חוזר: התנדבות ליחידות של מתנ"א - איך זה משפיע עלינו?
ראשית דרור הגיע משלוח חדש הבייתה ואיפה אתה לא מתייצב בדום מתוח??
(בכל מקרה הרי תצא במצב שכיבה:grin: :grin: )
שנית חברי היקרים
אתם חושבים שאין בליבי על שוטרי התנועה??
ויותר גרוע מכך על מתנדבי התנועה?
מתנדבי התנועה (רובם) הינם מבחינתי עבד כי ימלוך והמריבות שלי איתם ברמה האישית הינן מחפירות!!!
לא מספיק ??
לפני חודש אני חוזר מטיול נוסע לידי פאסט מסמן לי עם היד על החגורה
אני מצביע לו כי אני חגור (נו טוב הצבעתי על איבר אינטימי) "תעצור בצד"
עוצר ,
לא הייתה חגור
בטח הייתי לא רק שאני חגור כולם חגורים ,
"לא ההית חגור"
, הרי סימנת לי ושאלת אותי אני אומר
עונה האדיוט, מה אתה קורא שפתיים??
הבנתי, תרשום מה שבא לך והלכתי ,
הנ"ל מתקרב לרכב מסתכל בו,
תביא רשיונות , כאן כבר הייתי בקריזה
אין לי תבדוק במסוף!!! הוא חייב לעשות זאת
כאן מגיעים לרשום דברי הנהג
נסעתי במסלול ימין רכב אותת לי ושאל אם אני חגור עניתי בחיוב , גובה גג מכוניתך הינו בגובה מושב הנהג שלי, לא היית יכול לראות אותי כלל,
פה הוא הבין שהוא בבעיה רצינית והתחיל" אין לי מקום לרשום אני לא חייב"
לא חייב??? אמרתי , חייב ועוד איך אם אין לך מקום תוסיף מזכר
לא רוצה אומר הדביל
אין בעיה תרשום במקום שנשאר והדביל רשם
" וסרבת לרשום את דברי הנהג"
כמובן הגשתי תלונה נגדו ועירעור על הדו"ח
הגדיל האדיוט ורשם כי ראה את אביזר הבטיחות תלוי בצד ,
נפל בגדול האדיוט כי אפילו תעמוד 50 ס"מ מהרכב לא תוכל לראותו כי הינו מוסתר על ידי דופן הרכב
נו אז שלא אתרגז???
שארים ידיים ???
שאכנע לחבורת אדיוטים ואגיד אין מה לעשות
זהו שיש אני ואתה נשנה את העולם
זה לא שיר זה אורח חיים!!
בקיצור חברים
תרצו לבוא בכייף ,לא? תמיד נשאר חברים
דרך אגב דרור אתה מתכוון למשת"פ שהיה בבור עם הטויוטה המוסבת??
כן, זה האיש.
והוא לא היה היחיד.
היה אפילו אחד שבא עם הבן שלו והדגים לו איך הוא מבצע אכיפה על ג'יפאים שם. היו שם דוחות על בקליטים שבורים (בעיניים שלי ראיתי), על רישומי סגור/פתוח, על הגבהות, על צמיגים, כל הרפרטואר.
תוך כדי הם הגיעו אלינו כאילו כלום לא קורה מסביבם, לבושים בחולצות של היחידה שלהם, עם שוטר כחול במדים שיושב על ידם ורושם את הדו"חות, שאלו מה העניינים ומה קורה עם הקפה. סחבקים עלק. החוצפה שלהם הרתיחה אותי.
עכשיו לך ותנסה לשכנע אנשים שהמיליציות האלה לא משתתפות באכיפה.
לך אני מאמין, אבל למפקדים שמעליכם ממש לא.
ועכשיו נעבור לדברים החיוביים - תן תאריך, שאני אדע לצום שלושה ימים קודם... וגם תשכנע את הדר שהיא נוהגת כל הדרך חזרה אחרי הטעימות "הקטנות" שאתה עורך לנו....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
כן, זה האיש.
והוא לא היה היחיד.
היה אפילו אחד שבא עם הבן שלו והדגים לו איך הוא מבצע אכיפה על ג'יפאים שם. היו שם דוחות על בקליטים שבורים (בעיניים שלי ראיתי), על רישומי סגור/פתוח, על הגבהות, על צמיגים, כל הרפרטואר.
תוך כדי הם הגיעו אלינו כאילו כלום לא קורה מסביבם, לבושים בחולצות של היחידה שלהם, עם שוטר כחול במדים שיושב על ידם ורושם את הדו"חות, שאלו מה העניינים ומה קורה עם הקפה. סחבקים עלק. החוצפה שלהם הרתיחה אותי.
תרשה לי לא להתייחס אליו בעניי הוא תת אדם
עכשיו לך ותנסה לשכנע אנשים שהמיליציות האלה לא משתתפות באכיפה.
לך אני מאמין, אבל למפקדים שמעליכם ממש לא.
יחידת החילוץ אינה משתתפת בפעילות אכיפה. נקודה!!!
אם אתה רוצה , בנוסף ,בהתנדבות אתה רשאי
היחידה מבצעת או חילוצים או פעילות יחידתית.
ועכשיו נעבור לדברים החיוביים - תן תאריך, שאני אדע לצום שלושה ימים קודם... וגם תשכנע את הדר שהיא נוהגת כל הדרך חזרה אחרי הטעימות "הקטנות" שאתה עורך לנו....
תגיד מה אני הגננת שלך?? עניינים בין אדם לזוגתו סוגרים בבית ולא על גבי האינטרנט:grin:
או לחילופין תשתה מיים:grin: :grin:
תקשיב דרור,
נמאס לי ממך כבר, אתה מבין?!?!?!?
כל פעם שאני רוצה לכתוב משהו, אני קורא את ההודעות שלך, ורואה שהוצאת לי את המילים מהפה.
פויה!!
ועכשיו, כשברור בעליל שהמילים הן שלי(נו טוב, גם שלי...) לא נותר לי אלא להסכים נכל ליבי עם כל מילה ומילה (וגם עם איך שאתה מחבר אותן למשפטים ופסקאות :grin: )
מאיר, אני חושב שמר צפרדע צריך גם כן להתייצב על המרפסת ביום המיועד.
בהנחה שמציאות ההתנדבות היא בדיוק כזו, שמחייבת מתנדב לעסוק בחילוץ רכבים ובאיתור נעדרים בלבד, וכאחד שמתנגד מאוד להתנדבות מהסוג שמשחרר שוטרים ממשימות חשובות על מנת שהם יוכלו להתפנות ולעסוק בהצקה לאזרחים תמימים, אני לא מבין איך מישהו כאן יכול להתנגד להתנדבות לעיסוק בחילוץ רכבים או חיפוש נעדרים. זה לא משחרר אף שוטר ממשימה חשובה, זה לא פוגע בשום אזרח. מה הבעייה עם זה? זה שיש שמוקים שמנצלים את תפקידם לרעה? אתה הרי לא משפיע על זה באי-התנדבותך.
ואם כבר מוציאים עצבים על המשטרה אז גם אני מצטרף:
ניידת שנסעה מאחורי טלי עם ההיילקס, קראה לה בכריזה לעבור ימינה ולעצור בצד, בתוך כביש הומה עם שלושה מסלולים. טלי עצרה בצד עם כל אי-הנעימות והלחץ שכרוכים בסיטואציה כזו.
הגאונים שהצליחו לזהות צמיגים יבשים תוך כדי תנועה בחמישים קמ"ש: "הצמיגים האחוריים יבשים, תביאי רשיונות" . (צמיגים בני חודשיים) .
בסוף הם "ויתרו" לה כשהיא התעקשה בדמעות שהצמיגים חדשים.
או שני הדוחו"ת שקיבלנו, ידידי ואני, על "מספר מאובק" ו"סדק בבקליט" ביציאה מהשטח, בידי שוטר שאמר לנו במפורש ש"אני לא רוצה לראות בכביש הזה, שהוא הגיזרה שלי, אופנוענים, ולכן אתם מקבלים דו"חות, למרות שאני נוסע אחריכם כבר כמה דקות ורואה שאתם דווקא נוסעים בסדר גמור. "
מאמץ את דברי חנן במלואם
פה חיפשתי תמונה של צפרדע לא מצאתי
דרור ההצעה מתקבלת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מאיר רוטברג
פה חיפשתי תמונה של צפרדע לא מצאתי
הא לך ים של תמונות, ועוד מבית מדרשו של בש מוהנדס מלר, בכבודו ובעצמו.
http://www.jeepolog.com/6.html
ציטוט:
אני לא מבין איך מישהו כאן יכול להתנגד להתנדבות לעיסוק בחילוץ רכבים או חיפוש נעדרים. זה לא משחרר אף שוטר ממשימה חשובה, זה לא פוגע בשום אזרח. מה הבעייה עם זה? זה שיש שמוקים שמנצלים את תפקידם לרעה? אתה הרי לא משפיע על זה באי-התנדבותך.
לדעתי ולדעת רבים פה , זה כן עלול לשחרר שוטרים(של מתנ"א!) ממשימות כשזה תחת מתנ"א.
אם היחידה היתה עצמאית מן הסתם לא היתה לאף אחד בעיה איתה , ואל תתחילו לספר לי שזה הכרחי שהיא תהיה תחת מתנ"א .
ולסיום , מתנ"א.
זה בסדר שאתה חושב ככה, רק תכתוב איך.
הרי השוטר בכל מקרה לא הופך או מחלץ רכב. מי שעושה את זה במידה ואין מתנדב זה גרר, ושוטר חייב להיות במקום גם כשאתה מבצע את החילוץ. אז איך אתה משחרר שוטר? זה שאתה מסיים אירוע במהירות ולכן השוטר מתפנה מהר יותר להתעלל באזרחים תמימים? זה נכון, אבל במקרה הזה באמת שהטרייד-אוף הולך לכיוון של טובת אלפי הממתינים בכביש מול נהג שאולי יספוג התעללות לא הוגנת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
זה בסדר שאתה חושב ככה, רק תכתוב איך.
הרי השוטר בכל מקרה לא הופך או מחלץ רכב. מי שעושה את זה במידה ואין מתנדב זה גרר, ושוטר חייב להיות במקום גם כשאתה מבצע את החילוץ. אז איך אתה משחרר שוטר? זה שאתה מסיים אירוע במהירות ולכן השוטר מתפנה מהר יותר להתעלל באזרחים תמימים? זה נכון, אבל במקרה הזה באמת שהטרייד-אוף הולך לכיוון של טובת אלפי הממתינים בכביש מול נהג שאולי יספוג התעללות לא הוגנת.
אני אסביר לך חנן, זה הולך ככה:
המוקדנית: "צוותים 23,46 ו 53, להגיע מיידי לאיילון דרום, תאונה ללא נפגעים, עיכובים בתנועה. צוותים 12, 62 ו 58, להתייצב ביציאות ממחלף ההלכה דרומה, לכוון את התונעה"
קודקוד: "מוקדנית כאן קודקוד חדל! המתנדבים של מאיר, דרור וצפריר מטפלים באירוע. כל הצוותים חוזרים למיקומים ההתחלתיים ומתחילים לעבוד. מי שמביא פחות מ 50 דוחו"ת, שישריין לו את ליל שישי כעונש. ואני רוצה להזכיר לכם ש250 ש"ח זה לא דו"ח, זו אזהרה. דו"ח אמיתי מתחיל מ 750 ש"ח. ברור?"
יוני5
חנן ,עצם זה שהיחידה תחת מתנ"א אמור לאמר הכל , אבל למתקשים ...
המתנדבים ביחידה צריכים\רוצים סמכויות של שוטר כדי לעשות גם את תפקידו של השוטר בעצירת וכיוון התנועה וכו' הם לא מבצעים רק את תפקיד הגרר! - מן הסתם ככל שהיחידה תעבוד טוב יהיה לשוטרים קצת יותר פנאי להתעסק בעברינים כמונו.
ציטוט:
ואם כבר מוציאים עצבים על המשטרה אז גם אני מצטרף:
ניידת שנסעה מאחורי טלי עם ההיילקס, קראה לה בכריזה לעבור ימינה ולעצור בצד, בתוך כביש הומה עם שלושה מסלולים. טלי עצרה בצד עם כל אי-הנעימות והלחץ שכרוכים בסיטואציה כזו.
הגאונים שהצליחו לזהות צמיגים יבשים תוך כדי תנועה בחמישים קמ"ש: "הצמיגים האחוריים יבשים, תביאי רשיונות" . (צמיגים בני חודשיים) .
בסוף הם "ויתרו" לה כשהיא התעקשה בדמעות שהצמיגים חדשים.
או שני הדוחו"ת שקיבלנו, ידידי ואני, על "מספר מאובק" ו"סדק בבקליט" ביציאה מהשטח, בידי שוטר שאמר לנו במפורש ש"אני לא רוצה לראות בכביש הזה, שהוא הגיזרה שלי, אופנוענים, ולכן אתם מקבלים דו"חות, למרות שאני נוסע אחריכם כבר כמה דקות ורואה שאתם דווקא נוסעים בסדר גמור. "
:shock: אני קורא את זה ואני המום! :confused:
לא מהמקרים - לזה אנחנו רגילים ...
אני המום איך אתה בכלל מוצא מקום באתר לקריאות התנדבות למתנ"א אחרי מקרים כאלה, גם אם מוטל פה ספק קטנטן שלא מדובר פה בירייה כואבת ברגל .
עוד נקודה שחשבתי עליה , בנוגע למגע ("ערבוב") בין שוטרי מתנ"א לג'יפאים , מן הסתם רוב המתנדבים יהיו מונחי אגו חסרי בינה ודעת , מה קורה אחרי שאחד כזה יושב עם שוטר מתנ"א במשמרת ומספר לו סיפורי גבורות הגבהות ונעילות (כנהוג בקרב האנשים האלו)- השוטר מחכים , טוב לנו או רע לנו????
לדעתי - במקרה הטוב , השוטר מתאהב וקונה ג'יפ (בעצם לא אמרנו משכורות זהומות?!)...במקרה הרע , השוטר יודע בדיוק לאן לגשת מה לרשום וזה הרבה יותר כואב לנו ולכיס מהורדה על תפוחי הגה או קרע בריפוד!!
אני מקווה שאחרי שתגיעו למסקנה בהנהלת האתר תדעו מה לעשות עם הקריאה של מאיר , למרות הנזק שהיא כבר עשתה.
תראה, אני מסתכל על זה רק מהנקודה של המחלץ עצמו. לא מתייחס לשמוקים כאלה ואחרים. המחלץ עצמו לא מחליף שום שוטר בתפקידו. אלא אם כן אני לא מבין נכון את המציאות שתהיה בשטח.
ובקשר לעזרה למתנ"א, זה לא רק עניין של נקודת השקפה אלא זה פשוט לא נכון. אתה עוזר לאזרחים, לא למתנ"א, אלא אם כן, כמו שיוני כתב, מדובר בצוות שלם שמחליף צוות שוטרים. בגלל זה אני לא רואה סתירה בין זה ובין ההתעללויות שסיפרתי עליהן.
שמע, זה באמת לא שחור ולבן, עובדה שאנחנו מתדיינים על זה, ושנינו הרי מאותו הצד הפגוע מעבודת מתנ"א, וגם כשאני מציג דיעה מצד אחד, אני מבין לחלוטין ואף מזדהה עם הצד השני. ובגלל שזה לא חד-משמעי אני לא רואה מקום לסלק כזה דבר מהאתר, מה גם שלא בהכרח אנחנו מסלקים מהאתר כל מה שלא מוצא חן בעינינו. רוב הזמן יש כאן דיקטטורה, אבל פה ושם גם יש שביבים קלים של דמוקרטיה ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי יוני5
אני אסביר לך חנן, זה הולך ככה:
המוקדנית: "צוותים 23,46 ו 53, להגיע מיידי לאיילון דרום, תאונה ללא נפגעים, עיכובים בתנועה. צוותים 12, 62 ו 58, להתייצב ביציאות ממחלף ההלכה דרומה, לכוון את התונעה"
קודקוד: "מוקדנית כאן קודקוד חדל! המתנדבים של מאיר, דרור וצפריר מטפלים באירוע. כל הצוותים חוזרים למיקומים ההתחלתיים ומתחילים לעבוד. מי שמביא פחות מ 50 דוחו"ת, שישריין לו את ליל שישי כעונש. ואני רוצה להזכיר לכם ש250 ש"ח זה לא דו"ח, זו אזהרה. דו"ח אמיתי מתחיל מ 750 ש"ח. ברור?"
יוני5
רב יוני היקר , בכוונה אני מתייחס לדבריך ולא לדברי חיים שאין מאחוריהם דבר וחצי דבר אלא התמרמרות בלבד ,דבר שאני מוכן לקבלו אם אינו מלווה בסיפורי סבתא
מעניין כי נולד יועץ חדש למנהלי האתר מה למחוק או לא ,
רק לידיעתך אני לפחות ביקשתי רשות לפני כן .
(ופה סיימתי את דברי בהתייחסות אישית,תודה)
שים לב יוני,
מצב אמיתי של 3000 חילוצים ומעלה .
תאונה על כביש ירושליים כביש מספר אחד נחסם חלקית.
ניידת ,שים לב ניידת (אחת לא שתיים ולא שבע , תמיד אחת בלבד)
מוזנקת למקום מדווחת למשל"ט כי יש ארוע עם או בלי נפגעים (עדיף בלי,טפו טפו)
מדווחת כי נתיב אחד חסום ויש עומסי תנועה כבדים.
אף ניידת נוספת לא תגיע לאזור גם אם הפקק ימשך שעתיים עד שיגיע הגרר,
לצורך מה תופנה ניידת נוספת לשם?? לשעשע את השוטר שעומד בשמש ומכווין תנועה בפקק??
השוטרים לא מבצעים חילוצים בכלל.
אם אנחנו לא נגיע לשם הפקק ימשך עוד שעתיים
דרך אגב פקק לכיוון אחד מוליד מיידית פקק בכיוון השני כי כוללללללם מאיטים לראות מה קרה.
אוקצור , לא רוצים להתנדב לא צריך, רק דברו לגופו של עניין ,
בכל מקרה נתתי לכם קטליזטור להוציא אוויר וגם זה משהוא:twisted:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
... אני לא רואה מקום לסלק כזה דבר מהאתר, מה גם שלא בהכרח אנחנו מסלקים מהאתר כל מה שלא מוצא חן בעינינו. רוב הזמן יש כאן דיקטטורה, אבל פה ושם גם יש שביבים קלים של דמוקרטיה ;)
אני מצטרף לקריאה - יסולק מייד מאיר רוטברג מהאתר וינודה מקרבנו!!!!!
במחשבה שניה, ומכיון שאנו יהודים רחמנים הנותנים תמיד הזדמנות שניה, הבה ונטיל עליו במקום גירוש, קנס, למען יראו וייראו - ביטוח חינם לשנה לכל חבר רשום עם למעלה מ- 300 הודעות.....:twisted:
מה הוא חושב לעצמו, הא????
אני מציע במקום התכתשויות שמוציאות אנרגיה לשווא בואו נפגש שישי צהריים בירות ואיזה גלנפידיך קטן ונישנושים ונבלבל תמוח על שטויות,
קדימה נראה מי מרים את הכפפה
ימי שישי מוקדשים לעבודת הבאגי מצאת החמה ועד צאת הנשמה, שזה משהו כמו 5-6 לפנות ערב...
אחר כך? אלוהים גדול וגם המרפסת שלך, ובמיוחד הארון שליד המטבח, זה שבתוכו נמצאים הבקבוקים המעניינים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מאיר רוטברג
אני מציע במקום התכתשויות שמוציאות אנרגיה לשווא בואו נפגש שישי צהריים בירות ואיזה גלנפידיך קטן ונישנושים ונבלבל תמוח על שטויות,
קדימה נראה מי מרים את הכפפה
גם בהודעה שרשמתי בטעות בשרשור הקדוש שלך לא זכור לי שהסטתי את הנושא לקיום מפגש.
ועוד לרמוז שאנחנו מבלבלים את המוח על שטויות...לא לעניין.
ציטוט:
רב יוני היקר , בכוונה אני מתייחס לדבריך ולא לדברי חיים שאין מאחוריהם דבר וחצי דבר אלא התמרמרות בלבד ,דבר שאני מוכן לקבלו אם אינו מלווה בסיפורי סבתא
מעניין כי נולד יועץ חדש למנהלי האתר מה למחוק או לא ,
כשאני רואה פגיעה אפשרית בחברי האתר אני מתריע , לעומתך אינני פועל מתוך מניעים אישיים.
ציטוט:
שים לב יוני,
מצב אמיתי של 3000 חילוצים ומעלה .
אני עוקב אחרי השרשורים השונים בנושא פה ובג'יפטריפ וכל פעם אתה שולף מספר חדש גבוה מהקודם , פעם זה "כמעט" עכשיו זה "ומעלה" ...
עוד דבר - עשיתי חשבון 3000 חילוצים ב3 שנות עבודה של היחידה(מהנתונים שאתה הבאת) יצא
כמעט 3 חילוצים ליום בממוצע...
בנוסף (כרגיל) אתה עונה על טיעונים שאנשים מעלים בצורה לא עינינית .
כבד את עצמך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tayrie
גם בהודעה שרשמתי בטעות בשרשור הקדוש שלך לא זכור לי שהסטתי את הנושא לקיום מפגש.
ועוד לרמוז שאנחנו מבלבלים את המוח על שטויות...לא לעניין.
כשאני רואה פגיעה אפשרית בחברי האתר אני מתריע , לעומתך אינני פועל מתוך מניעים אישיים.
אני עוקב אחרי השרשורים השונים בנושא פה ובג'יפטריפ וכל פעם אתה שולף מספר חדש גבוה מהקודם , פעם זה "כמעט" עכשיו זה "ומעלה" ...
עוד דבר - עשיתי חשבון 3000 חילוצים ב3 שנות עבודה של היחידה(מהנתונים שאתה הבאת) יצא
כמעט 3 חילוצים ליום בממוצע...
יש ימים שהיחידה מבצעת 5 או שישה ויותר חילוצים
בנוסף (כרגיל) אתה עונה על טיעונים שאנשים מעלים בצורה לא עינינית .
כבד את עצמך.
לאור העובדה שאני מכבד את עצמי איני טורח לענות לך ברמה האישית אלא בכל הקשור ליחידה
אני מתנצל בפני חברי האתר על הירידה לרמה זו