיקר ״רוצים״.
ההבדל המדוד בעבירות בין 31 ל-33 קטן בהרבה אפסים מעלות השדרוג המכני הנדרש כדי שזה יעבוד כמו שצריך.
אכן. מדויק מאוד.
הבעיה אצלנו הג'יפאים, שכשאנחנו רוצים משהו, זה מהר מאוד הופך מ"אני רוצה" ל"אני צריך" ומשם הדרך ממש קצרה ל"אני חייב/מוכרח".
וכן, אני יודע שזה מוביל שוב לויכוחים הישנים בעד ונגד צמיג 33. לא רוצה להיכנס לזה שוב.
אני לא נגד. אני רק חושב שאם זה ג'יפ שצריך גם לעבוד והרבה - צריך לעבות כל מיני נקודות תורפה בסרן הקדמי כדי שזה יעבוד טוב לאורך זמן ללא חשש משבירות ובלאי מואץ.
הרבה סופות מסוף שנות ה-90 היו עם 31.
מניח שזה עניין של הקצאות וחידוש צי מקומי.
בצה"ל ראיתי סופות צבאיות סימן 1 בודדות בלבד עם 31.
כולן היו אורכות-פתוחות, מין רכב סיור שכזה. דמו מאוד לסופה שלי.
ואני ממש לא מתכוון לסופשית. שם נשארו עם 29.
אם תבדוק בספר הטיפולים הצבאי שנמצא כאן בג'יפולוג, תראה שמידת הצמיגים הרשמית בצה"ל היא 235/75R15
בצה"ל כידוע אין שום סנטימנטים ג'יפאיים. זו המידה הרשמית ובה משתמשים.
אף ממוגנת שאני ראיתי לא היתה עם 31. גם ככה זה רכב שיחסית לקלילות הבועטת של סופה קלה, היה לו קשה להזיז את עצמו עם כל המשקל שהדביקו לו + צוות לוחמים וכל הציוד הנלווה, והשאירו אותו עם יחסי העברה מקוריים בסרנים, אז להקשות עליו עוד עם צמיג גדול יותר? לא מסתדר לי בכלל.
למיטב זכרוני רק סופות משטרה היו לפעמים עם 10x15 במקום 235.
(עריכה - נזכרתי שנבחנו סופות לגזרת עזה עם צמיגים רחבים לחול)
אסף.
במשטרה גם לא ראיתי.
בטח לא הממוגנות.
על הממוגנות בכלל אסרו בצבא באופן גורף לנסוע בשטח שאינו שבילים מסודרים. חששו מתאונות ובצדק, כי האוטו היה פשוט מסוכן. זה היה אונס של הג'יפ מבחינת משקלים ובעיקר מבחינת חלוקת המשקל.
את זה אני יודע כמי שקיבל אישור חריג ביותר בחתימת מח"ט, לעבוד עם ממוגנת בשטח של ממש.
סופה ממוגנת היא רכב שנולד בגלל צורך דחוף, ובגלל קמצנות בתקציב, כולו טעות הנדסית אחת גדולה.
העובדה שהן שרדו פיזית כל כך הרבה זמן היא תעודת כבוד לחוסן ולכוח הסבל הבסיסי של פלטפורמת הסופה.
דנה 30 סופה vs דנה 30 jk מי יותר חזק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
למיטב זכרוני רק סופות משטרה היו לפעמים עם 10x15 במקום 235.
(עריכה - נזכרתי שנבחנו סופות לגזרת עזה עם צמיגים רחבים לחול)
אסף.
גם בגזרת עזה.
בקיצור, מישמש צהלי טיפוסי.
המון ק״מ על הרכבים האלו.
שאלתי עוד דוקטור
דבר המומחה השלישי, חד משמעית ובלי לחשוב פעמיים - סרן דנה 30 סופה חזק ועמיד בהרבה מדנה 30 רנגלר JK.
גם כאן - הביצה זהה. דנה 30 רוורס קאט ופיניון גבוה.
אבל הרוחב הוא שורש הבעיה. הצינור הימני הרבה יותר ארוך. מייצר מנוף גדול יותר + רכב כבד יותר + הנטייה של הבעלים להגדיל גלגלים = חיוכים ושבירות.
החיוכים והשבירות לטענתו אופייניים גם לסרני הדנה 44 האחוריים וגם הדנה 44 הקדמי ברוביקונים. שם רבים יותר מגדילים גלגלים ולמעשה רק תכולת הביצה - כל מכלול הדיפרנציאל+קורונה+פיניון+ציריות, גדולים ולכן חזקים יותר. אבל גוף הסרן עצמו מועד לפורענות בדיוק כמו בדנה 30 ולעתים אפילו יותר, כי די קשה למצוא היום JK רוביקון על גלגל קטן מ-35' שאינו חובק ג'נט בעל אופסט שלילי פרוע להעצמת הרושם המורחב.... היום כמעט כולם כבר מוגבהים ומוגדלים ורבים מאוד כבר חיזקו סרנים/החליפו אותם.
בנוסף לחיוכים, הוא מונה צרות נוספות:
1. ברנגלרים JK+JL כל הבנייה של הסרנים המקוריים לא מספיק חזקה לצורך ההתעללות שהכלים האלה חווים. היציקה של הביצה עלולה להסתובב על הצינורות (!) ולשבור גלי הינע.
2. סרנים עם יחידת ואקום שנועלת ומנתקת ציריה ימנית. פטנט הזוי, מסורבל ומיותר עוד מימי ה-YJ. מחליש הן את הצינור החיצוני והן מוסיף בלגן עם עוד חצי ציריה בצד ימין - כל סרני האפטרמרקט המחוזקים מוותרים ובצדק על יחידת הואקום המקוללת הזו.
שורה תחתונה באופן כללי - "תישאר עם הסופה"! חד משמעית ובלי ויכוחים. לא שהתכוונתי להחליף בקרוב.
מבחינתי סוף לסוגיה. התשובות מאוד ברורות.