תגובה להודעה: הגה נשלף נגד גניבות
היי דרור
רק הבהרה אחת קטנה.
התקן מחייב כי תנאי לפתיחת כרית אוויר הינו חגירת חגורה.
יש ברכב מספר חיישנים אשר מזהים את הדברים הבאים...
אם אדם יושב על הכיסא - חיישן משקל או חיישן סגירת מעגל בעקבות משקל מסויים.
אם החגורה חגורה - חיישן בנקבת החגורה.
רק במידה ויש למחשב ה SRS את שני התנאים הללו בזמן קרות התאונה אז תיפתח הכרית.
הדבר הכי מסוכן שיכול להיות הינו תעופת הגוף לכיוון הכרית ללא חגורה ולכן יש את תנאי חגירת החגורה.
תחשוב כי הגוף שואף לרוץ קדימה בזמן תאונה - חוק שימור התנע ומנגד הכרית נפתחת, ללא חגורה רק תגדיל את עוצמת הפגיעה בגוף.
כמו כן אל תשכחו כי גם החגורות הן פירוטכניות.
בזמן קרות התאונה ישנו נפץ אשר מושך את החגורה כ- 5 ס"מ אחורה לצורך הצמדת הנוסע לכיסא.
רפי
רפי, מה עם מכוניות ישנות יותר שמצוידות בכריות כבר מהשנים 95 ו-96? גם שם יש את כל החיישנים האלה?
חנן - אכן כוונתי היתה לתינוקות ופעוטות עד גיל 3 שיושבים במושב בטיחות ולא לילדים שיושבים על בוסטר. טעות שלי.
גיתאי ושות', גם לי עבר בראש העניין של כרית האוויר . לא הייתי מוותר על אביזר בטיחות מציל חיים לטובת הגה נשלף.
במקרה של הסופה זה נון ישו .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofiredri
גיתאי ושות', גם לי עבר בראש העניין של כרית האוויר . לא הייתי מוותר על אביזר בטיחות מציל חיים לטובת הגה נשלף.
במקרה של הסופה זה נון ישו .
מישהו מוכן אולי בכל זאת להסביר לי קצת יותר לעומק במקום להזדעזע?
מה לא ברור במשפט "לא הייתי מוותר על אביזר בטיחות מציל חיים לטובת הגה נשלף." ?
וזאת בהנחה שרובינו אם לא כולנו חוגרים ...
תסביר בבקשה למה "אביזר בטיחות מציל חיים".
הסבירו לך קודמינו בתוספת "חוויות אישיות" ומחקרים .
אתה לא חייב לקבל את זה + זה לא רלוונטי לסופה, שם למיטב ידיעתי גם ככה אין כריות אוויר .
אייחס את חוסר הבנתי למוגבלות אינטלגנטית מובנית.
בכל אופן, בסופה דווקא יש כריות אוויר מסוג אחר - צמיגי 33 בלחץ נמוך...הנה ההרמה שלי להנחתה :mrgreen::mrgreen::mrgreen::cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
אייחס את חוסר הבנתי למוגבלות אינטלגנטית מובנית.
בכל אופן, בסופה דווקא יש כריות אוויר מסוג אחר - צמיגי 33 בלחץ נמוך...הנה ההרמה שלי להנחתה :mrgreen::mrgreen::mrgreen::cool:
גם לבחורה שלי ב Avatar יש כריות אוויר לא רעות בכלל. הן אפילו לא מתפוצצות .
קבל הנחתה על הנחתה ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofiredri
קבל הנחתה על הנחתה ...
עכשיו הקתולי לא יוכל עוד לעמוד מנגד. דרור, מחפשים אותך בטלפון...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofiredri
קבל הנחתה על הנחתה ...
המודלים הישנים יותר של הכריות המתנדנדות הנחמדות האלה :rolleyes::rolleyes: דווקא כן היו מתפוצצים... בטיסה מעל לגובה מסוים?... כך לפחות טענו אז כמה אגדות אורבניות.
בחייך גיתאי, תודה שהפעם קצת יצאת דביל?...;)
חגורות בטיחות היית מפרק מהג'יפ בגלל שברגע האמת הן גורמות שטף דם אלכסוני וכחלחל?........
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
חגורות בטיחות היית מפרק מהג'יפ בגלל שברגע האמת הן גורמות שטף דם אלכסוני וכחלחל?........
אשכרה לא ברור לי למה אחרי עצירה ברוטאלית עם חגורה שמהדקת אותי למושב אני צריך לקבל עוד בוקס לפנים היפיפיות שלי...כאילו למה? אני לא מתבייש לערער על אקסיומות גם כשאני יוצא דביל, להיפך, ככה אני מגלה על עצמי דברים חדשים כל יום ;).
ולגבי הכריות המתפוצצות דבר חלש, יש פה כמה נשמות זכות :roll:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
אשכרה לא ברור לי למה אחרי עצירה ברוטאלית עם חגורה שמהדקת אותי למושב אני צריך לקבל עוד בוקס לפנים היפיפיות שלי...כאילו למה? אני לא מתבייש לערער על אקסיומות גם כשאני יוצא דביל, להיפך, ככה אני מגלה על עצמי דברים חדשים כל יום ;).
ולגבי הכריות המתפוצצות דבר חלש, יש פה כמה נשמות זכות :roll:
כי בדרך כלל, גם כשאנחנו חגורים, הפנים היפיפיות מתלבשות על ההגה למשל? והוא יכול לסדר לך מחדש את כל השיניים בערימת שברים ופירורים מדממת? מחוץ לפה הכוונה. וזה גיתאי, במקרה הטוב.
במקרים כמו שלנו פרצלציה קטנה על הפרצוף יכולה רק להועיל, אבל בכל זאת יש כמה שנולדו קצת יותר יפים מאיתנו וחבל, צריך לשמור עליהם במצבם המקורי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כן יצאת קצת בלונדיני הפעם, גיתאי .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofiredri
כן יצאת קצת בלונדיני הפעם, גיתאי .
נו, אם אתה אומר, לא רע דווקא השילוב החדש. ותגידו, לשיטתכם איך ייראה פרצופו של הנוסע שליד הנהג ללא הכרית המופלאה? הוא יקבל צורה של דשבורד הפוך?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
נו, אם אתה אומר, לא רע דווקא השילוב החדש. ותגידו, לשיטתכם איך ייראה פרצופו של הנוסע שליד הנהג ללא הכרית המופלאה? הוא יקבל צורה של דשבורד הפוך?
הוא לא יגיע עד לשם. זה הדשבורד שיגיע אליו, כמו שקורה בדרך כלל. בשביל זה המציאו כרית אוויר גם בצד ימין. ולכבוד פגיעות מהצד יש כריות בצדדים שמתחבאות מאחורי קורות A ו-B ו/או בתוך המשענות של המושבים הקדמיים. ואם זה לא מספיק (זה לא) הוסיפו גם וילונות אוויר לאורך קורות הגג... מכונית מודרנית היא ממש בונקר קטן של מטענים פירוטכניים וחומרי נפץ.
מי יודע, אולי בעתיד הקרוב נקבל גם קצף שממלא את חלל תא הנוסעים כמו ב"איש ההרס" עם סילבסטר סטאלון (סרט אקשן סוג ב' מתחילת שנות ה-90 של המאה הקודמת)?....:roll:
קידמה גיתאי. קידמה.
בינתיים, כשאתה נוסע שוב לארה"ב תן סימן - גם אני רוצה הגה נשלף.
בינתיים אין סימן לנסיעה באופק (לשמחתי), אבל כשיהיה אז בכיף.
לדעתי כדאי לך לקנות ולשלוח לארץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בינתיים, כשאתה נוסע שוב לארה"ב תן סימן - גם אני רוצה הגה נשלף.
אם תרצה, יש לי מנגנון הגה נשלף שלם זהה למה שיש אצל גיתאי, של GRANT.
צריך להשלים לו מתאם קטן של 20-30$ ואפשר להרכיב.
המנגנון חדש לחלוטין, ולא בשימוש אצלי מכיוון שלא מתאים לגלגל הגה אפטרמרקט שלי (יש לו אופסט עמוק יותר מהגה סטנדרטי, מה שמקרב אותו יותר מדי אלי).
אם תרצה יהיו גם תמונות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
אם תרצה, יש לי מנגנון הגה נשלף שלם זהה למה שיש אצל גיתאי, של GRANT.
צריך להשלים לו מתאם קטן של 20-30$ ואפשר להרכיב.
המנגנון חדש לחלוטין, ולא בשימוש אצלי מכיוון שלא מתאים לגלגל הגה אפטרמרקט שלי (יש לו אופסט עמוק יותר מהגה סטנדרטי, מה שמקרב אותו יותר מדי אלי).
אם תרצה יהיו גם תמונות.
ההגה הנשלף של GRANT אכן מקורב משמעותית אל הנהג, מה שעשוי לדרוש הסתגלות מסויימת, ומצד שני הוא קטן יותר מההגה הסטנדרטי ולכן מעניק שליטה טובה יותר בג'יפ הן בכביש והן בשטח.
דרור, אני מציע לך לעשות קודם סיבוב אצלי ולראות אם אתה מתחבר להגה הזה ורק אח"כ להחליט. אני יכול להעיד שבהתחלה הייתי ממש מבואס עד כדי מחשבות על פירוק ומכירת ההגה והמנגנון, ואילו היום אינני יכול לראות את עצמי בלעדיו...עניין אישי מאד.
גיתאי