תגובה: רגל עץ בחרבות ברזל
כששלחו לי את הקישור של בכר בזמנו, נחרדתי.
גם אם הוא קיבל אישור זאת טיפשות לשמה בעיני לדבר על מתארים כאלו ואחרים. גם אם באופן זמני החליטו שהם לא רלוונטים.
כל בר דעת צריך להבין שמה שהוחלט לפני עשור, או חצי עשור, או אפילו חצי שנה שווה כמו העיתון של אתמול. בטח ובטח בתקופת הזמן הנוכחית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ציינתי שהוא ברבר עצמו למוות.
התייחסתי לזה שגוגל לא אינדקס את מילות המפתח שניר פרט כאן.
מיותר לגמרי לדעתי.
ע״ע מה שאיל ציין.
לא חושב שהוא ברבר את עצמו למוות וכל מני כינויים כאלה, אני מבין שלפעמים היינו רוצים לחשוב שאנחנו עוד חלק מהמועדון האקסקלוסיבי שיודע משהו שאחרים לא. בשנים המדוברות , לפחות באלו שאני שירתי בסדיר כל גאוות היחידה הייתה מבוססת על הנשק או היכולות הסודיות, ביחידה עצמה ( שנלחמה כדי לקבל את הכינוי יחידה ולא גדוד) נחשפו רק בוגרי מסלול שיועדו לפלוגה/ פלגה "המיוחדת", בזמן שחטיבת המילואים כבר הייתה חשופה באופן מלא ויחד איתה 3/4 מצה"ל ומרבית הבדואים ברחבי הנגב...
התיעוד ההיסטורי של אורי מילשטיין מאד חשוב לדעתי, הוא עושה עבודת קודש, מקווה שלא תאבד. לגבי הסיווג - אמנם הייתי רק פיון במערכת, אבל בשטח הייתי לעיתים הנציג היחיד של מערך בטחון המידע - מהר מאד נוכחתי שהמאמצים להסתיר את המידע הזה הם אפילו לא אצבע בסכר וחבל על כל הכסף שנשפך, הקושי הלוגיסטי והפגיעה ביכולת האימון. התפללנו שלא נקבל חשיפה תקשורתית , גם מחשש לתקרית דיפלומטית ובעיקר מחשש לקטיעת שרשרת האספקה, שנה אח"כ גם המקור כבר לא היה רלבנטי וגם הייבוא הפך להיות רשמי.שנים אח"כ רץ איזה סיפור שבזמן שמשלחת בריטית הגיעה לביקור במחנה החטיבה טרום התחלת הייבוא הרשמי, היא נדהמה לחזות בשיירת רגלי עץ מזוודות של פלוגת מילואים יוצאת לשטח , לא יכול לאשר ממקור ראשון, אבל זה היה המצב בפועל.
לגבי כל השאר - יכולת הטסת והנחתת כוחות בעומק לא הייתה סוד, הסד"כ ויכולות האש כן, לכן ננקטו מאמצים להסתיר את יכולת הנשיאה של הכלים ואת סוג החימוש (שהוצע במקביל למכירה באופן פומבי ע"י תע"א). החימוש כבר לא קיים, סד"כ זה משהו שנכון לאותו זמן , יכולות הפעולה העדכניות שלנו בעורף האוייב הודגמו לאחרונה יפה הייתי אומר. למדנו גם (אני מקווה) לא לזלזל ביכולת האיסוף של האוייב ... בואו נאמר שהוא לא צריך את גוגל כאשר הוא מחזיק במפקד האגד הארטילרי של האוגדה בשבי כבר בשנת 2000...
החימוש הוא כמו עוף החול.
כבר קברו אותו וגמרו עליו את ההלל בשתי מלחמות ועוד לא מעט מלחמות שבין המלחמות. תמיד המשפט הקבוע "הפסיקו לייצר ומה שנשאר זה מה שיש, נשארו כמה עשרות בודדות" והפלא ופלא פתאום מוצאים עוד איזה קו יצור פעיל או מלאי שנשכח, והענטיקה משנות ה-70 חוזרת למשחק. וממש כמו הרכבים שנושאים אותה מספקת את הסחורה.
אגב, לגבי המשלחת הבריטית, כעבור מספר שנים זכיתי לקבל לידיי את הפירות של הביקור שלהם בדמות הגרסה שמגיעה מוכנה היישר מבריטניה מהמפעל.
נכון הם שיפרו הרבה דברים בהתאם למה שדרשו מהם, אבל עדיין הכלים של הגוים, על אף שהיו חדשים (אני קיבלתי רכב עם פחות מ-50 קילומטר על השעון) היו יותר עדינים וחשוב מכך, עם פחות תאים סודיים שרק הנהג מכיר, מאשר אלו שדוגמו בארץ.
1 קבצים מצורפים
אז זאת הבעיה איתנו לדעתך? הלוואי...
באמאשכ'ם - הצפת פרטים טכניים גלויים לחלוטין מתוך תכנית שהייתה אמורה להיות מענה לחוסר האונים שלנו במלחמת המפרץ הראשונה לכמה עשרות טילים ששוגרו אלינו מעיראק מספר חודשים לפני כן... בימים אלו מוקמת אוגדת חטייארים כמענה לטבח ישובי העוטף, בערך אותו סיפור... גם אז הוציאו מהבוידעם כל מיני לוחמי עבר ונידבו אזרחים שיודעים לנהוג בשטח בשביל להקים את האוגדה הסודית,.אם מישהו נמצא עדיין בקשר עם מי מהתותחים הנ"ל - בשביל זה שווה להרים מפגש העלאת זכרונות מלווה במצגת תמונות דהויות שאותה לא נעלה לרשת.
מעניין מתי יוחלפו רשמית בסדרה 70
Sent from my iPhone using Tapatalk
בחייאת רבאק, מה סודי בלנדרובר מחורבן? יש התיישנות. זה באמת מעניין, שפכו הכל ובתמורה אני אשבור את מעטה הסודיות סביב המג"ח, אולי אגיע אפילו עד דגם 7ג' הנחשק.
7ג כוכב בבקשה!
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
פאק מוטי אתה כתבת "7ג' כוכב" בפורום ציבורי!
בכל מקרה הם כבר בסינגפור מזמן חחחח
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
https://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...d.php?t=578947
תמונות יפות בפוסט הנ"ל כולל של ה 6X6 המיתולוגי של רותם שני ז"ל
10 קבצים מצורפים
יאללה, אם כבר תמונות, אז כמה עדכניות. (יש יפות מהן, שצולמו ע"י צלם מקצועי אבל אני לא יכול לפרסם בגלל זכויות יוצרים), יש כמה כמה מהשנים היפות של פעם, אולי אמצא אותן בהמשך.
קובץ מצורף 148565קובץ מצורף 148562קובץ מצורף 148566קובץ מצורף 148563קובץ מצורף 148564
8 קבצים מצורפים
מודה שקטונתי ואני לא מיודעי דבר אבל...
כמות הברברת והפירסומים בשנים האחרונות לא תורמת דבר
גם במה שנראה כידוע ושולי ימצא תמיד מי שמחפש את החלק או החלקים שחסרים לו להשלמת הפאזל
חלאס עם בטחון שדה, מה שלא מסווג - לא מסווג ומי שהרקע שלו בבטחון מידע מסתכם בפתגמים שנכתבו על לוחות מודעות בבסיסי צה"ל לפני 30 שנה, יכול להרגיע. הרבה דברים השתנו מאז, לא הכל מנסים להסתיר ולא כל המידע שמופץ הוא אמיתי. יחידות צבאיות מיחצנות את עצמן בכדי למשוך מועמדים איכותיים לשורותיהן, מידע זורם החוצה חפשי דרך אתר צה"ל הרשמי - ממש כמו חברות הייטק אחרי גיוס גדול שמחזרות אחרי מתכנתים... גם אני לא בעד, ראינו גם נזקים ישירים שזה גורם - ע"ע פגיעת הכתב"מ בבא"ח גולני וכל זה מתגמד מול רמטכ"לים לשעבר ואפילו הפצר"ית שמרשים לעצמם להוציא את דיבת צה"ל ולסכן כל מי שלובש או לבש מדים בפגיעה או מעצר בחו"ל. בואו נתקדם ....
נ.ב. למען תנוח דעתכם, הסרתי את מילות המפתח, חוץ מדבר אחד - פאק דרום אפריקה - אם הבריטים יתבעו אותם על הפרת הסכמי הפצה בזכות הפוסט, זאת תהיה נקמה קטנה על האג.
אפרופו סיווג, כאשר האמצעים והתכניות הנ"ל היו מסווגות, היינו אוספים שברי טילים בשטח, נכנסים תחת רשתות בזמן שעובר לווין עויין, מורשים להתאמן רק באיזורים בלתי נצפים, מובילים כלים במכולת סגורות בלבד, מעמיסים ופורקים אותם רק אחרי ליווי הנהג לחדר או אוהל סגור... לכלים לא היה צ' , לא כרטיס עבודה , נופקו לנו תעודות חסינות ממשטרה אזרחית / צבאית. הרבה קש אכלנו מהסיווג הזה אבל הרגשנו מאד חשובים.