ההתאפקות היא לא להגיב מה שלא יקדם את הדיון.
אתה יכול לסמן כמה תגובות ממש בדיון הזה שמוטב שלא היו נכתבות.ף לפחות בחלקן.
אסף.
Printable View
ההתאפקות היא לא להגיב מה שלא יקדם את הדיון.
אתה יכול לסמן כמה תגובות ממש בדיון הזה שמוטב שלא היו נכתבות.ף לפחות בחלקן.
אסף.
לדעתי, כשמנהל רואה משפט כמו "מציע לך לקרוא שרשורים קודמים, אולי תלמד משהו." ואז זה גולש ל"אני לא מתפלא שאתה לא יודע, ומציע שתיישם את הצעותיך לפני שאתה מחלק אותן לאחרים" הייתי שולח לשניהם בפרטי שימתנו את עצמם... פעם ראשונה בלי השלכות פעם שניה שילכו להתגעגע לפורום איזה שבוע.
קובץ מצורף 145322
גיפולוג הוא ה"בית" שלי מעל ל 20 שנים, ואני מודה שהיו שנים שהייתי פחות סבלני. אני אפילו יודע שמית, למי עזרתי להתרחק מהפורום. ה"זקנים" ודאי זוכרים.
אל מול האלטרנטיבות, שהן קארזפורום בעבר , פייס והוואטסאפים היום - גיפולוג הוא זהב, זהב הטהור, על אף החסרונות.
למדתי, כפונקציה פבלובית ועם הזמן, שיש אנשים שפשוט אין טעם. לא להסביר, לא לחנך, ולא להגיב.
מהאנשים הללו אני מתעלם, ואני בורר לי את הידע המקצועי הנדרש מכל שרשור.
ויש ידע, המון וכמעט בכל נושא בעולם.
רבים מהטלפונים אצלי באנשי הקשר כוללים בתוכם "גיפולוג", ומעולם לא התאכזבתי מאיש מהם ומקווה שלא אכזבתי.
צר לי על אנשים כמו איציק וכמו אלירן, שבחרו להרים ידיים ולהצביע ברגליים.
צר לי, כי אני יודע שש להן המון מה לתרום.
אין לי בשורות חכמות, מעבר לעובדה שאני ממליץ, כמו חנן, שכל אחד מאיתנו ישים לו את המסננת על האוזניים .(או העיניים, כי את הפורום קוראים) ויתעלם ממי שראוי להתעלם באותו שרשור. אגב, גם לאלו יש, איש בדרכו - את יתרונותיו הוא.
ממרומי שנותי למדתי - מחרבי האוירה יהיו בין האחרונים ללכת, ועל מנת שהטובים לא יסבלו - עליהם (הסובלים ממחרבי האווירה) לשנות פאזה.
ואם תרצו - קחו את דבריי לכיוונים אחרים. איש כאשר ידבנו ליבו.
אין לי ארץ אחרת, ואין לי גיפולוג אחר.:cool:
גם אני חוטא…. (אלירן הזכיר לי…).
גיפולוג הוא מכרה זהב טכני, אך לא רק.
החומר האנושי שנמצא כאן, מהווה כר פורה להחלפת דעות ולעצות טובות.
ונכון, לפעמים יש עקיצות ולפעמים לא מסכימים או מתווכחים (וגם עוקצים…), אך זה עדין אחד המקומות הטובים לחיפוש תשובות וקבלת עצות.
אגב, אחד הדברים הטובים שקרו לאחרונה, היא פתיחת קבוצת ״המה נשמע״ שמאפשרת לחלקנו להתפרק, לברבר במוח בלי להתנצל והכי חשוב לחסוך את זה מהאתר.
לגבי גולשים חדשים שלעיתים (רחוקות מידי) מגיעים לאתר, להיות קצת יותר סבלניים ופחות סרקסטיים. יתכן שבעתיד יוכלו לתרום.
ולסיכום: יוחזר חיים8 לאלתר
כשהחסום יכתוב הודעה זה מה שתראה בשרשור, צריך הרבה תעצומת נפש לא ללחוץ ולראות מה הבחור כתב...
קובץ מצורף 145323
חסמתי אותך לצורך התמונה בלבד.
וגם בין המנהלים יש חילוקי דעות.
על הרחקת מי שבאמת רעיל אבל לא באמת תורם - כזה שלא נפסיד מחסרו יותר משנפסיד מהשתתפותו - קל להסכים. אבל כמה כאלה יש שקל לנו להיות תמימי דעים לגביהם?
אני גם רוצה להתייחס לווכחנות וצדקנות. לעתים לשם הויכוח.
יש כאן כאלה שעליהם נאמר-
להתווכח איתו זה כמו להיאבק עם חזיר בבוץ. יש רגע שבו אתה מבין שהוא בעצם נהנה מזה.
אסף.
מתאפק :)
Sent from my DN2103 using Tapatalk
הנקודה ברורה ונכונה.
די לחכימה...
לדברר את זה יותר מדי גם לא ישרת אותנו, ומעבר לנקודה מסוימת עלול להעמיק את הפער.
כל אחד יקח לעצמו מה שיקח,
ויהיה בסדר !
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
שכחו מהערך של כמות הגולשים. מעולם לא היה רלוונטי.
כבר היו פה הרבה שדאגו שנתמעט, אם זה בגלל זה תת ניהול ואם זה בגלל ניהול יתר, והתשובה שלי היתה תמיד ברורה וחדה: אני מעדיף להיות פה עם עשרה גולשים או בלי פורום בכלל, מאשר להישאר עם פורום שהוא לא לרוחי.
השיקול הוא ערכי, נטו.
והיה קל לעשות את זה כי מעולם לא ראינו שקל מהאתר הזה בזכות פרסום, אז המספרים חסרי משמעות.
אז אין טעם להזכיר בכלל בדיון את השיקול של כמות המשתתפים..
כדאי לזכור בתוך הדיון שזה עדיין פורום. לא פינת הכה את המומחה. יכולנו להחליט על מומחה בודד לכל תחום, אבל לא. זה פורום. בפורום כמו בכל קבוצת אנשים יש גם מעצבנים וגם יהיו מתעצבנים שינטשו.
דבר נוסף: השיקול של "מעצבן" בעייתי לניהול. קל לנו לסלק אנשים שמפרים את הכללים, לאחר הבהרה ואזהרה, ויש לנו כללים ברורים. עוד לא השכלנו ליצור כלל של "אל תעצבן", "אל תציק על זוטות", "אל תתעקש לומר את המילה האחרונה", וכן הלאה... התוצאה היא שיש כמה בודדים שלמדו לנצל את זה לרעה ולשגע גולשים בלי לעבור על הכללים.
אבל זה לא שנשארתם בלי כלים. אל תגיבו. תתעלמו. תחסמו. תתאפקו. לא יקרה כלום אם הצקה תישאר ללא מענה. מי שנמצא פה מספיק זמן ידע להבין את הסיטואציה ולנטרל וירטואלית את המציק מהדיון.
אני לא מופת לכלום, אבל תראו את הדיון המדובר שלביא העלה. התעקשתי לקבל מלביא את המידע שהיה חסר לי, וכשהוא הושלם המשכתי עם המענה, ללא כל התייחסות למריבה שנוצרה בדרך.
אני לא מכמת את אלה שעזבו מספרית. אני מכמת אותם ערכית...
מה שנשאר פה מקביל למאגר מים באפריקה בבצורת. ואני לא היפופוטם שלא יכול לעבור למאגר מים אחר, אני ציפור, זה כלל התנתקות ריגשית מסויימת מקהילה שפעם הייתי חבר בה אבל גם זה קרה.
מתנצל אם המילים קשות.
שומע אותך. חולק עליך.
יש פה אוסף מדהים של אנשים, שאני לא מכיר כמוהו מאף קבוצה אחרת בכל העולם.
חנן ואסף,
בגלל מעמדכם, אני מרשה לעצמי לפנות אליכם אישית.
אנשים חוזרים ואומרים, אנחנו מרחיקים את עצמנו כי זו נהיתה סביבה רעילה, לא נעימה.
מנגד, רוב ההצעות שלכם, פונות לכלל המשתמשים, ואומרים לנו, תלמדו לחיות בסביבה כזו.... תלמדו להבליג שמישהו מעצבן אותכם.
חנן,
לזה אתה מתכוון שאתה אומר "אני מעדיף להיות פה עם עשרה גולשים או בלי פורום בכלל, מאשר להישאר עם פורום שהוא לא לרוחי."???
ונכון, הקביעה "מעצבן" היא קביעה סוביקטיבית וקשה טכנית לשים קירטריונים.
אבל אני חוזר ושואל, למה אתם מוכנים להשלים עם הודעות לגופו של אדם? עם הודעות "חינוך"? ציונים? "פרשנות"?
כל אותן הודעות שלא לגופו של ענין, כל אותן הודעות שלא עומדות בקירטריון הפשוט שאסף כתב בתחילת השרשור - לא מקדמות את הדיון הטכני .
אני חוזר ומציע, כל הודעה כזו, דינה להמחק. X מחיקות השעיה, Y השעיות, חסימה.
זה כלל פשוט וברור, מה הבעיה לקיים אותו???
יש פורומים כמו אוף-טופיק ושם יש לפעמים דיונים שהם לא טכנים, דווקא שם, אולי ניתן להכל בסעף הזה.
דרך אגב, כל מי שמסתובב בפורומים בחו"ל יראה שהוא פשוט לא רואה הודעות כאלו. ולא המנהלים לא עובדים שם קשה, זה פשוט ענין של תרבות, והרגלים.
אנו חיים בעולם שבו פורחות הרשתות החברתיות ואיתן קבוצות המסרים המיידיים (ווטסאפ, טלגרם) ההופכות להיות המכשיר העיקרי לשאלות ותשובות. בעולם כזה הולך ונעלם מקומם של הפורומים וקבוצות הדיונים של פעם.
הפורום שלנו כמובן סובל גם הוא מהמעבר העולמי לרשתות חברתיות וקבוצות ווטסאפ אבל ההרכב האנושי, הידע הקיים אצל משתתפיו במגוון נושאים, המידע שכבר שמור בדיונים השונים והיכולת לקבל מידע מגוון ולפעמים גם שונה - משמרים, לדעתי, את הפורום הזה בחיים, גם אם יש מגמה מובנת של מעבר לאפיקים אחרים.
תרבות השיח ברשתות החברתיות ובקבוצות הווטסאפ/טלגרם שונה לגמרי ברוב המקרים. אנשים כבר לא טורחים לחפש ולחקור, הרבה יותר קל לשאול שוב ושוב את אותן השאלות ולצפות שמישהו יענה שוב ושוב את אותן תשובות. רמת הדיון נמוכה בהרבה מקרים, השפה והכבוד ההדדי בין המשתתפים הם בדרך כלל לא משהו שראוי להתגאות בו. אני חושב שגיפולוג מצליח להיות טוב יותר מכל הבחינות הללו ועל כך צריך להקפיד.
השרשור הזה חשוב כיוון שהוא מציף בעיה וגורם לנו לעסוק בה, לחשוב כיצד ניתן לשפר ומה חשוב לשנות - הן בצורת הניהול והן בהתנהגות ובסגנון הכתיבה של כל אחד מאיתנו. בהקשר זה אני מזכיר שמי שמשתמש בפורום מהדפדפן יכול להשתמש בכפתור הדיווח למנהלים (סימן קריאה במשולש שחור) הנמצא ליד כל הודעה ותגובה שיש בפורום - הקישור להודעה וטקסט קצר שניתן להזין בעת הדיווח נשלח למנהלים שיכולים לטפל מיידית במקרים שהם מוצאים לנכון לעשות זאת. לא מכיר לצערי אפשרות דומה למשתמשי טאפאטוק :(
דרך אגב - שמעתי לאחרונה הרצאה מרתקת, מתחום אחר לגמרי, שבין השאר הוזכר בה נושא הרשתות החברתיות וחידדה לי נקודה שמוכרת לכולנו אבל הפעם כוון אליה זרקור - האינטרס הכלכלי של החברות העומדות מאחורי הרשתות החברתיות גורם לכך שעם הזמן כל אחד ברשתות אלו מוצא את עצמו יותר ויותר קורא ומשתתף בדיונים בקבוצות שבהן מהדהדים את הדעות אליהן הוא מתחבר ובך, עם הזמן, הקיטוב והקיצוניות מוגברים, חוסר ההבנה ואפילו השנאה אל "הצד השני" מוגברים ומתעצמים והפילוג גדל. זו נקודה שחשוב לשים אליה לב כאשר עושים שימוש בערוצים אלו, במיוחד בימים אלו שבהם יש רצון של כולם לשמור על אחידות ולכידות.
אתה מדבר על שיטור יתר. זה גרוע יותר מאפשרות שפעם ב מישהו "יעצבן" אותך. בסוף אנחנו בני אדם. וזה חלק מאיתנו. בעיני מישהו שלא נותן מהידע שלו כי מישהו רמז שהוא אדיוט גרוע יותר מלרמוז שהוא אדיוט.
בשביל מה שזה שווה , לדעתי לא צריך לשנות כלום { באתר, את האנשים חייבים לחנך מחדש } .