תגובה: בעיה בעת קניית רכב חדש מול הסוכנות
מה שהוא אומר לך בתור עורך דין זה שיש נבלות, סוחרים מהסוג הגרוע ביותר על סף נוכלות, ואם לא תהיה זהיר ותשים לב על מה אתה חותם - הם יכניסו לך.
וכשחתמת - חתמת.
יש הגנה על עסקאות מכר מרחוק למשל שבהן אם יש פער בין שיחת הטלפון לבין החוזה - יש לך את הזכות לבטל את העסקה. אבל כאן אשכרה חתמת על חוזה.
ואני אומר שלא משנה איך קוראים למותג - קרסו זה קרסו ולא צריך להיות עורך דין ולא להעסיק עורך דין כדי להיזהר מהם.
אסף.
אני רק אסכם את הדברים שקראתי ואני מסכים איתם, בלי סדר מסויים.
1. החוזה מחייב. חתמת, אתה אמור לשאת בתוצאות/הוצאות. אם היית קורא אותו במלואו, היית גם בלי עורך דין שם לב לסעיף הטיפולים והקנס והייתי משכלל אותו לתמחור ולהחלטה. וכן, אני מבין שקודם שילמת אבל גם את זה לא הייתי עושה בלי חוזה חתום.
2. הייתי בודק טוב עם עו"ד בנוגע לחוק הגנת הצרכן ואם הוא חל במקרה הזה למרות החוזה החתום ובהנחה שהרכב עדיין לא רשום על שמך/אשתך.
3. אנשי מכירות בתחום הרכב הם בעיתיים ונוטים למכור בכל מחיר ולא בוחלים בשקרים, הסתרת פרטים והליכה על קו דק בין חוקי לאפור. העיקר העמלות. אני בודק הכל מראש ולבד ולא מקשיב לאף מילה שלהם. כל מה שהם אומרים ולא כתוב, לא קיים.
4. גם אני חושב שרכב בנזין סיני במחיר כזה (וגם בהרבה פחות) הוא לא בחירה מושכלת, אבל פה אני לא יכול לבוא אלייך בטענות, כל אחד ושיקוליו.
בקיצור, תתחיל מחוק הגנת הצרכן ואם זה לא עובד תנסה למזער נזקים ולצאת מהעסקה.
דעתי האישית היא שהעסקה לא משתלמת גם בלי הקנסות שהם מנסים להשית עלייך.
אני מכיר חברה שביטלה הזמנות לצ׳רי והסירה אותו מרשימת האופציות לעובדים אחרי שהבינו מה יהיו עלויות הדלק של השתיין הסיני…
לגיסי יש את הרכב המדובר בליסינג, פח אשפה על גלגלים. מגיע עם צמיגים סיניים נחותים כל כך שהמעביד החליף על חשבונו לכל העובדים שזכו ברכב השתיין הזה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moshe_levy
אז בתור עורך דין אתה אומר לי שללכת לקנות רכב צריך עורך דין אחרת עובדים עליך כי הוא יכל בתמימות או ברמאות לדחוף לי כל סעיף וסעיף שהיה חפץ בו ואני בתמימות בהיותי אזרח שהולך לסוכנות רכב מקבל מחיר על הרכב שלי לאחר שנבדק לשביעות רצונם ומקבל מחיר על הרכב החדש אמור לחשוד/לחשוב שיהיו עוד הפתעות בהמשך זה מה שאתה אומר?
Sent from my SM-F946B using Tapatalk
אסף תרגם אותי לא רע.
למה אתה מגביל את דבריי רק לקניית רכב?
אם הכסף נוזל לך בין האצבעות, תמשיך להעביר מעל עשרות אלפי שקלים ללא הסכם חתום.
אם זה לא המצב - וודא יש לך הסכם (הסכם=מה שסוכם) לפני שאתה מעביר כסף.
שוב, כמו שאמרתי - בתאבון.