ציטוט:
נכתב במקור על ידי חימושניק
היכן באוטו ליין ברחוב ריב"ל בת"א? כמה בערך אמור לעלות המפסק הזה כמו שבתמונה שצירפתי?
ניתן להשיג את המפסק הזה גם משומש מפירוקייה? בחלק מהגיפים יש מפסק אורות כזה נכון?
Printable View
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חימושניק
היכן באוטו ליין ברחוב ריב"ל בת"א? כמה בערך אמור לעלות המפסק הזה כמו שבתמונה שצירפתי?
ניתן להשיג את המפסק הזה גם משומש מפירוקייה? בחלק מהגיפים יש מפסק אורות כזה נכון?
צר לי על האיחור בתגובה.
אכן המוט בתמונה המצתורפת הוא מוט הדחיף, והמפסק בקישור לאיביי הוא אכן מפסק החלפת האור מגבוה לנמוך.
ניסיתי לפרק את המפסק החלפת האורות אך הגישה מתחת להגה ובכלל לאיזור של המפסק ממש קשה עד בלתי אפשרית לעבודה ולא ניתן לשחרר את 2 הברגים שתופסים אותו לחובק הגה יש איזה שהיא שיטה או חלק שעליי לפרק קודם ע"מ שהגישה לברגיי המפסק אורות יהיה נגיש יותר וקלה לפירוקו והחלפתו בחדש?
המפסק תפוס מאוד חזק לחובק הגה ככה שלא נראה לי שהבעיה היא שהוא צריך כיוון ע"מ שהמוט הדחיף יעשה את מלוא התנועה עד להשמע ה"קליק" בכל משיכה של הידית מכיוון שהוא בכלל לא רופף/משוחרר ולפניי כן היה עובד מצויין, אז זה אומר שככל הנראה הבעיה היא במפסק החלפת אורות תקול נכון?
קיימת אפשרות שהבעיה היא בקונקטור שמתחבר למפסק אורות ?
אשמח לשמוע רעיונות/טיפים לביצוע תהליך החלפת המפסק התקול שנמצא במקום ממש בעיתי לגישה
תודה והמשך יום טוב
אין טריק לפירוק של המתג.
התאזר בסבלנות ובכלים קומפקטיים ופרק את המתג.
הגישה מחורבנת, זה ידוע, וזה כך כמעט בכל רכב אמריקאי. זו אחת הסיבות שאני לא כ"כ מחבב רכבים אמריקאיים.
ניתן להשיג מפסק כזה משומש,והאם כדאיי בכלל?
כמה עולה מפסק כזה חדש בחנויות שמתמחות ברכבים אמריקאים?
משומש לא כדאי בכלל. המפסק הזה דרעק גם כשהוא חדש, אז אתה רוצה לשים אחד משומש שימיו, ככל הנראה ספורים?
למיטב זכרוני עלות המתג היא פחות ממאה ש"ח, בחנויות המתמחות בחשמל רכב. נתתי מקודם הכוונה לתב-אור.
אוקיי אז אתה אומר ללכת רק על מפסק חדש נכון?
לפרק אותו ולקחת איתי דוגמא כשאני ניגש לחנות שלא יהיו טעויות נכון?
מפסק כזה ניתן להשיג גם בחנויות שמתמחות בחשמל רכב כללי או רק בכאלה שמתמחות ברכבים אמריקאים כמו אוטוליין/רונית חלפים בת"א?
לפניי קיבוע המפסק החדש בעזרת הברגים למקומו איך ניתן לבדוק אותו שאכן הוא תקין שאני לא יעבוד לחינם פעמיים?
נכון, רק חדש.
המפסק מצוי בחנויות המתמחות בחשמ"ר.
לבדיקה: חבר את החוטים, ובצע סימולציה של תפקיד המוט, כלומר העבר אורות בעזרת האצבע.
לא יזיק להביא דוגמה של המתג לחנות.
בבדיקה של המפסק בכל החלפת מצב צריך להשמע "קליק" נכון?
אתה יודע אוליי כתובות של חנויות שניתן להשיג בהם את המפסק באיזור חולון?
המפסק מחובר בסה"כ ע"י 2 ברגים לחובק הגה והמוט דחיף המקשר בינו לבין הידית גם מחובר אליו נכון?ציטוט:
נכתב במקור על ידי ybar
למעשה בשביל פיתרון זמני להחלפת האורות מגבוהים לנמוכים ולהפך אני יכול פשוט לקנות את המפסק ולחבר לו את הקונקטור ולהשאיר אותו "תלוי" מתחת להגה ללא קיבוע לחובק הגה וכל פעם שאני אצטרך להחליף אורות אני אלחץ על המפסק עם היד וזהו, מה שכן הידית לא תשלוט בהחלפת האורות אלה כרגיל בשאר האופציות שלה וכפי שציינתי החלפת האורות תתבצע באופן ידני ע"י לחיצה שלי על המפסק מתחת להגה ולא ע"י המוט מתכת הדחיף שאמור לעשות זאת, זה אמור לעבוד ככה נכון?עד שאני אמצא זמן פנויי להתעסק עם פירוק המפסק הישן וקיבוע החדש להגה
לא, זה לא יעבוד, כיוון שהלחצן הוא פנימי, ואני לא מכיר אצבע של אדם בוגר שיכולה להכנס לשם בקלות.ציטוט:
נכתב במקור על ידי ybar
מאידך, אפשר עם מברג, אבל אני לא ממליץ לנהוג עם מברג ביד תוך כדי נסיון למצוא את נקודת הלחיצה.
אפשר לחבר מפסק עוקף בקלות, מפסק on-on 3 רגליים פשוט, אפשר לחבר לחצן רגל, אפשר לעשות עוד הרבה דברים, אבל הפתיחה והכיוון של המפסק ממש לא כל כך מסובכים כמו שאתה מציג את זה.
מפתח פשוט (5/16'', נדמה לי), והברגים משוחררים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ybar
יש איזה מפסק ממש פשוט שאפשר לישתמש בו כתחליף למקורי וליישם את הרעיון הזמני שציינתי בציטוט? אבל שיהיה פשוט להרכבה על אותם החוטים/קונקטור המקורי הקיים של המפסק התקול, ושיהיה ניתן ללחוץ עליו עם האצבע בקלות ע"מ להחליף אורות וגבוהים לנמוכים ולהפך
אשמח לקבל שם של מפסק כזה שיכול לבוא כתחליף למקורי והיכן ניתן לרכוש אותו באיזור המרכז אך עדיף בחולון, ופירוט שלביי ההרכבה שלו, רצויי גם שיהיה כמה שיותר קומפקטי ואסטטי וקל לתפעול
תודה
YBAR, הפכת מחליף אורות מסכן לפרוייקט ברמת פרוייקט הגרעין של איראן.
כל מה שאתה צריך לדעת, ואף יותר מזה כתוב בשרשור הזה.
גש להחליף את המתג ותפסיק להתברבר עם זה, ולבלבל לבאי הפורום את השכל, או שבסופו של דבר כבר תגיע לגיל 80 עד שתחליף את המתג.
אם יש לך חששות לבצע את העבודה, גש לחשמלאי הרכב הקרוב לביתך, הוא ישמח להחליף לך את המתג בדקות ספורות, תמורת אי-אילו שקלים.
chapaux, אלכס.
:razz: ;-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ybar
בשביל ליישם את הפיתרון הזמני שציינתי בציטוט המפסק הזה שבתמונה יכול להתאים?http://cgi.ebay.com/ebaymotors/67-69...ayphotohosting
אפילו הקונקטור של המפסק המקורי התקול נראה לי מתאים בדיוק למפסק הזה שבתמונה בעל 3 פינים כאלה האם אני צודק?
היכן ניתן להשיג/לרכוש מפסק כזה אפילו משומש?
[QUOTE=shmil]אפשר לחבר מפסק עוקף בקלות, מפסק on-on 3 רגליים פשוט, אפשר לחבר לחצן רגל, אפשר לעשות עוד הרבה דברים, אבל הפתיחה והכיוון של המפסק ממש לא כל כך מסובכים כמו שאתה מציג את זה.
QUOTE]
זה לחצן רגל, הוא דורש לחיצה חזקה שקשה יהיה ללחוץ ביד תוך כדי נהיגה.
ועכשיו, לצערי אחזור על דברי אלכס, באופן קצת שונה:
אל תתפלא אם אנשים יפסיקו לענות לשאלותיך.
אני, למשל, כנראה שאחשוב פעמיים לפני שאכתוב תגובה כלשהי לשאלה שלך.
בהצלחה.