-
חוזר: קיט הגבהה (של המתלם לסופה, חוות דעת?)
אז קודם כל אלעד שופינסקי היקר.
אני אחזור על נקודות עיקריות בצבע בשבילך.
1. המתלם מייצר סט עלים חדש לא מאיה, מאיה וקונטרה מאיה, אלה קפיץ שלם.
2. הוא בטח לא לוקח עלים שהם עוד יותר ישנים מהרכב שעליהם הם יותקנו (דוגמאת טרנזיט, פז'ו 504 ודומיהם) מרכיב עוד כמה עלים לפי הרגש וקורה לזה "אחלה קיט שבעולם".
3. באמת שעוד לא הבנתי למה צריך להחליף "כבל אנדברקס" בכל הסיפור הזה.
4. פרוקומפ זה דרעאק וזה מניסיון.
מעבר לזה אני בטוח שאם איתי יגיב פה נדע בדיוק מה כלול אצלו במחיר של 4 קפיצי עלים חדשים.
אני בטוח שמחיר של ק"ג עגבניות הוא לא חלק מהתמחיר.
עומר
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Bulldog
אז קודם כל אלעד שופינסקי היקר.
אני אחזור על נקודות עיקריות בצבע בשבילך.
1. המתלם מייצר סט עלים חדש לא מאיה, מאיה וקונטרה מאיה, אלה קפיץ שלם.
2. הוא בטח לא לוקח עלים שהם עוד יותר ישנים מהרכב שעליהם הם יותקנו (דוגמאת טרנזיט, פז'ו 504 ודומיהם) מרכיב עוד כמה עלים לפי הרגש וקורה לזה "אחלה קיט שבעולם".
3. באמת שעוד לא הבנתי למה צריך להחליף "כבל אנדברקס" בכל הסיפור הזה.
4. פרוקומפ זה דרעאק וזה מניסיון.
מעבר לזה אני בטוח שאם איתי יגיב פה נדע בדיוק מה כלול אצלו במחיר של 4 קפיצי עלים חדשים.
אני בטוח שמחיר של ק"ג עגבניות הוא לא חלק מהתמחיר.
כול הכבוד לאיתי וישר כוח. עלים ישנים זה טוב . לפי הרגש מניסיון ויש לי. כבל אנד ברקס למה? זה כבר מראה על חוסר ניסיון שלך. זה שפרוקום דרעק אז יש מי שיחלוק עלייך... ולא אתה לא צריך להדגיש לי באדום תיסלח לי אם אני יגיד שאתה משוחד . תחלס אתה לא הית משלם 5000 שח עבור 4 קפיצים... כמו שאני מכיר אותך... עכשו יש לי הרגשה שזה הופך להיות אישי.. דרך אגב היום העגבניות יקרות לאללה. בסביבות 4 שח לסוחר. אז בטח שזה לא חלק מהתמחיר.. היבנתי שהגיפ שלך למכירה ואתה דורש 70.000 או יותר . תגיד אתה מקבל אשראיי.?? . :mrgreen:
עומר
-
שופינסקי
איך אתה אומר ש4-5 אלף ש"ח זה מחיר מוגזם לגמרי ואתה יכול אצל קפיצאי להכין סט כזה בחצי מחיר-
בזמן שאתם מפרסמים את ה"קיט" שלכם ב6,000 ש"ח?
-
חברים !
תישארו בתחום הויכוח המקצועי כי זה מעניין הרבה אנשים כמוני שעכשיו רוצים לטפל במיתלים , אין שום קשר לעגבניות בדיון הזה , את אבי שופינסקי אני מכיר לא מעט זמן ונעזרתי בו לא מעט פעמים וגם רבים מחברי , מה שהוא שכח, הרבה פה עוד לא התחילו ללמוד אז בואו , קצת כבוד הדדי לא יזיק לאיש......
עדיין מבקש לדעת אם למישהו יש ניסיון או מכיר אישית מישהו שהתקין קיט של 'סקיי ג'ק' על הג'יפ
תודה שאולי
-
סקי ג'אקר, SkyJacker, חברה גדולה מאד, תמצא עליהם ים של מידע בפורומים אמריקאים, נחשבים אולי יותר רציניים מפרוקומפ אבל פחות מרוביקון. גם באיכות וגם במחיר.
********** שופינסקי - תמיד כיף לשמוע וללמוד ממך, אבל בבקשה אל תיקח את זה למקומות אישיים כי יש לנו כאן מדיניות בג'יפולוג וחבל שנצטרך להתחיל לחתוך מהדיון הזה. ************
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלעד4ס4
עלים ישנים זה טוב . עלים ישנים זה רע מכל בחינה שהיא, עובדה קשה שאי אפשר להתווכח איתה. עייפות החומר גדולה, סדקים התקדמו והסיכוי לשבר גדל ובדיחת השנה - עלים ישנים רכים יותר - לא נכונה משום נקודת מבט שהיא, קבוע הקפיץ לא משתנה עם הזמן.
כבל אנד ברקס למה? זה כבר מראה על חוסר ניסיון שלך. זה שפרוקום דרעק אז יש מי שיחלוק עלייך... כמו מי שמוכר את זה, בעיקר (לא רמז, אין לי מושג אם אתה מוכר כאלו). כל בנאדם עם עצבים בטוסיק לא מוכן לעלות על הקיט הזה אחרי שהוא נסע בו פעם אחת (אלא אם הוא שילם עליו כבר, כמובן...). רגע, בעצתם זה נכון לכל הסופות, כולל אלו על RE... :mrgreen:
שמע, דעות זה טוב. על איכות הקיט של פרוקומפ אפשר עוד לדון, זה עניין של טעם בסופו של דבר (שים לב שהרוב המוחץ שונא את הקיט הזה עד מוות), אין לאן להתקדם עם זה. אף אחד לא צודק בנושאי טעם.
לעומת זאת, עם טענות כמו "קפיץ ישן טוב יותר" או "כבל בלם יד חייב שינוי" קל יותר להתמודד. אם אתה מתעסק עם מתלים אתה יודע היטב שהצורך בשינוי בלם יד תלוי באופי המתלה החדש, כך שבהחלט יתכן שבמקרה של המתלם אין צורך בשינוי. לגבי קפיצים ישנים... נו שויין, עובדות זה עובדות. זה מעצבן, אבל אי אפשר לריב איתן. אתה חושב שזה טוב כי 20 איש שמו קפיצים ישנים? אני רק אומר שאם הם היו שמים את אותם קפיצים בדיוק רק חדשים זה היה הרבה יותר טוב. זה היה מרגיש אותו דבר בדיוק, אבל היה מחזיק הרבה יותר זמן.
-
אז ככה חוץ מאיתי מהמתלם מי עוד מכין קיט הגבהה
וכמובן חוץ מהקיט של פרוקום (שלפי מה שהבנתי פה הוא לא משהו בכלל)
-
כתבו לך בהתחלה, רוביקון אקספרס. יש עוד הרבה, מה זה הרבה, המון, הרבמון, קיטים אמריקאים לג'יפ YJ - כולם יתאימו גם לסופה עם התאמות קלות כאלו ואחרות. גם קיט הפרוקומפ לא נועד לסופה, אבל יש לא יבואן מסודר (ינוביץ') שיודע מה למכור למי ואיך להתאים.
פרוקומפ נחשבים לקיטים זולים יותר ואיכותיים פחות, רוביקון אקספרס תמיד נחשבו לקיטים איכותיים ויקרים. היתרון שלהם זה קפיצי עלים פשוט טובים ואיכותיים, וזה שהקיט מושלם, כולל הכל כולל הכל. הרכבתי קיט רוביקון אקספרס על סופה של חבר לפני שש שנים, למיטב ידיעתי היא נוסעת עם הקיט הזה עד היום. הרכבתי לפני כמה שבועות קיט רוביקון לצ'רוקי שלי, עלים מאחורה. פירמה טובה. לרוביקון אין יבואן - היבוא הוא אישי.
עוד קיטים שקיימים בארץ - ראנצ'ו, ואולדמן. שניהם מיובאים על ידי הנפלד טכנולוגית. אולדמן נחשב לקיט איכותי אבל אם אני זוכר נכון אצלהם זה קיט של 2 אינץ' בלבד. ראנצ'ו לא מכיר, לא יודע אם בשנים האחרונות הוא נמכר. הקיטים האלו גם כמובן נועדו לרנגלר במקור ולא לסופה.
ואם אתה לחוץ בכסף אתה יכול לערגל עלים/ להחליף רק מאיה/ ועוד כל מיני פתרונות ביניים, שבהם גם אבי שופינסקי יכול לעזור לך, גם המתלם, ויש עוד מספר בעלי מקצוע בארץ שמתעסקים עם קפיצי עלים (קפיצי הרטוב באשדוד, ויסלחו לי אחרים שאני לא זוכר כרגע). בסך הכל סופה זה הג'יפ הכי נפוץ בישראל, אין מישהו שמתעסק עם קפיצים שלא עברו אצלו כמה סופות, לך תתענין, תשמע מה מציעים לך ובאיזה מחיר, תרשום את כל הפרטים, ותחזור לשאול כאן שוב.
-
כולם משוחדים?
אז אני רוצה להיות משוחד, מה צריך לעשות?. כמה איתי משלם?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
פרוקומפ נחשבים לקיטים זולים יותר ואיכותיים פחות, רוביקון אקספרס תמיד נחשבו לקיטים איכותיים ויקרים. היתרון שלהם זה קפיצי עלים פשוט טובים ואיכותיים,
נדמה לי ששמעתי פעם, שכל העלים מיוצרים באותו מקום, או מקסימום בשני מקומות. נדמה לי שזה בהודו או טורקיה. אם כן, מה היתרון של רוביקון?
מניסיון קצר של פרוקומפ "4 על CJ ארוך סגור פיבר, הקפיצים נוחים לי מאוד.
אביגדור
-
Not exactly
While MOST cheap leaf springs are made off shore(in India and Turkey)
RE uses all US made springs (to my knowladge)
And that not to say that there arn't good quality springs made in places like India or Turkey
And Avigdor,
untill you seen a pair of good quality springs in action.....you will never know why procomp springs are considered garbage.
They do have the hight, at a price.
while they might compress , they dont droop....at all
and with no ride quality to speak of
and if you want, I can take pics to back that up,
from my own trucks.
-
3 קבצים מצורפים
אבי, כל קפיצמאכר יכול לתקן, להחליף עלים, יודע מה? לקחת את הסט של מתלם או שלך ולהעתיק אותו אחד לאחד.
אבל לא כל קפיצמאכר יודע לתכנן קפיץ מאפס לרכב ספציפי לפי דרישות של לקוח. לא הייתי טועה בהרבה אם הייתי אומר שאף קפיצמאכר לא יודע לעשות את זה. במתלם יודעים ועושים עבודות כאלה, כי מתלם הוא מפעל לייצור קפיצים, לא מוסך לתיקון קפיצים. זה כל ההבדל והוא הבדל ענק.
לצורך ההשוואה גם מכונאי מדופלם שמשפץ ומשפר מנועים, לא יכול לתכנן מנוע מאפס.
לעניין שימוש בעלים ישנים? נו באמת. אתה מדבר על קפיץ של טנדר פיז'ו בן 30....
תמונות של האוטו שלי. תחליטו אם המהלך מספיק.
-
עירגול עלים אצל קפיצי הר טוב באשדוד עולה כ1000 ש"ח
ולגבי בולמים אני מסודר
מה עוד צריך ?
האם צריך גם צינורות בלם. צינור טנק דלק יותר ארוך?
כי אולי אפשר לחסוך בעלויות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ג.ב
צינור טנק דלק יותר ארוך?
לא. שניהם מחוברים לשלדה, ולכן המרחק בין המיכל לפיית התדלוק לא משתנה.
גם המרחק ממיכל הדלק למנוע לא משתנה, ולכן גם אותו לא צריך לשנות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ג.ב
האם צריך גם צינורות בלם.
את זה תצטרך לבדוק אחרי הערגול, בהצלבה מלאה !! (לשני הצדדים).
אם חסר לך קצת, אפשר בסופה לשנות את המיקום של התפס על השלדה, ולהרוויח עוד כמה ס"מ של אורך לצינור המקורי.
-
רק שיהיה לך ברור משהו אחד חשוב.
עירגול לא נותן מהלך מתלה. עירגול הורס מהלך מתלה כי הגובה שאתה מקבל בא על חשבון המהלך.
ככה הרכב שלי נראה לפני השיחרור מאמצים הנוכחי. בשיחרור הורדו 10 ס"מ מקדימה ו7.5 מאחור, זה בנוסף ל5 שנעשו בזמן שלקחתי את הסט.
http://lizard.co.il/4x4/4.jpg
לא היה לי מהלך מתלה בגרוש.
היום אני אפילו חושב להנמיך את הרכב עוד על מנת לקבל מהלך מתלה עוד יותר פראי. כרגע אני עומד על בערך 17 פתיחה ו13-14 סגירה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
אבי, כל קפיצמאכר יכול לתקן, להחליף עלים, יודע מה? לקחת את הסט של מתלם או שלך ולהעתיק אותו אחד לאחד.
אבל לא כל קפיצמאכר יודע לתכנן קפיץ מאפס לרכב ספציפי לפי דרישות של לקוח. לא הייתי טועה בהרבה אם הייתי אומר שאף קפיצמאכר לא יודע לעשות את זה. במתלם יודעים ועושים עבודות כאלה, כי מתלם הוא מפעל לייצור קפיצים, לא מוסך לתיקון קפיצים. זה כל ההבדל והוא הבדל ענק.
לצורך ההשוואה גם מכונאי מדופלם שמשפץ ומשפר מנועים, לא יכול לתכנן מנוע מאפס.
לעניין שימוש בעלים ישנים? נו באמת. אתה מדבר על קפיץ של טנדר פיז'ו בן 30....
תמונות של האוטו שלי. תחליטו אם המהלך מספיק.
ןאללה דרור לזה אתה קורא מהלך מיתלה?? תיסתכל ותראה אייך הקפיצים מיתעוותים. אתה אונס את הרכב על מנת להגיע לתוצאה כזאת עלובה לעניות דעתי.... אני מדבר איתך על מהלך של 1 מטר ו15 סנטימטר. וזה בדוק על רמפה. דרך אגב. למה אתה מגן כול כך חזק על המתלם? אנחנו לא מדברים אישית על אדם מסויים. אנחנו מדברים מיקצועי. ואם בזה עסקינן תעיף מבט על הסיקס השחור ותראה איזה עירגול נתנו לו. וזאת לאחר הורדדה של 5 סנטימטר. ובעל הסיקס אומר שהוא רוצה להנמיך עוד.. עכשו יש לי שאלה. ייצרן כבעל מיקצוע מכיר את העבודה שלו. ואת זה אתה אמרת. למה צריך להרכיב להוריד ושוב פעם לחזור על זה. למה?? יענו ניסויי והטעייה.. ראבק בעל מיקצוע שמכיר גיפים ומייצר קפיצים אמור לדעת את עבודתו. . .. . בו אספר לך סיפור קטן.. בזמנו הלכתי למתלם שיבנה לי קפיצים לויליס שלי ואתה בטח זוכר אותו. . תאמין לי לפחות 5 פעמים פירקו והירכיבו. ולבסוף אמר לי הזקן. עזוב אני לא יוצא בראש עם הגיפ הזה על תשלם לי כלום.בייאושי היחלטתי ליבנות קפיצים לבד. לקחתי קפיצים של פגו טנדר ובניתי סט. ומאז ועד היום כבר חלפו יותר מ10 שנים . הגיפ נוסע עם אותו סט. ואני לא צריך לספר לך איזה היתעללות העברתי את הויליס שלי.. . וכאשר היתחלנו עם הסופות חשבתי לעצמי אם זה עובד אז למה לא ליבנות לסופה. לקחתי את הגיפ של גקי אתה מכיר את הגיפ שלו . ובניתי סט .. באנו לבור ביום שישי והשאר זה היסטורייה. לפחות 30 סטים כאיילו בניתי וכולם מבסוטים לשמיים.. לדעתי המתלם הוא איש מיקצוע בתחום המשאיות. ליפעמים חוש וניסיון עוזרים הרבה יותר מיידע טכני. .. כול הנאמר כאן נאמר לא על מנת ליפגוע אוו להעליב.. חס וחלילה.. דרך אגב. את הסט הראשון לסופה בנה המתלם לבחור בשם דנדן. וזה לא היה סיפור הצלחה.. . . . שבת שלום ובורך. דרך אגב אני מיתגעגע לימים של ימיי שישי בים. ואתה? :cry:
-
העירגול ש"נתנו" לי נבע בעיקר מזה שלא באתי עם הרכב אלא לקחתי את הסט ללא התאמות.
הסיבה שאני רוצה עכשיו אולי להוריד עוד היא שאני רוצה עוד מהלך מתלה.
מהלך של מטר זה לא חוכמה. גם אני יכול מחר, היום, לשים רבע קפיץ אליפטי מאחור וריבולברים מקדימה ולקבל אותו מהלך מתלה ואפילו אולי גדול יותר.
אבל ההבדל העיקרי הוא, שאולי לבל מקצוע בתחום פחות חשוב, שיש לי למי לפנות במקרה של בעיות תקלות. יבוא אליך בוחן וישאל אותך מה זה הסט הזה, מה תגיד לו שעשית לבד בבית או שקנית ממקום ידוע עם מוניטין ומסודר ?
-
מיכה, אתה יכול לספר לבוחנים סיפורים מפה ועד מחרתיים. מצידם, אתה יכול להגיד שהבאת קיט קפיצים מנאס"א. זה לא מעניין אותם. מבחינתם אלה "הגבהות" ודינך אחד - הורדה מהכביש.
אבי - כל הג'יפים שאתה מדבר עליהם משתמשים גם בריבולברים. זה נותן המון פתיחה, מצטלם יופי, אבל הדעות חלוקות לגבי התועלת האמיתית של זה.... וזה כבר ויכוח אחר. לגבי העבירות שלהם? כולם גם כפולי נעילות... גם אני. העבירות של הג'יפים שלנו היא כבר תוצאה של הכל ביחד.
בתמונה הקפיצים לא מתעוותים. יש פיתול בעלים הראשיים וזה חייב לקרות גם בקפיצים שלך, והמהלך הזה בא ממש בקלות, אין כאן "אונס", ואין שום שינויים ברכב מלבד זרוע פיטמן מונמכת והארכת תושבות לצינורות בלם קדמיים. מדידה בהרמה עם מלגזה (מקביל לרמפה) נתנה תוצאה של כמעט 90 ס"מ. בקיט שלא משתמש בריבולברים ולא נוגע בתושבות בולמים, ובו זמנית גם מאפשר ניהוג בטוח על כביש ומרכב לא גבוה מדי, אני מעריך שקשה להוציא יותר מהלך מזה.
איפה ימי שישי בים?... איפה....
ברגע זה ממש אמורה להיות שם פשיטה של כל מיני חזירים ירוקים וכחולים. אני מקווה שאתה לא שם.