תגובה: פורד פוקוס 2016-2018 - דיעות/המלצות?
מתרתחים כאן מהר מדי…
וכן, גם ברכבים לא ספורטיביים יש הבדלים שמשפיעים על ההנאה.
לדוגמה שוחחתי הבוקר עם חבר, שקיבל כרכב חילופי במקום הקורולה 2023 שלו, מאזדה3 שני ליטר, והייתה לו כזו בעבר, ושוב השתומם עד כמה המאזדה מהנה יותר מהקורולה המעפנה בכל היבט וכמה חבל שלא יכל לבחור בה שוב…
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
לא כתבתי מילה אחת על כסף, שווי, או חסכון.
שאלתי אם אתה לא חושב שאתה מגזים.
למשל, על איזה דינמיות אתה מדבר?
ביחייאת דרור, על איזה דינמיות אתה מדבר בפוקוס הזאת?
זה מה ששאלתי.
התנהגות כביש? היגוי?...... להאיץ בקו ישר גם סבתא שלך יודעת. לתת הנאה ותחושות מהתנהגות מדוייקת בפניות או מהגה מתקשר, לא כל אוטו יודע. כל המכוניות היום "מתנהגות טוב" בהיבט של בטיחות, אבל מי שאין לו תקציב לכמה מכוניות או לרכב ספורטיבי וצריך להסתפק ברכב אחד, אבל עדיין אוהב לנהוג, בורר טוב טוב איזה מכונית הוא מעדיף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
מהתשובה שלך אני מניח שרכב ספורט או מירוץ חייב להיות עם 3 דוושות וידית שבוחשים בה אחרת אין הנאה מנהיגה ספורטיבית.
אז מעניין לאט לאט נעלמים הגירים הידניים ותופסים את מקומם פלנטריים או רובטיים במכוניות על ומירוץ.
בעצם למה להגיע למכוניות קצה,
אם התחרית בקארטינג 2 פעימות, בטוח לא הרגשת "פספוס" או חוסר הנאה ללא הדוושה השלישית.
רענן
שום דבר הוא לא חובה. אבל למכונית ספורט יש ייעוד אחד בלבד בעולם - כיף בנהיגה. זה לא 100-0 אלא נהיגה. לתפעל את המכונה ולהינות מזה. מעבר לזה מכונית ספורט נופלת בכל דבר אחר - בנוחות, בפרקטיות, בצריכת דלק, בתחזוקה, בתא מטען, במחיר.... זו מכונית שמתפשרת ומוותרת ברוב הפרמטרים הפרקטיים לטובת דבר אחד - כיף מנהיגה. ואם אתה אוהב לנהוג ומוכן לשלם על מכונית כזאת יותר מפי 2 מאשר על רכב רגיל, סימן שאתה רוצה לנהוג.... וזה באמת תת-נישה של תת-נישה. לך תבדוק כמה כאלה נמכרו בישראל עם גיר ידני וכמה עם אוטומטי וכמה ביקוש יש לדגמים כאלה מיד שניה עם גיר ידני וכמה לאוטומטי.
זה לא פוסל כמובן את אלה שמאוהבים בעיצוב ובתדמית אבל לא מתעניינים בפעולת הנהיגה והם רבים מאוד - עבורם יש גם אופציה אוטומטית.
ואל תבוא לי עם דוגמאות של מכוניות מירוץ כי נהיגה בכביש ציבורי היא לא מסלול ואתה לא מתמודד מול סטופר - וגם במכוניות ספורטיביות עם שתי דוושות את החלפת ההילוכים אתה מבצע בעצמך. וגם אל תבוא לי עם דוגמאות כמו קורבטים וכו' כי עם אורך של 5 מטר ורוחב של 2 מטר ומשקל של כמעט 2 טון, ועם כל המהירות והביצועים המסחררים, זה כבר לא מכונית ספורט. גם דוגמאות מעולם מכוניו תהעל לא רלוונטיות - כי חלק ניכר מהקהל שלהן אחר לגמרי ונכנסים שיקולים נוספים שלא קשורים לנהיגה בכלל אלא לתדמיות ולרושם וגם לעובדה שלרוב הנהגים כבר קשה לשלוט במכוניות של 700-800 כ"ס.
אבל מכונית ספורט אמיתית שמיועדת לנהיגה נטו, היא קטנה וקלה וממוקדת - מיאטה ו-BRZ הן מכוניות ספורט אמיתיות ונפלאות. ולכן גם בעולם שעובר ל-2 דוושות, הן עדיין מיוצרות ונמכרות עם גיר ידני ובקרב טהרני הנהיגה יש לזה ביקוש.
זהו. המקלדת שלי מתחילה להתפרק. אני לא רוצה להדאיג כאן כמה נשמות טובות שמודאגות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
מתרתחים כאן מהר מדי…
וכן, גם ברכבים לא ספורטיביים יש הבדלים שמשפיעים על ההנאה.
לדוגמה שוחחתי הבוקר עם חבר, שקיבל כרכב חילופי במקום הקורולה 2023 שלו, מאזדה3 שני ליטר, והייתה לו כזו בעבר, ושוב השתומם עד כמה המאזדה מהנה יותר מהקורולה המעפנה בכל היבט וכמה חבל שלא יכל לבחור בה שוב…
אני דווקא האחרון שיזלזל בהתנהגות כביש, והנאה מכך.
ועדיין, שאלתי שאלה ספציפית לגבי רכב ספציפי, לפני שקיבלתי שיעור שגם סבתא שלי יודעת להאיץ בקו ישר, ושאני מבזבז את כספי בצורה לא חכמה כי יש דברים חשובים יותר בחיים.
מעניין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
התנהגות כביש? היגוי?...... להאיץ בקו ישר גם סבתא שלך יודעת. לתת הנאה ותחושות מהתנהגות מדוייקת בפניות או מהגה מתקשר, לא כל אוטו יודע. כל המכוניות היום "מתנהגות טוב" בהיבט של בטיחות, אבל מי שאין לו תקציב לכמה מכוניות או לרכב ספורטיבי וצריך להסתפק ברכב אחד, אבל עדיין אוהב לנהוג, בורר טוב טוב איזה מכונית הוא מעדיף.
שום דבר הוא לא חובה. אבל למכונית ספורט יש ייעוד אחד בלבד בעולם - כיף בנהיגה. זה לא 100-0 אלא נהיגה. לתפעל את המכונה ולהינות מזה. מעבר לזה מכונית ספורט נופלת בכל דבר אחר - בנוחות, בפרקטיות, בצריכת דלק, בתחזוקה, בתא מטען, במחיר.... זו מכונית שמתפשרת ומוותרת ברוב הפרמטרים הפרקטיים לטובת דבר אחד - כיף מנהיגה. ואם אתה אוהב לנהוג ומוכן לשלם על מכונית כזאת יותר מפי 2 מאשר על רכב רגיל, סימן שאתה רוצה לנהוג.... וזה באמת תת-נישה של תת-נישה. לך תבדוק כמה כאלה נמכרו בישראל עם גיר ידני וכמה עם אוטומטי וכמה ביקוש יש לדגמים כאלה מיד שניה עם גיר ידני וכמה לאוטומטי.
זה לא פוסל כמובן את אלה שמאוהבים בעיצוב ובתדמית אבל לא מתעניינים בפעולת הנהיגה והם רבים מאוד - עבורם יש גם אופציה אוטומטית.
ואל תבוא לי עם דוגמאות של מכוניות מירוץ כי נהיגה בכביש ציבורי היא לא מסלול ואתה לא מתמודד מול סטופר - וגם במכוניות ספורטיביות עם שתי דוושות את החלפת ההילוכים אתה מבצע בעצמך. וגם אל תבוא לי עם דוגמאות כמו קורבטים וכו' כי עם אורך של 5 מטר ורוחב של 2 מטר ומשקל של כמעט 2 טון, ועם כל המהירות והביצועים המסחררים, זה כבר לא מכונית ספורט. גם דוגמאות מעולם מכוניו תהעל לא רלוונטיות - כי חלק ניכר מהקהל שלהן אחר לגמרי ונכנסים שיקולים נוספים שלא קשורים לנהיגה בכלל אלא לתדמיות ולרושם וגם לעובדה שלרוב הנהגים כבר קשה לשלוט במכוניות של 700-800 כ"ס.
אבל מכונית ספורט אמיתית שמיועדת לנהיגה נטו, היא קטנה וקלה וממוקדת - מיאטה ו-BRZ הן מכוניות ספורט אמיתיות ונפלאות. ולכן גם בעולם שעובר ל-2 דוושות, הן עדיין מיוצרות ונמכרות עם גיר ידני ובקרב טהרני הנהיגה יש לזה ביקוש.
זהו. המקלדת שלי מתחילה להתפרק. אני לא רוצה להדאיג כאן כמה נשמות טובות שמודאגות.
תשובה ארוכה ! אבל,
מיאטה ND אוטומטית יש לה ביקוש (כאן היבואן החליט לא לייבאה) כנ"ל ה BRZ ,
שלא לדבר על פורשה 911 או קימן / בוקסטר.
אגב, נתקלתי בהרבה נהגים שמחשיבים את עצמם לנהגי מירוץ/ספורט בפרט אם היו נוהגים ברכב ידני ומושכים סל"ד "לשמיים",
איך שהוא על המסלול זה לא בא לידי ביטוי...
רענן
אם נחזור שניה לרכב אפרורי, ולאמירות על הסוזוקים.
אז דרור עוסק בתחום הרכב למחייתו. לי יש סה"כ נסיון די מועט עם קרוסאובר אחת ושתי ויטארות (מהשנתונים בהם זה סתם פרייבט). שלושתן מכוניות שהפגינו אמינות מוחלטת גם כשהגיעו ואפרוריות עוד יותר מוחלטת גם כשהגיעו לאזור ה200,000. וזה עוד ברכב חברה! לא צמוד, אלא רכב חברה על מלא. ממש כמו בשיר.
בעצם כשאני חושב על זה, אחת מהן כן התקלקלה, כשמישהי נכנסה בה ועשתה לה טוטאל לוס.
אני בטוח שמי שיש לו נתונים רחבים יותר, אוחז בצד הנכון יותר של מקל הסטטיסטיקה. אבל זאת החוויה האישית שלי.
אני נוטה להסכים בצורה מסוימת עם דרור לגבי הפוקוס , אבל גלשנו מאוד מנושא השרשור as always.
יש לגברת פוקוס 2010 סטיישן עם 216 אלף ק"מ, והיתה לי כזו חדשה מליסינג ב2010,
הרכב מתנהג היום בדיוק כמו שאני זוכר אותו מפעם, הוא לא מאיץ כמו רכבים עדכניים מרובי הילוכים, אבל מושך חזק.
הוא" יושב טוב" על הכביש, ולא מאבד קו גם בסיבובים, זה משהו שתמיד אהבתי בו, גם כשעברתי ב2010 ממאזדה 3 דור ראשון לפוקוס ולמעט ההרגשה שאתה מאיץ עם בלם חנייה משוך (בפוקוס) לא אהבתי את ה"חוסר רוגע" שיש במאזדה 3 ההיא.היום נסעתי בו קצת למשך שעה, פשוט כיף,יותר כיף מפיגו בת 3.
יש לי ניסיון מועט על בלנו שהייתה מרגישה שהולכת לעוף מהנתיב בכל פעם שמשאית הייתה עוברת בנתיב הנגדי.
לאבא יש גרנד ויטרה 1.6 משהו(הדגם החדש הכביש) וזה פח אשפה, עושה מלא רעש ולא זז, הפוקוס שלנו עדיפה לדעתי.
מישהו הזכיר מאז 6 סטיישן, קבלתי כזו פעם לסופש, לא יודע האם כולן מגיעות עם גלגל ספייר רגיל אבל שם היה ולא היה מקום לכלום בבגאז.
זהו, דרור אל תתייאש, יהיה משעמם פה בלעדייך.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
בשביל להנות מנהיגה לא צריך סובארו, מספיקה סברה 🔥
קובץ מצורף 146845
פורד פוקוס 2016-2018 - דיעות/המלצות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
למעט מאזדה, בכל היפניות העממיות החדשות היום, כבר אין גירים פלנטריים.
בחזרה לדיון המקורי..
לא רכבי ספורט.
לא חשמליות.
לא טרקטורונים.
משפחתי בנלי להניע ולשנע משפחה בסופ״ש.
כל יום בשילוב פקק וכביש 6.
לא יותר, לא פחות.
מצמצם מיקוד.
מזדה 3 2016-2017
קורולה 2014.. להבנתי גיר פלנטרי.
יונדאי I30
לא ירדתי לגמרי מהאימפרזה.
יש מה שנראה כמו מציאות.
אם הפוקוס 2007 לא הייתה מורדת קשה עם בעיית הלו״ש הסדוק, הייתי מושך אותה עד לשנתה ה-20.
עושה כל מה שצריך ועוד.
אם התחלת להסתכל על סדאניות, בדוק סובארו B4, אחלה רכב לכסף ועולה פחות ממאזדה3 באותן שנים, חלקן היו פרטיות מהיד הראשונה.
לגבי מאזדה3, בשנים הללו הן בדרכ 1.5, פחות סוחבות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
אם התחלת להסתכל על סדאניות, בדוק סובארו B4, אחלה רכב לכסף ועולה פחות ממאזדה3 באותן שנים, חלקן היו פרטיות מהיד הראשונה.
לגבי מאזדה3, בשנים הללו הן בדרכ 1.5, פחות סוחבות.
B4 מכיר טוב.
אבל דלק… שתיינית כבדה.
המזדה 130כ״ס.
מדגדג לגרסת ה-2ל.
23K~
ואני נוטה להחזיק רכבים שנים, לא ממהר להחליף אם זה עובד.
כמדומני גם קיה פורטה היא אטמוספרית ופלנטרית.
קשה מאד למצוא ללא עבר ליסינג.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
B4 מכיר טוב.
אבל דלק… שתיינית כבדה.
המזדה 130כ״ס.
מדגדג לגרסת ה-2ל.
ההבדל בעלות הדלק ב23000 קמ בשנה הוא סדר גודל של 250₪ בחודש.
כאשר לטעמי ההבדל באיכות החיים משמעותית ומחיר הרכישה זהה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בחזרה לדיון המקורי..
לא רכבי ספורט.
לא חשמליות.
לא טרקטורונים.
משפחתי בנלי להניע ולשנע משפחה בסופ״ש.
כל יום בשילוב פקק וכביש 6.
לא יותר, לא פחות.
מצמצם מיקוד.
מזדה 3 2016-2017
קורולה 2014.. להבנתי גיר פלנטרי.
יונדאי I30
לא ירדתי לגמרי מהאימפרזה.
יש מה שנראה כמו מציאות.
בקורולה גיר רציף. לא שמעתי על בעיות אבל רבים לא אוהבים את התחושה. כל השאר - זה קורולה כמו שתצפה. מין הסתם אמינה ומגעילה לנהיגה עם "הגה ריק" כמו שטויוטה יודעים לעשות (בעצם, גם ביונדאי יודעים את המקצוע הזה ממש טוב).
מאזדה 3 - קח את ה-2.0 ליטר - אוטו יפה, חד ומהנה, מהיר וגם אמין מאוד. המושב האחורי צפוף וזה חסרון לשימוש משפחתי על מלא.
לא זוכר צריכת דלק. אני נוטה להמר שהקורולה קצת יותר חסכונית - חלק מזה בגלל שזה אוטו שממש מוחה שאתה מנסה לנסוע מהר וחזק וזה מתבטא בדלק ואולי גם באמינות.....
אישית, מבין שתיהן הבחירה במאזדה מאוד טבעית וקלה לי בלי לחשוב פעמיים - אבל זה רק אני ולכל אחד יש צרכים אחרים והקורולה בפירוש מתאימה יותר למשפחה - בתנאי שאבא ואמא באופן עקרוני לא אוהבים לנהוג ולא אוהבים מכוניות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
והקורולה בפירוש מתאימה יותר למשפחה - בתנאי שאבא ואמא באופן עקרוני לא אוהבים לנהוג ולא אוהבים מכוניות.
אבא החליט שבשביל להחזיק רכב שטח אמיתי כדי להינות בשטח, צריך לעשות פשרות בהתנהלות המשמימה בכביש היום-יומי.
אולי יבוא יום שאוכל להחזיק רכב כייף לכביש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אבא החליט שבשביל להחזיק רכב שטח אמיתי כדי להינות בשטח, צריך לעשות פשרות בהתנהלות המשמימה בכביש היום-יומי.
אולי יבוא יום שאוכל להחזיק רכב כייף לכביש.
יש עוד היבט, גיל ומצב הגב.
אני "שחררתי" את ה B4 (רכב מדהים) כי הגב לא אהב יותר את הכניסה והיציאה מהלוחך אספלט הזה.
גם מאזדה 3 דיי נמוכה.
קורולה יותר סימפטית.
כנראה זאת הסיבה שקטגוריית הקרוס אוברים כל כך פופולריים.
נסה סוזוקי קרוס אובר , יחסית נוחה (מניח שלא כמו הצרפתיות).
בהצלחה
רענן
I30
קוראנית אפורה אמינה טובה. שלנו 2012, מנוע 1.6 די חזק, גיר פלנטרי 4 הילוכים, שרשרת טיימינג.
חסרונות: מתלי סקייטבורד, גימור ככה ככה וזוללת דלק 1:9-10
יתרונות: פשטות, אמינות, די מרווחת וסאן רוף שזה נחמד.
2013-2015 זה עדיין גיר פלנטרי (תוודא אותי) אבל 7 הילוכים ואין לי מושג אם זה אותו מנוע.
אחכ זה רובוטי.
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
עדכונים:
קודם כל תודה על התגובות, נתתם חומר למחשבה וכיוונים לבדיקה.
לאור ההכרה שכישוריי בחידוש הלחמות רכיבי Trough all ב-PCB לא עומדים במבחן התוצאה.. הפוקוס עברה החייאת לו״ש ב-״מחוון״.
זה אמור לתת לי מרווח נשימה לבדוק רכבים בפחות לחץ זמן.