תגובה: בסוף זה קרה: ג׳יפ גלדיאטור לטיולים משפחתיים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אגב שקע טעינה - בטלפונים רבים שקע הטעינה הוא גם האנטנה. שקע לא תקין ב-100% = בעיות קליטה.
--------------------------------------------------------------------
.
???
דרור,
אני מסכים עם רוב מה שכתבת ( על מצב טיסה, ומה צורך את רוב האנרגיה), אבל ההערה על הקליטה וכבל הטעינה...
מאיפה זה לקוח? מאיפה הבאת את זה?
:-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה ששותה את הסוללה זה המסך - ובעיקר החיפוש חסר הסיכוי אחרי בדל-קליטה.
אם הטלפון משמש אתכם בשטח רק לניווט - תעברו למצב טיסה. רק ה-GPS ותוכנות הניווט יעבדו כרגיל אבל הטלפון לא יחפש קליטה סלולרית - זה מאריך משמעותית את זמן הסוללה שלו.
ה-GPS ושירותי מיקום זה צרכן סוללה כבד מאד.
שילוב של הנ״ל+מפות אונליין שמחייבות קליטה ונסיונות הורדת תוכן באופן רציף, ואתה כבר חייב הזנת מתח רציפה אחרת הטלפון מתרוקן מאד מהר.
מפות אופליין מקטינות משמעותית את צריכת האנרגיה, ועדיין ה-GPS המסכן שיש בטלפונים זו משאבת אנרגיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
or_t
מה סדר גודל העלויות של החלפת יחסי העברה וחיזוק ההאוזינגים? סתם כדי להבין על מה אנחנו מדברים כאן.
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש עוד דברים ומערכות שכדאי (צריך) לשדרג לפני הכנסת 35״.
לגבי עלויות של יחסי העברה וחיזוק סרנים, כדאי לדבר עם ארז בן ששון (את שלי עשיתי אצלו לפני כשלוש שנים)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ועדיין ה-GPS המסכן שיש בטלפונים זו משאבת אנרגיה.
GPS הוא צרכן אנרגיה מהקטנים
"הזוללים" העיקריים :
א. מסך וככל שהוא גדול ועם בהירות גבוהה
ב. חיבור אלחוטי לנתונים ורשת (ככל שהאזור עם קליטה חלשה, ההגבר בטלפון עולה ואיתו צריכת החשמל)
ג. כל הנעת מפה צורכת אנרגיה גבוה מהמעבד ותלת מימד עוד יותר
ד. אפליקציות ברקע
חבר שילם בעבר באיזור ה-3500 שקל על חיזוק סרן קדמי ברנגלר JK באחת הסדנאות.
לגבי יחסי העברה - סתם לדוגמא מחיפוש באמזון: 5000 שקל כולל משלוח רק החלקים
https://www.amazon.com/Yukon-Gear-Ax...s%2C219&sr=8-1
התקנה של שני סרנים הייתי מצפה למשהו באיזור ה-3500-4500 שקל גם כן.
כמובן שלרוב תוך כדי הפירוק מתווספים עוד דברים על הדרך...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
???
דרור,
אני מסכים עם רוב מה שכתבת ( על מצב טיסה, ומה צורך את רוב האנרגיה), אבל ההערה על הקליטה וכבל הטעינה...
מאיפה זה לקוח? מאיפה הבאת את זה?
:-)
ממעבדת סלולר. אני כמובן לא מבין בזה כלום.
אבל ההסבר הזה הסתדר לי טוב מאוד עם קשיי הקליטה בטלפון שלי שהשתפרו מאוד אחרי החלפת שקע הטענה.
המפות כמובן אופליין.
תשקיעו קצת ותקנו אותן.
מי שלא רגיל לנווט עם מפת נייר ומסתמך על האפליקציה החינמית ומפות אונליין בלבד, לא יכול לטייל באמת כשהקליטה נגמרת.....
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
יש עוד דברים ומערכות שכדאי (צריך) לשדרג לפני הכנסת 35״.
לגבי עלויות של יחסי העברה וחיזוק סרנים, כדאי לדבר עם ארז בן ששון (את שלי עשיתי אצלו לפני כשלוש שנים)
+1 לארז בן ששון ("ארז 4X4" בחולון)
בסוף זה קרה: ג׳יפ גלדיאטור לטיולים משפחתיים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
GPS הוא צרכן אנרגיה מהקטנים
חולק בגדול.. בדקתי כמה זמן סוללה עם ובלי GPS ,זה הבדל של שעות.
אצלי המפה בקנמ גדול, להתמצאות כללית.
לא מסתובבת (תמיד צפון למעלה) ולא נכנס-יוצא בזום.
להשוואה, השמעת מוזיקה צורכת הרבה פחות.
לפחות באייפון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אבל ההסבר הזה הסתדר לי טוב מאוד עם קשיי הקליטה בטלפון שלי שהשתפרו מאוד אחרי החלפת שקע הטענה.
מסקנה: טלפון בלי חשמל לא קולט.
דרור, תחליף מעבדה. בטלפון סלולארי יש יותר מאנטנה אחת, לפעמים הן חלק מהלוח (מה שנקרא אנטנה מודפסת) ולפעמים בנפרד גם שם לרוב הן מודפסות.
יש לסלולאר 2 אנטנות (שבד"כ ממוקמות על שני צירים של הטלפון) , ל WiFi יכולות להיות 1 או יותר, לבלוטות עוד אחת וגם ל GPS. ל NFC יש גם משהו כזה שאפשר אולי לקרוא לו אנטנה.
לגבי ה GPS, הוא קולט, רכיב שרק קולט ההספק שלו בד"כ לא גבוה, בפועל הוא גם חלק מה CPU ולא מודול נפרד אז בכלל.
בכדי שה GPS שלך יפעל אתה צריך תוכנה שתרוץ ותגרום לו לעבוד אחרת ה CPU לא יפעיל אותו, וזה כנראה מה שאוכל לך את הסוללה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אבל ההסבר הזה הסתדר לי טוב מאוד עם קשיי הקליטה בטלפון שלי שהשתפרו מאוד אחרי החלפת שקע הטענה
זה ממש לא נכון, וכדאי לא לתת לאמונה הזו להתפתח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
דרור, תחליף מעבדה. בטלפון סלולארי יש יותר מאנטנה אחת, לפעמים הן חלק מהלוח (מה שנקרא אנטנה מודפסת) ולפעמים בנפרד גם שם לרוב הן מודפסות.
יש לסלולאר 2 אנטנות (שבד"כ ממוקמות על שני צירים של הטלפון) , ל WiFi יכולות להיות 1 או יותר, לבלוטות עוד אחת וגם ל GPS. ל NFC יש גם משהו כזה שאפשר אולי לקרוא לו אנטנה.
לגבי ה GPS, הוא קולט, רכיב שרק קולט ההספק שלו בד"כ לא גבוה, בפועל הוא גם חלק מה CPU ולא מודול נפרד אז בכלל.
בכדי שה GPS שלך יפעל אתה צריך תוכנה שתרוץ ותגרום לו לעבוד אחרת ה CPU לא יפעיל אותו, וזה כנראה מה שאוכל לך את הסוללה.
++1
בסוף זה קרה: ג׳יפ גלדיאטור לטיולים משפחתיים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
,.
לא מדויק.
ברוב הטלפונים, אם שירותי מיקום פעיל, הטלפון דוגם מיקום כל כמה זמן.
כלומר, מפעיל את המערכת ברקע.
במדריך של אפל זה אפילו נאמר, שאחת הדרכים לצמצם צריכת חשמל היא כיבוי שירותי מיקום.
חברים, אני לא חובב טכנולוגיה.
לא מעניין אותי כמה אנטנות יש בסלולרי ואיפה.
אם הוא מתקלקל, הוא הולך למעבדה והדבר היחיד שחשוב לי באותו רגע זה שיתקנו את מה שלא תקין ושיעשו את זה מהר ולא ביוקר.
ברגע שהוא צריך יותר משני תיקונים בשלושה חודשים, אני כבר לא מנסה להבין למה זה קרה - זה פשוט סימן שהגיע הזמן לזרוק אותו ולהחליף בחדש.
שקע טעינה היה תקול והטלפון לא הצליח להיטען.
באותו יום, גם קשיי קליטה מטורפים. כל שיחה התנתקה.
הטכנאי אמר מה שאמר. אני האמנתי לו. הוחלף שקע טעינה והמכשיר חזר לעצמו גם מבחינת קליטה. זה הכל.
אם יגידו לי שזה קרה כי הוא האכיל אותו בשווארמה וליטף לו את הראש, מבחינתי זה גם בסדר.
כל נושא מצב טיסה - המכשיר (סמסונג A52S) התחיל את היום בשטח (איזור נידח מאוד ללא קליטה) עם 100%, עבר למצב טיסה ועמוד-ענן רץ עליו עם מסך פתוח בבהירות מירבית במשך כל היום, בלי להיטען בכלל. סיימנו ב-18:00 בערב במקום עם קליטה, והמכשיר היה עם 68% סוללה שלדעתי זה מדהים בשימוש כזה. עם חיפוש קליטה רגיל הוא היה מתפגר כבר בצהריים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כל נושא מצב טיסה - המכשיר (סמסונג A52S) התחיל את היום בשטח (איזור נידח מאוד ללא קליטה) עם 100%, עבר למצב טיסה ועמוד-ענן רץ עליו עם מסך פתוח בבהירות מירבית במשך כל היום, בלי להיטען בכלל. סיימנו ב-18:00 בערב במקום עם קליטה, והמכשיר היה עם 68% סוללה שלדעתי זה מדהים בשימוש כזה. עם חיפוש קליטה רגיל הוא היה מתפגר כבר בצהריים.
זה הגיוני כי כשהקליטה לא טובה, הוא משדר הכי חזק שהוא יכול. טלפון סלולארי זה חיה די די טיפשה שעושה מה שאומרים לה, היא תשדר הכי חזק עד שהתא הסלולארי יגיד לה לשתוק קצת ולא לצעוק ואז היא תחליש את השידור, זו גם הסיבה לזה שהרבה תאים סלולארים בטווחים קרובים יגרמו לטלפון שלך לפלוט פחות קרינה ביחס לתאים רחוקים ומועטים יותר, הוא גם ישמור על הסוללה יותר זמן על הדרך. וזו גם הסיבה שבחו"ל עם סים ישראלי אתה גומר סוללה יותר מהר. כי הוא כל הזמן בודק מה קורה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא מדויק.
ברוב הטלפונים, אם שירותי מיקום פעיל, הטלפון דוגם מיקום כל כמה זמן.
כלומר, מפעיל את המערכת ברקע.
במדריך של אפל זה אפילו נאמר, שאחת הדרכים לצמצם צריכת חשמל היא כיבוי שירותי מיקום.
כלומר האפליקציה של אפל (במקרה הזה הפונקציה של שירותי מיקום במערכת ההפעלה) מפעילה אותו פעם בכמה זמן.
ברור שבמדריך של אפל זה יהיה כתוב, כי זה משהו שמבזבז, גם לבטל את הסנכרון של האימייל, לא להדליק את המסך כל כמה דקות, לבטל את הואטסאפ ולא לכוון שעון מעורר יגרום לצריכה יותר נמוכה. ועדיין, מקלט ה GPS זה צרכן די זניח בטח כשהוא לא מודול נפרד והוא חלק מהמעבד ובנוסף האנטנה שלו פאסיבית ולא אקטיבית, שגם היא לא צרכן יותר מדי רציני.
הצרכן הגדול ביותר של הטלפון זה המסך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
זה הגיוני כי כשהקליטה לא טובה, הוא משדר הכי חזק שהוא יכול. טלפון סלולארי זה חיה די די טיפשה שעושה מה שאומרים לה, היא תשדר הכי חזק עד שהתא הסלולארי יגיד לה לשתוק קצת ולא לצעוק ואז היא תחליש את השידור, זו גם הסיבה לזה שהרבה תאים סלולארים בטווחים קרובים יגרמו לטלפון שלך לפלוט פחות קרינה ביחס לתאים רחוקים ומועטים יותר, הוא גם ישמור על הסוללה יותר זמן על הדרך. וזו גם הסיבה שבחו"ל עם סים ישראלי אתה גומר סוללה יותר מהר. כי הוא כל הזמן בודק מה קורה.
כלומר האפליקציה של אפל (במקרה הזה הפונקציה של שירותי מיקום במערכת ההפעלה) מפעילה אותו פעם בכמה זמן.
ברור שבמדריך של אפל זה יהיה כתוב, כי זה משהו שמבזבז, גם לבטל את הסנכרון של האימייל, לא להדליק את המסך כל כמה דקות, לבטל את הואטסאפ ולא לכוון שעון מעורר יגרום לצריכה יותר נמוכה. ועדיין, מקלט ה GPS זה צרכן די זניח בטח כשהוא לא מודול נפרד והוא חלק מהמעבד ובנוסף האנטנה שלו פאסיבית ולא אקטיבית, שגם היא לא צרכן יותר מדי רציני.
הצרכן הגדול ביותר של הטלפון זה המסך.
++1
כי שרותים מבוססי מקום זו תוכנת ריגול שמאפשרת לאפל וגוגל לעקוב אחריך. בשביל לעשות את זה, התוכנה הזו כל הזמן משדרת (הרבה מידע, לא רק מיקום, גם איזה אפליקציות רצות למשל).
זה מה שצורך סוללה ( ולא המקלט GPS).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
++1
כי שרותים מבוססי מקום זו תוכנת ריגול שמאפשרת לאפל וגוגל לעקוב אחריך. בשביל לעשות את זה, התוכנה הזו כל הזמן משדרת (הרבה מידע, לא רק מיקום, גם איזה אפליקציות רצות למשל).
זה מה שצורך סוללה ( ולא המקלט GPS).
אין קשר.
בשביל לשדר הן לא צריכות מיקום.. רק רשת.
ובתקשורת מול האנטנה או וייפי הן כבר מקבלים מיקום.
עובדתית, הסוללה מחזיקה יותר כשהמיקום כבוי.
אפל בניגוד לגוגל, דווקא מאפשרים לך פרטנית להגדיר מגבלות מעקב ומה כל אפליקציה עושה ומתי.
תקרא את הוראות הפרטיות.
שאתה סוגר את השרות, אין את השידורים (האלו).
בערך מהודעה 44 שכחתם שהדיון פה הוא על גלדיאטור.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
בערך מהודעה 44 שכחתם שהדיון פה הוא על גלדיאטור.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
שכחת שאתה בגי'פולוג ? - כאן זה לא באג, זה פיצ'ר
בנאדם לא בודק גיפולוג לכמה ימים וחוטפים לו את השרשור לדיון על בטריות [emoji2357]
בכל מקרה, פיילוט ראשון למיכל ומשאבת מים בארגז. אני עדיין לא סגור על מה בדיוק אני רוצה לבנות בארגז, ואני די אוהב את האפשרות לרוקן אותו לגמרי בין הטיולים. לכן כל צנרת המים מחוברת למיכל ויורדת מהרכב יחד איתו. החשמל למשאבת מים מתחבר בחנ״מ עם מתג ניתוק חשמל.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...72d6f05590.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b1e641bf5d.jpg
השלב הבא זה קיבוע קל ומהיר של המיכל לארגז. חושב על בסיס מעץ בירץ׳ לכל הארגז ואז קיבוע עם אומגות ומותחנים. הבעיה העיקרית היא שאין חורי עיגון מוכנים לתחתית הארגז אז מנסה למצוא פתרון שלא כולל קדיחת חורים לעיגון הבסיס. אשמח לרעיונות [emoji120]