מה לגבי עטיפת המיסב עם סוג של גרב אטומה?
זה לא אמור להאריך את חיי המיסה?
Printable View
מה לגבי עטיפת המיסב עם סוג של גרב אטומה?
זה לא אמור להאריך את חיי המיסה?
https://www.kartek.com/parts-categor...end-boots.html
אני מכיר כאלה להיימג׳וינטס, לא סגור על תאימות ליוניבולים המדוברים עם גוף הבולם.
גוזרים חתיכת יריעת פוליאתילן עבה,
מורחים גריז על המיסב
עוטפים עם היריעה, משאירים נפח וקצת חופש לאפשר מרווח תנועה, ומהדקים אזיקון..
שיטה לשמר צלבים קטנים ללא פטמת גירוז, אולי אפשר ליישם גם כאן..
טוב, השרשור הזה תופס כוון שמתרחק מהעובדות...
כשהתחילו התלונות על מיסבי קצה בBP שמרעישים, כמו רובכם, גם אני חשבתי שמדובר בחדירה של מזהמים.
הנחתי את הסדנאות לתת מריחה של גריז בזמן ההתקנה. ההגיון שלי היה שהגריז יעזור באיטום ומניעת חדירת מים ואבק.
בדיעבד התברר שזו היתה טעות וARB בפרוש מתנגדים לכך. המיסבים בעלי ציפוי עם מאפייני שימון-עצמי ושימון או גרוז שלהם רק הורס אותם.
בהנפלד בנתיים המשכנו לספק מיסבים באחריות או בהנחה מתוך דאגה למוניטין המותג.
באיזושהי נקודת זמן הוצאנו הזמנה לכמות מיסבים שהדליקה נורה אדומה אצל ARB כי הכמות שביקשנו הייתה יותר גדולה ממה שהם מחזיקים במלאי. אז קמה "וועדת חקירה" ואחרי בדיקות שלי וברורים מצאנו שהבעיה היא הידוק יתר של בורג העיגון התחתון של הבולם.
בסדנאות אף אחד לא טרח לקרוא את ההוראות הרכבה (באופן מפתיע) והיו מהדקים את (האם-אמא של) הבורג עם פטיש אויר ולא עם ידית מומנט לפי ההוראות.
ההידוק יתר גרם לעומס ועיוות של המיסב והוא היה מסיים את חייו בטרם עת.
מאז שירדה ההנחיה לסדנאות ולמוסכים להקפיד על סגירה במומנט הנדרש כמות הכשלים של המיסבים האלה נחתכה בצורה משמעותית.
לצערי הסטטיסטיקה לא משקרת ומעט התלונות שממשיכות להגיע הם מרכבים שעברו ק"מ גבוהה או מרכבים שההתקנה התבצעה במקום שלא יודע/לא מכיר/לא מחזיק ידית מומנט...
אז כן, הבולם הזה מיצר עומסים גדולים יחסית שאיתגרו את המהנדסים של אולדמן. מתוך הכרות שלי עם תהליכי פיתוח מוצר ותכנון הנדסי, אני מנחש שהם חיפשו להשתמש במוצר סטנדרטי (משיקולי עלות) שיהיה מתאים למגבלות הפיזיות של תושבת הבולם המקורית במשולש. מכלול הדרישות הובילו אותם לאחד מספקי המיסבים האיכותיים ביותר שבנמצא.
ועדיין, אורך חיי המיסב קצר יחסית למה שאנחנו רגילים מבולמים סטנדרטיים. אבל, כמו שציינו אחרים כאן בשרשור, הוא לא קצר או חריג עבור מכלול שמכוון לביצועים במהות שלו.
אין צורך למצוא ולהמציא למיסב שרוולים ואיטומים בנוסף לאו-רינגים שהוא מגיע איתם.
הנפלד, כמו כל יבואני האביזרים, ובהתאם למדיניות היצרנים, לא מכסים את עבודת הפרוק וההרכבה של המכלול שנדרש לתיקון או החלפה.
מעניין, רק בישראל היתה הבעיה של הידוק יתר?
רגע, יואב, לחץ הבורג לוחץ ישירות על ״ג׳ולת״ המיסב או שיש ספיירים שלוקחים את העומס הנ״ל?
יש ספייסרים. תמונה מתוך קובץ הוראות התקנה לנדקרוזר מצ"ב.
קובץ מצורף 149178
אז אתם בעצם אומרים שקוטר הבורג המקורי עם פסיעת ההברגה שלו גדולים מידי לחוזק הקריסה של הספיירים הנ״ל (לפני שהברגת הבורג/ אום נטחנת) לחיזוק של כל הדיוט מצוי שלא פועל לפי הוראות ספק .
לא מכיר את זה מתחום מיסבי הקצה גם עם הידוק ברגים גרייד 9.
גרייד תשע
נחוי בלאט עם כל הג׳יבריש הזה.
תיאוריה אחרת, כמו שכתבתי, היא שלכלוך גורם לבלאי עם הזמן. במרוצים זה ידוע ומקובל להחליף כל כמה מאות או אלפי ק"מ, פה האורינג נועד לעכב את הבלאי.
והידוק יתר דופק את האורינג. אני ראיתי אורינגים קרועים.
כמובן שבחקר כשלים לעיתים "כל התשובות נכונות"
לא בא לי להיות הטרחן , אבל אם עקב הידוק יתר האורינגים נקרעים, משהו בהידוק קורס שם.
במידה והמיסב עובד במישור אחד ובהידוק שני חלקי הספייסרים ניגשים זה לזה ולוקחים את רוב עומס ההידוק, זה בלאי טבעי.תלוי באופי השימוש , ההיתעללות וההזנחה.
יש תותבים (ספייסרים) אבל בדקתי ומצאתי שהאורך הכולל של השרוול שלהם קטן בכמ"מ מהאורך של הקדח בכדור המיסב.
לכן, לשאלת טל - כן, לחץ הבורג מועבר ישירות לג'ולת המיסב. לא יודע להסביר למה זה ככה אבל זה כן מסביר את החשיבות של הידוק במידה.
נמרוד, אתה לא זוכר נכון, האו-רינג לא נמצא מאחורי התותב. הוא בהיקף שלו.
הידוק הבורג לא מועך את האו-רינג.
קובץ מצורף 149179
אני מוכרח להודות שאני חוטף פריחה מהטיעונים האלו, זה מזכיר לי שעל כל בעיית תכנון \ יצור בבולם פוקס, מסבירים לי שזה בולם ספורט.
זה קישקוש זול של אנשי מכירות.
אף אחד מאלו שכתבו פה לא מחפש מוצר ספורט או מתכוון להתחרות עם הרכב שלו באיזה מרוץ באחה...
כולנו מחפשים מוצר טוב יותר מהממוצע \ OEM ומוכנים לשלם על זה.
הרבה טכנולוגיות בתחום הרכב התחילו את דרכם בעולם המרוצים והספורט ( אפילו F1), אבל שמחליטים להכניס טכנולוגיה כזו למוצר שהולך לשוק "החופשי" , הטכנולוגיה עוברת התאמה.
אם זה כל כך ברור שבגלל הביצועים של המוצר מחזורי התחזוקה שלו קצרים יותר ועלויות השימוש שלו גדלות, למה היצרנים לא כותבים את זה??? האם מתבצעת פה הטעייה והסתרה?
לדעתי, התשובה היא לא, לא מתבצעת פה הסתרה.
אף אחד באולדמן לא התכוון שיהיו בעיות עם המייסב הזה. זה פשוט קרה (ואני סומך עליהם שהם ימצאו פתרון. או שבאמת זו רק בעיית הרכבה, וגם אז אולי אפשר לשפר את המוצר).
בשום מקום לא כתוב שבולם אם כיוונון וביצועים טובים יותר צריך להחזיק פחות זמן.
בולם קידמי טוב של טרופר (אולדמן, בילסטיין) עולה בארץ בסביבות 1000 ש"ח (100$ בארהב), בולם פוקס עולה 1700ש"ח!!!
הסיבה היחידה שהתותב פלדה של הפוקס מתפרק (מהגוף אלומיניום) זה פאק בתכנון \ יצור, זה לא קשור לסיפור של "בולם ספורט" , בשביל הספורט הם הם מקבלים 70% על כל בולם.
(אני שאלתי אותך על ה MT64 בגלל שנמאס לי מסיפורי פוקס ואני סומך על אולדמן, במיוחד בנושא שרידות).
מי שקונה בולמים בלמעלה מ 20,000 ש"ח לא צריך לסבול מבלאי כזה גבוהה.
"יש מנהלים שיודעים להסביר את המאזן, ויש כאלו שלא צריכים"
זה הכל אותו דבר , אנשים מחפשים ״ ספורט ״ בלי להבין משמעויות ובלי לדעת שהם מחפשים ספורט
באופניים למשל ככל שרמת הציוד יותר גבוהה ( יותר ספורט ) והמחיר עולה המשמעות היא שהמכלול יותר קל . למשל קסטה של הילוכים . יותר יקר ויחזיק פחות זמן כי הוא יותר קל ויותר ספורט
Sent from my iPhone using Tapatalk
ברכב שלי יש סט בילשטיין 7100 מעל 10 שנים.
הותקנו אחרי התנסות עם אולדמן, טאפדוג (מאד אהבתי), קוני פשוטים, וקוני מתכווננים.
הבילשטיין עברו שיפוץ שני בתקופה, ועוד שיפוץ לאחד שנפגע באשמתי.
אין לי רכב מירוץ.
אבל יש לי רכב טיולים עם משקל מכובד בשטח, והבולמים האלו פשוט נהדרים לרכב בדיוק איפה שצריך, בנסיעה ממושכת, בפספוס נתיב וחריץ שלא שמתי לב וכו׳.
עם עלות השיפוץ לכשירות ״0״ מחדש לא הגעתי לעלות רכישת סט חדש של בולמים טובים ברמה פחותה מה-7100.
אם הייתה אופציה ל-BP51 הייתי מתקין בתור המדרגה הבאה .
מי שלא רוצה איכות שיכוך עדיפה יותר זה בסדר.
אבל על מה אתה מתלונן לא הבנתי?
אל תקנה.
150$+ ותוסיף משלוח, אבל למה להפריע לסיפור
וכן, עוד 50$ זה הבדל משמעותי.
קניתי את הרכב עם הבולמים האלה כי רציתי שיכוך ברמה גבוהה. אני מסיע תיירים בשטח.
ממש לא רכב מירוץ!
בולמי פרימיום שלא שורדים (בשימוש רגיל לגמרי) הם לא בולמי פרימיום.
בנוסף כפי שכתבתי אני חושב שראוי שהיבואן יתנהל אחרת.
ליאור,
רק הערה חשבונאית קטנה, לפי מה שאתה כותב העלות של ההחלפה 3000 ש"ח.
לפי נמרוד עלות כל קיט 250ש"ח, כלומר רוב העלות (2500 מתוך ה 3000 ) בכלל לא בשליטה של היבואן.
חוץ משקיפות ( כמו שאסף כבר כתב, וגם אני נסיתי להעיר ) , מה אתה רוצה שהיבואן יעשה?