תגובה: קניית ג'יפ/טנדר טיולים בלבד! אודה לעצות.
בדיסקו לא צריך קהילה, יש את ניק.
בסכומים שציינת אני בעד טרופר (וכמי שנכווה חזק ממנוע 3.0, אבל זה היה כשהם היו חדשים יחסית היום כבר היידע לתחזק ולמנוע תקלה קיים או הייתי ממליץ על דגם בנזין) או דיסקו 1 (אם טרקטור עושה לך את זה) או דיסקו 2 בשביל שזה גם יזוז.
אני יכול להעיד על המשפחה שלי אין מצב שהיינו יורדים לנגב בסופה ברזנט(הייתה לי טרום עידן הילדים) , ואין מצב שאין לילדים דלת שיעלו וירדו לפיפי בצורה עצמאית
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
אמרת תחזוקה עצמית, לגלוש לאספנות, והציעו פה טרופר,
אז הייתי מוסיף לרשימה גם טרופר 3.1 אם תמצא, בסעיפי התחזוקה העצמית והקירבה לאספנות הוא מנצח.
(ולמיטב ידיעתי גם באמינות)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
בדיסקו לא צריך קהילה, יש את ניק.
בסכומים שציינת אני בעד טרופר (וכמי שנכווה חזק ממנוע 3.0, אבל זה היה כשהם היו חדשים יחסית היום כבר היידע לתחזק ולמנוע תקלה קיים או הייתי ממליץ על דגם בנזין) או דיסקו 1 (אם טרקטור עושה לך את זה) או דיסקו 2 בשביל שזה גם יזוז.
אני יכול להעיד על המשפחה שלי אין מצב שהיינו יורדים לנגב בסופה ברזנט(הייתה לי טרום עידן הילדים) , ואין מצב שאין לילדים דלת שיעלו וירדו לפיפי בצורה עצמאית
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
לא שולל סופה, CJ ארוכות, הילדים גדולים, לדעתי לא במסגרת התקציב, בכל אופן גם נושא הבטיחות בכביש די מטריד ליושבים מאחור, איך נחגרים בספסלים אורכיים, יש תמונה למישהו להעלות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
אמרת תחזוקה עצמית, לגלוש לאספנות, והציעו פה טרופר,
אז הייתי מוסיף לרשימה גם טרופר 3.1 אם תמצא, בסעיפי התחזוקה העצמית והקירבה לאספנות הוא מנצח.
(ולמיטב ידיעתי גם באמינות)
במידה וטרופר, דייקו אותי על שנתונים ומנועים!
למיטב הבנתי יש 3.0 ו3.1 - סולר ? איזה שנים?
3.5 - בנזין?
לעניות דעתי, הכי נכון אספנות או קרוב לכך, היות ורכב שלישי מוגדר טיולים בלבד, אני טועה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idan10
לא שולל סופה, CJ ארוכות, הילדים גדולים, לדעתי לא במסגרת התקציב, בכל אופן גם נושא הבטיחות בכביש די מטריד ליושבים מאחור, איך נחגרים בספסלים אורכיים, יש תמונה למישהו להעלות?
3.5 - בנזין?
לעניות דעתי, הכי נכון אספנות או קרוב לכך, היות ורכב שלישי מוגדר טיולים בלבד, אני טועה?
אתה לא טועה לדעתי, רק שבאספנות אסור לנסוע בימי חול בין 7:00-9:00 בבוקר, אם זה קריטי לך רק אתה יודע.
טרופר דיזל 3.1 עד 1997, מנוע 3.0 יותר מתקדם וחזק, מ-1998.
לדעתי בטרופר מנוע הדיזל 3.1 הוחלף במנוע 3.0 ברכבים שנמכרו בארץ בשנת 1999 (כלומר החל משנת 1999 הטרופרים, דיזל, בארץ עם מנוע 3.0).
במנועי הבנזין בדגם הישן יותר מנוע 3.2 ובחדש יותר 3.5.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
לדעתי בטרופר מנוע הדיזל 3.1 הוחלף במנוע 3.0 ברכבים שנמכרו בארץ בשנת 1999 (כלומר החל משנת 1999 הטרופרים, דיזל, בארץ עם מנוע 3.0).
במנועי הבנזין בדגם הישן יותר מנוע 3.2 ובחדש יותר 3.5.
תודה על התיקון ארז, זכרתי 98 אבל סומך עליך יותר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idan10
3.5 - בנזין?
אהלן,
אני מחזיק טרופר 2003 כבר 6 וחצי שנים. מידי פעם עולות מחשבות להחליף, אבל בתקציב הזה אין באמת משהו טוב יותר, ובסוף אני תמיד מגיע לאותה מסקנה, שהמחליף היחיד מבחינתי יהיה רוביקון ארוך, וזה עוד 100 אלף לפחות מעל הטרופר.
קצת סדר בדגמים:
94-98 דיזל 3.1, 114 כ"ס - טרקטור פשוט איטי וידני, אין לדגם הזה מחלות ספציפיות
94-98 בנזין 3.2, 175 כ"ס - פחות טרקטור ופחות איטי, אוטומטי בלבד.
99-04 דיזל 3.0, 159 כ"ס - הכי נפוץ, זה הדגם שהוציא לטרופר את השם הבעייתי בגלל תקלות במזרקים וחיישנים שקשורים אליהם. היום להכל יש פתרונות ושום דבר לא יקר מידי.
99-04 בנזין 3.5, 215 כ"ס - פחות נפוץ ודיי מבוקש. גיר אוטומטי שקצת קטן על הרכב, גם לזה יש פתרונות, החל משיפור הקירור, שינוי תוואי האגזוז ועד להחלפה לגיר ידני
לדעתי הבחירה היא עניין של העדפה אישית בין דיזל לבנזין, ויותר חשוב למצוא רכב שמור שטופל אצל אחד הגורואים הידועים ולא הוזנח.
יש כמה קבוצות לטרופרים ותמיד תמצא מענה לכל שאלה
בברכה,
אלכס.
היי, תודה על הפירוט.
איך מבחינת החלפים בשוק והזמינות? במיוחד הבנזין שיחסית נדיר?
האם חולק משהו עם Dmax ?
אגב, אם ב - Dmax עסקינן, מה דעתכם עליו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idan10
היי, תודה על הפירוט.
איך מבחינת החלפים בשוק והזמינות? במיוחד הבנזין שיחסית נדיר?
האם חולק משהו עם Dmax ?
אגב, אם ב - Dmax עסקינן, מה דעתכם עליו?
הדימקס הוא טנדר. אם אתה מוותר על הדרישה ל7 מקומות אז זה בהחלט אפשרות מעניינת עם שפע של היצע.
https://www.yad2.co.il/vehicles/cars...ce=40000-46000
יש לי נסיון עם דימקס דגם אחרון ודימקס דגם אחד לפני.
הישן, ללא הנעילה, ממש נחות לעומת החדש מהסיבה שהtc שלו לא שווה כלום. בנוסף, אלו לא מנועים טיפשים וחסונים כמו של פעם, והם לא חפים מתקלות. (אם כי המחלות שלהם כבר ידועות).
מהלכי המתלה לא משהו בלשון המעטה וגם אם ניתן לטייל איתו ברוב המסלולים הרגועים, נראה לי שלהחזיק כזה כרכב טיולים בלבד, מחמיץ את כל המטרה.
הדגם החדש כבר מגיע עם נעילה וזה משנה הרבה.
ועדיין, לצורך העניין, בשטח, הוא נופל מהיילקס בכמעט כל פרמטר.
הדבר היחיד שניתן לומר לזכותו בהקשר הזה, הוא שכיד שניה ניתן למצוא אותו יותר בזול מאשר היילקס.
אמל"ק:
עקרונית,
אלא אם אתה פריק של טנדרים, או לחילופין חייב שהרכב ישמש כרכב משפחתי יומיומי,(ואז חייב שנתונים חדשים יותר שמחיר טנדר מאפשר), לא רואה למה להעדיף טנדר שכזה, על פני החלופות האחרות שעלו בשרשור.
בקיצור תחליט מה בא לך.
SUV לשבע נפשות; ג'יפ אמיתי, פתוח; או טנדר.
כרכב שלישי לטיולים בלבד ובתחזוקה עצמית, שלושת הכיוונים אפשריים בתקציב שלך - אתה צריך לבחור מה מתחשק לך ולהתחיל לטייל בארץ בעקבות הלוחות. מבחר יש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
יש לי נסיון עם דימקס דגם אחרון ודימקס דגם אחד לפני.
הישן, ללא הנעילה, ממש נחות לעומת החדש מהסיבה שהtc שלו לא שווה כלום. בנוסף, אלו לא מנועים טיפשים וחסונים כמו של פעם, והם לא חפים מתקלות. (אם כי המחלות שלהם כבר ידועות).
מהלכי המתלה לא משהו בלשון המעטה וגם אם ניתן לטייל איתו ברוב המסלולים הרגועים, נראה לי שלהחזיק כזה כרכב טיולים בלבד, מחמיץ את כל המטרה.
הדגם החדש כבר מגיע עם נעילה וזה משנה הרבה.
ועדיין, לצורך העניין, בשטח, הוא נופל מהיילקס בכמעט כל פרמטר.
הדבר היחיד שניתן לומר לזכותו בהקשר הזה, הוא שכיד שניה ניתן למצוא אותו יותר בזול מאשר היילקס.
אמל"ק:
עקרונית,
אלא אם אתה פריק של טנדרים, או לחילופין חייב שהרכב ישמש כרכב משפחתי יומיומי,(ואז חייב שנתונים חדשים יותר שמחיר טנדר מאפשר), לא רואה למה להעדיף טנדר שכזה, על פני החלופות האחרות שעלו בשרשור.
לא יודע לגבי היישן אבל אני עברתי עכשיו לחדש מודל 2023 עם נעילה.
דווקא הוא יותר טוב מההיילקס שיש לי בעבודה.
מגהץ יותר טוב בשבילים, פחות נתקע בשטח חולי/ בוצי, הtc יעיל יותר מהיילקס, רך יותר ומהיר יותר בכביש והמערכות בטיחות 10 רמות מעל ההיילקס.
הוא נמוך יותר ומגיע עם צמיגים דקים יותר..
לטעמי הוא תמורה משמעותית טובה יותר לכסף מאשר היילקסים החדשות.
אני מדבר ששני הרכבים 2023, ההיילקס מנוע 2.4 אוט'
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
כל מה שרשמת על נוחות מסתדר לי. מה שרשמת על הtc פחות. הוא פשוט לא עובד. וזה לא שיש לי טנדר דפוק, עברתי על כמה טנדרים כאלו. גם במבחנים חיצוניים ברחבי העולם נתקלו בזה.
אבל היי, יש סוףסוף נעילה, מי צריך tc...
בוקר מבורך,
היכן ניתן ומומלץ לקחת לבדיקה (בדיקה ע"י גורואים, מה שנקרא) :
1. צירוקי XJ, גרנד ZJ
2. טרופר
3. פראדו עד 2002
4. פאג'רו Q
לגבי האמריקאיות XJ ו- ZJ מה חשוב לבדוק בבדיקה ויזואלית ראשונה? יש מדריך? מכיר את המדריך של הסופה/CJ.
אגב, יש איזו XJ/וגוניר ביד 2 שנת 88 מה ההבדל בינה לבין החדשים יותר 99-01? מכירים?
https://www.yad2.co.il/vehicles/item...olor-type=Grey
אודי מזרחי בצומת בילו יוכל לבדוק את כולם.
לביא
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
תור לאודי מזרחי זה חודשיים...
לדעתי הכי תהנה מ WJ עד 2004 עם 2 סרנים חיים.
אם כבר אתה מסתכל על XJ ו ZJ עדיף לך WJ לדעתי. (הוא לא 7 מקומות אבל גם ה ZJ, XJ והטנדרים לא)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
תור לאודי מזרחי זה חודשיים...
לדעתי הכי תהנה מ WJ עד 2004 עם 2 סרנים חיים.
אם כבר אתה מסתכל על XJ ו ZJ עדיף לך WJ לדעתי. (הוא לא 7 מקומות אבל גם ה ZJ, XJ והטנדרים לא)
היי, תודה רבה, לא נעול על 7 מקומות....
אמריקאיות אפשר גם אצל שלומי ב- , old station garage
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
אני שוב אעלה פה את נושא הדיסקו כי אתה משווה לאותם רכבים +- שאני בדקתי לפני שקניתי.
תעשה סיבוב על דיסקברי 2 (1999-2004) לפני שאתה מחליט, זו הצעה שלי.
לי הוא היה הכי נוח מכולם, ועד היום הוא אמין יחסית וזול לאחזקה.
אני לא רואה איך דיסקו 2 יכול להיות יותר זול לאחזקה מה WJ. למעט צריכת דלק אולי.
לאמריקאיות יש המון חלקי חילוף באמאזון ובאיביי, הרבה יותר פשוט וקל לעבוד עליהם.
מאחר ומדובר ברכבים בני 20 ומעלה, כמובן שזה תלוי באיך ננהגו וטופלו עד היום, אבל בהנחה ששניהם טופלו, לדעתי WJ יהיה יותר זול וקל לאחזקה