אז כנראה שיש לך מזל ממש ממש מחורבן וקיבלת משאבה דפוקה, כי משאבה כזו בדיוק עבדה בניבה של אח שלי במשך המון זמן ללא שום תקלה..ובעוד כמה באגים עם מנועי סובארו שראיתי..
ליאור
Printable View
אז כנראה שיש לך מזל ממש ממש מחורבן וקיבלת משאבה דפוקה, כי משאבה כזו בדיוק עבדה בניבה של אח שלי במשך המון זמן ללא שום תקלה..ובעוד כמה באגים עם מנועי סובארו שראיתי..
ליאור
נאחס הוא שמי האמצעי, אבל מההתחלה ידעתי שיש ספק על המשאבה הזו - נתנו לי אותה עם אזהרה שהיא עלולה לא לעבוד.
סה"כ היא מתחממת מהר מאד ועכשיו זה גם קורה בכביש אחרי נסיעה קצרה ולכן מכאן שהיא עשתה את שלה...
נחפש אחת אחרת , שמעתי גם שיש כאלה ששמים משאבה של ל"ר... נראה על מה ניפול השבוע :lol:
לסיכומו של עניין , כמו ששאלתי בתחילת השרשור - על איזו משאבה הייתם ממליצים?
אני כנראה אגש לרכוש לי משאבה חדשה ,כך לא יהיה ספק. המלצתם על משאבה של סוברו אך גם חדשה היא עדיין BAD PULLER AND GREAT PUSHER וזה לא עונה על הצרכים במאה אחוז כי אצטרך לאלתר מיקום חדש למשאבה ליד הטנק.
צריך משאבה שתהיה GOOD PULLER AND GOOD PUSHER וכאן למעשה אנו חוזרים לתחילתו של הדיון.
שוחחתי עם בעל סמוראי ואצלו מותקנת משאבת ל"ר - מה סדר המחירים של משאבה כזו? האם היא תעשה את העבודה מתא המנוע ותעמוד בחום ובעומס?
האם יש מקום שמוכר משאבות חוץ מבחברה? ע"ע יצרני סטרטרים/מפלגים/אלטרנטורים וכד'...
קניתי משאבה חדשה של סוברו אבל אני בספק אם היא הנכונה בשבילי, אשמח לחוו"ד
הנה תמונות
תתחדש, קנית חתיכת זבל!
זו משאבה סינית לא איכותית שמתאימה לדגמי סובארו שאחרי 85'. היא חלשה יותר משמעותית מהמשאבה שהייתה לך קודם (בתנאי שהיא חדשה!)
משאבה כמו ההיא שקיבלת קודם (סובארו עד 84') מתאימה לך יותר, אבל משאבה כזו מקוריות עולה 426 ש"ח בגל-אור. תעשה אתה את השיקול שלך אם בא לך להשקיע סכום כזה.
אם לא, בתב-אור יש משאבות תחליפיות איכותיות בערך בחצי מחיר.
אגב, אל תחשוב על להכניס חלקים של לנד רובר (לוקאס :() לסמוראי. רק צרות ייצאו לך מזה.
הייתה לי הרגשה שזה לא זה, אני אחזיר אותה מחר ואגש לגל-אור ושכמותו בחיפוש אחר המשאבה שיש לי , אני מוכן להשקיע 450 שקל כי אני צריך פתרון ואם זה הפתרון אז זה המחיר... קניתי ג'יפ בידיעה שאצטרך לשפוך עליו כסף...וכרגע אין לי שום רצון למשחקים שיתקעו אותי באמצע מעלה בחום של אוגוסט.ציטוט:
נכתב במקור על ידי חימושניק
אמיר אצלי בסמו יש גם כן משאבה חשמלית, אני לא יודע את החברה של והדגם, הבעלים הקודמים הרכיבו אותה, היא מורכבת על הקרבורטור המוקרי,
אתה יותר ממוזמן לבוא ולראות איך היא עובדת וכל מיני שטויות כאלה,
אתה יודע איפה אני גר, 0523905390
תודה על ההזמנה אבל אני גם לא אדע לזהות את המשאבה שלך. אם אתה מעונין ,תעלה לפה תמונה ואולי החבר'ה פה יבינו יותר וידעו לומר אם היא עדיפה על המשאבה שאני מעוניין לרכוש (וארכוש ביום רביעי).
אני אצלם אותה ואני אשים כאן תמונה,
מקווה שזה יעזור.
הנה התמונות:
http://zbeng.net/user_files/1137.jpg
התמונה אמנם לא משהו , אבל ממה שאני מזהה , זה די דומה למשאבה שהייתה לי לפני כל ההחלפות.
והיא לא מספיק טובה.
תודה בכל מקרה.
מחר אני חוזר לחנות ומחליף את המשאבה שקניתי. נקווה לטוב, עדכונכם בהמשך.
תודה על העזרה.
קניתי היום משאבה חדשה במקום ההיא , זהה לזו שאביגדור נתן לי - מקורית של סוברו.
הפער במחירים בין אותה משאבה תוצרת מיצובישי לתוצרת סין הוא 300 שקל לפני הנחות וקומבינות
המוכר היה המום שאני התעקשתי לקנות את היקרה. תחשבו על אלה שלא יודעים ויקנו את הזולה או יקבלו את הזולה במחיר של היקרה...לא יאומן...
בכל מקרה ,ירדתי מתחת לרכב לשקול מקומות התקנה קרובים לטנק הדלק ואני בהתלבטות היכן...
מישהו רוצה לעזור בייעוץ?
מה שהכי מדאיג אותי הוא נושא המים והבוץ , אני אוהב לצלול עם הרכב לפחות עד שהגלגלים נעלמים ומכאן שגם המשאבה תצלול איתם אם היא תהיה בגובה זה ולא בתא המנוע...החשמל שלה עלול להפסיק לקצר ואז אני בברוך רציני...מה דעתכם? איך נראה לכם שהיא תגיב למגע עם בוץ? אני והירקון חברים טובים מאד בחורף...
קודם כל, מזל טוב...ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
אני הייתי מתקין אותה בתא המנוע, במקום הרגיל (גם בסובארו היא מותקנת בתא המנוע...).
אם הבעיה תחזור על עצמה, הייתי מחפש מקום חליפי.
אביגדור
אביגדור!ציטוט:
נכתב במקור על ידי AvigdorAharon
במקרה משפצים אצלי את הבית ובמקרה לשיבוצניק יש סוברו טנדר ובמקרה ירדתי מתחת לאוטו ובמקרה המשאבה נמצאת לא רחוק מאחורי הכסא נהג (רק בצד החיצוני של הרכב)...
בכל מקרה, יש גם את הקטע שאמר יוסי (TZAGI) -
BAD PULLER GOOD PUSHER וחבל שאני יאמץ ויהרוס משאבה שעלתה 350 ש"ח אחרי חודשיים של שימוש...
...ובמקרה שמיל כתב באחת התגובות הקודמות שהמשאבה מורכבת בתא המנוע...
כנראה שיש כמה אפשרויות להתקנה ואולי כמה סוגי משאבות.
אולי תרכיב כבר ותסיק מסקנות לגבי הבעיה?
אביגדור
כמה דברים, מהסוף להתחלה.
1. אתם אומרים המשאבה במקור על סובארו יושבת בתא המנוע.
סבבה.
אך אימרו נא לי בבקשה, היכן בדיוק ממוקם מיכל הדלק של הסובארו? האם הוא כמו בסמוראי, בסוף הרכב?
התשובה היא לא, ממש לא. על סובארו טנדר קו הדלק בין המיכל למשאבה קצר בהרבה, מאשר יהיה בסמוראי שתתקינו לו את המשאבה בתא המנוע.
אז תחשבו שנית לגבי הסברה של להתקין את המשאבה בתא המנוע.
2. ההמלצה האישית שלי, לגביי משאבה לסמוראי (למרות שכבר רכשת) היא המשאבה שיש אצל "סמוראי צעיר". זוהי משאבת סובארו אימפרזה מקורית מפירוק, כי חדשה כזו עולה המון כסף. המשאבה הזו תספיק לגמרי למנוע ה1300 שלך.
3. התקנה- כמה שיותר קרוב למיכל הדלק. בלי התחכמויות ובלי להתעצל ולהתקין אותה בתא המנוע. כמו שג'ו (tzagi) כתב- משאבה חשמלית יודעת לדחוף חזק, לא לשאוב חזק. תשנן לך את זה.
המרחק בין מיכל הדלק אצלך לתא המנוע, הוא גדול הרבה יותר מאשר המרחק בין מיכל הדלק של הסובארו לתא המנוע.
אתה תזיין תמשאבה הרבה יותר מהר אם תתקין אותה בתא המנוע
(אתה מאלץ אותה לשאוב קו של 2 ומשהו מטר, ומאלץ אותה לעבור בתנאי חום שהיא לא נועדה להם.)
בקיצור, תתקין אותה הכי קרוב למיכל דלק, ותבנה לה קופסת מפח שתגן עליה מבלאגנים מסביב.
עדכונון קטן.
התקנתי לפני שבועיים את המשאבה, צמוד לטנק דלק , ניצלתי את המגרעת שיש בין המושבים הקדמיים ל"במה" האחורית ושמתי אותה שם - אני לא חושב שאני מגיע אם מים לגובה המושבים ולכן פחות חושש מנזקי מים , מה גם שהרמתי את החשמל שלה עוד יותר גבוה וממש צמוד לרצפה האחורית.
העברתי חיווט וצנרת צמוד לשלדה בצורה מאובטחת , צילומים כשיהיה לי כוח.
בנתיים בנסיעת כביש ארוכה , אין בעיה , ב"ה.
כנ"ל בדיונות ובטורים גבוהים.
תקתוק קטן נשמע לפני ההתנעה ומאז לא שומעים כי יש את רעשי החוץ.
בדיעבד , אני משוכנע שאם הייתי מחפש אז הייתי מוצא משאבה חזקה דיו כדי לשים אותה בתא המנוע ושלא תעשה בעיות שאיבה בשיפועים , כרגע זה מה היה להציע ועם המלצות הפורום אני נשאר. עד המשאבה הבאה..בתקווה בעוד 3-5 שנים ואז כבר הרכב הזה יהיה שונה...
בדיקה במשלט 21 , בשישי הקרוב אחה"צ , בתקווה - אם מישהו רוצה להצטרף , בכיף!
עדכון מהשטח - המשאבה עושה את העבודה מצוין!
בדקתי היום בתל-חסי , מספר זויות , קפיצות , אתגרי כוח ומהירות - עושה את העבודה נהדר , הרכב לא כבה ולא גמגם
מבסוט עד הגג גם במקרה הזה
תודה לכל השותפים שעזרו לי בדרכי :-)
שנה טובה ושבת שלום