חוזר: פרויקט חדש - באגי לילד בן שנתיים
מספר דברים...
1. צאו מהסרט שילד בן שנתיים יכול לשלוט במשהו יותר מתוחכם מדוושה אחת שעובדת בצורה של נגעת - נסעת.
אם כבר גיל 3 וחצי - 4.
2. אם מדובר פה בגאווה של הבניה זה כבר משהו אחר
3. שמע לי בתור קיבוצניק , אף פעם אל תכנס לקיבוץ בלי מישהו מבפנים.
יש נטייה לקיבוצניקים ( לא לכולם אבל בדרך כלל לאלו שבידם המפתחות ) לא לשתף פעולה בשום נושא שלא קשור לקיבוץ או להם.
אם אתה לא קשור בכלל אין על מה לדבר.
אצלנו בקיבוץ מחזיקים 4-5 קלנועיות גדולות ( רכבי גולף ) ומשהו כמו 40-60 קלנועיות ליחיד או זוג ( לזקנים ).
היום בכל קיבוץ תמצא מספר כזה ומעלה של רכבים כאלו.
ותמיד יש כאלה בצד , צריך לדעת עם מי לדבר.
אם אתה או כל מי שמעוניין גר באזור הדרום ( יותר ממוקד יהיה להגיד "טווח הקאסם" ) אני אשמח לעזור ולדבר עם אותם אנשים.
הרבה זמן לא עדכנתי את השרשור אבל זה לא אומר שדברים לא מתפתחים.
את התכנון של הבאגי אני מתחיל מלמטה
כרגע אני יודע מה המידות הסופיות שלי ז"א אורך ורוחב
כדי להגיע ל Wheel base השלב הבא הוא לדעת איזה גלגלים
השאלה עכשיו היא לגבי ג'אנטים וצמיגים
משיטוט באינטרנט ראיתי ג'אנטים לGo Cart החל מ "4
וצמיגים עם קוטר חיצוני של החל מ "8
איפה אפשר לראות דברים כאלה בארץ?
מי מחזיק צמיגים מהסוג הזה?
המלצה, תחפש גלגלים של טרקטורון דשא.
אם אתה באיזור המרכז אז ראיתי את זה בכמה מקומות. לא יודע כמה זה עולה.
3 קבצים מצורפים
לאט לאט אבל מתקדם....
קניתי סרן עם דיפרנציאל ציריות ו-4 מיסבים (אומגה)
שרטטתי איזה רעיון של חיבור בין החלקים, אבל יצא ממש לא סקסי.
*החלק הצהוב מציין המשך לכיוון השלדה
** זה אורך הזרועות המקסימלי שיש לי מקום בשבילו
*** מעל הגשר צריך להתחבר קפיץ שיתמך בשלדה
**** הגודל של הגגש עדיין לא סופי - צריך לתת לו קצת מקום לגדול
איזה רעיונות יש אצלכם בבוידם?
זה אכן מגושם.
לא ברור לי מה זה הסרן הזה. אם זה יחידה אחת קשיחה, אז צריך רק שני מיסבים, ואם זה דיפרנציאל עם שתי ציריות, אז איפה התמיכה של הדיפרנציאל?
הסרן מורכב מדיפרנציאל כאשר הקורונה זה בעצם הגגש החיצוני, 2 ציריות יוצאות מהדיפרנציאל, כל ציריה יכולה להסתובב עצמאית (אחרי הכל דיפרנציאל) אבל בניגוד לציריות ברכבים אצלנו כאן אין דרגת חופש אנכית, ז"א הציריות לא יכולות לעלות ולרדת רק להסתובב.
הסיבה ל-4 מיסבים זה:
א. ככה זה היה בנוי כשזה עוד היה קלנועית.
ב. 4 מיסבים מורידים את העומס, הערכה שלי זה שעם 2 מיסבים יווצרו עומסים על הדיפרנציאל
חוץ מזה אני פתוח להצעות, כל עוד שזה על לוח השרטוט אין שום בעיה לעשות שינויים.
3 קבצים מצורפים
הציריות צפות בתוך הדיפרנציאל? חופשיות להכנס ולצאת? מה מחזיק את הדיפרנציאל במקום?
זה פשוט מגניב ת'תחת ....
כל מי שיש לו רגל באיזה קיבוץ ... אני אשמח גם ליח' סרן כזאת וגם לחלקים של הסרן הקידמי / היגוי
אני לא מסוגל חעמוד בצד כשאתם בונים כזה דבר נהדר.
לגבי יכולות ניהוג של ילדים. כשהבת שלי היתה בת שנתיים ויממה, לא הצליחו יותר להחזיק אותי ורצתי לקנות לה טרקטורון חשמלי, למרות שאת עניין ה סע/עצור היא הבינה בתוך דקות, לקח לה קצת זמן לקלוט את הקטע של ההיגוי ( בכל זאת , אשה :-) ) הבן שלי, כשהגיע לגיל שנה ושלושה חודשים כבר נהג על זה בצורה לא רעה בכלל כשהוא שולט היטב בהיגוי אבל עוצר רק כשניגמרת הסוללה או כשיש קיר ממול ....
זה עניין של אינדבידואליזם, כמונו, יש כאלו שקולטים מהר ויש כאלו שנותנים עוד גז ... עוד גז ..... בום.
בכל מקרה, מי שיכול לסייע בהשגת החלקים, אני אשמח. גם בהודעה פרטית ....
תודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
הציריות צפות בתוך הדיפרנציאל? חופשיות להכנס ולצאת? מה מחזיק את הדיפרנציאל במקום?
חסרים ברגים בשרטוטים שלי
אבל אם תשים לב ישנם 4 חורים מסביב לדיפרנציאל, הדיפרנציאל בעצם מחולק לשניים ובאמצע ארבעה ברגים סוגרים אותו, הציריות תפוסות מבפנים ז"א חופשיות להסתובב אבל לא חופשיות להכנס ולצאת.
טוב, אז אני מנחש שיש בכל מקרה מיסוב פנימי כלשהו לציריות, ומספיקים שני מיסבים בלבד בחוץ, אחד בכל צד, קרובים לדיפרנציאל, ועקב כך מבנה פשוט הרבה יותר של הזרוע שתהיה דומה יותר לזרוע הבודדת שיש בטרקטורון באמצע. בכל מקרה בסידור כזה צריך רק קפיץ/בולם אחד באמצע, אין טעם בשניים.
אני מתעקש על עניין המיסבים כי אין ערך למסב ציר ביותר משתי נקודות ברוב המקרים.
קיבלתי ואני בעד, בכלל זה פחות משקל ויותר יפה.
אשרטט את השינוי ואשלח.
2 קבצים מצורפים
עוד שנה וחצי לסיום הפרויקט
לאט לאט מתגבשות תוכניות
איפה אני מברר כאן בארץ על סרן כזה?
אם אני מייבא לבד, יהיה כאן מכס? אחרי הכל מדובר על מנוע של מכונה ולא של מכונית.[/QUOTE]
קיבוץ צרעה מיצר את הכלים האלה בארץ
כמו חן גם קיבוץ אפיקים (יותר זול) דבר איתי עם אתה צריך שיחברו אותך...
לפני שאתה בונה סתם המלצה שלי: בנה מעגל חשמלי ושחק איתו
ממיטב ידיעתי (חשמלאי... וקיבוצניק...) למנועים האלה יש מחשב אלקטרוני שלם שמחובר אליהם על מנת לשלוט בהם זה לא הדבר הכי פשוט בעולם,
לגביי מערכת היגוי, לאחר שבניתי כלי דומה לאחותי הקטנה בטור ילד, הכי מהר וזול לקנות מערכת היגוי שלמה של מכסחת דשא (מקיבוץ ניר דוד) עיניין של 350 ש"ח ויש לך צמיגים, צ'נטים וכל מה שנשאר זו ההגה עצמו (גם אפשרי של מכסחת).
ושוב אם אתה צריך קשרים בקיבוצים דבר איתי...
קיבוצניקים זה כמו אתיופים, דרום/צפון הם בטוח מכירים!
אני מעוניין לבנות קארט חשמלי קטן לבן דוד שלי, ילד בן 7.
הרעיון הוא להתבסס על הקראט של רון צ'מפיון עם כמה שינויים.
הקראט יהיה מצוייד ב2 מצברי פריקה עמוקה+מטען שיחובר לחשמל 220V לצורך טעינה ואולי אפילו ל12V של רכב לשם טעינה, אם אמצא מנגנון מתאים.
השאלה שלי היא האם מישהו פה יודע מאיפה אפשר להשיג מנוע של קלונעית בינונית (לא הקטנה ביותר, הדגם הגדול יותר אבל לא הכי גדול) או מנוע 12V בעל הספק דומה?
בנוסף אני צריך תרשים+רשימת רכיבים למנגנון ההאצה+רוורס (אם זה אפשרי ע"י 4 סלנואידים כמו בכננת...)
עכשיו לדילמה.
אני מעוניין שמאחור 2 הגלגלים יהיו נפרדים, ללא ציר בניהם. הסיבה היא שהרכב יהיה קל יותר לתימרון , קל יותר לבניה, זול יותר לבניה ובכל זאת מדובר על קראט קטן וחלש שמיועד לנסיעה על
דשא/חניה וכדומה.
אני צריך רעיון לבלם, מאחר והמנוע יחובר רק לגלגל אחד אז זאת תהיה בעיה להתקין על אותו גלגל גם ברקס, מה גם שזה מסבך את המערכת ודורש ממני 2 קליפרים וצנרת ברקס יותר מסובכת.
אשמח לרעיונות.
תודה