חוזר: בהמשך להודעה הקודמת - עשיית רכב שטח מחיפושית..
ת'אמת? אין לי מושג.
מנועים:
מנועי סובארו ליאונה/טנדר 1.6 ו-1.8 היו פעם, עד לא מזמן, זולים מאוד והיה אפילו יבוא מסודר של מנועים חדשים בקופסה, במחיר זול מאוד יחסית, שבכלל לא הצדיק שיפוץ שלהם. אני מניח שהיום הם קצת פחות נפוצים בפירוקיות, אבל עדיין מדובר במנוע פרימיטיבי להדהים, ללא כל הבלאגן האלקטרוני (מחשב, צמה, חיישנים) שמייקר אותם. ניחוש פרוע שלי (ודגש על ניחוש) שמנוע ליאונה/טנדר מפירוק + מתאם + כל מיני דברים קטנים ושאר "זנבות" מסביב לא יעבור 5K במקרה הגרוע. לא כולל רדיאטור.
מצד שני, כבר אפשר להשיג בפירוקים מנועי סובארו מוזרקים מודרניים. אמור להיות יקר בהרבה, נכון. אבל אם כבר בונים באגי, חושבים על תחרויות בעתיד וזקוקים למנוע, זה מה שאני הייתי מחפש.
כאן אני כבר לא יודע מחירים בכלל, למרות שבגדול גם אני מחפש דבר כזה - מנוע לגאסי 2 ליטר או 2.2 ליטר, או B4 או הכי טוב - אאוטבק 2.5, אם מישהו שמע או יודע...
בכוונה אני לא מתייחס למנועי אימפרזה טורבו.
אלה כבר יקרים, דורשים התעסקות של מקצוען, השילוב שלהם בבאגי/חיפושית הוא קטלני ודורש רמת נהיגה שאני בספק אם עדיין יש לכם (בלי להעליב, כן?) הם יקרעו לכם את הכיס בדלק ואם הבאגי שלכם לא בנויה בצורה ממש אבל ממש מקצועית, הן מבחינת גיר מתאים והן מבחינת שילדה ומתלים, מנוע כזה יפרק אותה לחתיכות.
מתאמים:
ייצור מתאם על ידי בעל מקצוע בוודאי יעלה כ-1000 שקל פלוס מינוס (מחיר משמועות). מה זה כל המתאם הזה? פלטת אלומיניום עם חורים שמחברת בין בלוק המנוע להאוזינג של הגיר והקלאץ', ובוקסה שמחברת את המנוע עם ההילוך הישיר של הגיר.
אני מניח שפלטה כל אחד מכם יכול לייצר, את ייצור הבוקסה תתנו לבעל מקצוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
ת'אמת? אין לי מושג.
מנועים:
מנועי סובארו ליאונה/טנדר 1.6 ו-1.8 היו פעם, עד לא מזמן, זולים מאוד והיה אפילו יבוא מסודר של מנועים חדשים בקופסה, במחיר זול מאוד יחסית, שבכלל לא הצדיק שיפוץ שלהם. אני מניח שהיום הם קצת פחות נפוצים בפירוקיות, אבל עדיין מדובר במנוע פרימיטיבי להדהים, ללא כל הבלאגן האלקטרוני (מחשב, צמה, חיישנים) שמייקר אותם. ניחוש פרוע שלי (ודגש על ניחוש) שמנוע ליאונה/טנדר מפירוק + מתאם + כל מיני דברים קטנים ושאר "זנבות" מסביב לא יעבור 5K במקרה הגרוע. לא כולל רדיאטור.
מצד שני, כבר אפשר להשיג בפירוקים מנועי סובארו מוזרקים מודרניים. אמור להיות יקר בהרבה, נכון. אבל אם כבר בונים באגי, חושבים על תחרויות בעתיד וזקוקים למנוע, זה מה שאני הייתי מחפש.
כאן אני כבר לא יודע מחירים בכלל, למרות שבגדול גם אני מחפש דבר כזה - מנוע לגאסי 2 ליטר או 2.2 ליטר, או B4 או הכי טוב - אאוטבק 2.5, אם מישהו שמע או יודע...
בכוונה אני לא מתייחס למנועי אימפרזה טורבו.
אלה כבר יקרים, דורשים התעסקות של מקצוען, השילוב שלהם בבאגי/חיפושית הוא קטלני ודורש רמת נהיגה שאני בספק אם עדיין יש לכם (בלי להעליב, כן?) הם יקרעו לכם את הכיס בדלק ואם הבאגי שלכם לא בנויה בצורה ממש אבל ממש מקצועית, הן מבחינת גיר מתאים והן מבחינת שילדה ומתלים, מנוע כזה יפרק אותה לחתיכות.
מתאמים:
ייצור מתאם על ידי בעל מקצוע בוודאי יעלה כ-1000 שקל פלוס מינוס (מחיר משמועות). מה זה כל המתאם הזה? פלטת אלומיניום עם חורים שמחברת בין בלוק המנוע להאוזינג של הגיר והקלאץ', ובוקסה שמחברת את המנוע עם ההילוך הישיר של הגיר.
אני מניח שפלטה כל אחד מכם יכול לייצר, את ייצור הבוקסה תתנו לבעל מקצוע.
קראתי את כל התגובות שלכם..
אבל יש לי עוד שאלה..
האם לדעתך המנוע של ה1800 של הסובארו לא יהיה קצת קטן על הבאגי של רון?
כמה הבאגי שלו אמור לשקול בערך..כולל המנוע?
מה זה "קטן"? איזה ביצועים לדעתך מתאימים לרכב כזה?
בשביל לעשות "ווילי", החיפושית הזו הונעה על ידי מנוע אימפרזה טורבו משופר עם יותר מ-300 כ"ס. אתה באמת לא צריך, ויודע מה? גם לא רוצה, דבר מופרע שכזה.
מצד שני - מנוע חיפושית רגיל חלש מדי ויבאס אותך. אפשר לשפר מנוע חיפושית להספקים גבוהים מאוד, אבל זה יקר מדי. יחס התועלת-הספק/מחיר של מנוע סובארו עדיף בהרבה.
אני מניח שהבאחה-באגי הזו שוקלת קצת יותר מחיפושית רגילה, אני מהמר על 900 ק"ג פלוס. אין לי מושג איך אתה נוהג (אני מהמר שאין לך יותר מדי נסיון), אבל מנוע אחורי חזק מאוד יוצר מאפייני התנהגות מאוד קיצוניים, מעבר לעומסים איומים על המכלולים.
אני ממליץ לך לבחור בינתיים במנוע שפוי כמו הליאונה 1.6- 1.8 או מקסימום מנוע לגאסי 2.0. תאמין לי שזה חזק מספיק, ועדיין יישאר אמין ולא יתקיל אותך בבעיות. אני ממליץ על מנוע אטמוספרי רגיל, לא מוגדש. מנוע הסובארו-טורבו ה"שפוי" היחיד הוא של XT אבל מדובר במנוע ישן בן 20, לא ממש ביצועיסט, מאוד לא אמין, ונדיר מאוד.
הבאגי שלי מיועדת לתחרויות בלבד, ואני מתכנן להחליף את מנוע הליאונה 1.8 שבאמת חלש מדי על השילדה שלי, וחלש מדי לצרכים שלי, למנוע לגאסי/B4 בנפח 2 ליטר מתישהו. הייתי בכלל שמח למצוא מנוע אאוטבק 2.5. אבל זה נדיר וגם בעייה של תקציב.
ערכתי לך טבלה של הספקי מנועי סובארו (רק מנועי בוקסר) השונים: (החל ממודל 80' ומעלה)
ליאונה 1.3: 60-65 כ"ס.
ליאונה/קופה/טנדר 1.6: 70-74 כ"ס.
ליאונה עד 84'/טנדר כל המודלים 1.8: 79 כ"ס.
ליאונה 85' ומעלה 1.8 (סדאן, קופה וסטיישן, גל זיזים עליון): 90 כ"ס
מוזרקים:
אימפרזה/לגאסי 1.6: 90-95 כ"ס
אימפרזה/לגאסי 1.8: 103 כ"ס
לגאסי דור ראשון/שני 2.0: 115-125 כ"ס
לגאסי דור ראשון 2.2 ("אמריקאית"): 136 כ"ס
אימפרזה/פורסטר 2.0: 125 כ"ס
אימפרזה/פורסטר 2006 ומעלה, 2.0: 160 כ"ס
B4 דור ראשון, 2.0: 125-137 כ"ס
B4 מודל 2006 ומעלה, 2.0: 165 כ"ס
אאוטבק 2.5: 155 -165 כ"ס
בי.4/אאוטבק 3.0 (6 בוכנות): 245 כ"ס
מנועי טורבו:
ליאונה 1.8/XT טורבו: 136 כ"ס
פורסטר 2.0 טורבו: 170-177 כ"ס
אימפרזה GT טורבו 2.0: 211 כ"ס
אימפרזה WRX טורבו 2.0: 218 כ"ס
פורסטר 2.5 טורבו/אימפרזה WRX 2.5 טורבו: 230 כ"ס
אימפרזה STI 2.0 טורבו: 265 כ"ס
אימפרזה STI 2.5 טורבו: 280 כ"ס
הנה עוד אחד שמצאתי...
מה דעתכם:
http://www.cartel.co.il/Upload/160519תמונה_010.jpg
גיר סרנספורטר, מנוע סובארו 1600
זה מה שאני יודע עליו...
שווה להתקשר או לא? הוא רוצה 8000 שק וגמיש
אופי הנהיגה שלי הואמאוד רגוע, ובאמת אני לא נחשב מנוסה- במיוחד לא יחסית אליכם.
אתה מוכן לפרט אולי על מה שכתבת פה:
"מנוע אחורי חזק מאוד יוצר מאפייני התנהגות מאוד קיצוניים, מעבר לעומסים איומים על המכלולים."
מה הכוונה למאפייני התנהגות מאוד קיצוניים?
לא רואים הרבה, אבל ממה שכן רואים, זה קצת יקר.
אם הוא נמצא קרוב, לך לראות ותוריד אותו במחיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי bobsfog
אוקיי הנה סיכום ביניים:
דיברתי עם רון - רק עלה באגי הוא רוצה 6.5K, שזה יותר מדיי לטעמי. למרות שאני מעריך את הבאגי שלו מאוד.
אז כנראה שעכשיו האופציה הטובה ביותר היא :
הבאגי הזה: http://www.cartel.co.il/Upload/157889DSCF2319.JPG
כתוב :
באגי בניה עצמית על ידי מהנדס חברת פולריס נבנתה מאפס מנוע וגיר סובארו 1800 חיה רעה.
מיטלים ניפרדים,חגורות צלב, אגזוזים פתוחים נירוסטה ועוד הרבה דברים חמודים ...
".
עכשיו יש לי שאלה נוספת, כמה יעלה לי לשדרג את הכלוב למשהו רציני? ואולי כדאי לי לתת את זה למומחה לדברים כאלה כמו ארז (אוברלנד)?
חלק גדול מהבאגים שנבנות מחיפושיות הן מקוצרות שלדה
שלדה כזאת צריך לבדוק ב7 עיניים זה לא פשוט לחבר שני חלקים כך שהבאגי יסע בצורה שהחלק הקידמי מקביל לחלק האחורי. יש המון עבודות חובבניות .
ציטוט:
מה הכוונה למאפייני התנהגות מאוד קיצוניים?
קצת קשה להסביר על רגל אחת את הדינמיקה של כלי רכב שונים, בטח אני לא מתכוון ללמד אותך נהיגה בהתכתבות. אבל כעיקרון - מכוניות עם בסיס גלגלים קצר, הנעה ומנוע אחוריים (כמו חיפושית) סובלות מחלוקת משקל שנוטה לכיוון החלק האחורי, הכבד משמעותית.
ה-TURN-IN (תגובה להפניית הגה לתוך פנייה) הראשוני שלהן מאופיין בתת-היגוי חזק (הן "ממשיכות ישר" וצריך להפנות את ההגה חזק מאוד לתוך הסיבוב) אבל כל העברת משקל (כמו בזמן האטה/בלימה) מרימה את הזנב הכבד ושולחת אותו בהיגוי יתר פתאומי ופראי. בתוך הפניה אתה נמצא במצב של זריקת זנב חזקה ונעילה נגדית של ההגה, ויוצא מהפניה בסחיטה הדרגתית של המצערת. מנוע מאוד חזק ייתן לך תגובות מאוד ברוטליות בהאצה ביציאה מסיבוב, מה שעלול לזרוק את זנב הרכב בפתאומיות לכיוון השני, וייאלץ אותך להילחם עם ההיגוי על מנת לתקן בנעילה נגדית הפוכה, וחוזר חלילה, מה שברוב המקרים מסתיים באיבוד שליטה ובמקרה הטוב ב"צלחת" (סחרור של הרכב סביב צירו) במקרה הרע אתה תכניס גלגל אחורי מסתחרר לתוך חריץ/כפל קרקע/תעלה ותתהפך.
זו רק סיטואציה אחת.
בשאר הזמן - בנסיעה על שבילים, אחיזת הצמיגים די נמוכה. עם מנוע אחורי מאוד חזק, כל מכת גז בכל מצב בו ההגה אינו ישר-פלס ובכל הילוך שאינו ההילוך הגבוה, תסחרר לך צמיגים אחוריים ותכניס אותך לזריקות זנב גם בהאצות בקו ישר (צריך להתנסות בזה כדי להבין עד כמה זה מסוכן וקשה לשליטה. אני התנסיתי בזה בקורס בבי"ס לנהיגת ראלי בצרפת, על משטחים נמוכי אחיזה במיוחד, במכונית עם הנעה אחורית ומנוע טורבו שמגיב בקיצוניות ומכוייל כך בכוונה).
אני מאוד ממליץ לך לעבור קורס נהיגה מתקדמת - זה יקר אבל כיף ושווה, אולי יציל את החיים שלך בהמשך. וכן, יש בארץ בתי ספר ומדריכים מנוסים ומקצועיים. אם אתה מעוניין, אני אעביר לך פרטים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ERAN NO 1
חלק גדול מהבאגים שנבנות מחיפושיות הן מקוצרות שלדה
שלדה כזאת צריך לבדוק ב7 עיניים זה לא פשוט לחבר שני חלקים כך שהבאגי יסע בצורה שהחלק הקידמי מקביל לחלק האחורי. יש המון עבודות חובבניות .
רוב העבודות הן חובבניות והרבה למטה מזה.
קצת ממה שאני ראיתי:
צינורות מרותכים זה לזה בזוית (כי כיפופים זה יקר)
צינורות "מכופפים", כלומר - מעוכים בכיפוף...
שימוש בפרופילים מרובעים ולא בצינור עגול.
שימוש בצינורות עם תפר (כי זה הכי זול)
שימוש בצינורות השקייה (כי זה עולה רק בכמה דקות פחד, מאחורי המחסנים באיזה מושב/קיבוץ)
שימוש בבזנ"טים חלודים (כי זה בחינם, במזבלה)
צינורות/פרופילים מחוברים זה לזה בפיקים בלבד.
שימוש בעץ/דיקט (ה"פרגולה-באגי" שראינו כאן קודם היא דוגמה טובה...)
ריתוכים לא מושחזים.
צמיגים גמורים.
ברקסים לא תקינים.
מושבים לא מקובעים.
כסאות משרדיים/בי"ס המשמשים כמושבים.
מערכות היגוי חופשיות לחלוטין.
"מיכלי דלק" מג'ריקנים שמחוברים לאוטו בחוט ברזל חלוד.
ועוד ועוד.
חבר'ה צעירים, לעתים ילדים ממש, בונים את הערימות הממונעות האלה לבד ממה שהם מוצאים בזבל, וככה הם לומדים לעבוד. לומדים המון אפילו, וזה נחמד ואפילו טוב כל עוד אף אחד לא נפגע.
אני מודה שכשהייתי בגילם קינאתי בהם, אבל זה עדיין לא מצדיק להשקיע את מעט הכסף ברכישת יצירות הבוסר הללו.
ציטוט:
רוב העבודות הן חובבניות והרבה למטה מזה.
קצת ממה שאני ראיתי:
צינורות מרותכים זה לזה בזוית (כי כיפופים זה יקר)
צינורות "מכופפים", כלומר - מעוכים בכיפוף...
שימוש בפרופילים מרובעים ולא בצינור עגול.
שימוש בצינורות עם תפר (כי זה הכי זול)
שימוש בצינורות השקייה (כי זה עולה רק בכמה דקות פחד, מאחורי המחסנים באיזה מושב/קיבוץ)
שימוש בבזנ"טים חלודים (כי זה בחינם, במזבלה)
צינורות/פרופילים מחוברים זה לזה בפיקים בלבד.
שימוש בעץ/דיקט (ה"פרגולה-באגי" שראינו כאן קודם היא דוגמה טובה...)
ריתוכים לא מושחזים.
צמיגים גמורים.
ברקסים לא תקינים.
מושבים לא מקובעים.
כסאות משרדיים/בי"ס המשמשים כמושבים.
מערכות היגוי חופשיות לחלוטין.
"מיכלי דלק" מג'ריקנים שמחוברים לאוטו בחוט ברזל חלוד.
ועוד ועוד.
חבר'ה צעירים, לעתים ילדים ממש, בונים את הערימות הממונעות האלה לבד ממה שהם מוצאים בזבל, וככה הם לומדים לעבוד. לומדים המון אפילו, וזה נחמד ואפילו טוב כל עוד אף אחד לא נפגע.
אני מודה שכשהייתי בגילם קינאתי בהם, אבל זה עדיין לא מצדיק להשקיע את מעט הכסף ברכישת יצירות הבוסר הללו.
את הדברים הללו אמרתם כי ראיתם את זה בבאגי הנ"ל?
הבאגי הזה: http://www.cartel.co.il/Upload/157889DSCF2319.JPG
או בתור ידע כללי.
לא! חס וחלילה! הכוונה היתה לכל מיני יצירות כמו הפרגולה למשל.
זו דווקא נראית נחמד מאוד בתמונה. שווה לנסוע ולבדוק.
אבל מנימת דבריך נראה לי שאינך מתמצא יותר מדי בכל הנושא. אל תיסע לבד או עם חברים בגילך אלא רק עם מישהו שמתמצא ויוכל למצוא נקודות כשל ובעיות אמיתיות.
אני ממש מצטער על זה שאני נודניק...
אבל הנה עוד באגי, הקטע הוא שזה גר יחסית קרוב אליי..
מה דעתכם?
http://www.yad2.co.il/Pic/200605/30/...0530120511.jpg
http://www.yad2.co.il/Pic/200605/30/...0530120512.jpg
http://www.yad2.co.il/Pic/200605/30/...0530120513.jpg
בהנחה שהמחיר זול, ואני יכול לעשות לעצמי את הרצפה והקוסמטיקה מסביב..
מה דעתכם על השלדה והמתלים והכל - כמה הדבר הזה בטיחותי יחסית לבאגי שבתגובה הקודמת שלי?
האחרונה היא עוד אחת מאלו שנראות רע.
שגיא, מה יהיה?
אתה עדיין לא נודניק. מתחיל להתקרב לזה קצת...;-) אבל אפשר עוד לסבול אותך...
"גר קרוב" זה לא תירוץ. אתה עושה חסד גדול עם הגרוטאות הללו בכך שאתה בכלל מתייחס אליהן...
לדרעק כזה בדיוק התכוונתי. הבאגי הזה אפילו לא מצחיק.
בשביל באגי ממש טובה, שבנויה כמו שצריך, אנחנו נסענו מהמרכז עד אילת...
(וגם קנינו אותה אחר כך. ולא, לא בגלל שכבר נסענו והשקענו זמן ודלק, אלא רק כי היא היתה ממש טובה ועם הרבה פוטנציאל לשדרוג - שזה בדיוק מה שהיא עוברת בימים אלה, לקראת השתתפות בתחרויות)
ציטוט:
שגיא, מה יהיה?
אתה עדיין לא נודניק. מתחיל להתקרב לזה קצת...;-) אבל אפשר עוד לסבול אותך...
"גר קרוב" זה לא תירוץ. אתה עושה חסד גדול עם הגרוטאות הללו בכך שאתה בכלל מתייחס אליהן...
לדרעק כזה בדיוק התכוונתי. הבאגי הזה אפילו לא מצחיק.
בשביל באגי ממש טובה, שבנויה כמו שצריך, אנחנו נסענו מהמרכז עד אילת...
(וגם קנינו אותה אחר כך. ולא, לא בגלל שכבר נסענו והשקענו זמן ודלק, אלא רק כי היא היתה ממש טובה ועם הרבה פוטנציאל לשדרוג - שזה בדיוק מה שהיא עוברת בימים אלה, לקראת השתתפות בתחרויות)
חחחחחחחח טוב אני מניח שדיני נחרץ...אני צריך לסוע עד אשקלון . . .
טוב עכשיו רק צריך למצוא מישהו שמבין, שסיכים לסבול את הנסיעה בקורולה עד לשם.
"דינך נחרץ" לעוד הרבה עמל ויגע וזיעה, נסיעות, חיפושים אחרי חלקים, ואינספור שעות עבודה עם ידיים שחורות וחיוך גדול...
תוך כדי כך אתה גם תלמד פרקים נכבדים במכונאות ובמסגרות, תלמד לנהוג בשטח ולנהוג בכלל.
רק דבר אחד, ותעשה טובה לעצמך ולכולנו - זהירות, זהירות ושוב זהירות. החיים יקרים.
ציטוט:
"דינך נחרץ" לעוד הרבה עמל ויגע וזיעה, נסיעות, חיפושים אחרי חלקים, ואינספור שעות עבודה עם ידיים שחורות וחיוך גדול...
תוך כדי כך אתה גם תלמד פרקים נכבדים במכונאות ובמסגרות, תלמד לנהוג בשטח ולנהוג בכלל.
רק דבר אחד, ותעשה טובה לעצמך ולכולנו - זהירות, זהירות ושוב זהירות. החיים יקרים.
בקשר לזהירות - באמת אין לכם מה לדאוג, כמו שכבר סיפרתי פה באחד האשכולות, אני את תאונת הדרכים שלי כבר עשיתי.
בוא נגיד ששטויות אני לא אעשה יותר.
במיוחד עם כל הסיכונים שיש בבאגי.
חוצמזה, אם אני אמות מזה- אבא שלי יהרוג אותי ;).
עוד שאלה קטנה, כדי ללכת לבדוק את הבאגי - איזה ידע בדיקו צריך?
יותר במכונאות? חשמלאות? אלקטרוניקה? פחחות?
ציטוט:
עכשיו יש לי שאלה נוספת, כמה יעלה לי לשדרג את הכלוב למשהו רציני? ואולי כדאי לי לתת את זה למומחה לדברים כאלה כמו ארז (אוברלנד)?
אני אשמח עם מישהו יתייחס לעניין ויספר לי כמה יעלה לי לשדרג את הכלוב בטיחות שלי למשהו רציני
לבד- מאות שקלים (בעיקר חומרים, בהנחה שאת הכיפופים אתה עושה לבד, ואת הריתוכים נותן למסגר אמיתי)
בסדנא- בין 2000 ל8000 ש"ח.
אסף.