מצבר פריקה עמוקה 75 אמפר פורק מהר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הובהר שהמקרר מחובר ועובד 24/7 בעוד הרכב נוסע יום כן יום לא, הבעייה די ברורה והיא לא משהו שמזעור הפסדים במוליכים יפתור. או שאני מפספס לגמרי.
היא באה לידי ביטוי כשמתח המצבר יורד, ובגלל בעיית הולכה המקרר חווה את מה שאהוד תיאר.
זה יכול להתפרש כמצבר חלש בעוד שיש לו עוד הרבה מה לתת.
אכלתי סרטים עם תקלה כזו, כולל החלפת מצבר מיותרת.
כולל בעלי מקצוע שהספידו את המקרר ובסוף הבעיה הייתה מינוס בלוי מתחת לבידוד של כבל המקרר.
תגובה: מצבר פריקה עמוקה 75 אמפר פורק מהר
מקרר עובד על המצבר הזה (אופטימה?) פרקי זמן של 24-36 שעות ללא טעינה, באופן קבוע. ככה אני מבין ממה שנכתב.
תשובות על השאלות הנכונות שנשאלות פה יוכלו לדייק אם המצבר חווה פריקה ממוצעת כזאת או אחרת, 30%, 60%... אבל זה בכל מקרה מחזורי פריקה עמוקים ובעיקר רבים הרבה מעבר למה שמצבר כזה תוכנן אליו.
הדיון צריך להיות על תכנון מערכת שכן תוכל להחזיק את אופי השימוש הזה, מה שדורון ואחרים מכנים "מחנה" אבל על בסיס יומיומי.
ועל זה בעצם היו כאן המון דיונים - מצברי ליתיום, טעינה נוספת סולארית ועוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מקרר עובד על המצבר הזה (אופטימה?) פרקי זמן של 24-36 שעות ללא טעינה, באופן קבוע. ככה אני מבין ממה שנכתב.
תשובות על השאלות הנכונות שנשאלות פה יוכלו לדייק אם המצבר חווה פריקה ממוצעת כזאת או אחרת, 30%, 60%... אבל זה בכל מקרה מחזורי פריקה עמוקים ובעיקר רבים הרבה מעבר למה שמצבר כזה תוכנן אליו.
הדיון צריך להיות על תכנון מערכת שכן תוכל להחזיק את אופי השימוש הזה, מה שדורון ואחרים מכנים "מחנה" אבל על בסיס יומיומי.
ועל זה בעצם היו כאן המון דיונים - מצברי ליתיום, טעינה נוספת סולארית ועוד.
אתה צודק באופן כללי, רק שים לב למשפט בהודעה הפותחת בשרשור זה:
לאחרונה המצבר מחזיק *מספר שעות*, ולאחר מכן "מרים ידיים". כלומר לפני זה החזיק כנראה יותר(?)
זה נשמע כמו התדרדרות במצב, השאלה למה.
למצבר אופטימה איל בעיה להיפרק 70%, הוא לא צריך לההרס אחרי שנה בעקבות פריקה כזו.
תודה לכולם על התיחסויות.
בתחילת דרכו, המצבר אכן החזיק 36 שעות +.- ולאחר מכן פרק הזמן הזה התחיל להתקצר.
אני מקווה כי בסופ"ש אצליח להגיע לחבר עם ציוד מדידה מדויק יותר ממה שיש לי ואוכל להעלות נתונים בצורה מסודרת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
אתה צודק באופן כללי, רק שים לב למשפט בהודעה הפותחת בשרשור זה:
לאחרונה המצבר מחזיק *מספר שעות*, ולאחר מכן "מרים ידיים". כלומר לפני זה החזיק כנראה יותר(?)
זה נשמע כמו התדרדרות במצב, השאלה למה.
למצבר אופטימה איל בעיה להיפרק 70%, הוא לא צריך לההרס אחרי שנה בעקבות פריקה כזו.
אני רק שאלה -
כמה מחזורים של 70% מצבר כזה אמור להחזיק?
נראה לי שפרקת את המצבר לדעת וקצת הרגת אותו.
לצורך השוואה, אצלי 120 אמפר lifepo4.
סופש האחרון בצפון, שהיה די קריר בלילה.
חנינו סביב 16:00 והנענו סביב 12:00 למחרת.
שני מקררים מכוונים על 4-5 מעלות, משאבת מים וקצת תאורה ובבוקר הייתי על 50% בערך מה שאומר ש"שתיתי" בערך 60 אמפר ב-20 שעות, או 3 אמפר בשעה במומצע. ביום/לילה קיץ חם יש סיכוי שכבר בבוקר הייתי מתרוקן לדעתי.
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני רק שאלה -
כמה מחזורים של 70% מצבר כזה אמור להחזיק?
מאות בודדות.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
תודה לכולם על התיחסויות.
בתחילת דרכו, המצבר אכן החזיק 36 שעות +.- ולאחר מכן פרק הזמן הזה התחיל להתקצר.
נשמע בדיוק כמו הניסוי שעשיתי לפני 11 שנים והביא למוות של מצבר פריקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מאות בודדות.
אסף.
זו גם ההבנה שלי.
מאחר וגם ה 70% לא בהחלט מדוייק ( יכול להיות יותר) ומדובר בשנה של שימוש רצוף, ובנוסף בכלל לא בטוח שבכל הפעמים הייתה טעינה מלאה, אז בהחלט יכול להיות שזו לא בעיית מצבר, הוא פשוט עשה את שלו.
זה נראה כמו בעיית תכנון \ ציפיות ולא פגם.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
המקרר עובד כל הזמן, עד שהמצבר נפרק
יש לך איזה הבנה \ מחשבה, כמה מחזורים כאלו קורים בשנה?
אם אני מבין טוב את אופי השימוש, מדובר בכמה מאות?
- - - Updated - - -
ציטוט:
יש לך איזה הבנה \ מחשבה, כמה מחזורים כאלו קורים בשנה?
אם אני מבין טוב את אופי השימוש, מדובר בכמה מאות?
לכל היותר 365 :)
לצורך העניין, נאמר שהרכב נוסע יומיים ואז נח יומיים בהם הוא נפרק. הוא לא יכול להפרק יותר מפעם אחת בכל cycle כזה, אז לצורך קלות העניין נאמר 100 אירועי פריקה.
המצבר אצלי ~10 חודשים
לא קיבלתי תשובה לשאלה שלי לגבי נתון הבסיס, ולכן אני לא רואה טעם להשתתף בדיון חסר יסודות. רק מלראות את יחידות המידה שהמהנדסים והלא-מהנדסים משתמשים בהן נהיה לי עצוב. אלוהים, איזה סלט.
לגבי "המקרר עובד קבוע כשהרכב עובד יום כן יום לא" :
.
אם אין לך סיבה מאוד טובה להשאיר את המקרר עובד, כשהרכב לא בשימוש, אני מציע לך בחום לא לעשות את זה אלא לכבות אותו.
אני גם עם מקרר, בשלושה רכבים, שבכולם מצברי אביזרים, קטנים משמעותית ממה שציינת ואין תלונות בכלל. להשאיר את המקרר עובד סתם, זה לאתגר את המערכת, את הגודל שלה, את מחיר הבנייה, ומחיר התחזוקה.
אם אין לזה ערך מוסף, אז חבל. אם יש ערך מוסף, אז סבאבה, מתכננים בהתאם, כמו שצריך ועם רזרבות.
חנן אל תתייאש מאיתנו...
לגבי הסוגיה, הוא אמר שבכל מחזור פריקה המתח ירד ל-11.9v,
וזה אומר שאם יש בעיית הולכה המצב אפילו פחות גרוע.
כלומר 100 פריקות של כ-70%, מה שנשאר לבדוק אם זה סביר לתוחלת חיים של המצבר.
לדעתי לא, הוא היה אמור להחזיק יותר מזה (לפחות שנתיים אם לא שלוש, אופטימה מדברים על 350 מחזורי פריקה וטעינה, ולדעתי הם מתכוונים לפריקה של כ-70%).
סתם לקבל פרופורציות, המצבר צרכנים שלי (מצבר סיני ג'ל פריקה עמוקה שמשמש במלגזות חשמליות) מספיק למלגזות שעובדות יום יום למשהו בין שנה לשנתיים. כל ערב טוענים את המצבר, ולמחרת מרוקנים אותו בעבודה, לפעמים לגמרי, לפעמים חלקית. כלומר בין 200 ל-300 מחזורים של פריקה עמוקה מאד.
אני לא חושב שהאופטימה נחות ממנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
- - - Updated - - -
לכל היותר 365 :)
לצורך העניין, נאמר שהרכב נוסע יומיים ואז נח יומיים בהם הוא נפרק. הוא לא יכול להפרק יותר מפעם אחת בכל cycle כזה, אז לצורך קלות העניין נאמר 100 אירועי פריקה.
המצבר אצלי ~10 חודשים
אפשר לשים חייכן ליד המספר 365, אבל אם לא הייתי מספיק ברור ( וגם ההערה של אסף) אני אנסה לחדד את הנקודה-
לדעתי, אם אני צריך לנחש ( כי חסר הרבה) את הארוע, המצבר פשוט סיים את חייו ( מוות "טבעי" לפי הספר).
יש פה איזה קביעה שהמצבר נפרק 70%, אני לא יודע על מה זה מבוסס ( צריך להבין שהבדל של 0.1V , שזו שגיאת מדידה סבירה, יכולה להשפיע הרבה על אחוזי הפריקה).
אני חושב שמספר של 300 מחזורים של פריקה ל 70% הוא בהחלט מספר סביר.
מספיק שבטעות יהיו כמה פריקות מעט נמוכות יותר וזה בכלל גומר את המצבר.
לעשות סיפור ארוך קצר...
זו שאלה בפני עצמה למה להשאיר מקרר עובד( תראה את ההערה של חנן) אבל דבר אחד ברור, אם אתה רוצה לבנות מערכת שתעשה מאות מחזורי פריקה בשנה (למה???), הצעד הראשון זה לעבור לליתיום.
[QUOTE=zivo;1065431]
יש פה איזה קביעה שהמצבר נפרק 70%, אני לא יודע על מה זה מבוסס ( צריך להבין שהבדל של 0.1V , שזו שגיאת מדידה סבירה, יכולה להשפיע הרבה על אחוזי הפריקה).
אני חושב שמספר של 300 מחזורים של פריקה ל 70% הוא בהחלט מספר סביר.
זה מבוסס על מה שפות"ש כתב - המקרר מכוון על ניתוק ב-11.8V (בתגובה 19).
זו לא מדידה שלו, זה הבקר הפנימי במקרר.
אם המקרר מכוון על הערך הזה במשך כל התקופה, אפשר בקירוב טוב להעריך שהפריקה היא סביב 70% פלוס מינוס אחוזים בודדים.
100 מחזורי פריקה וטעינה כאלה לא צריכים לחסל מצבר פריקה עמוקה.
מספיקה פעם אחת של פריקה של יותר מאותם 70% כדי לדפוק את הכימיה במצבר ולהרוס אותו לטווח הארוך, עכשיו בהצלחה למצוא מתי זה קרה ולמה..
הסשן דיבאג הזה נחמד מאוד, סתכל על תגובה 3.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BeAsT
מספיקה פעם אחת של פריקה של יותר מאותם 70% כדי לדפוק את הכימיה במצבר ולהרוס אותו לטווח הארוך, עכשיו בהצלחה למצוא מתי זה קרה ולמה..
הסשן דיבאג הזה נחמד מאוד, סתכל על תגובה 3.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
מצבר הלך אחרי 10 חודשים, זה לא קרוב לטווח ארוך,
ובשביל לקנות מצבר חדש לא צריך דיון בפורום.
יכול להיות מצבר דפוק מהחברה, בשביל זה יש אחריות ולדעתי יש פה סיבה טובה לממש אותה.
הפרופיל שימוש אמנם לא בריא למצבר וזה עניין שצריך לפתור, זה לא חייב להיות על ידי החלפת סוג המצבר, יש כמה דרכים נוספות לעשות זאת.
ניתוק המקרר ב-11.8V על ידי המקרר (סנומאסטר, לא איזה סיני שלא עומד בשום סטנדרט) זה מספיק מדויק כדי לדרוש שהמצבר יעמוד בנתונים שהחברה מתחייבת עליהן, ולא ימות אחרי 100 מחזורים כשהוא צריך להחזיק 350.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
מצבר הלך אחרי 10 חודשים, זה לא קרוב לטווח ארוך,
ובשביל לקנות מצבר חדש לא צריך דיון בפורום.
יכול להיות מצבר דפוק מהחברה, בשביל זה יש אחריות ולדעתי יש פה סיבה טובה לממש אותה.
הפרופיל שימוש אמנם לא בריא למצבר וזה עניין שצריך לפתור, זה לא חייב להיות על ידי החלפת סוג המצבר, יש כמה דרכים נוספות לעשות זאת.
ניתוק המקרר ב-11.8V על ידי המקרר (סנומאסטר, לא איזה סיני שלא עומד בשום סטנדרט) זה מספיק מדויק כדי לדרוש שהמצבר יעמוד בנתונים שהחברה מתחייבת עליהן, ולא ימות אחרי 100 מחזורים כשהוא צריך להחזיק 350.
אני אנסה פעם אחרונה.....
למה להשאיר מקרר עובד כל הזמן שווה דיון בפני עצמו.
אבל בהינתן שזו הדרישה, אנחנו מדברים על למעלה מ 300 מחזורי פריקה של 60-70% בשנה ( אפשר לעשות קצת יותר מחזורים של פחות פריקה או קצת פחות מחזורים של פריקה יותר עמוקה) זה בפני עצמו אומר בערך (גס) מצבר (פריקה עמוקה - יקר) בשנה.
אפשר להתעקש על עופרת, וזה אומר להגדיל את המצבר, או פשוט לעשות את מה שנאמר כבר בתשובה #3, לעבור לליתיום.
זה יותר זול ויותר אמין ואורך חיים בסקלה אחרת (תשאלו את כל יצרני הרכב החשמליים).
כל המשחקים עם דגם מקרר, ועוד עשירית וולט פחות או יותר, זה לשרוף זמן ולזרוק כסף טוב אחרי כסף רע (לקנות עוד מצבר ולגמור גם אותו).
המצבר הזה לא מתאים למתאר הזה.
ובינתיים - להחליף באחריות.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני אנסה פעם אחרונה.....
למה להשאיר מקרר עובד כל הזמן שווה דיון בפני עצמו.
אבל בהינתן שזו הדרישה, אנחנו מדברים על למעלה מ 300 מחזורי פריקה של 60-70% בשנה ( אפשר לעשות קצת יותר מחזורים של פחות פריקה או קצת פחות מחזורים של פריקה יותר עמוקה) זה בפני עצמו אומר בערך (גס) מצבר (פריקה עמוקה - יקר) בשנה.
אפשר להתעקש על עופרת, וזה אומר להגדיל את המצבר, או פשוט לעשות את מה שנאמר כבר בתשובה #3, לעבור לליתיום.
זה יותר זול ויותר אמין ואורך חיים בסקלה אחרת (תשאלו את כל יצרני הרכב החשמליים).
כל המשחקים עם דגם מקרר, ועוד עשירית וולט פחות או יותר, זה לשרוף זמן ולזרוק כסף טוב אחרי כסף רע (לקנות עוד מצבר ולגמור גם אותו).
המצבר הזה לא מתאים למתאר הזה.
הבנתי כבר בפעם הראשונה..
אתה טועה רק בדבר אחד, שמשנה קצת את התמונה, מדובר על 100 מחזורים בשנה ולא 300.
(פריקה וטעינה כל 4 ימים).
לעבור לליתיום זה סבבה, אבל אם היית קונה מצבר ב-1500 שקל (בערך המחיר של אופטימה), והוא היה הולך אחרי 10 חודשים, היית פשוט זורק אותו?
אני לא :rolleyes:
בשביל זה יש אחריות.
אחרי שיהיה מצבר חדש, אפשר לשנות את מתאר השימוש, או להוסיף טעינה סולארית או כל פתרון אחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
הבנתי כבר בפעם הראשונה..
אתה טועה רק בדבר אחד, שמשנה קצת את התמונה, מדובר על 100 מחזורים בשנה ולא 300.
(פריקה וטעינה כל 4 ימים).
לעבור לליתיום זה סבבה, אבל אם היית קונה מצבר ב-1500 שקל (בערך המחיר של אופטימה), והוא היה הולך אחרי 10 חודשים, היית פשוט זורק אותו?
אני לא :rolleyes:
בשביל זה יש אחריות.
אחרי שיהיה מצבר חדש, אפשר לשנות את מתאר השימוש, או להוסיף טעינה סולארית או כל פתרון אחר.
כשניגשים לממש את האחריות, עדיף לא לספר את כל מה שנכתב בשרשור הזה.
עניינית, זו תעודת הצטיינות למצבר אופטימה פריקה עמוקה. אם הוא עובד שנה בתנאי שימוש בלתי סבירים בעליל כאלו, הוא יחזיק נצח בתנאי שימוש סבירים, כלומר מצבר יחיד ראשי ברכב טיולים שצריך להחזיק מקרר ללילה כמה פעמים בשנה.