כן הבנתי אותך, כתבתי רק שיהיה ברור גם לטובת אלה שקוראים לפני הקמת מערכת,
שיהיה ברור שזו התנהלות שמתאימה לסוג מסוים של שימוש - כמו שלך.
Printable View
יש בעולם היום נטייה להסביר לאנשים אחרים למה מה שהם עושים לא עובד להם.
עבורי זה פחות סבבה.
מכיוון שדורון חבר יקר, אקח על עצמי שלא הסברתי טוב את ההתנהלות.
המזון שלי לא קופא, ולפיכך גם לא מפשיר. אלא אם אני מכניס מזון קפוא מהבית, ואז הוא כן מפשיר. גם בהתנהלות הנל.
במקרר שלי, כשאני מכוון ל- (7-), המזון לא קופא במהלך היום. אולי אחרי שבוע... לא בדקתי.
אבל הוא כן מתקרר לגבול הקיפאון ולכן בחרתי את הטמפ' הזו.
גם קוט'ג שהוכנס פתוח למקרר לפני טיול של כמה ימים, יצא כבר שהוכנס חזרה למקרר בבית אחרי הטיול ונאכל למחרת ולא היה חמוץ.
פה ושם יש פספוסים, ואז יוצאת בירה או סודה ברד. אני מקפיד תמיד לשים את הבירות צמוד לדפנות כי בא לי שהם יהיו הכי קרות. כי זה יותר טעים.
אני לא ביולוג, ולא מהנדס מזון, אבל לדעתי הסיכון בהפשרה והקפאה של בשר מתייחס להפשרה בטמפ' החדר.
זה לא המצב. זה גם לא המצב במקרר יישון שהטמפ' בו דומה לטמפ' של הבשר שלי במקרר בטיול.
לשמחתי המתכון הוודאי לקלקלולי קיבה טרם הצליח לי. אבל אולי יהיו הפתעות והמתכון יעבוד לי מתישהו.
אדווח אם כן.
יונתן, אני אתך. כלומר, אני גם אתי ועם בועז, ועם שאר בעלי הליתיום, אבל אני לגמרי מבין את מי שזה לא בוער בו ולא בא לו לשנות. זה לא נושא ברומו של עולם ואין כאן משמעויות כספיות רציניות, וזה סבאבה אם תישאר בשלך, ואני גם לא רואה בעייה בזה שאתה מסנגר על הדרך הזו.
כולה מצבר.
רק להזכיר מה היתה התגובה הראשונה שלי בדיון וסביב מה נכתבה.
אני פוגש יותר מדי אנשים שרצים להתקין מצבר צרכנים כי ככה הם הבינו שצריך.
כאילו שהמצבר הסיני הכי פשוט לא עומד בדרישות הבסיסיות שלהם (שצוטטו למעלה).
ואני טוען שהוא כן. ושיש עוד אפשרויות לא יקרות ולא מסובכות שיעבדו טוב.
ולא צריך לרוץ לקנות בקרים, ומצברים, וממסרים, ופאנלים, ושנאים, וכבלים, וסופיות, ולשלם למתקינים אלפי שקלים, כי ככה הם קראו שצריך, בג'יפולוג או בפייסבוק או בקבוצות השונות (או בסרטוני תדמית של אושיות ידועות בתחום ....).
Kis זו דרך חיים.
והיא לא מתאימה לכולם.
אבל היא לא טעות או שגיאה טכנית עם השלכות מרחיקות לכת.
וזו הנקודה.
יונתן אתה טועה לחשוב שה lifepo4 מסובך ושהאופטימה הישן אמין וטוב.
בשורה התחתונה האופטימה רק יקר והרבה פחות טוב וה link fepo4 מתנהג כמצבר צרכנים כמו האופטימה רק שתקבל ממנו יותר מיץ והוא ייחיה למשך הרבה יותר שנים.
חוץ מזה אתה במאה אחוז צודק [emoji4]
ובלי קשר אני אוהב אותך. גם כשהטכנולוגיה מלחיצה אותך לעיתים
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אם אפילו אני לא הצלחתי לקלקל לו את הקיבה בטיול האחרון, הוא בכלל לא צריך מקרר.
חמוד הדיון פה 😊
בכל אופן,
אני מתקשה להבין איפה מה שכתבת מתנגש עם מה שאני כתבתי ברמה שהופך אותי לטועה.
אין לי דבר לומר נגד הלייפו הזה, אין לי מושג מה זה.
גם אם האופטימה החדש (הוא אצלי מספר חודשים...) יתגלה כמוצר לא טוב ולא אמין (והדוגמאות שאני מכיר מחברים מעידות אחרת), זה עדיין לא הופך אותי לטועה.
כי לא טענתי שזה הסידור האידיאלי.
אלא רק שהוא עובד לי ומספיק לי, כמו המצבר חומצה שהיה לי קודם, רק קצת יותר..
אתה רוצה לטעון שזה לא עובד לי ולא מספיק לי?
כי זה יהיה טיעון שיהיה קל מאוד להפריך. תבוא לטעום מהקטוג' שנשאר לי מהמפגש ותראה שאתה טועה.
והלוואי ולבטן שלי היו את התכונות שאתם מייחסים לה, זה היה מוזיל לי משמעותית את הוצאות הנייר טואלט והמגבונים החודשיות.
אבל זה כבר גולש הרבה מעבר לנושא הדיון......
לא טענתי שסה לא עובד לך או לאחרים.
טענתי שהיית יכול לקנות באותו כסף משהו יותר מוצלח שיחסוך לך אפילו לדנות טמפרטורה במקרר והוא לא מסובך להתקנה יותר מהמצבר צרכנים הרגיל. זה הכול.
פשוט פתרון מיושן שבעבר נחשב הכי טוב.
אבל בסוף כמו שחנן כתב… כולה מצבר ואם השגת את האושר שלך דיינו
אני חושש שפספסת את כל הקטע.
ומכיוון שאחרי כל הצחוקים אנחנו בג'יפולוג והדגש פה הוא בצד הטכני אז אני לוקח על עצמי לסביר-
אין לי מצבר צרכנים.
יש לי מצבר אחד, בתא המנוע, במקומו המקורי עם התושבות המקוריות, ועליו אני מחבר את כל הצרכנים שלי.
עם טיפה מחשבה. זה הכל.
הטענה שלי, בסופו של יום, שאין הצדקה למצבר צרכנים ולמה שהוא דורש.
עבורי.
למי שזה עושה לו טוב, מכל בחינה שהיא, אז סבבה.
סליחה, פיספסתי את זה כנראה.
הגישה היא עניין של יתירות ושרידות…
כנראה חוויות רעות שיש שסוחבים איתם מהעניין של מצבר בודד שמתפגר כשאתה ממש צריך אותו
מוסיף פה את הניסיון האישי שלי, לא בהכרח זול, לא הפכתי חלקים של משהו למשהו אחר.
אצלי ברכב יש מצבר צרכנים lifepo4 60ah שיושב בבנייה בבגאז', הוא מפעיל בעיקר את המקרר ובהמשך פנסי לד על הגגון וכו'.
משכתי כבלים 6 awg מהמצבר הראשי דרך התעלות באוטו עד תא המטען, משם ישירות למטען חכם של redarc האוסטרלית, דגם bcdc20, הדגם הזול יותר שמיועד לפנים הרכב.
המטען יודע לקבל גם input של פאנל סולארי ומתעדף אנרגיה ירוקה. יש לו המון פונקציות והוא סופר פשוט וסופר חכם.
בארץ הוא יקר ברמת פשע (סדר גודל של 2800₪) הבאתי אותו במזוודה מאוסטרליה יצא לי 1000₪.
המצבר עלה 1200, כבלים, גשרי חיבורים, סופיות שרינקים וכו' וכו' עוד איזה 400 - על הדרך קניתי גם כל מיני כלי עבודה שלא היו לי.
בנוסף על המינוס יש מד זרם שמדווח בבלוטות' לטלפון וכך אני תמיד יודע מה מצב המצבר והאם המקרר עדין עובד וכו'.
כמובן שיש פיוזים לפני ואחרי ועוד כל מיני מנגנוני הגנה.
המקרר עובד פגז גם שחם מאוד (לא, לא מדדתי טמפ' ברכב ולא לקחתי את הרכב לערבה באוגוסט כדי לאמת את העניין - אני גם ככה לא מטייל שחם גיהנום אז הבדיקה לא רלוונטית).
יש גם פאנל חכם של ריליים ששולט על הכל.
מניסיון מצטבר של כמה וכמה חברים, גם ברמה האישית וגם במוצרים שונים המצבר הזה מחזיק לנצח.. יש לו bms פנימי (בלי קשר למטען החכם שיש לו תוכנית טעינה לlifepo4) כך שאין חשש לשריפה או פריקה (מקסימום אם חם מדי הוא יחתוך את הזרם עד שיתקרר חזרה בדומה לטלפון לפטופ וכו').
אם מישהו רוצה מידע מעבר אני אשמח לשתף להסביר וכו'.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
שים תמונות של העסק בבקשה. זה תמיד נותן השראה
יש לי חצי טון ליפו nmc באוטו.
יונתן. אני איתך.
מצבר אחד רגיל .. יש מקרר. יש טיולים של לילה אחד. אין טיולים בחום גיהנום.
האוטו אצלי בסידור הזה כבר המון שנים.
אני מניע כמה דק' לפני השינה. ולפי מד החשמל על המקרר. לפעמים גם כמה דק' בבוקר. שיהיה ..
Sent from my CPH2493 using Tapatalk
אני מאמין, גיא, שאתה לא עושה את זה כשיש לך שכנים לחניון הלילה.
אם הפעלת גנרטור מקנה כרטיס כניסה לגיהנום, הפעלת רכב כגנרטור ליד שותפים לחניון מפיקה 90 אחוז מכרטיס כנ'ל.