חוזר: קוסמטיקה & אסטתיקה וחידוש דש-בורד
לגבי השטיח, אם תדביק אותו לרצפה (תאורטית, כן), איך בדיוק אתה מתכוון לנקות אותו לפני שתלך לאסוף את הבחורה ? או שתשאר עם קילוגרמים של בוץ בסאלון הרכב אחרי חילוץ בטיול חורפי ? שים לב שגם בפרייבטים השטיח לא מודבק לרצפה אלא מוצמד ע"י הכיסאות וחלקי הדיפון הפלסטיים.
אם אתה כבר ממש מתעקש על קיבוע, השתמש בשטיח עבה של ציפויי קירות, למשל. תדביק לו בצד הפנימי שכבה נוספת באזורים הגדולים והשטוחים לקבלת קשיחות, או יריעת גומי כמו שנאמר למעלה, ותבריג עליו את הכסאות.
אם תשתמש בסקוטש, אז רק בכזה המיועד לרכב, קשה מאוד למצוא, או שיקר באופן מטורף. הדבק של הסקוץ' הרגיל נמס מהר מאוד מהחום ברכב.
ואם כבר הגענו להפיכה של ג'יפ לדמוי פרייבט, רעיון פשוט (יחסית) לדשבורד:
לבנות אותו משני חלקים - העליון והאנכי, בגוונים מעט שונים. הכוונה היא לקבל דש סטייל פיאט פונטו חדש, רק הרבה יותר מרובע.
בנה שלד מדיקט 4 מ"מ, פרופילי אלומיניום, או כל חומר אחר, בצורה הרצויה עם מיקום כל הפתחים של השעונים, הרדיו ושאר הקשקושים, או השתמש בכלל בדשבורד הקיים כבסיס.
תייצר את שני החיפויים, הקדמי והעליון, עם כל הפתחים, גדולים בכמה מ"מ מהדרוש. החומר המועדף לדעתי הוא דיקט גמיש, קיים בעובי 6 מ"מ עם אני לא טועה. היתרון שלו הוא באפשרות ליצור בו קימורים , למשל ל"מצחיה" מעל לוח השעונים. אין לך צורך בפלטה שלמה, חפש שאריות בנגריות, בעיקר אלה העובדות עם מטבחים. אם לא תמצא, השתמש בדיקט רגיל. את שניהם רצוי מאוד לצבוע בסנדינג סילר (צבע יסוד לעץ) או כל צבע יסוד פשוט אחר, למניעת התעוויות מהחום והשמש.
צפה את החלק החיצוני של החיפויים, או לפחות של החיפוי העליון, בספוג דק ע"מ לשבור את מראה הפינות החדות. רפד אותו בבד סקאי או דמוי עור.
חבר את החיפויים לשלד או לדש הישן באמצעות ברגים מהצד הפנימי, ברגי איסכורית עם ראש צהוב ויפה מהצד החיצוני, או בכל דרך יצירתית אחרת.
עלות חומרים מוערכת 200-300 ש"ח.
משהו קטן שאני מרגיש חייב לומר והוא בנושא הבטיחות. מצטער שאני מעכיר את האוירה...
החומרים מהם עשוי הדשבורד הנוכחי בנויים לספוג מהלומה בעת תאונה ,חס וחלילה. מהלומת ראש בעיקר. חומר ייחודי שפותח על ידי מהנדסים ועבר מבחנים - גם אם הוא משנת 1987...
עכשיו תדמיין את התוצאות של מהלומת ראש בלוח עץ ואו בלוח אלומניום (למי שהציע מקודם). הרי מדובר ברכב שיסע בכביש ביומיום ולא רכב ייעודי לתחרויות כמו שראינו כאן בתמונות ולכן הסיכון גדל...
גם אם תצפה את העץ בכרית מרופדת ותחשוב שהצלחת למגן את ה
מאד מסוכן לנפגע ובלי קשר עלול גם להוות בעיה בתביעות ביטוח / משפטים - שוב, חס וחלילה.
ותחשבו על זה
1. צודק 200% .
2. וממה נראה לך שעשוי דשבורד ברכב ישן ? נכון, פח 0.5 - 1 מ"מ מצופה חומר פלסטי כזה או אחר... ואפילו שהושקעו בו מחשבה ותכנון כשאני מסתכל על צידו הפנימי לא ממש בא לי לפגוש כזה בנסיבות לא נעימות...
3. וזה אומר תמיד לשים חגורות, גם בשטח ובעיר, בלי קשר לקיום הדשבורד ומקורו.
אמיר, אני לא יודע האם ההשערה שלך נכונה - היא נשמעת כזו על פניה - אבל הייתי בודק את זה. בכל מקרה, הנהג לא יפגוש את הדש בורד לעולם. הוא פוגש את ההגה.
מה עם הנוסע? לא יודע, אבל ממה שאני ראיתי ממבחני התרסקות אף אחד לא נותן לראש של אף אחד להתקרב לשום דבר (להוציא כריות אוויר, כמובן), כולל דש בורד. בקיצור, תבדוק את זה.
בעניין הבטיחות, אסור שדיפון קדמי יהיה מחומר שכאשר הוא נשבר הוא פוצע- דוגמת עץ. מותר פח, אלומיניום וכו', אם יש דיפון עליו, אפילו דק, בחלק העליון של הדשבורד. (זה ציטוט חופשי מהזכרון של התקנים בעניין)
אסף.
אלון,
גם לדפנות של הדלתות אף אחד לא מתכנן שתגיע אבל בתאונה קורים דברים שאף אחד לא תיכנן (כולל את התאונה עצמה...עד כמה שאני יודע ) ולכן גם בדלתות יש חומר שאמור לרכך את המכה ולמנוע חדירת "ברזל הדלת" לגוף הנוסעים.
את ההגה הנהג פוגש ולכן מזה עשרות שנים פיצלו את מוט ההגה לשניים (יש לזה מונח מקצועי, אני לא זוכר אותו) - וזה כי אנשים היו מקבלים את המוט לפרצוף בתאונה חזיתית - חיכו לדוגמא כדי לעלות על זה אבל בסוף גם את זה עשו.
את הדשבורד פוגש הנוסע ליד הנהג ולכן חשוב שיהיה בו חומר משכך מכה וכמו שאסף אמר - לא חומר פוצע , ועץ / מתכת חשופה הם חומרים פוצעים ואני משאיר לדמיון הפרוע של כולנו לדמיין מה קורה לאדם שיכנס בדופן עץ כזו בתאונה.
כנ"ל גם בנושא הדשבורד - אפילו בCJ הישן שהיה לי אני זוכר שהיה דיפון ,קטן אמנם, אבל קיים , באיזור שמועד כפוטנציאל התנגשות - נכון שרוב הרכב ברזלים , אבל אחרי הכל זה ג'יפ :-)
אנחנו סוטים מהנושא, לכן אני אומר זאת בפעם האחרונה: תבדוק את עצמך עם גורם מוסמך. אסף הוא כזה, מבחינתי. השאלה היא האם דש-בורד אמור לספוג מכה (לקרוס) מראש הנוסע או לא. מספיק תשובה של כן או לא אחרי שתבדוק את זה.
ציטוט:
לדפנות של הדלתות אף אחד לא מתכנן שתגיע
מתכננים גם מתכננים; תאונה מהצד, לדוגמא. יש בימינו כריות אוויר בדלתות מהסיבה הזו בדיוק. "ברזל הדלת" הוא, בין היתר, קורה שנמצאת שם בדיוק בגלל שתאונות מהצד קורות.
אני לא אומר שאתה טועה (אני בהחלט לא יודע), אבל טענה כזו כאן דורשת בדיקה ומאחר ואתה הרמת את הכפפה... :mrgreen:
יש הגדרות של איזורים שצריכים להיות מדופנים. מתכת, כשקורסת, לא נשברת. עץ כן. זה ההבדל. עדיין הלמעלה של הלוח צריך להיות מדופן, וכל מה שבולט מהדלת צריך להיות מחומרים רכים. מתחת לדיפון אסור עץ, פיבר וכו'. כמו שכתבתי, אני לא זוכר את הפרטים המדוייקים- זה ציטוט חופשי לפי הזכרון. אם מישהו ממש מתעקש לחפור בתקנים הוא מוזמן..
אסף.
לא מכיר את התקנים (ובכלל הנושא לא כל כך קשור לדיון) אבל להשכלה כללית, ב-CJ יש דשבורד שעשוי מפח, בחלק העליון של הדש לרוחב הרכב, יש כרית דיפון שעשוייה עור/סקאיי שמולבש על ספוג שמודבק לעץ.
תעשו את החושבים שלכם מה מסוכן ומה לא (קיבינימט, החומש של הדשבורד, זה מה שמטריד????)
עירא
...ובחזרה לשאלה האחרונה , הרלוונטית - אתה יכול בהחלט להדביק את השטיח עם סיליקון .
או , אולי עדיף , לתפור לסקוטש חתיכת בד שתגדיל את שטח ההדבקה של הסקוטש ואז אותו להדביק עם סיליקון .
אם אני לא טועה , אמר פה פעם משהו :"סיליקון זה טוב !"
יומצוין.
אמיר
סיליקון זה רע. עושה חלודה. חוץ מזה- מה פתאום להדביק? איך שוטפים את האוטו מבפנים אם יש שטיח? מקסימום סקוצ'ים. אני בעד ההצעה שהיתה כמה תגובות למעלה- גומי/PVC עבד וכבד שגם מבודד טוב רעש.
אסף.
עוד לא הגעתי להחלטה בקשר לריפוד,
בקשר לדש-בורד אני חושב שאני פשוט אמצא לוח שעונים מפירוק של רכב קצת יותר מודרני, שכמובן יתאים או יהיה אפשר להתאים מבחינת חיווט לסמי ואנסה להתאים אותו כמה שאפשר לדש-בורד הקיים..
בקשר לדש-בורד עצמו אני כנראה אצבע אותו בצבא שיגרום לו להראות קצת יותר מהעשור האחרון
נעילה מרכזית עם שלטים כבר הורכבה באוטו ופועלת, סיפור ממש פשוט, שעה עבודה בלחץ...
קצת תמונות, למי שרוצה
http://www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL036.jpg
http://www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL037.jpg
http://www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL038.jpg
http://www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL039.jpg
http://www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL040.jpg
http://www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL041.jpg
בקשר לחלונות חשמל, זה מה שיושב לי על הלב כבר כמעט שבועיים
ניסיתי בכל דרך, בכל מצב, בכל אפשרות להכניס את המנוע המסריח של ה SPAL לתוך הדלת ובשום מצב הוא לא נכנס בלי להפריע לחלון...הדרך היחידה שאני חושב שאני אצליח להכניס אותו בלי להפריע לחלון יותר מדי, ובלי שיציק לי יותר מדי זה לחתוך טיפה את הקורה הפנימית של הדלת (לכיוון פנים הרכב), היא גם ככה לא עושה של חזקה מדי, ואני לא רוצה לחתוך חלק גדול ממנה! רק חלק קטן שיאפשר לי להכניס את המנוע ולקבע אותו בדלת בצורה נורמלית...
לפני שאני עושה דברים שלא ניתנים לשחזור, תהיתי, יש למישהו סיבות שיאירו את עיני למה לא כדאי לעשות דבר כזה?
כמה המלצות -
1.תחליף מצלמה למשהו נורמלי כדי שנבין מה עשית שם
2.איזו קורה אתה רוצה בדיוק לחתוך? וכמה?
3. צלם את המנוע של המנגנון בנפרד ואת המיקום שאתה מייעד לו ונוכל לבחון את הבעיה ופתורנה.
מקפיץ את השרשור כי אני שם לב ששכחתי לעדכן כאן (:
בסוף הצלחתי להכניס את המנוע של ה SPAL בלי בעיה, החלונות חשמל עובדים בצורה מצויינת
בקשר לדש-בורד - עדיין מחפשים...
לא יאומן כמה שהשירשור נהיה רלוונטי לגבי.
כרגע אני בלי דש בורד, בלי חימום ובלי כלום. רק צמות החשמל החשופות ולוח השעונים שמוחזק עם אזיקון..
אחרי שאסיים לשפץ את מערכת החימום בהחלט אפנה לבנית דשבורד חדש מאלומניום.
מסוכן או לא, סמו' מוגבה עם צמיגי שטח מלא בלחץ אויר נמוך ונעילה אחורית זה לא המתכון לנהיגה בטוחה...
הסיכון יכנס למיסגרת הסיכונים הכוללת.
תמיד אפשר לאמר שאופנוע מסוכן יותר :-D .
כך או כך, כמה הערות.
א. אצלי ישנה נורת אור מעבר כחולה שמתחזקת באור נסיעה (גבוה).
ב. אזעקה כאמור, היא רק עוד משהו שיתקלקל, הבדואים גם ככה לא סופרים אותה..
ג. במקום של המזגן, שים קונסולה עם קשר, תא לפאצ'יפקעס, רדיו, ואם תירצה (מיותר), גם קריזה (במילרע).
ד. מד טעינה הינו פשוט להרכבה ויעיל מאוד. בשביל הסקסיות, אתה יכול להוסיף מד לחץ שמן, מד חום שמן מד, חום מנוע מכאני, ושעון אנלוגי.
בגלל בעיות תקציב הותקנה בסוף רק נעילה מרכזית ללא חלונות חשמל - עובדת טוב, לפחות עד היום (טפו טפו טפו).
חשבתי על להרכיב מערכת קשר וכריזה באזור המזגן, הבעיה זה הפחד שהם ייגנבו מהר מאוד (סמו פתוח)
בקשר לשעונים - כבר הסתדר, כמו שבטח ראית בשרשור הקודם
במידה ואתה בונה את הכול מחדש, יכול להיות שאני אצטרך במידה ותרצה עזרה או להוזיל עלויות בקנייה קבוצתית - דבר איתי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי WildLove
מקפיץ את השרשור כי אני שם לב ששכחתי לעדכן כאן (:
בסוף הצלחתי להכניס את המנוע של ה SPAL בלי בעיה, החלונות חשמל עובדים בצורה מצויינת
בקשר לדש-בורד - עדיין מחפשים...
עכשיו אני ממש מבולבל.
אז התקנת חלונות חשמל או לא?
אחלה שירשור.
אגב, אני בזמנו צבעתי את הדשבורד בסמוראי שהיה לי עם צבע מיוחד של יעקובי, לא זוכר בדיוק איזה ואם אני אחפש בבית אולי אפילו אמצא איזו תמונה או שתיים.
ביומיים הראשונים נראה נחמד מאוד, בירידה הראשונה לשטח כבר לא היה רלונטי :)
אם מישהו מכם באמת עושה דשבורד חדש (מאלומיניום) אשמח אם הוא ידבר איתי ויתן לי הצעת מחיר אז בשמחה אני יזמין ממנו גם אחד (הבעיה הכי קשה שלי שיש לי ידים שמאליות...:confused: ) ואם מישהו מכיר מישהו שבונה דשבורדים שיפרסם אותו כאן בבקשה...
3 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: קוסמטיקה & אסטתיקה וחידוש דש-בורד
לגבי עץ - די פשוט לעבוד
לדעתי יותר מאשר מתכת או פלסטיק
תעשה מודל אחד מקרטון ביצוע סרטט את כל מה שאתה רוצה שיהיה עליו ותתחיל לעבוד
בCJ שלי זה לקח קצת זמן כי ניצלתי את העובדה שהכל מפורק לעשות סדר בחשמל - אבל יצא מדהים
תגובה להודעה: קוסמטיקה & אסטתיקה וחידוש דש-בורד
למה הצופר ממוקם שם? האם זה נח לך? (תמונה שלישית).אביגדור