תגובה להודעה: שיפוץ מקדם הצתה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
הלכת למכון וקיבלת חזרה רכב לא עובד תקין....אל תתעסק לבד, גש חזרה ותבקש שיתקנו.
כן, חשבתי שזו תהיה התגובה שלך.
הבעיה שהמכון בבני ברק ואני באזור י-ם. ולא בא לי לבזבז עוד יום וגם לא חצי יום שם, פשוט כי נמאס לי להפסיד ימי עבודה על דברים כאלה (אם הבחור היה עובד בשישי אז כבר הייתי קופץ אליו אבל...).
למכונים בי-ם אני לא נכנס יותר. נקודה.
לכן חשבתי לנסות את עזרת הפורום.
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danip
מעלה מחדש את השרשור.
סמוראי עם קרב'.
האוטו לאחר ניקוי ושיפוץ קרב'.
דיאפרגמה תקינה (בדיקה: ביניקה של הצינורית ואקום ראיתי תנועה). לא עובד עגול בסרק. סוחב אבל לא אופטימלי. צריכת דלק קצת גבוהה ממה שאמור להיות ומתחמם קצת יותר מדי.
איך? מה? למה? וכמה?
תודה לעונים
דני
דני שלום רב!
איך היתה רמת הסחיבה לפני הטיפול בקרבורטור?
האם תצרוכת הדלק הורעה לאחר הטיפול בקרבורטור?
מה נתוני הצריכה כעת, האם הם קרובים לנתוני הצריכה שציין אמיר?
האם הרכב התמממם גם לפני הטיפול בקרבורטור?
זכור את המשפט הבא השגור הרבה בפי " אין צרוף מקרים , יש הצטרפות מקרים".
אם כל הבעייות שהזכרת לא היו לפני הטיפול בקרבורטור, מחובתך לחזור למכון שטיפל בקרבורטור, ולעמוד על זכותך, להחזיר את נצב הרכב לקדמותו, לשפר את תצרוכת הדלק\ ולבדוק את הסיבות להתחממות הרכב, ולשלו אפשרות, של תרמוסטט תפוס, רדיאטור סתום, או/ והצתה לא מכוונת.
מה שם מכון הקרבורטורים, והאם הגעת אליו בעקבות המלצת חברי הפורום?
בברכה
צביקה
צביקה, מה נעשה עכשיו עם כל הפרטים האלה שאתה מבקש ? בוא ננסה קודם לעזור לדני, שאמר שאין באפשרותו להגיע למכון שוב ושהמצב הורע...
אח"כ נצלוב את המכון.
מצטער שאין לי את הידע הטכני לעזור לך דני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
צביקה, מה נעשה עכשיו עם כל הפרטים האלה שאתה מבקש ? בוא ננסה קודם לעזור לדני, שאמר שאין באפשרותו להגיע למכון שוב ושהמצב הורע...
אח"כ נצלוב את המכון.
מצטער שאין לי את הידע הטכני לעזור לך דני.
אמיר ידידי שלום רב!
ראשית אני חייב להדגיש, שאיני צולב שום אדם, ובוודאי לא בעל מקצוע , העוסק בכך לפרנסתו, ובוודאי לא אחד שאני לא מכיר, שאלתי באה מתוך סקרנות גרידא.
ובהקשר לבעייתו של דני, קשה עד בלתי אפשרי לאבחן מרחוק, מבלי לבדוק את הקרבורטור ואת המנוע פיזית, לגבי הסיבות להתחממות הרכב , חוסר הסחיבה, והעלייה בתצרוכת הדלק.
אבל על פניו הסיבה היא הטיפול שבוצע ברכב, שכלל טיפול קרבורטור, וכוון במכשיר 4 גזים,
והחשד שכוון גם המפלג שגורם להצתה מאוחרת חוסר סחיבה , ועלייה בתצרוכת הדלק.
מה שהייתי מציע לקדם מעט את ההצתה על ידי סיבוב המפלג לכוון קיר האש,בצורה הדרגתית, עד למצב שהרכב ינוע בצורה חיה יותר וללא צלצולים.
בברכה
צביקה
שלום צביקה.
יתכן וההצתה לא הייתה מכוונת מלכתחילה לכן אני מתמקד בהצתה. לא כול כך ברור לי לאיזה כיוון לסובב את המפלג (לכיוון קיר האש אפשר עם סיבוב השעון והפוך, לא?). אלא אם כן אני ממש טועה. בכול מקרה תמונה תעזור לי מאוד.
האם לעשות את הפעולה כשהמנוע הגיע לטמפ' עבודה?
יש עוד דברים שצריך לשים אליהם לב?
כשהמנוע עובד בסרק הוא ממש רועד (ימינה שמאלה). העליתי את הטורים טיפה והמצב השתפר אבל עדין רועד. אם אני ממש מעלה את הטורים המנוע כמעט ולא רועד אבל אז הטורים גבוהים מאוד. וכן התושבות מנוע בסדר. בדקתי.
ד.א. צריכת הדלק לא עלתה היא פשוט לא השתפרה כול כך אחרי הטיפול בקרב', כ 7.5 ק"מ לליטר(סמוראי ארוך עם 235). אני מניח שצריכת דלק נורמלית צריכה לעמוד על 9 ק"מ לל' עם הנתונים האלה.
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danip
שלום צביקה.
יתכן וההצתה לא הייתה מכוונת מלכתחילה לכן אני מתמקד בהצתה. לא כול כך ברור לי לאיזה כיוון לסובב את המפלג (לכיוון קיר האש אפשר עם סיבוב השעון והפוך, לא?). אלא אם כן אני ממש טועה. בכול מקרה תמונה תעזור לי מאוד.
האם לעשות את הפעולה כשהמנוע הגיע לטמפ' עבודה?
יש עוד דברים שצריך לשים אליהם לב?
כשהמנוע עובד בסרק הוא ממש רועד (ימינה שמאלה). העליתי את הטורים טיפה והמצב השתפר אבל עדין רועד. אם אני ממש מעלה את הטורים המנוע כמעט ולא רועד אבל אז הטורים גבוהים מאוד. וכן התושבות מנוע בסדר. בדקתי.
ד.א. צריכת הדלק לא עלתה היא פשוט לא השתפרה כול כך אחרי הטיפול בקרב', כ 7.5 ק"מ לליטר(סמוראי ארוך עם 235). אני מניח שצריכת דלק נורמלית צריכה לעמוד על 9 ק"מ לל' עם הנתונים האלה.
תודה
דני שלום רב!
תרשה לי לנדנד לך, ולבקשך לפרט, מדוע ניגשת מלכתחילה למכון קרבורטורים?
מה היתה הבעייה, והאם היא נפתרה?
האם האם הבעייה נפתרה חלקית, או לא חל כל שנוי אלא להפך, חלה ירידה בסחיבה והגדלת תצרוכת הדלק.
הגברת הטורים עוקפת את הבעייה אך לא פותרת אותה, והדבר משפיע לרעה על תצרוכת הדלק.
אין זה סוד שצמיגים לא מקוריים במידה 235 יש להם השפעה על תצרוכת הדלק.
יש לקדם הצתה על ידי הסטת המפלג לכוון קיר האש, נגד כוון השעון.
לדעתי מכון הקרבורטורים היה חייב לכוון לך הצתה , כחלק אינטרגלי משיפוץ הקרבורטור, באם לא הוא חייב להפנותך, לחשמלאי רכב שיכוון לך בעזרת אקדח הצתה.
אך לשלוח אותך לדרכך, מבלי לבצע נסיעת מבחן, ומבלי להפנות את תשומת ליבך, לחוסר הסחיבה, לחשד להצתה מאוחרת, ולסלד לא יציב הגורם לרעידות בסרק,הדבר לא נחשב מקצועי, וזאת בלשון המעטה.
יש לך אפשרות עדיין לחזור אליו למרות המרחק, ולשפר את המצב.
בברכה
צביקה
שלום צביקה
הגעתי למכון לאחר שצריכת הדלק הייתה גבוהה יחסית, כ 7 ק"מ לליטר, והיה ריח חזק של גזים באוטו לאחר לחיצה על המצמד ע"מ להחליף הילוכים. הצריכה השתפרה אך במעט עלה ל 7.5 וריח הגזים באוטו נעלם כליל כך שמהבחינה הזו אני מרוצה. הסחיבה לאחר הטיפול בקרב' נהייתה פחות טובה.
ברור לי שהעלאת הטורים בסרק מעלה את צריכת הדלק והיא לא הפתרון. חשבתי שזה יכול לתת כיוון בדיאגנוזה. ושוב את המשחק עם ההצתה אני עושה לאחר שהרכב הגיע לטמפ' עבודה נכון?
תודה דני
אכן לאחר הגעת המנוע לטמפרטורת עבודה.
בברכה
צביקה
לא מציע לך להתעסק עם ההצתה לבד אתה רק תהרוס יותר לכוון הצתה לבד בלי אקדח זה לא פשוט וצריך הרבה רגש
חוץ מזה זה נשמע יחסית בסדר לפי מה שאתה מתאר
אין ברירה כח בא על חשבון דלק
וכשסוגרים טיפה את ה"ברז" מקבלים קצת פחות דלק .
[quote=UNIX;205888]לא מציע לך להתעסק עם ההצתה לבד אתה רק תהרוס יותר לכוון הצתה לבד בלי אקדח זה לא פשוט וצריך הרבה רגש
חוץ מזה זה נשמע יחסית בסדר לפי מה שאתה מתאר
אין ברירה כח בא על חשבון דלק
וכשסוגרים טיפה את ה"ברז" מקבלים קצת פחות דלק [כח?}quote]
ברוך שלום רב!
לגבי כוון ההצתה, אני חייב להסכים עם כל מילה שלך
אך המשפט הבא אינו ברור לי, ואני לא מסכים עם קביעתך הבאה:
"אין ברירה כח בא על חשבון דלק
וכשסוגרים טיפה את ה"ברז" מקבלים קצת פחות דלק ".
כח לא אמור לבוא על חשבון דלק, וירידה בכח, לא תספק חיסכון בדלק.
וקביעתך שסגירת ברז הדלק, מקבלים קצת פחות כח, אינה נכונה במציאות.
ולהפך בשיפוץ קרבורטור, ובתיאום מנוע, מנסים להשיג מקסימום כח ותאוצה, ובכך מקבלים,
לחיצה קטנה יותר על דוושת התאוצה, ומכאן מגיע החיסכון בדלק!
המשוואה אם כך היא"מקסימום תאוצה , מינימום דלק"!
בברכה
צביקה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
UNIX
לא מציע לך להתעסק עם ההצתה לבד אתה רק תהרוס יותר לכוון הצתה לבד בלי אקדח זה לא פשוט וצריך הרבה רגש.
אוקי אז לפני שאני מבזבז עוד יום עבודה ונוסע למכון. יש למישהו אקדח הצתה שניתן לשאול + הדרכה? או אוזן רגישה שניתן להשאיל:D
תודה דני
אח כמה טוב להיות חכם לפעמים ולהקשיב לעצות חכמים...
חזרתי למכון. ואכן ההצתה לא היתה מכוונת כראוי אפילו אמרו לי "שקפצה שן" או שמישהו "הקפיץ שן" במפלג. אני לא חושב שהייתי עולה על זה לבד.
זהו, הרכב מרגיש הרבה יותר טוב. סוחב בעליות ולא רק בירידות. והבאק פיירים שקטו.
בכול זאת דבר קטן שהפריע לי במכון. נאמר לי שבמסגרת האחריות על הקרבורטור הכול יטופל. ונכון שמערכת ההצתה היא לא חלק מהקרבורטור. אבל הוא לא כיוון אותה מלכתחילה... אז למה הייתי צריך לשלם תוספת?!
בכול מקרה שרות אדיב והתקלה נפתרה. תודה לעופר ממכון חרמון בבני ברק. ולכם כאן בפורום.
דני.