תגובה: רנגלר 392 מהדורה סופית 2024 - רוצו לחטוף לפני שייגמר.
אני לא סוגד לטכנולוגיה, וגם לא סולד ממנה.
זה בסהכ אבולוציה.
יום יבוא ויגידו שה JL הוא הג׳יפ הכי טוב אי פעם של Jeep ואיזה כלים חרא יש היום.
ולגבי אלקטרוניקה שאתם כולכך מפחדים ממנה,
מעניין, השסתום PCV הזה שלח לעולם הבא כולכך הרבה מנועים ב JK וכעת גם ב JL (מנוע 3.6) וזה ממש לא אלקטרוניקה, אלא תכנון לקוי של היצרן, ואתם מדברים איתי על מצבר נוסף וכל מיני קשקושים.
כל מנוע והמחלות שלו, ככה זה תמיד היה, ושום דבר לא השתנה.
יש יותר מוצלחים, יש פחות, יש חסכוניים, יש חלשים, ויש לאנדרובר.
שכל אחד יעשה את החושבים שלו.
אבל לא שחור לבן, בכלל לא.
כל כך הרבהמילים על השסתום, ואף קישור לשרשור רלוונטי?
(אם אין, וזאת כזאת בעיה חמורה, אז מן הראוי שיהיה אחד).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
היתרון במוצר טכנולוגי (והרכבים החשמליים הם כאלה) הוא שעם הזמן עלות הייצור אמורה לצנוח והרבה.
השוואה לא מתאימה לטלויזיות/מוצר צריכה שוטפת.
רכב חשמלי בא לתת פתרון לסוגיית זיהום אויר בעיקרו. אין לו משפט קיום בלי זה.
ואם הוא לא יעיל מספיק, העלות לא רלוונטית.
אתה לא יכול לקנות רכב חדש כשנגמרת הבטריה באמצע הדרך בחורף.
והחתימה הסביבתית הכוללת עדיין מהווה חסם לא קטן בייצור, כי הרגולציה מחייבת את היצרן בסוג של קנס עתידי על המוצר.
כבר היום, כלל האצבע לתחילת יעילות סביבתית של רכב חשמלי זה בטווח של 90K-150kק״מ לפני שהרכב מתאזן מבחינת זיהום מול רכב רגיל.
כלומר, הוא מתחיל לתת אפקט סביבתי חיובי רק אחרי נסועה כזו.
וכשמשווים להיברידי, המרווח גדל עוד יותר, בסדרי גודל.
והיברידי הרבה יותר זול לייצור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
והיברידי הרבה יותר זול לייצור.
בינתיים, בעיקר בגלל עלות הסוללה.
אבל הוא לא יותר זול לתחזק כי צריך לתחזק 2 טכנולוגיות ויש יותר נקודות כשל בסה"כ לעומת ICE בלבד או חשמלי בלבד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
כל כך הרבהמילים על השסתום, ואף קישור לשרשור רלוונטי?
(אם אין, וזאת כזאת בעיה חמורה, אז מן הראוי שיהיה אחד).
בעיה חמורה מאוד, שעדיין גורמת נזק, בעיקר לאוהבי השטח האתגרי.
כשהרכב בזוית מסויימת, ולפרקי זמן, זה קורה.
לא קורה למנוע הזה ברכבים אחרים , לא שטח.
משום מה בג׳יפולוג דילגו על התופעה, שמוכרת היטב בקהילה וגבתה מנועים רבים.
תריץ חיפוש בגוגל - PCV issue jeep wrangler
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
בינתיים, בעיקר בגלל עלות הסוללה.
אבל הוא לא יותר זול לתחזק כי צריך לתחזק 2 טכנולוגיות ויש יותר נקודות כשל בסה"כ לעומת ICE בלבד או חשמלי בלבד.
מסתבר שגם לא בתחזוקה בטווח החיים הצפוי.
לפחות לפי הערכות אורך חיי מוצר והסתכלות כוללת.
שוב,
לרכב חשמלי יש משפט קיום יצרני מסחרי אם הוא ממלא את הייעוד לשמו נולד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
שוב,
לרכב חשמלי יש משפט קיום יצרני מסחרי אם הוא ממלא את הייעוד לשמו נולד.
ואם הוא מזהם בדיוק כמו ICE ובעתיד הקרוב יעלה חצי ואח"כ רבע לייצר, יתן יותר בטיחות, תאוצה, מומנט ופחות ביקור במוסכים (הרבה תיקונים נעשים מרחוק דרך התוכנה) ובלי ביקור בתחנות דלק? אז למה לא?
אלא אם כן אתה טוען שהוא מזהם ויזהם תמיד יותר מ ICE וגם שעלויות היצור לא ירדו הרבה. אני טוען שירדו הרבה.
מספיק לקרוא היום דוחות של טסלה לעומת יצרני ICE ולראות את הרווח הגולמי של טסלה. (כן יש הרבה עלויות מסביב ולכן הכמות חשובה).
הדיון על 392 הרבה יותר מעניין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הדיון על 392 הרבה יותר מעניין.
אכן, אז אמשיך..
האם ניתן לטעון שבגלל שהוא לא (אני חושב) לייט הייבריד אז בעיית המצבר המישני לא קיימת?
וכנ"ל בעיית ה PCV כי זה מנוע אחר?
אם כך, אולי שווה 700K :D
הוא לא יעיל, וכנראה אין לו ביקוש.
אז יחליפו אותו במנוע מטורבת.
זה כל הסיפור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
יום יבוא ויגידו שה JL הוא הג׳יפ הכי טוב אי פעם של Jeep ואיזה כלים חרא יש היום.
הנה היום הזה בא.
ונדמה לי שכתבתי את זה כבר לפני שבועיים-שלושה בדיון אחר ואתה יכול לצטט אותי - כל דור חדש של הג'יפ האמיתי הוא אכן ג'יפ טוב יותר מקודמו. כל עוד הוא תקין כמובן.
אבל יש מחלות ורגישויות בכל רכב. וככל שרכב מסובך יותר, כך ירבו רגישויותיו ומחלותיו.
שסתום PCV הוא חלק פשוט וטיפש - וזול. לפחות במנוע ה-4.0L שלי זה חלק זול עד גיחוך שמחליפים לבד בשתי דקות וגם פרק הזמן הזה מוקדש ברובו לניקוי האצבעות מהג'יפה.
אם זו נקודת כשל מהותית כמו שאתה מתאר, מהר מאוד יבינו שיש כאן בעיה והשוק יציע מוצר תחליפי משופר.
אבל כשהרכב כולו הופך להיות מאוד מורכב וקשה/יקר לתחזוקה, וגם החלפת שסתום PCV פשוט היא עניין למוסך, הדברים האלה הופכים להיות פקטור. במיוחד כשמדובר ברכב לא חדש. ובישראל, בה רנגלר בן 15 עם מאות אלפי ק"מ ובלאי משמעותי הוא עדיין רכב יקר בשווי של 6 ספרות, זה משמעותי וזה שיקול.
המערכת ההיברידית הקלה ב-JL3.6 היא חטוטרת מיותרת וזה כבר לא משהו ש"אפשר להסיר מהרכב כי לא צריך את זה" כמו שהיה בסופות עם מוט הפנהרד, נגיד.... וזה מבחינתי פוסל את האוטו לא פחות מהחששות שלי ממנוע ה-2.0T הקפריזי ומהעובדה שלמעט אחד או שניים, גם אין JLים בישראל עם גיר ידני. כנראה שה-JK יישאר הרנגלר המועדף למרות שהוא חבילה פחות מודרנית ופחות מלוטשת ופחות מאובזרת מה-JL.
איך ה-JL לדגמיו שורד כרכב יד שניה-שלישית זו שאלה שתלך ותהפוך לנפוצה כאן בשנים הקרובות - כי ה-JLים הראשונים בישראל כבר בני 5. אלה מביניהם שעוד לא נגנבו יככבו יותר ויותר בשוק המשומשים גם כאן אצלנו - קהל חובבי השטח שלא מרשה לעצמו לרכוש רכב חדש בחצי מיליון שקל.
אבל גם רכישת רכב ב-150-200 אלפי שקלים זה עדיין חתיכת הוצאה ואם הרכב הזה מסובך שלא לצורך וזה משהו שהופך את תחזוקתו לבעייתית ויקרה, זה יתנקם בו בהמשך. נראה לך כמו משהו שולי?.... תראה מה עניין שולי לכאורה כמו זינוק במחירי הביטוח עשה לשוק ה-JLים בחודש האחרון - רבים נפטרים מהג'יפים והערך יורד. בכלים כאלה יקרים ענייני הפסד ערך זה משהו משמעותי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
אכן, אז אמשיך..
האם ניתן לטעון שבגלל שהוא לא (אני חושב) לייט הייבריד אז בעיית המצבר המישני לא קיימת?
וכנ"ל בעיית ה PCV כי זה מנוע אחר?
אם כך, אולי שווה 700K :D
אני לא נכנס ל"האם שווה" כי המחיר הישראלי המופרך מייצג מדיניות מיסוי הרסנית שאין לה אח ורע בעולם. באופן אישי אני לא חושב שיש בעולם מכונית ש"שווה" סכומים כאלה. בואו, בשורה התחתונה כל מכונית היא רק ערימת ברזלים על גלגלים. המחיר האמיתי הוא פחות מחצי מזה וגם הוא מוגזם. זה "שווה" רק למי שיכול ורוצה.
מנוע ההמי 392 לא היברידי קל ולא היברידי בכלל. וזה יתרון עצום. כי מה שאין, גם לא יתקלקל.
וזה גם מנוע מאוד מוצלח. המתחרה של קרייזלר לסדרת LS על תואר ה-V8 האמריקאי הכי מפותח והכי מוצלח.
זה הבסיס לסדרת מנועי הביצועים החזקים בעולם בייצור סדרתי. הדגם שלך ממתין לך אצל כל דילר של קרייזלר הקרוב לביתך. אהה, באמריקה... כן?
אבל העניין הוא לא יעילות וביקוש. מאלה יש ברוך השם.
הבעיה היא ברגולציות הרסניות מצד אחד, ובבעלי הבית של סטלנטיס מצד שני.
על הנייר, הנתונים של מנוע ההוריקן החדש מרשימים ביותר. מה יכול להיות רע במנוע 6 טורי כפול מגדשים עם 500 כ"ס?....
הו, אני אגיד לך מה יכול להיות - זה מנוע חדש לחלוטין שאף אחד עוד לא יודע איזה מחלות ילדות יהיו לו ולכן עדיין יש הרבה דברים שיכולים להשתבש.
מה המנוע הזה שווה באמת? את זה נדע רק בעוד שנה-שנתיים-שלוש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני לא נכנס ל"האם שווה" כי המחיר הישראלי המופרך מייצג מדיניות מיסוי הרסנית שאין לה אח ורע בעולם..
ברלי, תנסה את סינגפור, ישראל זה בקטנה לידם.
הכל יחסי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
בדיוק רציתי לכתוב על סינגפור ומחירי הרכבים שם.
בערך כפול מהארץ! וככל שהרב יוקרתי יותר ההפרש עוד גדל.
זאת ועוד, כשאתה קונה רכב אתה מקבל איתו רשיון ל-10 שנים. אח"כ הרכב הופך ל"אספנות" מבחינת המדינה ויש עליו כל מיני הגבלות.
אתה יכול למכור את הרכב מתי שאתה רוצה אבל ככל שתוקף הרשיון ל 10 שנים קרוב לתפוגה, כך מחיר הרכב יורד.
כשהרכב בן 7-8 כבר כמעט ואי אפשר למכור אותו.
רכב בן 10 שלא הפך לאספנות נקנה ע"י המדינה במחיר קבוע מראש ונגרט.
ככה הסינגפורים מנסים להמנע מפקקים וזיהום אוויר.
ובקשר ל 392 ול - JL 3.6: בעבר, לא יודע מה החוקים היום, היה מותר להחליף מנוע ברכב לדרגה אחת מעל מה שהיה בו. נניח במוו מנוע 2000, יכלת לשתול בו 2500 אבל לא 3000. מה החוק אומר היום?
כי אם ההמי הוא הדרגה הבאה אחרי ה 3.6, אז תאורטית אפשר להביא רק מנוע של 392 ולשתול ב JL ברבות השנים. אני מניח שיש עוד שינויים וחיזוקים לעשות, אבל מי שיכול לממן את זה, לא חייב לשים ידו על 392 דווקא בקרוב.
הימים שבהם יכלת להחליף מנוע לדגם אחד גדול יותר חלפו מבלי שוב.
וספק אם זה יחזור אי פעם.
באופן חוקי כמובן.
רק אומר שבארץ ועם ירידת השוק המטורפת של מחירי הרנגלר - ניתן להשיג היום רנגלר 392 יד 2 בן כשנתיים במחיר "שפוי" של כ- 500,000 ש"ח בלבד.
זה כבר מחיר שמתקרב למחירו של נניח לנדקרוזר חדש והמחיר הזה הוא כבר משהו שיכול להיות בהישג יד של לא מעט צרכני רכב שטח חדש.
שלמה, מי שיכול להרשות לעצמו לשים 500K על רכב, לרוב יכול גם לשים 700K וצפונה...
הבעיה היא עלויות האחזקה השוטפות והבלתמים.
קנית 392 בן שנתיים, במקרה הטוב נשארה לך שנה אחריות ואח"כ אתה בסיכון להוצאות גדולות.
קנית לנדקרוזר חדש באותו מחיר, יש לך 3 שנים אחריות ושקט.
ה 392 עושה בממוצע כ 5.5 קמ"ל וגם זה אם אתה עדין.
הלנדקרוזר עושה בממוצע 8.5 וגם יותר (נכון עם דיזל שקצת יותר יקר).
ירידת הערך ב 392 תמשיך בצניחה חופשית
בלנדקרוזר כנראה שהרבה פחות.
עלות הביטוח ל 392 יותר גבוהה מלנדקרוזר (שקלול של גניבה, חלקי חילוף, סיכוי לטוטאל לוס ועוד..)
הסיכון לגניבה - טוב פה אני לא בטוח. בזמן האחרון המון JL נגנבים, לא יודע אם יש האטה בלנדקרוזר. ואז אתה מפסיד עלות שידרוגים, ציוד שברכב והפרש מול לוי יצחק (אם יש).
גם חלקים יהיה הרבה יותר קל להשיג ללנדקוזר כי הוא הרבה יותר נפוץ.
בקיצור, אני הייתי לוקח 392 בלי למצמץ ! ;)
שי, לא בטוח לגבי הערכה שלך במשפט הראשון...
חוץ מזה, ממתי נהיית "סופר אפונים" שאתה מעלה השוואה של כדאיות כלכלית בין רכישת 392 ללנד קרוזר....מה גם שבסוף הסקירה אתה מאמץ בלי למצמץ את המסקנה הבלתי הגיונית והמתבקשת שהיית רוכש 392.
אצלי ואצל רבים אחרים ההגיון הכלכלי נמנה בין אחרוני השיקולים ברכישת רכב כזה או אחר..
אלה כלי רכב שהגיון וכדאיות כלכלית (ושאר שיקולי טויוטה שמכתיבים לערב-רב שמכוניות לא מעניינות אותו, לנסוע רק במשהו משעמם והגיוני אבל נטול נשמה וכיף) די הלאה מהם.
רכב שטח חדש ב-800,000 שקל זה הגיוני? לא. מבחינתי גם מנועי 3.6 ו-2.0T מספיקים לרוביקון (וגם ה-2.7T מספיק לברונקו בדלנדס), כדי להיות הרבה יותר כייפים ונחשקים מכל טויוטה שאפשר לרכוש בישראל.
אף אחד לא באמת צריך מנוע המי - אתה עושה את זה רק כי אתה רוצה ויכול. גם כדי שכולם ייראו ויידעו שאתה יכול.
ומה עם יד שניה? רכב שטח משומש בחצי מיליון שקל שכבר עבר כמה וכמה מדורי אונס והתעללות (ואני לא מכיר רוביקון 392 ישראלי שלא נרכש כחדש על ידי ערסים/בדואים/בני דודים ושאר חוליות חסרות בפסיפס החברה הישראלית, ושהם לא פתחו לו את השועה באלימות הברברית שמובנית ב-DNA ובאישיות שלהם, וגרמו לו נזקים מצטברים שהבעלים הבא כבר ישלם ובגדול), חצי מיליון שקל לרכב יד שנייה?... הגיוני?......... מבחינתי גם לא.
אבל אתה עושה את זה כי זה הכיף שלך. וכי אתה חי רק פעם אחת. וכי בא לך פעם בחיים הקצרים מדי האלה להיות בעלים של מנוע שמעביר לך רטט של ריגוש מטורף גם כשסתם מגזגזים איתו ברמזור, סתם רק כדי להתענג על הסאונד שלו.
זו הסיבה היחידה לרכוש רכב כזה. שום סיבה הגיונית וטכנית אחרת. גם אם אתה עכבר-שטח מדופלם אתה לא מוכרח המי 392. גם מנוע 3.6 וגם 2.0T יתנו לך את אותם ביצועים בשטח ואולי אפילו טובים ונשלטים יותר.
אבל אם אתה אוהב דיונות, ופתיחות ברמזור, ואת הסאונד המחרמן.... ה-392 הוא דגם קצה, רכב חוליגני וכיפי במידה שקשה לתאר. זו ההצדקה היחידה לקיומו וגם הסיבה שמייצרים אותו.
לגבי החלפות מנוע.
לא יודע מה היה מקובל ומה היה מותר ואיפה זה היה כתוב, אבל אני מאלה שהחליפו באופן חוקית למנועים גדולים יותר בזמנו, ואני כן יודע שבדגמים "ישראליים" מסויימים שמשיקולי מיסוי יובאו לישראל עם מנועים שקטנים וחלשים על משקלם העצמי עד שאפילו גאוני משרד התחבורע הבינו והפנימו שיש כאן בעיה חמורה של תת-כוח ברמה שעלולה להיות מסוכנת מבחינת בטיחות אקטיבית, קיבלו היתר חוקי להחליף למנוע מאותו דגם, אבל בנפח גדול יותר.
דוגמאות? חיפושית 1200 ל-1300/1500. פורד קורטינה וסיירה 1300 ל-1600 וכו'. סובארו 1300DL ל- 1600. העליה בהספקים לא היתה כזו משמעותית - בחיפושית עלית מ-34 כ"ס ל-44. בפורד ובסובארו עלית מ-60 כ"ס ל-75. זה לא הפך את האוטו לספורטיבי או מהיר, אבל כן שיפר במשהו את בעיית הסחיבה.
במכוניות עם מנועים "גדולים" יותר במקור, הווה אומר 1.8-2.0 ליטר, כבר לא התירו כלום.
בטח לא באמריקאיות עם מנועי 6 שהיו היחידים שיובאו לישראל באופן סדיר משיקולי מיסוי ומחיר, אבל הנפחים הגדולים (2.8 - 4.3 ליטר) גרמו להן להיחשב ל"מספיק חזקות" ואף פקידון שיכור-כוח לא דמיין אפילו להתיר למישהו להחליף אותם למנוע V8.
היו כמה CJיים שהחליפו חוקית ממנוע 3.8 ל-4.2. הפער בהספק ממילא היה זניח (100-105 כ"ס מול 110-115).
היום כבר אסור לשנות שום דבר במדינה המתקדמת שלנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
שי, לא בטוח לגבי הערכה שלך במשפט הראשון...
חוץ מזה, ממתי נהיית "סופר אפונים" שאתה מעלה השוואה של כדאיות כלכלית בין רכישת 392 ללנד קרוזר....מה גם שבסוף הסקירה אתה מאמץ בלי למצמץ את המסקנה הבלתי הגיונית והמתבקשת שהיית רוכש 392.
אצלי ואצל רבים אחרים ההגיון הכלכלי נמנה בין אחרוני השיקולים ברכישת רכב כזה או אחר..
בדיוק כמו שאמרת, בחרתי 392 למרות כל מה שכתבתי כי בתחביב לא "סופרים אפונים" וגם הרגש משחק.
אחת הסיבות שהמחירים של ה JL ירדו לאחרונה הוא כי אנשים לא התנהלו נכון כלכלית. קנו לפני שנתיים כשהריבית היתה נמוכה והביטוח היה זול. ועכשיו כשהריבית עלתה התשלומים עלו ולוחצים, הביטוח התייקר וגם החשש מגניבה וההפסד הכרוך בה גם עם הג'יפ מבוטח - כל זה גורם להרבה למכור ולמחירים בשוק לרדת.