מסתבר ש- 160 מתאים לרייזרים [emoji847]
נשאר רק ה- 190 ...
Printable View
מסתבר ש- 160 מתאים לרייזרים [emoji847]
נשאר רק ה- 190 ...
יכול להיות שמה שקישרתם שווה משהו. אני הזמנתי את זה:
https://www.amazon.com/MIXPOWER-Limi.../dp/B091M2FM3K
פח של אשפה.
עשיתי עכשיו בדיקה עם מד מומנט ידני. לקחתי את המאריך הכי חלש (90NM) וסגרתי עם אימפקט קטנה ולא ממותגת. כשבאתי לבדוק עם הידית מומנט גיליתי שאני לא מצליח לחזק גם כשהיא מכוונת על ההכי גבוה שלה.
יתרה מכך, גם עם ידית כוח ומאריך זה לא זז. גם לא לכיוון הפתיחה. הייתי צריך לקפוץ על ידית כוח ומאריך של כמעט מטר כדי שיפתח, אחרי שעיקמתי מפתח גלגלים גנרי.
מזל שלא שברתי את הגוז'ון (מקווה שלא הרגתי אותו).
בקיצור,
מניח שמגביל מומנט שכזה שבאמת עובד צריך להיות של חברה גדולה, ואלו עולים הון.
נ.ב.
אצלי באוטו מומנט סגירה הוא 140NM
המקסימום זה 120, אבל זה לא קשור.
אומר לך בוודאות שאי אפשר היה להזיז את האום לשום כיוון. לא סגירה ולא פתיחה. היה סגור ברמה של לעקם מפתח גוז'ונים. אחרי שהצלחתי לשחרר, ניסיתי שוב לסגור ולפתוח כמה פעמים עם היד כמו שאני עושה בשגרה. לא התקרב לעוצמה שבה האום היה סגור.
וזה עוד עם המאריך הכי דק. זה של ה 90.
יתרה מכך.
גם סגרתי עם הידית מומנט למומנט של 90 ואז חיברתי את המברגה עם המאריך. ראיתי איך המוט מסתובב עוד וסוגר את הבורג (זה קל לראות בזכות הכיתוב הלבן שיש עליו).
מאוד ממליץ למי שמחזיק כזה וגם ידית מומנט לעשות ניסוי.
*דיסקליימר: בסגירה נתתי למברגה לדפוק במשך כמה שניות טובות. ועדיין. המאריכים האלו אמורים להתמודד בדיוק עם זה.
קניתי את המגביל מומנט שפורסם כאן
עובד יפה עם מפתח רטיטה עוצמתי של דיוולט
Sent from my iPhone using Tapatalk
עובד עם זה שנים על חמישה רכבים והכול פיקס. לא נגזר אף בורג, לא השתחרר ואין בעייה לפתוח. בדיוק כמו שצריך.
מודה שלא ניסיתי להמשיך במשך שניות ארוכות לדפוק עם האימפקט בסגירה. מה הרעיון בזה?
אם יש לך ידית מומנט נגישה וצמודה, אז תעבוד איתה. מעולה. אין למגביל יתרון עליה חוץ מזה שקל יותר לעבוד עם אימפקט. בקטנה. גם לי יש ידיות מומנט, אבל היתרון הגדול במכשיר הזה הוא שאתה מחזיק אחד מתאים בכל רכב, נותן את זה לפועל בפנצ'ריה, הוא מסתכל עליך מוזר, אבל עובד עם זה ולא מז..ן לך את הגוז'ונים.
- - - Updated - - -
בלי שום כוונה להעליב, אבל יש מצב שלקחת בטעות את המגביל של ה90 ליברות פיט?
אם לרגע נתעכב על הנקודה שהעלית לגבי זמן ההידוק,
אם זה באמת מגביל מומנט אידיאלי, למה שזה ישנה כמה זמן תפעיל את האימפקט?
כשחושבים על זה, גם מפתחות אימפקט שונים חייבים לייצר מומנט סגירה שונה, התדירות של המכות והעוצמה שלהן, יעבירו מומנט שונה אם המגביל אינו מושלם.
ואולי אפילו עקרון הפעולה של הכלי? מה קורה במפתח אימפקט חשמלי כשהוא לא מגיע למומנט שהוא חושב שהוא צריך להגיע אליו בזמן המכה?
לא הנדסתי את זה ולא יכול לענות על זה. עובדתית זה עובד. גם אילצתי 32 מוסכי רשת באחריותי להצטייד בכאלה ולא שמעתי תלונות דומות (לא מתחייב שעבדו עם זה בפועל) .
מה שברור זה שלתת לפועל בפנצ'ריה או במוסך להתחרע לך על הגוז'ונים ללא כל בקרה, זה פחות טוב.
ערערת אותי אז בדקתי שוב.
לא
בחוות דעת באמאזון אני רואה שהבודדים שאשכרה עשו ניסוי מדווחים על תוצאות דומות. וגם על חוסר אחידות במומנט סגירה. כתלות בכמות הדפיקות שנתנו לאימקט לעשות. בקיצור, התנהגות של מאריך רגיל.
מצאתי ביקורות דומות גם בקישור שירון צירף (אהוד קישר לאמאזון uk ושם אני לא יכול לראות את כל התגובות משום מה).
אני לא מסתובב עם ידית מומנט בפנצ'ריה, השימוש בה הוא רק בשביל הניסוי. כל הרעיון הוא שאם אפשר לסמוך על המגבילים הללו זה חוסך המון זמן (אני גם מחליף בבית פעמיים בשנה את הגלגלים לכבוד הטסט). ספציפית במקרה שלי גם רציתי לבדוק היתכנות לשימוש מבצעי. שם אנחנו עובדים עם כלים שבחוסר זהירות גוזרים גם גוז'ונים גדולים בהרבה.
ואני אשאל שאלה.
האם עשית ניסוי ובדקת שמה שיש לך באמת מגביל מומנט?
כי ברוב המוסכים שאני מכיר, הם סוגרים עם פטיש אוויר גם בלי מגביל, ובד"כ לא גוזרים גוז`ונים. (שמים את הפטיש על עוצמה נמוכה). כך ששימוש בזה במוסכי רשת לא אומר לי הרבה.
אני מבקש בקשה חברית, רק מתוך עניין (ולא יוצא בהצהרות על אמפיריות וג'יפולוג וש_תחושות_סובייקטיביות_לא_שוות_כלום המקובלות בפורום המכובד... ;) ), שמי שמחזיק כזה, וגם מפתח מומנט, שיעשה ניסוי.
בדקתי לפני שנים כשרכשתי את זה, ולמעשה בכל טיפול בכל רכב כשאני פותח את הברגים, אני רואה בפועל שזה בסדר. הם נפתחים עם המפתח המקורי בכח יד סביר, בניגוד לגוז'ונים שנגזרים וכח פתיחה פסיכי שצריך להפעיל כשנותנים למוסכים ופנצ'ריות לעשות את מה שהם יודעים לעשות הכי טוב.
המוסכים עובדים באמת ללא מגביל, וכשנגזרים הגוז'ונים הם ממציאים סיפור, שתפס היטב, על מחלה של המותג.
אתה יודע להגיד של איזה מותג מה שאצלך?
לא יודע מה להגיד. נראה כמו אותו סוג של מוצר מדבקה שמיוצר בסין כמו שאני קניתי.
כנראה שאין מנוס מלהמשיך להגיד לפנצהריה שאני סוגר את האומים בעצמי.
בעקבות ההמלצה של חנן בזמנו קניתי כזה סטיק וניסיתי להבין מה זה בעצם עושה.
זה בסופו של דבר בסך הכל מוט מאריך דק עם קוטר מדויק. הוא לא באמת מגביל, אין בו שום מכאניקה, אין מנגנון קלאץ' או ראצ'ט כלשהו. אם אני משווה את זה לידית מומנט רגילה, גם היא לא באמת מגבילה את המשתמש, אלא נותנת פידבק (קליק) ואתה מפסיק ללחוץ. אתה יכול להמשיך לסגור גם אחרי הקליק אם אתה מתעקש.
עכשיו למיטב הבנתי, הרעיון במוט המגביל הוא שהפידבק שמתקבל במומנט מסויים משתלב ומפריע לתדר העצמי של פטיש אוויר. המוט נהיה קפיצי, סופג את המכה, והפטיש לא מצליח להתגבר עד המכה הבאה.
אימפקטים נטענים עובדים בתדרים גבוהים יותר ולכן זה לאו דווקא עוצר אותם, מנסיוני שדומה לשלך.
זכור לי שיש סרטוני ניסויים ביוטיוב שמדגימים את זה.
נשמע מאוד הגיוני מה שאתה רושם.
יש לי "פטיש" /מברגת אויר 1/2 אם בא לך לבצע ניסוי אקפיץ לך אותה.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk