הייציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
למען האמת אין לי מושג מה הפתרון, יניב ביקש לשמור זאת לעצמו מהסיבות הברורות וכיבדתי את רצונו.
בברכה.
Printable View
הייציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
למען האמת אין לי מושג מה הפתרון, יניב ביקש לשמור זאת לעצמו מהסיבות הברורות וכיבדתי את רצונו.
בברכה.
אני מוכרח לציין שהסיבות אינן כה ברורות.ציטוט:
נכתב במקור על ידי אורן71
כל הכבוד על האבחנה והתיקון. אתה יודע מה הייתה הבעיה וכיצד נפתרה?
אם שאלת וקיבלת תשובה ואינך מעוניין לפרסם זאת בפורום זו זכותך (ולא חשובה כרגע הסיבה לרצון זה),
אבל אם שאלת את יניב מה הייתה הבעיה וקיבלת תשובה כמו שענית לנו,
לדעתי יש בתשובה כזו טעם לפגם.
סער.
סליחה?????!!!!!ציטוט:
נכתב במקור על ידי אורן71
למה דא????
לא ברור כלל ולא מקובל.
היי
אני מבין מה שאתם אומרים.
מה הייתה הבעיה אתם יודעים כי כולכם עזרתם לי מאוד, יניב לקח את הרכב נסע איתו כאשר הסקנר מחובר למשך שעה וחזר עם הרכב.
ביקש ממני לעלות איתו לרכב והראה לי שהבעיה נפתרה.
כמובן שאלתי אותו איך הוא פתר את הבעיה ויניב ענה בנימוס כמו שאמרתי.
אני יודע שפורום זה נועד ע"מ שנפרה האחד את השני ונלמד מנסיונם של אחרים וגם אני נעזרתי בפורום לא פעם ומקווה שגם עזרתי מניסיוני לאחרים.
אבל חברים, מצד שני במיקרה הנ"ל מעורב בעל מקצוע שאומנותו פרנסתו ולכן אני כן מבין את תשובתו שכן לא כמונו הוא מתפרנס מפתרון הבעיות הללו.
הרגשתי חובה לפרסם כאן בפורום ע"מ שמי שניתקל בבעיה ללא פתרון יוכל להתיעץ עם יניב.
בברכה
אורן.
תשמע, עם כל הכבוד לאומנות ופרנסה , "נסע וחזר כשהסקנר מחובר" נשמע מאד חשוד ואני לא מכיר את אותו אומן מומחה.
אני שמח שנפתרה לך הבעיה , אני מקווה שלא תצוץ אחרת כפיצוי על כך...
דרך אגב ומבלי לציין סכום - האם גבה ממך כסף?
ושאלה לבעלי הנסיון החוקתי מבינינו - אין חוק שמחייב את ה"מוסכניק" לפרט מה בדיוק נעשה ? כשם שיש הנחיה שכל חלק שהוחלף במוסך,חייב בעל המוסך למסור את החלק הפגום ללקוח...
אורן,
אני מכיר עוד כמה "מוסכניקים" שאומנותם פרנסתם,
תמיד הם הסבירו מה הייתה הבעיה ומה היה הפיתרון.
בעל מוסך שהיה עונה לי תשובה כמו שאתה קיבלת, לא היה רואה אותי בפעם השניה.
האמת, חבל לי,
עד עכשיו שמעתי על יניב רק דברים טובים (יש לי חבר שטיפל שם). :roll:
סער.
זה בסדר אתם בדרך הנכונה .....:twisted:
מי שהוא שמע את תשובתו של המכונאי במוסך ? ( אני בספק וגם ששמע לא ברור עד כמה הוא מבין טכנית )
מי שהוא יודע בדיוק מה נעשה ברכב לאורך כל נסיונות התיקון ? ( לדעתי לא )
נשאלה שאלה טכנית מורכבת .
מתפתח שרשור של כמה דפים הצעות רעיונות פתרונות כל אחד מנסיונו האישי . ( באמת הפורום עובד )
ואז פתאום הכל בסדר
והמכונאי הוא זה שלא בסדר ?
והכל על גבי הפורום .... אתם ממש בסדר .
הפורום גדל יש יותר ויותר כותבים הרבה מאד קוראים
ואני שואל את עצמי איזה כותבים רצוי שיהיה בפורום טכני ?
בדרך הזאת יהיו כאן תגובות של חובבים ולפעמים חובבים בעלי נסיון ( איזה נסיון יהיה לאותם כותבים :roll: )
איציק
איציק,
אורן ציין שיניב תיקן את הרכב.
הוא ציין במפורש מה הייתה תשובתו של יניב.
לא העלתי ספק לגבי מקצועיותו של יניב ולא לגבי יושרו.
הבעיה שלי היא עם התשובה אותה הוא סיפק ללקוח, אני נוטה להאמין לאורן לגבי התשובה כיוון שכפי שבודאי שמת לב, אורן לא ניסה להכפיש את יניב - להיפך.
אם יניב היה מספק תשובה, ולו הכללית ביותר, לגבי מוקד הבעיה ודרך הפתרון הביקורת הייתה נחסכת.
אני לא חושב שהוא היה מפסיד לקוחות אם היה מתאר באופן כללי את הבעיה והפיתרון.
יתרה מכך,
רוב הלקוחות (לפחות מאתר זה :wink: ) היו מבקשים לדעת מה בדיוק הייתה הבעיה.
סער.
גם אני רוצה לדעת מה היתה הבעיה :wink:
אז לא אמר .
הבחור לא הבין .
הוא לא רוצה לתת הסבר מדויק כדי לא לבייש את בעל הרכב \ המכונאי הקודם שעבד על הרכב \ תאמין לי יש עוד אלף סיבות למה לא .
למה לצאת מדיון טכני רציני לכיוון השמצות ( וגם ברמזים )
במיוחד במקום שכולם מכירים את כולם
אני חושב שכדאי לשקול מילים !
יש לי הרבה. הרבה מאד תגובות שכתבתי ומחקתי והחלטתי לא לפרסם
לא כל מה שאתה חושב ולא כל מה שאתה יודעה צריך להיות מפורסם
אני אומר לך אישית תגובתי לא פעם נמחקות על ידי רק מהחשש שהולך להתפתח דיון .... ( בשלל צבעים ) במקום דיון טכני .
או שזה פורום טכני !
או שזה פורום ....
אתם מפסידים הרבה ידע ואני אומר לכם את זה ממקור ראשון אתם מפסידים הרבה אינפורמציה שאינה מתפרסמת בגלל שתמיד יש איזה " חכם " שנותן הצעות מגונות .
אני לא חושב שיש מי שהוא שאוהב להיות כל הזמן במבחן ולקבל ביקורת ( ואני בכלל אין לי אחות )
איציק
OK,
אני מקבל את דבריך לגבי יציאה לכיוון של דיון השמצות, לא הייתה כוונה כזו.
חבל שנשאר דיון טכני ללא תשובה, אך זה טבע הדברים,
מן הסתם עוד יהיו רבים כאלו :D (ולו מהסיבה שלא תמיד נמצא את הסיבה :lol: )
סער.
חברה לא צריך לתרגש, לא הייתה לי כל כוונה להסתיר מידע כזה או אחר וכמו שאמר מישהו בשירשור אני גם תמיד נוהג לתת את החלקים הישנים ללקוח אלא אם זה חלק שצריך לבוא תמורת חלק משופץ, כמו סטרטר או מסרק הגה ועוד...
כמו שאמר איציק יש הרבה סיבות לשמור את המידע פנימי על מנת בין היתר לשמור ולא לפגוע באנשים אחרים שטיפלו לפניי או שבדקו ולא מצאו פתרון.
בשורה התחתונה אתם יכולים להבין אותי, אני מחזיק בציוד יקר (סקנרים כל סקנר עולה בסביבות 20,000 ש"ח), בשביל זה למדתי הנדסאי רכב שעלה לי הרבה כסף, עשיתי קורסים נוספים והיגעתי למה שהגעתי, אם אני אגלה את כל הסודות המיקצועיים, לא תישאר לי פרנסה.
למה אתם לא מבקשים לדוגמא מבעלי קוקקולה לגלות מה הסוד שמאחורי ההרכב ?
למרות שזה רשום כפטנט ?
אז אומנם לא הגעתי לקוקקולה וגם לא ל עשירית מהם, אבל שוב יש הרבה סיבות לכך.
אני רק יכול להגיד שחיברתי סקנר, ועשיתי סיבוב סביב אותו אזור, במשך שעה כאשר הסקנר מחובר, היתה תחושה מוזרה בגלל זה זה לקח לי זמן, ובסוף סידרתי את זה, בגדול זה כיוונים עדינים וכיול של המחשב מול בית המצערת.
אם הייתי נותן את התשובה הזאת מלחתחילה זה היה מספק אתכם ?
בלי לפגוע באף אחד, באמת בידידות.
יניב.
איציק.
כל היופי בפורום הזה, ופורומים אמריקאים אחרים במיקרה שלי, הוא בריכוז של אנשים בעלי אותו רכב - או עניין משותף, שכל אחד מהם למד על בשרו ו..כיסו, או ישב שעות וקרא חומר והתאסף אצלו איזה ידע מסוים.
בפורום גולשים גם בעלי מיקצוע בתחום וגם סתם חובבים.
הידע הזה יכול להוביל אותו לפיתרון תקלות כאלו ואחרות ולא תמיד בצורה עצמאית ותכף אגיע לזה..
ברגע שאחד ממשתתפי הפורום ניתקל בבעיה ושואל שאלה את הניכבדים שמשתתפים באותו פורום הוא מקבל תשובות שונות, חלקן טובות וחלקן לא.. ואם במידה ורוב החברים כיוונו אותו לכיוון מסוים, הרי טיבעי שעם זה הוא ילך למוסך או ינסה לטפל בבעיה בכוחות עצמו.
מן הראוי בכל שירשור כזה שאותו שואל יסגור את השירשור בפיתרון התקלה, מה היה ואיך ניפתר, אחרת איך נדע לכל הרוחות בעתיד איך להתמודד עם תקלה דומה.
ברגע שאותו חבר מעדיף לא לגלות איך התקלה תוקנה יש כאן טעם לפגם.
אני חושב שיניב היה יוצא גדול אם לא היה שומר את "הסוד" לעצמו.
כך זה נראה בהתחלה, לאחר התגובה של יניב העסק טיפה יותר ברור.
לדעתי, אין מה לבעל מיקצוע להסתיר את דרך התיקון, הרי הסיכוי שלמישהו תהיה תקלה דומה הוא קטן ביותר. אבל עצם העובדה שאותו בעל מיקצוע פתר אותה, ואחרים לא.. יעניק לו מוניטין ועבודה, ובצורה יותר מכובדת מאשר אותה "עמימות".
אני מכיר מספר בעלי מיקצוע מכובדים שניזקקים לשירותי הפורומים באינטרנט לצורך איתור תקלות, אז מה.. תארו לכם שהם היו מקבלים תשובות כמו " זה הסוד שלי..".
יניב שלום
עם כל הכבוד להשכלה ולכלים שרכשת אל תשכח שלפני שרכשת את הידע שלך /כלים שלך השתמשת בידע / כלים של אחרים שגם הם רכשו אותו/אותם בעמל יזע דמעות כסף וכו'-אבל הם לא טרחו להסתיר ממך את המידע
הרי ל99% מאיתנו אין סקנרים או גישה אליהם בחינם ולכן אם היית משתף אותנו בצורה מלאה היינו מאאאד מעריכים את מקצועיותך ואת העובדה שאתה בטוח בעצמך ואינך חושש לפרנסתך ובהתאם לכך היית משדר לנו את הבטחון לבוא אליך לפתור לנו תקלות במחיר הוגן ובשירות אדיב ולא היינו צריכים "להתנסות " כלל אצל אחרים וכך רק היית מרויח
בצעירותי רכשתי המון ידע במקצוע שלי אבל דאגתי לשמור אותו לעצמי - על מנת שיהיה לי כח כנגד המעביד והוא לא יוכל/ירצה לפטר אותי
היום אני מלמד את כל מי ששואל ומעוניין ללמוד ואתה יודע מה ?
זה רק חיזק את מעמדי בחברה שבה אני עובד
בסה"כ יש כאן לא יותר מ50 חברים שבאמת מסוגלים לרדת לרמת הבורג של מערכת ההזרקה וזה אם היו להם הכלים
מהחמישים האלה אתה פוחד?
כי לחמישים הללו יש 250 חברים שיכלו להיות לקוחות פוטנציאלים
כל הנ"ל הוא רק בגדר עיצה חברית
סוזי,
הוצאת לי את המילים מהפה.
סער.
די..... הרגתם את הבחור, את הלקח הוא למד ,אבל אתם צריכים להבין שבעל עסק במדינה הקטנה ואוכלת יושביה שלנו חי בפרנויה תמידית 24 שעות ביממה, ובמיקרה הזה הוא נפל למלכודת טיפשית .לפחות הוא לא מכר לאורן סיפורים שהוא עשה "שלייף סופפים" והבעיה היסתדרה כמו הרבה בעלי מוסכים.
תנו לו קצת קרדית, אחרי הכל הוא פתר את הבעיה ואני בטוח שבקרוב כולם יידעו איך!!!
אני חוזר על עצמי, אבל זה מה יש, אם תעמדו במקומי תבינו שיש דברים שהשתיקה יפה להם.
בשורה התחתונה כבר אמרתי לכם מה עשיתי, כיוונים עדינים בבית המצערת וכיול מול המחשב כולל כבלים למיניהם. איך בדיוק עשיתי ? תשאירו לי גם משהו להתפרנס ממנו.
אתם יכולים להסתכל על ההיסטוריה של ההודעות שלי ולראות שתמיד כאשר היה לי מה לתרום לשאלות של חברים בפורום או איך לעשות משהו לא חסכתי אפילו מילה אחת.
גם אני כמו איציק בדיוק, רואה לפעמים איך שירשורים נופלים לכיוון של השמצות או חוסר פירגון ומעדיף באמת לא לענות ולא להכנס, יש כאן הרבה ידע בפורומים אבל רובו נובע מכך שמישהו ניתקל בתקלה מסויימת ופתר אותה בדרך כל שהיא. זה לא אומר שאם מישהו אחר יתקל באותה תופעה שניראת בדיוק אותו דבר, אז הפיתרון יהיה אותו דבר, ממש לא, אני כבר ניתקלתי בעשרות מיקרים, של תקלות שניראו בדיוק אותו דבר אבל בסוף הסתבר שהבעיה היא מקור אחר, אומנם שייך לאותה מערכת אבל הפתרון היה שונה.
אני מצטער שזה כך אבל אני מרגיש כאילו אנחנו לא מבינים אחד את השני, אני לא מפחד מ50 איש בעל ידע כזה או אחר, ואני לא מסתיר מידע על מנת שיהיה לי כוח.
אני פשוט נזהר. תאמין לי שבמקומות אחרים זה הרבה יותר גרוע, למשל בהייטק, אם חברה אחת ניתקלה בבעיה של שרת דואר וחשוב לה להציל את המידע שיש בשרת, חברה אחרת לא רק שלא תיתן לה עזרה בחינם או תענה לה על השאלות, אלא גם תיקרע לה את הת... במחיר.
ואתה חושב שהיא תגלה לה מה היה הפיתרון ? או איך בדיוק היא עשתה זאת ?
בחיים לא.
אז תנו קרדיט על זה שפתרתי את הבעיה ותפרגנו קצת.
יניב