תגובה: דודג' ראם במדרגת נקרות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
הערה לדרור, שאפו שבסוף בחרת לקחת את האתגר, שאפו שאתה מצליח להיפתח למרות שאתה משדר שאתה אנטי לרכבים האלה.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
נגעת בנקודה חשובה.
כל הצלחה שכזו, ואני מודה שאני לא מצטנע מדי בנוגע להצלחה הזו, רק מחדדת אצלי את ה"אנטי" לרכבים כאלה.
זה לא רכב לשעשועים אלא רכב לעבודה. הוא מתוכנן להעמיס ולגרור משקלים, ואלה הדברים שאותם הוא עושה הכי טוב.
אבל יש לו המון מגבלות שנובעות מהמימדים, המשקל, הגיר שמתחמם במאמצים ומבנה כללי שלא מתאים לסוג ה"עבודה" הזה.
התוצאה, בשיירה מודרכת שזה לא בדיוק טיול חברים מהסוג ששולט כאן, היא במשפט אחד - רכב שמעכב את הקבוצה.
נכון שזה מכניס אקשן ודרמה ועניין שהופכים להיילייט של הטיול. כולם יושבים בטריבונה ומרותקים לסצינת המתח בהנאה רבה - ואם המוביל/מדריך יודע מה הוא עושה וגם מצליח, אירוע כזה מוציא אותו סוג של חצי-אלוהים ומקבע סופית את מעמדו ככזה..... ברוב המקרים, אלה שהיו בטיול כזה יעדיפו מעכשיו לנסוע רק עם המדריך המסוים הזה שמבחינתם הוא גדול מהחיים. להזכיר - טיול מודרך הוא ההצגה של המדריך.
אבל גם כשלון הוא כשלון של המדריך. והסיטואציה כאן להזכיר, היא צל"ש או טר"ש - יכולה להסתיים בהיפך הגמור ולגרום נזק בלתי הפיך למוניטין שלו ואני מתעסק כאן במוניטין שנבנה בהרבה שנים של עבודה קשה וזיעה, תאמין לי. שטות אחת קטנה, החלטה שגויה, טעות אחת גורלית, תהרוס את זה ותזרוק את המדריך הזה הרבה שנים אחורה בכל מה שקשור למוניטין שלו.
להזכיר - אני מתפרנס מזה ומוכרח להישאר "הכי טוב" בתודעה של אנשים שמבקשים מהם המלצה על מוביל/חברה שיוציא אותם לטייל.
זה למה כשנרשם לטיול מישהו עם רכב כזה, אנחנו מבקשים ליצור קשר עם המדריך כדי לדון בהצטרפות רכב כזה לטיול המסוים הזה.
אני מברר מה הידע והנסיון של הנהג, מה יש באוטו. ברוב המקרים לטיול עם אלמנטים של עבירות מהסוג הספציפי הזה, אני ממש לא ממליץ להגיע עם פולסייז ולרוב מסרב להם. עדיף לי שיתאכזבו כי סירבתי, מאשר להתמודד עם התהפכות או לבלות שם שעות/ימים בחילוץ.
מנסיוני המר והמטונף, בטיול שיש בו קטעי בוץ מאתגרים, נגיד רמת הגולן בחורף - אחרי כמה וכמה חילוצים מוצלחים של פולסייזים בהם הוצאתי לסופה את נשמתה, ועשיתי כמה תעלולים שנוגדים כל כלל כתוב, התשובה החד-משמעית תהיה ממש ממש לא!!!!!!!
במכשולים אחרים, נגיד כל מיני מעלות שיכולים מצידי להיות תלולים וקשים כמו עשוש ורמון ודומיהם - לא רק שאין בעיה, בהרבה מקרים פולסייז כזה שמוגבה ועל צמיגי 35, מציג יתרונות מובהקים כמו בסיס גלגלים ארוך ומרכז כובד נמוך יחסית, גלגלים גדולים, מרווח גחון וכמובן משקל שמדביק אותו לקרקע ואינסוף כוח שהופכים אותו למחלץ הרשמי של הקבוצה. זה רכב שיכול לגרור ולמשוך את כל הקבוצה גם יחד....
במסלול הנקרות שכולנו מכירים, גם "גינת הסלעים" שקצת לפני המדרגות, מצריכה כיוון עדין ומדויק של רכב כזה. תחשוב שהוא לא היה עובר במדרגות והיה צריך לשלוח אותו בנקרות בחזרה לכיוון כביש 90. אין מצב שהוא יעשה את זה ללא מישהו שיכוון אותו.... בקיצור - שחר הזה נהג מצוין ללא ספק, ועל זה בניתי כשהחלטתי להיענות לאתגר - אבל הרכב מציג אתגרים לא פשוטים.
בסופו של דבר, עם פולסייז כזה אין טיול ספונטני והגדרות העבירות הרגילות של "קל-בינוני-קשה" שמתייחסות לרכבים רגילים, החל מג'ימני וכלה ב-SUV גדול כמו פטרול או טויוטה 80 או אפילו בלייזר/יוקון, פשוט לא תופסות.
אתם מתעסקים כאן במשאיות, במשקל כבד באמת, וצריך לתכנן מראש מסלול שיתאים לו, כאשר למכשול בעייתי יש מעקף או אפשרות ב', ואז אין בעיה. יש גם חריגים אחרים כמו רקסטון החדשים למשל (2018 ומעלה), שאמנם לא פולסייז אבל כרכב-שטח הוא מתוכנן ומבוצע רע, בעל פוטנציאל קטן לעבירות וגדול לנזקים - ומוכרחים לטפל בו באותן שיטות.
במקרה הזה, הייתי על סף לקפל את כל הקבוצה אחורה ולחזור את כל הנקרות. המעבר במדף הסלע הזה היה תכנית ב' ואחרי שהיה נראה לי שבנהיגה מאוד מדוייקת יהיה אפשר להעביר אותו, זה מה שעשיתי. האם אעשה זאת שוב? כל מקרה לגופו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
לסיכום דרור, האם לגיטימי בימינו לטייל עם ראם במדבר? ברמת מעברים בינוניים+?
לגיטימי בכל רכב.
מצידי גם פרייבט או ג'יפון.
רק להתאים את המסלול ליכולות הרכב והנהג/ת ושיהיו קצת מרווחי בטחון, תכניות ב' ו-ג' והעיקר - בלי אגו. לא להתבייש לוותר ולהתקפל אחורה אם לא מצליחים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נגעת בנקודה חשובה.
כל הצלחה שכזו, ואני מודה שאני לא מצטנע מדי בנוגע להצלחה הזו, רק מחדדת אצלי את ה"אנטי" לרכבים כאלה.
זה לא רכב לשעשועים אלא רכב לעבודה. הוא מתוכנן להעמיס ולגרור משקלים, ואלה הדברים שאותם הוא עושה הכי טוב.
אבל יש לו המון מגבלות שנובעות מהמימדים, המשקל, הגיר שמתחמם במאמצים ומבנה כללי שלא מתאים לסוג ה"עבודה" הזה.
התוצאה, בשיירה מודרכת שזה לא בדיוק טיול חברים מהסוג ששולט כאן, היא במשפט אחד - רכב שמעכב את הקבוצה.
נכון שזה מכניס אקשן ודרמה ועניין שהופכים להיילייט של הטיול. כולם יושבים בטריבונה ומרותקים לסצינת המתח בהנאה רבה - ואם המוביל/מדריך יודע מה הוא עושה וגם מצליח, אירוע כזה מוציא אותו סוג של חצי-אלוהים ומקבע סופית את מעמדו ככזה..... ברוב המקרים, אלה שהיו בטיול כזה יעדיפו מעכשיו לנסוע רק עם המדריך המסוים הזה שמבחינתם הוא גדול מהחיים. להזכיר - טיול מודרך הוא ההצגה של המדריך.
אבל גם כשלון הוא כשלון של המדריך. והסיטואציה כאן להזכיר, היא צל"ש או טר"ש - יכולה להסתיים בהיפך הגמור ולגרום נזק בלתי הפיך למוניטין שלו ואני מתעסק כאן במוניטין שנבנה בהרבה שנים של עבודה קשה וזיעה, תאמין לי. שטות אחת קטנה, החלטה שגויה, טעות אחת גורלית, תהרוס את זה ותזרוק את המדריך הזה הרבה שנים אחורה בכל מה שקשור למוניטין שלו.
להזכיר - אני מתפרנס מזה ומוכרח להישאר "הכי טוב" בתודעה של אנשים שמבקשים מהם המלצה על מוביל/חברה שיוציא אותם לטייל.
תודה דרור, טקסט מרתק וחשוב כתבת פה.
דרור,
אני חושב שהחלק הבעייתי בצירוף "ג'אמוס" כזה ,
הוא יכול למשוך כל אחד. אבל הפוך, זה כבר סרט!
(בפרט אם אתה מוביל "גמדים" או מיטב תוצרת סובארו)
לי זכור טרופר ארוך דיזל שהתיישב על הביצה האחורית על סלע במעלה עוזייר,
המון גמדים + פאג'רו V6-3000 שרפנו הרבה שעות למשוך קצת קדימה ולחלץ.
רענן
נכון.
אם פולסייז נתקע, ברוכים הבאים לסרט.
בקיצור - המון מגבלות.
אז שוב - זה לא טיול רגיל. אלה אנשים שלא מכירים והם נקבצו רק לצורך טיול שהם שילמו עליו. הם צריכים לקבל תמורה וחוויה, לא סיוט ולא מסע הישרדות/מילוט. למרות שתקיעה קטנה פה ושם ללא נזק + חילוץ פשוט) זה היילייט חיובי מאוד עבורם.
רכב כזה במקומות בעייתיים מציב לי אתגר גדול. אני מאוד אוהב את זה, אני לא מסתיר, אבל זה לא תמיד המקום והזמן לזה.
אתה יודע מה זה אומר דרור?
הגיע הזמן שתנסה להעביר פיל כזה במצלעות
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
ארנון עבר עם הפיל במצלעות...
אסף.
אריק זמר היה שם קודם, עם הסיירה ירקנים. נשנש את העלייה במצלעות כמו כלום. דיפ'ים פתוחים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נכון.
אם פולסייז נתקע, ברוכים הבאים לסרט.
בקיצור - המון מגבלות.
.
אז אתה כבר יודע מה הפתרון גם לזה?
2 כאלה מאובזרים בשיירה שלך :-)
לסיירה-ירקנים מהאייטיז היה "מהלך-שילדה" מהסוג שלא פוליטיקלי-קורקט היום. וגם צמיגים 37 של האמר....
ופיזית, מבחינת מרכב, הוא היה חד-קבינה ובכלל רכב קטן, קצר וצר בהרבה מפולסייז דאבל-קבינה מודרני. תמדדו ותבדקו.
ושוב - אתם מפספסים את הנקודה שלי - כל הדוגמאות שלכם הן של בעל רכב שמגיע לשם מרצונו, בקבוצה של חברים, לא במסגרת של טיול בתשלום.
במקרה של אריק - הדבר האחרון שעניין אותו בטנדר-הירקנים היה עוד מכה או קמט בפח, בנוסף לאלפיים הקמטים החלודים שכבר היו שם......
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
geva dover
אתה יודע מה זה אומר דרור?
הגיע הזמן שתנסה להעביר פיל כזה במצלעות
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
שיבוא המתנדב האמיץ שלא אכפת לו מנזקים ואני אנסה.
לדעתי דרור צודק לגמרי. מדובר בטיול של קבוצה בתשלום, לא חברים.
הטיולים שאני הכי אוהב זה דוקא, לצאת לחפש צרות. ואז להצליח לצאת מהן ... אבל זה ממש לא המטרה של טיול קבוצה מודרך.