זה מעניין מה שאתה רושם, אבל אני מכיר שהמשאבת לחץ גבוה היא מעגל מובנה במשאבת סולר. יש שני מעגלים, לחץ נמוך ולחץ גבוה (בלי קשר לקו העודפים). המזרקים מתפקדים כמזרק רגיל במנוע מסילה משותפת.
אשמח להכוונה לחומר שמפרט את המנגנון הזה.
Printable View
זה מעניין מה שאתה רושם, אבל אני מכיר שהמשאבת לחץ גבוה היא מעגל מובנה במשאבת סולר. יש שני מעגלים, לחץ נמוך ולחץ גבוה (בלי קשר לקו העודפים). המזרקים מתפקדים כמזרק רגיל במנוע מסילה משותפת.
אשמח להכוונה לחומר שמפרט את המנגנון הזה.
ל-TD5 אין משאבת הזרקה, המשאבת דלק במיכל אכן מספקת 2 מעגלים: לחץ נמוך 0.75 בר, ולחץ גבוה רק 4 בר. "האינג'קטורים" שמכונים EUI (Electronic unit injection), בונים את הלחץ ל-1750 בר תלוי בדגם המנוע ומתפקדים עצמאית בשליטה מהמחשב.
מה-Workshop Manual עמוד 548, חלק 19-1-3 -
Unlike other diesel engines, the Td5 engine has no injection pump. The diesel direct injection system receives fuel at pressure from a two stages fuel pump located in the fuel tank.
מה-Workshop Manual עמוד 413, חלק 18-1-20 -
The EUI are located in the top of the engine inside the camshaft cover. There is one EUI per cylinder. They inject finely atomised fuel directly into the combustion chamber.
מידע מעניין על ה-TD-5,
אבל זהו דיון מעט ארכאי, מכיוון שהיום מנועים כבדים רבים משתמשים בתצורת ההזרקה הזו (EUI Engines): קמינס, קטרפילר, דטרויט, וכו'. ולכולם פחות או יותר התקנים המתאימים הם CK-4, או E7,E9. כלומר מבחינה זו התאמה של CK-4 למנוע TD-5 רק מתחזקת,
לדעתי.
לא הייתי נתפס לתקן פולקסוואגן משנות ה-90 (למרות שכנראה הוא מתאים), כי עולם השמנים התקדם מאז, גם עבור מנועי EUI.
לא הכרתי את התקן הזה, גם מעניין.
אבל מקריאה קצרה נראה שהוא אוברקיל ל-TD5 המצ'וקמק שרק עושה הרבה רעש ;) ביחס למנועי דיזל באמת כבדים, לא ככה?
מה גם שממש התקשיתי למצוא תקן ck-4 בצמיגות 5w-40, אולי רק של Amsoil וגם ממש יקר, ובכלל שמנים בתקן הזה ממש לא נגישים.
באיזה שמן אתה משתמש?
אני עדיין לפעמים מתלבט בין הרמת תוספים הגדולה יותר בשמן למנועים בלי dpf כמו a3/b4, לבין תקן ל-eui.
למרות שנראה לי שבסופו של דבר זה זוטות לכאן או לכאן, ומקסימום יום אחד נחליף קמשאפט ו/או מיסבי קראנק ;)
מבחינת שיטת ההזרקה - במנוע td5 אכן מדובר בunit injector - שבהם גם נוצר לחץ וגם מתבצעת הזרקה.
החלק של יצירת הלחץ הוא מכני ואכן 'נלחץ' על ידי גל הזיזים. החלק של קיצוב הדלק הוא על ידי סולנואיד.
מזרקי יחידה כאלה או אחרים קיימים עשרות רבות של שנים במגוון עצום של מנועי דיזל. היחידים אי פעם שביקשו עבורם שמן מיוחד הם פולקסווגן (מנועי PD ) וזה לא עזר להם כי המנועים עם מערכות ההזרקה האלו עדיין היו לא אמינים בצורה יוצאת דופן למנועים שהיו לכאורה תעשייתיים עם טיימינג גלגלי שיניים. הכשלים היו נובעים משימון חסר באזור השסתומים והמזרקים גם במנועים שכל חייהם הקצרים טופלו בחברה בשמן המתאים. מי שמכיר מנועי R5 ו V10 של טוארג - על זה מדובר. אז חשוב לדעת גם ממי לא ללמוד.
כל השאר מדטרויט דיזל דרך איסוזו קטרפילר ועד מרצדס - השתמשו כל השנים בשמנים די רגילים. לא הייתי נתפס דווקא לזה.
אסף.
אני עם רכב אחר אז פחות רלוונטי, אני משתמש בשמן מינרלי בתקן הזה (ck-4) במנוע יותר פשוט ומיושן.
לגבי האוברקיל אתה צודק, אבל זה כבר דיון אחר.
הנה כמה דוגמאות ל5w-40 ck-4 שאפשר למצוא בארץ:
קובץ מצורף 150424קובץ מצורף 150425קובץ מצורף 150426[ATTACH=CONFIG]150427[/ATTACק