כל הסופות מוזרקות.
Printable View
ותרשו לי לצנן קצת...
ככל שעוברות השנים ויותר ויותר מכוניות מגיעות לגיל 30 ולאפשרות לשינוי סטטוס ל"אספנות"...
רק לי נדמה שהטייטל "אספנות" הוא רק עניין סמנטי?.... שרוב מוחלט של המכוניות האלה הן סתם מכוניות ישנות בנות 30 ללא שום ערך אספני?
קלאסיות הן לא, וגם לעולם לא יהיו. גם לא מיוחדות.
סמנטי כן
אבל טסט אחד בשנה, ורבע מחיר בביטוח וברישוי זה גם משהו
הסטטוס של אספנות מאפשר בעזרת הקלות - להשאיר בחיים במצב טוב רכב שללא ההקלות האלו היה כנראה נגרט.
זו המשמעות, בעיקר.
אסף.
האגרה וביטוח החובה המוזלים.... ובכן, זה נחמד. אבל לא על זה מכוניות נגרטות ויורדות מהכביש.
הגזר העיקרי בסיפור, אם לא היחיד - טסט אחד בשנה.
כי שני טסטים זה באמת עונש שלא ברא השטן. זה התעללות, מהלך של רשע שאין לו אח ורע בעולם.
וזה מגיע לנו כי אנחנו שותקים על זה.
במדינה נורמלית, בניין משרד התחבורע היה בוער על השר/ה ועל כל הפקידונים שלכודים בו, בדיוק שעה אחרי שהגזירה הזו הוטלה.
אבל אנחנו לא חיים במדינה נורמלית ואנחנו כן סמרטוטים, ולכן זה מגיע לנו.
אז חזרה לטסט אחד בשנה זה בהחלט גזר מבורך - אבל המקל שנילווה אליו - איסור נסיעה בשעות הבוקר (הופך את הרכב ללא שמיש ולא מועיל ביומיום עבור הרוב המוחלט של המשתמשים) ואי הכרה בהוצאות (לעצמאים), הוא בהחלט כואב ומעמיד בספק את כדאיות החבילה כולה - וזו בדיוק כוונת המחוקק - שהבעלות על רכב אספנות לא תבוא משיקול כלכלי ותציף את הכבישים במכוניות ישנות - אלא שזה יהיה באמת תחביב נטו.
וכאן אני תוהה - מה ההגיון לרכוש רכב שטח מיתולוגי, נגיד ל"ק 80 אספנות, ב-300,000 שקל (!!!) כדי שיהיה רכב טיולים?..... הרי אתם לא מתכוונים לבנות סביבו מוזיאון אלא להעביד אותו בשטח!.... ועם כל המוניטין והילת הגיבורים ואגדות העם על אמינות מוחלטת וכו', בסוף זה אוטו בן 30 ואמינותו כבר מזמן מאחוריו ולך תמצא לו חלקים... לא רק לי זה לא מסתדר?... לא רק אני חושב שרכב טיולים בסכום כזה, מוטב שיהיה ל"ק 150 צעיר ורענן בן שנתיים ולא ל"ק 80 מסויד-עורקים בן 30?.......
100+
כל מילה חקוקה בסלע !
לא חושב שרכב שטח שצריכים שיגיע ובעיקר לא יתקע בשטח, יכול להיות רכב עתיק עם ערך אספנות.
לדעתי, אספנות זה רק לכביש שממרקים ומוציאים בעיקר למפגשים,
במקרה הטוב לטיולי בוקר בשבת יפה.
בקיצור,
מכונית V8 שרירים אמריקאית, פורשה 911 קירור אוויר.
ומי שמזומנים רבים בכיסו, אקזוטיקה איטלקית 12 צילנדר.
רענן
באפריקה ניתן למצוא סדרה 70 משנת 94-95, גם בגרסת 5 דלתות.
בדרך כלל לא במצב מזהיר, אבל כבסיס זול זה יכול להיות מעניין.
בקבוצה איתה אני מטייל קבוע יש שני צ'רוקי אספנות...נאמר זאת בעדינות...אמינות ושרידות בטיול זה לא הצד החזק שלהם.
לא רכב חלומות (חולם על רוביקון 392 מהדורת 30 שנה לרוביקון ובאותו חלום אתפשר על ברונקו רפטור) אבל לא אתנגד לרכב אספנות כזה:
https://youtu.be/vkSIROKRzSw?si=1h4B1yfpSqL9-WaZ
בואו נדבר על כדאיות כלכלית.
שלא תטעו - גם אני נוסע ברכב בן 29.... יותר מזה? אני עובד איתו. הוא נוסע המון ומפרנס אותי וכן, יש לו בלאי שנובע מקילומטרים וגיל.
אבל הוא לא עלה לי 300K וגם לא 150K וגם לא 100K....
ב-1 בינואר 2025 הסופה שלי יכולה להירשם כאספנות, מה שיחסוך לי טסט אחד מבין שניים וגם משהו בעלויות הניירת - טסט וביטוח חובה... אבל.
אבל הג'יפ הזה לא יוכל לנסוע בבוקר באמצ"ש וההוצאות עליו לא יהיו מוכרות - מה שהופך את כל עניין האספנות ללא כדאי ולא כלכלי מבחינתי.
ולכן זה גם לא יקרה כל עוד הסופה הזו נשארת רכב עבודה ושום רכב צעיר יותר ממנה לא מחליף אותה ככלי העבודה שלי או כרכב דיילי שאוכל להעמיס עליו את ההוצאות. וזה אידיוטי בעיני לרכוש רכב 4X4 אמיתי כרכב דיילי - אלא אם זה רכב חדש מהניילון שאחליף אותו כל שלוש-ארבע שנים בחדש - נגיד היילקס חדש שהוא רכב העבודה המועדף מבחינתי - וזה כבר יעלה כ-300K.... אפילו ג'ימני חדש מדוגם כפי הצרכים שלי (וכעקרון גם אחרי כל השדרוגים הוא עדיין לא מתאים לצרכים שלי) יעלה לפחות 160-170K.
ואני נחשף לקולגות עם רכב חדש/חדיש שמשלמים אותו בכל חודש בסכומים גדולים ובתחום שלנו, שפגיע ורגיש לכל תהפוכה פוליטית/בטחונית במדינה שלנו שאין בה יום אחד של שקט, מהר מאוד מגיעים למצב של תקופות בהן אין מספיק עבודה ואי אפשר לשלם את הרכב ואז צריך להיפרד ממנו. זה מבאס, לא מעשי וממש לא מתאים לי כל עוד לא חסכתי מספיק כדי לרכוש רכב חדש ויקר בלי צורך להתחייב על הלוואות בסכומים גבוהים והרסניים לטווחים ארוכים.
ולכן אנחנו נישאר עם הג'יפ בן ה-30 בסטטוס של רכב מיושן רגיל, עם כל המקלות הכואבים - טסטים, אגרות, ביטוחים, אבל לפחות מדינת ישראל תמשיך לשלם את זה.
אבל לא רק טויוטה 80 הוא רכב אספנות יקר.
תעקבו אחרי מחירי רכבי שטח קלאסיים באמריקה ובעולם - CJיים ו-YJיים יפים ומטופחים (ובעוד 3 שנים גם TJיים ראשונים ייכנסו לסטטוס אספנות) כבר נסחרים היום בארה"ב בסכומים של 5 ספרות בדולרים, מעל 10,000 דולר בקלות. להביא אחד כזה לישראל, כלומר למחיר הקניה+עלות ההובלה, צריך להוסיף 0 כדי לקבל מחיר משוער בשקלים כאן בישראל - ואנחנו מקבלים עלות שתגיע מעל 100K-120K בקלי קלות.
רכב אספנות שאינו משהו נדיר ששומרים במוזיאון או בחניון תת-קרקעי שמור עם אקלים מנוטר היטב כהשקעה לטווח ארוך (כמו נגיד איזו פרארי נדירה) מעולם לא היה עסקה כדאית מהפן הכלכלי. עושים את זה רק מאהבה ותשוקה, כי נדלקתם על הרכב ובא לכם משהו מיוחד, לא כי זה משתלם. גם אני מפנטז על הרבה מאוד דגמים נדירים, ויודע שבימי חיי רובם ככולם יישארו רק בגדר הפנטזיה.
אני טועה?
אם כן, אני מקשיב.
לא יכול להתאפק [emoji3]
באהבה
https://youtu.be/kGWuOAgU7jI?si=d3jdipycFN3vWhLZ
דרור, אני אתן לך זווית אחרת של נושא האספנות.
יש לי CJ7 כידוע לך אספנות. אני מחזיק אותו כבר 13 שנה.
הגיפ תקין לחלוטין עם שני נעילות אוטומטית גלגלי 31 וכננת, ומוכן לכל.
אני נוסע איתו מעט מאוד בכביש (ולצערי גם בשטח)
כי הוא פתוח וקשה לנהיגה (בכביש) ומעיף, שלא לדבר על צריחת הדלק העצבנית.
הגימיני הרבה יותר נוח מהיר ויעיל.
אבל.. בכמה פעמים בשנה שנכנס לי הגוק ואני נוסע בו, זו חוויה אדירה.
נוסטלגיה משולבת בהסטוריה מכנית. בלתי אפשרי למצוא חוויה כזו היום.
אז לנסוע בו ביום יום, או כל הזמן בטיולי שטח, ממש לא!
אבל מדי פעם זה פשוט תענוג.
ולזה בדיוק נועדה נישת האספנות. לרכבים שבעליהם כל כך אוהבים אותם שהם מחזקים אותם להנאה בלבד.
זו בדיוק הסיבה לתקנה המצחיקה של לא לנסוע בין 7 ל 9 ולא להוצאות מוכרות וכו.
וזאת כדי כדי לא ליצור פירצה לאנשים שרק רוצים לנצל את סטטוס האספנות ולא מענין אותם כיף או נוסטלגיה.
רכב אספנות לא חיב להיות פררי מורמת מעם או אפילו רכב שרירים אמרקאי.
היא יכולה להיות סוסיתא צנועה שהבעלים שלה נזכר בנוסטלגיה איךלפני 50 שנה אבא היה לוקח אותו לים עם הסוסיתא.
זה ההגיון מאחורי כל נושא האספנות, ולעניות דעתי זה עובד יפה.
אין לי טענות לתקנות האספנות.
אבל אני תוהה עד כמה רכב אספנות בעלויות כל כך גבוהות הוא מעשי כרכב לטיולים תכופים.
כי אנחנו לא מדברים כאן על ג'יפ ישן שכבר יש לך ואתה מחזיק בו שנים רבות במהלכן הפך מרכב לתחביב - אלא על רכישת כלי רכב שאחרי כל העלויות הנילוות לרכישתם והבאתם לישראל, הפכו להיות יקרים מעבר לפרופורציות. וכל זה בשביל מה?
לא למוזיאון, אפילו לא לטיול אחד פעם בכמה חודשים אלא כרכב לטיולים נטו.
זו עלות של טנדר חדש או רנגלר קצר חדש או לנדקרוזר צעיר ורענן בן שנים ספורות שיהיו מהימנים וטובים ממנו בכל השוואה.
כבר דשנו פעם, מזמן, במשמעות של "רכב טיולים" שעומד ומתנוון חודשים ארוכים ואז מאכזב ברגע שמוציאים אותו לטיול אמיתי. גם אם הוא מחזיק בכתר האמינות המוחלטת (?...).
ואם נרד לרגע מרכבי שטח ונדבר על סתם מכוניות מאמצע שנות ה-90....
מה כזה קלאסי ואספני בסובארו לאונה שנת 93'?...... או פורד אסקורט?.... או גולף 94'?............ וכן הלאה. אם לא מדובר בסנטימנטים אישיים, מבחינתי זה סתם רכב ישן. לא מיוחד, לא נחשק. אני רואה פיאט 127 שמישהו שיפץ מהיסוד ועכשיו מנסה למכור אותה ב-10,000 שקל (שאין לי ספק שהשיפוץ עלה יותר) ובעדינות? לא בדיוק קופצים על המציאה הזו... ולא, זה לא דגם הספורט שפעם כיכב בחלומות שלנו אלא 127 רגילה עם מנוע 903 סמ"ק. הערך של זה נוסטלגי בלבד. לא אספני. אין בזה שום הגיון כלכלי, רק נוסטלגיה וכיף מאוד אישי - בין אם מהשיפוץ, בין אם מסיבוב קצר פעם בשבוע למפגש כזה או אחר.
ואני כידוע האחרון שמתייחס למכוניות רק בהגיון קר נטו.
אבל כשמתעופפים כאן סכומים כאלה, אני תוהה אם אנחנו חיים על אותה פלנטה.
זה בדיוק העניין,
החזקת רכב אספנות כרכב טיולים ("בהפרדת רשויות") זה אחד המקרים היחידים שכדאי כלכלית.
אם גם ככה הרכב חונה רוב הזמן, אז מה יותר הגיוני מטסט אחד בשנה ועלויות אחזקה מופחתות?
7:00-9:00 לא מעניין, וגם לא הוצאות מוכרות.
בנוסף יש מגוון רחב של רכבים שעשויים מברזל ולא מאלקטרוניקה כך שגם הבחירה יותר קלה, לרכב שעומד רוב הזמן עדיף כזה.
ואני לא מתייחס לעלויות הרכישה כי אפשר גם בזול.
איזה דו"ח מקבל מי שנוסע עם רכב האספנות שלו בשעות האסורות?
דרור,
דוגמא עדכנית מאוסטרליה.
היילקס שנת 93.
על פניו, אוסטרליה, יש כמו זבל, נכון?
אז אחד כזה במצב מקורי (!) מעולה מחליף יד ב-29K$ אוסטרלי.
שווה ערך ל-75אש״ח.
שאלתי את החבר האוסטרלי מה הקטע, ענה ״אספנות״..
לא יודע בדיוק מה המינוח שלהם לאספנות אבל זה הכיוון.
אנשים בעולם מחפשים רכבי שטח ישנים מהאסכולה הזו.
ומוכנים לשלם.
אני מסתכל על העתיד כאן, רכב טיולים, כזה שמניע בשביל כייף,לא מנהלות ויומית.
איזה מחליף ראוי להיילקס 97 ברזל וסרנים חיים אני אמצא?
אספנות פותח הרבה אופציות.
לא תמצא, אבל כבר יש לך אחד כזה ואני מהמר ב-100% של וודאות שהוא יישאר איתך עד הקבר.
אבל מי שירצה להביא אחד כזה מחו"ל, יצטרך להתארגן על 200K שקל?....
אידיוטי, אם תסלח לי.
- - - Updated - - -
אז תביא אחד בלי נעילות ותנעל אותו כאן. כמה יעלו צמד נעילות חשמליות?
צמד הנעילות המקוריות מטויוטה האלה מצדיקות לשלם כל כך הרבה כסף אקסטרא?