חוזר: מה התקלה?עשן לבן מהאגזוז ואובדן כליטר נוזל קירור.
השאלה במקומה.
התשובה לא .
ראה אתרים של הCJ3A בחול שעברו השתלה.
הוא בא 1X1 מכסה השסתומים הגבוהה כמעט נוגע במכסה המנוע הנמוך של הA ולא כמו בB עם רווח.
כל העניין הוא מיקום הקרבורטור הגבוה שיקשה להניח עליו פילטר אוויר רגיל ,אך גם לזה יש פתרונות.
כל השאר עניין של סידור.
תודה על הערנות .
עדיין מתלבט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי RONI
השאלה במקומה.
התשובה לא .
ראה אתרים של הCJ3A בחול שעברו השתלה.
הוא בא 1X1 מכסה השסתומים הגבוהה כמעט נוגע במכסה המנוע הנמוך של הA ולא כמו בB עם רווח.
כל העניין הוא מיקום הקרבורטור הגבוה שיקשה להניח עליו פילטר אוויר רגיל ,אך גם לזה יש פתרונות.
כל השאר עניין של סידור.
תודה על הערנות .
עדיין מתלבט.
ראשית לעניין השתלת מנוע הוריקן ב-CJ-3A אזי, המנוע מתאים בתושבות המנוע - ונכון גם הנפח זהה...אבל הקרבורטור כמעט ונוגע במכסה המנוע - וזאת ללא פילטר כלל. מה שמוביל לעניין שינויים שצריכים לבצע, כגון הגבההת המרכב מהשילדה ועוד "קומבינות" לא רצויות אחרות.
שנית, בכדי להרכיב באופן חוקי מנוע הוריקן לבטח תזדקק למנוע עם רישוי הלא כן? קשה לי להאמין כי תשיג מנוע עם רישוי חוקי ובמצב סביר..
שלישית, באם אכן תשיג מנוע הוריקן עם ניירת חוקית, להערכתי בכל מקרה תאלץ לבצע (מעבר לשינויים שציינתי לעיל) גם אובראול/חצי אובראול. בכל מקרה, התוצאה הסופית תהייה הפחתה בערכו ההיסטורי והכלכלי.
לסיכום - כל שצריך הוא, לבדוק את מנועך ובאם כפי שציינת הוא לא עישן לפני כן, ייתכן שהבעייה נעוצה דווקא ברינג שבור וגם/או בוכנה פגומה - לעניין לחץ שמן נמוך - יש לבדוק משאבת שמן, מצב גל ארכובה וגל זיזים . כל שציינתי מסוייג בכך שצריך לעשות את שדרוש לאחר מחשבה ובדיקה נאותה מבלי להילחץ.
אמת ויציב.הכל חקוק בסלע.
א.ערך היסטורי.
ב.ללא קומבינות מותרות.ומיותרות.
ג.נראה אותך ללא לחץ.
ד.מה דעתך על ג.?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי RONI
כמו שנאמר;' אם יש בנמצא'.
לחץ השמן היה מאז ומעולם, מאז שרכשתי,!כשהמנוע חם טמפ עבודה 170-180F לחץ 10 עד 20 במאמץ ,נסיעה.ו0-5 בסרק.
השמן היה אצלי תמיד 20-50 מינרלי.
המנוע לא היה מעשן בכלל.אך היה צורך כ1קג שמן לכ1500 קמ.
היה עובד עגול.אך היו באק פיירים קטנים תמיד.
טיימינג עדיין לא ידוע כי לא נפתח.
ראש מנוע עדיין לא נמדד.
דרך אגב דיברתי עם ראש מח רישוי בעמדה 1,והוא אישר להרכיב מנוע הוריקאן חוקי כמובן.
ולאחר ההרכבה להגיע אליו לאישור.
כך שיש אור בקצה המנהרה.מהגם שהF יותר חזק מה-L ושניהם באותו נפח חוקי להרכבה!
רק שאין בנימצא גם F במצב סביר.
נחזור לנושא האוברול.
סליבים יוסיפו למחיר הרבה.
וזאת שוב בתנאי שהבלוק אינו סדוק.
המשך יבוא...
לצערי וסליחה על הפסימיות והסקפטיוות, אני חוזר על קביעתי הקודמת, ויסלחו לי רוני וירון פ.,
אני מתחזק לאחר הנתונים שסיפק רוני בציטוט הזה, שמנוע זה סבל מאז שהוא נמצא אצל רוני מלחץ שמן נמוך,צריכת שמן גבוהה מאד,שיפוץ המנוע הנוכחי והחלפת סליבים תיקר את השיפוץ,
וזאת בתנאי שהבלוק לא סדוק, ותחשבו על זה, מנוע הוריקן לא אקטואלי בגלל הסיבות שציין ירון פ.
לכן אני חוזר על קביעתי הקודמת, וממליץ על חיפוש עם הרבה סבלנות של מנוע זהה גם עם הוא זקוק לשיפוץ , במחיר ריאלי.
בהצלחה
צביקה
יש להשיג מנועים כאלו בחו"ל?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי RONI
אמת ויציב.הכל חקוק בסלע.
א.ערך היסטורי.
ב.ללא קומבינות מותרות.ומיותרות.
ג.נראה אותך ללא לחץ.
ד.מה דעתך על ג.?
רוני חביבי, דעתי על ג?
לפני כעשר שנים הייתי בסיטואציה דומה לשלך....ויצאתי ממנה כמובן בלי לחץ http://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon7.gif
Smile
אסף ,נראה לי שכן ,רק צריך לחפש היטב.
לצביקה אכן רובם ככולם מייעצים לי על חיפוש המשך לדור ה-L ו/או מנוע חליפי דומה.
זה בכללי הכיוון.
מה זה לדעתכם ריאלי,מחיר? 1000-2000 $.?
היו כאלה מנועים לגנרטורים בצבא פעם .מישהו זוכר?יודע?
תודה על התמיכה המורלית.
רוני,
אבדוק לך מחר עם מישהו שאני מכיר.
יתכן שיש לו מנוע F-HEAD משופץ על המדף.
טעות, השעה...
אבדוק אם יש לו L-HEAD, כמובן.
המשך עלילות סבא בארץ הפלאות.
השטן הוצא מקירבו.
פורק המנוע מהרכב,לא סיפור רציני,כמה ברגים שמחברים לפעמון, צינור האגזוז עוד כמה פיצפקס,
כמובן פירוק הרדיאטור,קשירה למנוף והופ כמה תימרונים והוא בחוץ.נראה יפה דווקא.
לאחר ההוצאה ,הליך פרוק מישני של סעפות ,פילטרים דיסטרו,צינורות השמן ,משאבת המים על הרוטור שלה,משאבת השמן ועוד.
חתיכת כובד היציקה הזאת.
לאחר הפירוק הזה נתגלתה נזילה ממשאבת המים, קורוזיה ירוקה לבנבנה.
פורק גל הארכובה,על מיסבב.
הוצאו הבוכנות על טלטליהן.
ומכן לדיאגנוזה ראשונית;
על המנוע היתה מוטבעת לוחית עם זיהוי של חיל חימוש.
תאריך שיפוץ,מה עשו לכל מכלול;1992 !
בוכנות O/S 40
מיסבים O/S 40
ועוד כמה נתונים מעניינים.
אז כמו שאתם מבינים הבחור שמכר לי הרכב אמר שעשה אוברול כללי כחצי שנה לפני הקניה שלי.
איזה פתי אני.
וזאת למרות שהיה עובד יפה מאד.
כן כן לא בדקתי אותו [את סבא כמובן] לפרטי פרטים.
מה שלדעתי עשו זה רינגים, מעט חמצן להמשך.
לא משנה ,אקיביצר,
מצב הבלוק עדיין לא ידוע,הווה אומר בדיקת לחץ לגילוי סדקים.
כמו גם הראש.
ישנה מדרגה קטנה על הצילנדרים שלא ככ מבריקים וחלקים.
הרינגים כולם שלמים.
גל הארכובה,נראה כמו לאחר חריש בשדה בור.חריצים בעומק אללה יסתור.
אלה הממצאים עד כאן.
במקביל מצאתי גנרטור שמורכב עליו מנוע כזה בדיוק,הוא זרוק בחוץ באיזה שדה.
הבעלים רוצה עליו 1300$ .
ביקשתי לראות אותו עובד,אמר לי אין לי זמן כרגע,תאמין לי הוא עבד..
לכן התחלתי בפירוק שלי,לכוון האוברול הכללי.
המשך יבוא......
לא שזה עשוי לשפר את הרגשתך,אבל יתכן ומוכר הרכב כן ביצע אוברול אבל מן הסתם זה לא יהיה מעודכן בתווית של חיל חימוש על המנוע.....מצד שני יתכן ובגלל שהוא ביצע אוברול אתה עומד כעת מול שוקת שבורה.....
מידת ה O.S של גל הארכובה והמצב המתואר שלו לא משאיר מקום לאופטימיות.
מניסיון של הרבה שנים עם המנוע הזה ובעיקר ניסיון של חיפוש חלקים למנוע,אני לא מדבר על בוכנות רינגים ומיסבים,זה שטויות ניתן למצוא דיי בקלות,הבעיה העיקרית שלך היא גל הארכובה ובלוק המנוע.
מכל החריש שתבצע בארץ,לא תוכל למצוא חלקים אלו כחדשים ולא תוכל לדעת את ההיסטוריה שלהם.
לכן,למרות שאוליי זה נישמע פתרון יקר יותר(אני לא אמשיך את המשפט המפורסם) אני ממליץ להתעמק בחיפוש מנוע בחו"ל ולשבור את הראש איך להביא אותו לכאן בזול.
אני לא חפשן אינטרנט כזה מוצלח לכן אני לא יכול לתת לך קישור,אבל אני יודע בוודאות שבצרפת ישנם ימ"חים ממח"הע השניה ויש שם ג'יפים עם 600-800 מייל בנסיעות בתוך הימ"חים........
תבדוק את האופציה ותעדכן!!
ראשית לעניין גל הארכובה - באם המנוע הוא עם גלגל פיבר בטיימינג - גל ארכובה של מנוע הוריקן מתאים, מעבר לכך מידה 40 אוברסייז מאפשרת (לאחר בדיקת החריצים הקיימים) לחרוט למידה 60 אוברסייז - והיו בארץ גם מיסבים במידותץ 70- ו-80 אך איני מאמין שניתן למצוא כאלו היום.
אוביטר - בצרפת אין שום ימחים עם גיפים ממלחמת העולם השנייה - מה שיש בצרפת אלו גיפים מתוצרת הוצקיס (M-202ׂ) הצרפתית (רכשה את ליין הייצור מויליס) והם משנות ה-60. אכן יש בהם מנועים עם ראש שטוח המתאימים לגיפ ...אבל המחירים למנוע תקין הם גבוהים ויש להוסיף לכך משלוח של 160 ק"ג !!
לדעתי ניתן לשקם את המנוע בארץ.
איתי שלום !
אני מטבעי תמיד אופטימי.ראה את החצי המלא של הכוס.
אכן מנועים כאלו כמעט אינם בנמצא,ולמי שיש לא תמיד מוכר.
אכן כל המכלולים כולל גל הארכובה ,ניתן למצוא על הוריקאן ,שגם אותם כבר מתקשים למצוא.
אך לחפש מנוע בחו"ל ולייבא זה הון עתק.יחסית לשיפוץ מקומי כללי.
המנוע על חלקיו נמצא בקרית אריה אצל חרט בשם הדייקן.
מחר דיאגנוזה ספציצית.לבלוק ,לראש,לגל זיזים,בוכנות,מייסבים וגל הארכובה.[כן גלגל פיבר!]
רבותי אין.אין. להשיג גל ארכובה כזה,מי שימצא לי,אם אצטרך,יקבל סיבוב על סבא!! חה חה.
תהיו אופטימים.
הוא עוד ישוב,הוא עוד ישוב..
כל הכבוד על האופטימיות!!!זה שווה יותר מחמישים אחוז של העבודה.
אני לא אומר שלא ניתן לשפץ כאן.
אם המנוע אצל הדייקן אז הוא בידיים טובות.יש להם ניסיון עם מנועים ישנים.אני מניח שימצאו לך פתרון לגל הארכובה,אבל אם לא ניתן לחדש את הנוכחי,אל תתפשר ותמשיך לחפש אחר במצב יותר טוב,החיפוש יהיה קשה....
ממולץ לקבל דיאגנוסטיקה לגבי מצב הבלוק,כפי שצוין נכון,רגישות לסדקים באיזור תושבות השסתומים של צילינדר מס' 4 וכן הדופן המשותפת בין צילינדרים 3-4.
שני דברים נוספים שכדאי לשים לב אליהם בהמשך:
מיסבי גל התיזמון השקועים בבלוק,לרוב אנשים לא מחליפים אותם בביצוע אוברול כיוון שזה מצריך פעולת קידוד לאחר התקנה,לכן אם הבלוק ימצא שמיש אני ממליץ שתדבר עם הדייקן גם על הנקודה הזו של חילוץ והתאמת מיסבי גל תזמון חדשים,פשוט זה מקור למפלי לחץ בעתיד.
נקודה נוספת שכדאי לשים בהרכבה,ישנה "דיזה" אשר מתיזה שמן על גלגלי התזמון(בקדמת המנוע מאחורי המכסה) אני לא זוכר את קוטר הקדח שצריך להיות לדיזות האלו אבל כדאי להחליף אותה בכל מקרה בחדשה,זה ממש גרושים,רק צריך להתחנן לינוביץ' שיבצע חיפוש במחסן......
בהצלחה ואל תשכח לעדכן התקדמות!!
איתי
מיסיבי גל תיזמון.
דיזה.
O.K. נכנס לקומפיוטר!
תודה.
איך יודעים שבא החורף?
לובשים 'שרוולים'', במקרה שלי ארבעה!
הדייקן מחזיר אותי לSTD בבוכנות.
נרכשו כל החומרים אצל ינוביץ ;
בוכנות,רינגים מכרום.מיסבים ראשיים לקרנק ,סט אטמים ,משאבת מים חדשה,פילטרים, צינורות שמן,
משאבת שמן,פלגים.ועוד גודלאך.כ2500 שח אחרי הנחה!
הדייקן מדייק במחיר 2400 שח.
אה הקראנק יחרט לאנדר סייז 0.60,לדעתי רכשתי את מיסבי ההחלקה האחרונים במדינתיינו.
שמעתי שבזמן האחרון מחפשים הרבה 060 עד 080 ,כן במו עייני ראיתי מישהו מחכה ל0.80.
איציק אמר שאולי יתחילו להביא לאור הביקוש,אז רבותי יש לכם תקווה .חה חה
לכמה הגענו? תעשו חשבון לבד עד כאן.
על הדרך שיפוץ רדיאטור,אם כבר מפורק.אז גם הוונטה הוצמדה כראוי עם פסי מתכת,ולא עם סטריפים כמו שהיה.
מה אגיד לכם . יפה!
שאו ברכה.
אילהליקה.
אני שמח בשבילך שהקראנק ניתן לחריטה והבלוק שמיש.
בהצלחה בשיפוץ!
רוצים תמונות!
ראשית, המדובר באובר סייז ולא אנדר סייז. שנית, אני מקווה שבשלב שלפני הכנסת הסליבים החדשים ניקו היטב את בלוק המנוע מבפנים - מסביב לצילנידרים - לאחר ניקיון שכזה וטיפול ברדיאטור - לא תזדקק לוונטה חשמלית, הניפה מקורית עם 4 (או באם הגיפ' עובד קשה 6) להבים תספיק בהחלט.
בהצלחה.
מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננין.
למעשה לא צריך ונטה כלל.אך היא כבר עובדה קיימת ,אז אם אם אם יעבוד קשה שוב ,אז לא צריך 6 להבים,אלה 4 כמו שיש לי,ואכן מספיקים.
האם בטוח באובר ולא באנדר?
מפני שמקטינים את קוטר הגל ואז מיסב ההחלקה קטן בקוטרו !
תקנו אותי בבקשה.
ואני מבטיח .שבועת צופים! שסבא לא יעבוד יותר קשה לעולם.נקודה.גימלאות עם פנסיה מכובדת.
תמונות יהיו .סוף סוף קניתי מצלמה כדי לתעד את הסיפור.אין סוף להוצאות רבותי!
אכן מדובר באנדרסייז משום שמקטינים את הציר ולא מרחיבים כמו צילינדרים ובוכנות.