בעקבות הדיון המעניין הזה החלטתי לנסות לבדוק מהם האמצעים שאנחנו מחזיקים קבוע ברכב (לפחות בעת טיולים) לצרכי חילוץ. מוזמנים לסקר החדש - https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/128821
Printable View
בעקבות הדיון המעניין הזה החלטתי לנסות לבדוק מהם האמצעים שאנחנו מחזיקים קבוע ברכב (לפחות בעת טיולים) לצרכי חילוץ. מוזמנים לסקר החדש - https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/128821
הניתוח שלו היה גם שהמכה היתה נוראית. מאיפה הוא יודע? אולי זאת מכה סבירה?
מי אמר לנו שהברגים בטמבון הם לא ברגים ממתכת רכה בעובי לא מספק? או שהפח שאליו חוברו הוא בעובי הראוי?
אין לנו אלא לסמוך על מה שמוצג לנו, ואם הוא קובע שהלולאה נקרעה, לא רואה למה לא להאמין לו.
עובדתית אני רואה חבל שאיבד מזמן את הצבע המקורי שלו (מה שעשוי להעיד על חשיפה ארוכה לשמש או כל דבר שמחליש את החומר), ושעשוי מסיב לא ידוע מיצרן לא ידוע.
זוכרים שלפני זמן מה פירסמתי שאילתה לגבי מעבדה שתדע לבדוק לי שאקלים שקניתי? מכיוון שלא מצאתי מישהו מקושר לטובת הניסוי, ומכיוון שחילוץ אינו פרנסתי, ויתרתי על בדיקה, והשאקלים הללו משמשים רק לחילוצים קלים (ובמיוחד לפרייבטים בהם הדרך היחידה היא לחבוק משהו מבלי לפגוע באוטו).
לחילוצים אמיתיים אני משתמש רק בשאקלים ברזל תקניים על נקודות עגינה שנראות לי חזקות מספיק.
חיבור רצועות נעשה בעדיפות בהשחלת רצועה ברצועה עם buffer כדי שלא ישארו מחוברות לנצח.
וגם אני לא צדיק, הנה תמונה בה יש שאקל (פלדה) מיותר במערכת:
קובץ מצורף 146474
(לפני הטענות והצעקות: זה השלב של מתיחת הרצועה לפני המשיכה. בזמן המשיכה עמדתי רחוק).
עובדתית אתה רואה חבל קרוע, כל השאר אולי רלוונטי ואולי לא.
אולי הוא קשר את השאקל הרך בצורה מסויימת וכאשר נמתח הסתובב לכיוון המקום שנקרע על ידי האוזניים?
ככה לא מסיקים מסקנות. ככה מתעסקים בנדמה לי ונראה לי.
מכל הסרטון הזה אפשר להסיק שהשאקל הרך חלש יותר מהשאר.
האם הוא כשל? לא בטוח.
זה מעבר כמובן לכל הטעויות בסרטון.
ואני חוזר למה שכתבתי בתגובתי הראשונה.
הלקח האחד שאנחנו צריכים לצאת איתו מהסרטון הזה - כל חילוץ - מאולתר ככל שיהיה - הוא תהליך ותהליך חוזר. אל תקצרו שלבים. זה יכול להרוג.
גם ציוד 'רך' יכול להרוג וגם ברזלים ממותגים ויקרים הם לא תעודת ביטוח.
אסף.
גם לגבי כל ה״טיפול״ הרפואי בשטח והחילוץ המוסק המיותר במקרה זה אפשר ללמוד
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro