חוזר: ממשיכים בניסויים - והפעם ארגז עם כיור וגזיה לשטח.
אלף - תודה לכולם על העידוד והסיוע. יש כבר רשומים בהודעה פרטית להיות ראשונים ובמחיר הטוב ביותר שנוכל ושיכסה רק את עלויות הייצור. היום אני יושב עם קבלן המשנה שלי שאמור לתת את עלויות הבסיס של החלקים.אב הטיפוס יהיה מוכן באמצע חודש מרץ ואז תוכלו לראות תמונות אמיתיות ולא הדמיה. למרות שהארכיטקטורה גמורה וניתנת להצגה בהירה של המוצר ,טרם סיימתי את הפרטים הקטנים שעושים אותו נח ומקצועי לשימוש.זה דורש עוד 20 שעות תיכנון לפחות שאינן בנמצא ונצטרך לגרד אותן במהלך החודש. לדוגמא- לטובת הורדת המשקל ,הרגליים צריכות להיות קלות יותר באמצעות ניקובים לאורכן שלא יחלישו אותן.הקיבוע שלהן לגוף במצב סגור טרם נפתר, כשם שהמדף/דלת המחסנים טרם נפתרה בעית נעילתה במצב אופקי.מחזיק הנייר מוכן לייצור אך טרם יוצר בעבר. יציבות הרגליים דורשת הצלבה בינהן באמצעות כבל או גומיות שמרלינג, וגם זה דורש החלטה.המטבחים הראשונים יהיו מאלומיניום 2.0 מ'מ ורק הבאים אחריהם בהתאם לתוצאה ירדו בעוביים ל-1.5 מ'מ.ברור שזה ידרוש עוד עשרות שעות תיכנון.אבל אין ספק שזה מוצר דגל שניתן לייצא אותו לחנויות בחו'ל בשיטת 'בנה במו ידיך'.
המחירים לערכת המטבח מתחילים להתבהר.המערכת הבסיסית ללא הגזיה ,ללא המנגל,וללא מחזיק הנייר שטרם תומחר יהיו כנראה כך: ערכת מטבח מפח מגולוון וצבוע במשקל של כ-16 ק'ג תעלה מעט יותר מ-1000 שקל .ערכת מטבח מאלומיניום במשקל של כ-11 ק'ג תעלה קצת פחות מ-1500 שקל.עד סוף החודש מתוכנן אב טיפוס ראשון מאלומיניום, וכפי הנראה עכשו - באפריל יתחיל ייצור סידרתי.לאלה שנרשמו בהודעה פרטית ולאלה שירשמו עד סוף החודש - נוכל לספק במחצית השניה של מרץ מסדרת הייצור הראשונה שתקבל בונוס בנוסף לערכה עצמה.
בהמשך להודעה הקודמת פלדה או אלומיניום, מסתמנת החלטה שיהיה רק דגם אחד שהוא שילוב של שניהם מסיבות טכניות.בכדי להבטיח עמידות פיזית גבוהה לאורך שנים ,הגוף יצטרך להיות מפלדה ובכדי להבטיח קלות סבירה ,הרבה חלקים יצטרכו להיות מאלומיניום .ברור שכל פריט יקבל החלטה מתאימה נפרדת וכתוצאה מכך המחיר יהיה משהו בסביבות הממוצע שציינתי.סיכום מבנה החומרים יהיה בהמשך.
לאור הערות נכונות של משתמשים פוטנציאליים יערכו שני שינויים לטובת הנדסת אנוש של המוצר. משטח העבודה שמצד שמאל ישמש לעבודה עם קרש חיתוך ולכן הסף הקדמי שלו יונמך מ-30 מ'מ ל-20 מ'מ בלבד ובכך יבטיח שהקרש יהיה גבוה משולי המשטח. כמו כן הדלת של המחסנים הנפתחת כלפי מטה באופן מקביל לכל רוחב המערכת תחולק לשניים . החלק הימני מול הגזיה ישאר ברוחבו העכשווי ואילו הצד השמאלי מול הכיור יוקטן בכ-50 מ'מ בכדי שאולי לא יפריע לעבודות בכיור במצב פתוח.בוודאי יהיו עוד שינויים מינוריים אחרי שהדגם הראשון ייוצר. אנו נתייחס לכל הערה שלכם באופן עניני במיוחד לפני בנית אב-הטיפוס.
לגבי הקרש חיתוך - ראיתי לאחרונה קרש חיתוך מפלסטיק גמיש, בעובי של בערך 2 מ"מ שמאפשר להפוך אותו ל"משפך" כדי להעביר בקלות את מה שחתכת לתוך הקערה/סיר או מה שלא יהיה.
קרש כזה הוא גם נוח לעבודה וגם כמעט ואינו שוקל.
רשמת ששולי משטח העבודה יהיו בגובה 20 מ"מ כדי להבטיח שקרש החיתוך גבוה מהם. בהנחה שיש לך משטח יציב, למה צריך כזה קרש חיתוך עבה? האם אי אפשר להסתפק בקרש כמו שהצעתי או לחלופין במשטח אוקולון או פלסטיק קשיח בעובי 5-6 מ"מ?
גלעד
לגבי ההצעה שלך גלעד -הבעיה היא לא רק קרש החיתוך.אני חייב להשאיר גובה לשיש - מינימום 2 ס'מ בכדי לא לפגוע בחוזק של המשטח.לכן נדרש שגם הלוח יהיה באותו גובה.גם אני הייתי מעדיף את הקרש חיתוך שהצעת ומוכר לי.
בטח הבנתם לבד שהליטוש הסופי לפני ההורדה לייצור אב-הטיפוס מתעכבת עקב מגבלת זמן תיכנון.זו הסיבה שכאשר אין מחלקת פיתוח ייעודית לוקח שנה במקרה הטוב בין הרעיון לאב-טיפוס הראשון.
כשותפים לפיתוח אז לידיעתכם , התיכנון שלנו ושלכם ירד לרצפת הייצור לצורך פירמוט למכונות CNC.הוזמנו מספר אבי-טיפוס מאלומיניום בלבד בשלב זה ,בכדי להפיק מהם לקחים וצילומים לצורך שיווק. עכשו נותר רק להמתין כחודש עד לגמר הפירמוט, תהליך הייצור ושלב ההרכבה.תמונות ראשונות של המוצר ייכנסו מיד לאחר מכן לאתר.לקראת עונת הטיולים הקרובה - כמה מאיתנו כבר ישתמשו במטבח הזה ויספקו לקחים על השטויות שתיכננו.
אתמול ראיתי את סדרת החלקים של המערכת בתהליך הייצור. זהו סוג של תחושת רווחה שכנראה חשות יולדות בחודש התשיעי,רגע לפני הלידה.לא חשוב כמה פעמים זה קרה לך בעבר,בכל פעם ההרגשה הזו חוזרת, והיא תערובת של התרגשות עם החשש הנצחי -איפה תעיתי. נחכה לשבוע הבא כדי לדעת.
שתי המערכות הראשונות מורכבות- לא עד הסוף אבל כמעט .החשוב מכל - אין טעויות קונצפטואליות והכל מתקתק כפי שתוכנן. יש לעשות תיקונים טבעיים שנובעים מההבדל בין מערכת וירטואלית למערכת אמיתית כמו הפחתת עפיצויות ייצור,הוספת ניקוב לצורך הטמעת בורג, או הזזת מגרעת במ''מ או שניים לשם הגדלת הדיוק. בגדול הוכחה ההיתכנות של המוצר ובחירת חומרי הביצוע כנכונה.את המערכת הראשונה אני מתכוון למסור לנמרוד ומיכל מערד באופן אישי בשבת הקרובה והיא תכלול הדרכה מעשית שאני מקווה שתהיה בשטח.כרגע ניתן לומר שהמערכת לצורך נוחות הרכבתה דורשת שני אנשים לשתי הדקות הראשונות של הפריקה או הקיפול - ואדם אחד לצורך השלמת הצבתה לעוד דקה או שתיים.אצטרך לחשוב כיצד ניתן להוריד את הצורך באדם נוסף, למרות שאין צורך במערכת הזו לשימושו של איש אחד בלבד.תמונות יהיו כאן בתוך יום יומיים.
היום צולמה המערכת במצב גמור של 95% ומחר כנראה....היא תיכנס לאתר הזה.עד יום שישי אני חייב למצוא מעט פתרונות משלימים של עיצוב סופי בכדי שאמסור מטבח שלם לנמרוד.מחר נכניס לייצור הזמנה של מטבחים נוספים שנועדו לשיווק רק לחברי הפורום הסלחניים - בשלב זה. לאחר הצגת התמונות אתם יכולים לשקול הזמנה של מערכת במחירים שציינתי בעבר וכרגע לא זכורים לי.נראה שמחיר המטבח בעתיד יעלה משמעותית היות וההרכבה שלו כפולה ממה שהערכתי ומגיעה בינתיים ל-6 שעות. - וזה הרבה מדי.היות ושעת עבודה מגיעה היום ל-150 שקל תוכלו לעשות את החשבון לבד.
המערכת הראשונה שגמורה עד הסוף - הסתיימה לפני שעה והיא מוכנה למסירה לנמרוד ביום שבת.התמונות טרם הועלו אבל ביקשתי לעשות זאת בהקדם ואני מקווה שמחר אפשר יהיה לראות אותן.
בשבוע הבא תוכנס לייצור סדרה חדשה שחלקה מיועד למכירה כאן בפורום.מחיר למערכת הסופית יינתן כאן בהקדם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
היום צולמה המערכת במצב גמור של 95% ומחר כנראה....היא תיכנס לאתר הזה.עד יום שישי אני חייב למצוא מעט פתרונות משלימים של עיצוב סופי בכדי שאמסור מטבח שלם לנמרוד.מחר נכניס לייצור הזמנה של מטבחים נוספים שנועדו לשיווק רק לחברי הפורום הסלחניים - בשלב זה. לאחר הצגת התמונות אתם יכולים לשקול הזמנה של מערכת במחירים שציינתי בעבר וכרגע לא זכורים לי.נראה שמחיר המטבח בעתיד יעלה משמעותית היות וההרכבה שלו כפולה ממה שהערכתי ומגיעה בינתיים ל-6 שעות. - וזה הרבה מדי.היות ושעת עבודה מגיעה היום ל-150 שקל תוכלו לעשות את החשבון לבד.
חיים,
לאחר שקראתי שההרכבה מייקרת את עלות המטבח כל כך, עלה במוחי רעיון: למה לא להציע את המטבח (גם) כערכה להרכבה עצמית? אני מניח שרוב חברי האתר ישמחו לאתגר שבהרכבת המטבח מתוך קיט! (יהא זה קיט CKD או PKD...)
ההרכבה של הדגמים הראשונים תמיד לוקחת הרבה מאוד זמן עקב הצורך בלימוד סדר ההרכבה,בנית כלי עזר, ובתהליך משלים של בנית פריטים שלא היה צורך לתכנן אותם מלכתחילה או בעקבות צורך שמתגלה בדרך. ההקצבה הסופית להרכבת מערכת חושבה על 40 דקות ונגיע לכך בהמשך בלי בעיות.אני לא שולל לחלוטין את ההרכבה העצמית במיוחד לחברי האתר שהינם מיומנים בעבודת ידיים טוב יותר מכל אחד אחר. אני אתמחר גם בהרכבה עצמית וניראה מה יוצא.
המערכת נמסרה בשבת ותוך זמן קצר ,לאור הערתה של מיכל הוחלט לתת אופציה של הגבהת המטבח לעבודה בעמידה ולא רק בישיבה. התכנון יצא לדרך והפתרון נמצא. נמרוד הציע פתרון לייצוב מיכל המים שפתר בעיה נוספת.עוד השבוע נכניס לייצור סדרה חדשה וכל המעונינים להרשם לקבלתה יכולים לעשות זאת בה''פ.כל שידרוג שיעשה בעתיד ייושם גם במערכות שנמכרו ללא תשלום נוסף.
רכס שלום.
יש בעיה נוספת הרגלים מחליקות ונסגרות צריך לנעול אותם.
בנוסף לאחר מספר פתיחות וסגירות החותים נקרעים.
חוץ מזה השרות עד לבית חסר תקדים, שמחתי לארח אותכם.
תודה נמרוד
לגבי הכבלים ,אנחנו נמצא כבלים ייעודיים מפלדה עם סופיות בלחיצה במקום בקשירה של חוטי הנחושת השזורה שניסינו ,ואני חושב שזה יהיה השבוע. לגבי הרגליים, הן מתחלקות על משטח חלק כמו ריצוף או קרמיקה ,אבל לא על דשא או חול ואדמה,בכל מקרה ניתן לכוון את הלחץ של הברגים במפתח 10 ולהדק את הגומיות שבינהם. אני אבדוק היום הגדלה של השייבות מגומי מ-12 מ''מ ל-19 מ''מ - מה שיעצים את הלחץ. בכל מקרה תודה על ההערות הבונות ועל האירוח החברי .ברגליים המוגבהות תהיה נעילה פיזית שעדיין לא נפתרה.
שלום.
את התמונות הראשונות אני משאיר לרכס,זכות יוצרים.
נמרוד.
אני מקווה שהיום יהיו התמונות שצולמו במפעל - מערכת כמעט גמורה -ובמשך השבוע התמונות שצולמו אצל נמרוד למערכת שלמה.היום הבאתי כבלים רב גידיים מנירוסטה עם סופיות אלומיניום - משהו ברמה ממש מקצועית. לנמרוד ישלחו בדואר סט כבלים עבור המטבח שלו לצורך החלפת הכבלים מנחושת. לא ניראה לי שתהיה לו בעיה בהחלפה. בינתיים עובדים על נעילת הרגליים והגבהתן ובשבוע הבא גם זה יפתר.