תגובה: בעיית מעקב עם אפליקציית OFFROAD
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מה עם ה'פרטי'? חסר משמעות או שמכבדים את זה?
אסף.
רוב ההקלטות הן פרטיות.
נראה לך שהגיעו למליוני קילומטרים רק ממה שאנשים בחרו לשתף ??
להערכתי זה גם מידע שנוצר בלי שמשתמשים בכלל ביקשו להקליט, ובכלל לא היו מודעים לזה שעוקבים אחריהם.
התרעתי על זה כבר לפני כמה שנים, והסרתי את האפליקציה כמובן למרות ששילמתי עבורה גם על שבילנו וגם על סמ"ש.
הייתי שמח אם מישהו מ'אופרוד' היה מגיב כאן ומסיר את החשש הזה שלנו.
אסף.
הם יכולים לאסוף את המיקום , גם בלי שהיוזר מקליט בכלל את המסלול, אין שום קשר, לא יודע אם זה מה שעושים אבל אין שום דבר שמונע מהם.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הייתי שמח אם מישהו מ'אופרוד' היה מגיב כאן ומסיר את החשש הזה שלנו.
אסף.
Yeah, right ...
גם אילן וגם כדן נהגו להשתתף בדיונים בפורום אז אני נותן להם עדיין ליהנות מהספק שהם יגיבו.
אסף.
אגב.. גם עמוד ענן מבקש עכשיו הרשאה נוספת - אבל רק בעת ההקלטה. אם לא מקליטים אז הכל עובד גם בלי ההרשאה הנוספת.
אסף.
האפליקציה שהעלתי כאן כחלופת אופליין טובה אינה דורשת הרשאת מיקום כשהאפליקציה אינה בשימוש גם במצב הקלטה
הרשאת המיקום היחידה שהיא מבקשת היא בזמן השימוש באפליקציה בלבד - כלומר גם כשהיא פתוחה ברקע מן הסתם
למעשה, אין כל אפשרות לתת לה הרשאת מיקום קבועה כשהיא אינה בשימוש, בניגוד לאופרוד שדורשת אותה כתנאי לשימוש
https://i.ibb.co/kHRBnP8/Untitled.jpg
באשר לנאמר שהיום גם ככה יודעים עליך הכל דרך הטלפון מן הסתם יש אמת בדברים וכולנו מודעים לכך, אבל זה לא אומר שצריך לעזור לכל דכפין בעל אינטרס קצירת מידע לטמון את ידו במידע האישי של משתמש הקצה ועל חשבון פרטיותו האישית כמו הרשאת מיקום קבועה
הדבר דומה למשפט התבוסתני הידוע של "אם גנב יחליט שהוא רוצה את הרכב שלך לא יעזור שום מיגון" - יתכן, אבל זה לא אומר שצריך לעשות לגנב חיים קלים ולא למגן את הרכב במסגרת המגבלות
אני אנסה להסביר למה עבורי לעמוד ענן / אופרוד יש ערך מוסף משמעותי על כל האפליקציות הגנריות.
א. מפת סמ"ש / טונאב / הייקינג מפ - יש בסמ"ש ובהשלמות של השתיים האחרות את כל המידע שאני צריך. אני כן עובר ביניהן לראות שבילים שמופיעים כך או אחרת באחת ולא בשניה.
ב. תכנון מסלול - אני לא עושה את זה לא תראו אותי יושב על המחשב בבית מסמן מסלול ואז פותח אותו באוטו ונוסע לאורך הקו. האופי של הטיולים שלי הוא ניווט על מפה בזמן אמת. באמת אין לי מושג לאן אני נוסע אני מחליט תוך כדי ולכן חייב מפה עשירה במידע מול העיניים. הייקינג מפ והמפות החינמיות אין בהם מספיק מידע.
ג. נקודות עניין. אין מה להרחיב.
בעבר השתמשתי הרבה בארוקס בתור מפה נעה אבל רק כתוספת למפת נייר שהחזקתי ביד. העניין של מפות נייר בזמן נסיעה נגמר כשהן הצטמקו והפרטים בהן מודפסים קטן מדי שאי אפשר לקרוא בלי משקפי קריאה.
אסף.
סיימתי יומיים עם אופרואוד.
מבקש הרשאה, אני פשוט לוחץ על המסך ברקע וההודעה נעלמת.
בדקתי בהרשאות, ואין לה היתר כשהאפליקציה לא בשימוש.
כן, מדי פעם אם אני גולל את המפה ומחפש נקודות, קורה שהחץ מפסיק לזוז איתי. יוצא מהאפליקציה ונכנס שוב.
אגב,
כשאני עובר לאפליקציה אחרת (נגיד, מצלמה), האופרואוד נסגרת ולא ממשיכה לרוץ ברקע.
כנראה שזה עובד אצלי פשוט כי לא עדכנתי גרסה.
בעיית מעקב עם אפליקציית OFFROAD
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
התוכנה ממשיכה לצבור עבורך את הניתוב שאתה עובר בו, כדי לא לייצר קווים ישרים כשאתה חוזר למסך.
להבנתי זה לא נצבר במאגר הציבורי.
בין השאר כי מה שהגדרתי ״פרטי״ אכן לא מופיע בציבורי.
בלי קשר לבעיית אפליקציה זו או אחרת,יש שיבושים בקליטת gps באיזורים שונים.
אתמול בטיול בנחל תבור הכל עבד עד שהגענו לחללית,משם נאלצנו להסתדר
בלי הסמן שהרחיק אותנו לביירות.
אז מי שמתכנן טיול בפסח שילמד את המסלול old school,כשלא היו הכלים האלה.
בעיני זה "מעז יצא מתוק" קלאסי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
התוכנה ממשיכה לצבור עבורך את הניתוב שאתה עובר בו, כדי לא לייצר קווים ישרים כשאתה חוזר למסך.
להבנתי זה לא נצבר במאגר הציבורי.
בין השאר כי מה שהגדרתי ״פרטי״ אכן לא מופיע בציבורי.
בדקת האם מופיע במפת הפעילויות ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
בדקת האם מופיע במפת הפעילויות ?
הכוונה במאגר הכללי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אתה מתכוון לאופרואד.
לא משתמש בה מהסיבות שצויינו.
זו הייתה תשובה לשאלה של אסף לגבי הקלטות בעמוד-ענן.