חוזר: אי פתיחת מוט מייצב תורם להתהפכות??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי צביקהר
בשיפוע צד, המרכב נוטה בזווית הגדולה מזווית השיפוע עקב שקיעת המתלים בצד הנמוך ופתיחת המתלים בצד הגבוה וכתוצאה מכך מרכז הכובד נע לעבר הנקודה הקריטית.
האם במצב זה המייצב אינו מתנגד לפיתול ומקטין את זוית המרכב ביחס לקרקע ובכך מרחיק אותו מהנקודה הקריטית ?.
נכון ומדויק.
אלא ששפ"צ על פני שטח מפולסים לגמרי כמו כביש הוא משהו תיאורטי לגמרי. בהתחלת טיפוס המדרגה בצלמון מוט מייצב מנותק הוא כמעט חובה, אבל אחרי שעלית למעלה דווקא מוט מחובר היה עוזר לך להפחית את זווית המרכב ביחס לקרקע. כמובן שזה די מטופש וגם כמעט בלתי אפשרי לעצור באמצע, ולחבר את המייצב...
אם אתה שואל אותי? אני הייתי מטפס מלכתחילה עם מייצב מנותק ומסתדר עם מה שיקרה בהמשך. טיפסתי בצלמון מספיק פעמים כדי להקפיד תמיד לבחור בקו התקדמות שצמוד לחלוטין לקיר שמשמאל. צמוד עד כדי ליטוף קליל של הצמיגים בקיר וצורך לקפל את מראת הצד. זה מפחית מעט מהשפ"צ, אבל אם הרכב בכל זאת יתחיל לנטות לעבר השפ"צ וישאף להתהפך, אף אחד לא יכול להידחק בינו לבין הקיר כדי לאזן אותו... זה סוג של סיכון מחושב, אבל כל עניין ההתעמתות האווילית מול המעלות הוא לקיחת סיכון מחושב, אנחנו ילדים גדולים ואנחנו לוקחים אחריות על התעלולים שלנו. לרוב זה מצליח לנו.
האם המייצב המחובר הגדיל את סיכויי ההתהפכות של מאיר? לדעתי האישית בלבד - לא. לא הייתי שם כשזה קרה, אני לא יודע באיזה מרחק מהקיר מאיר נמצא באותה שנייה, אבל כמו שאני מכיר את הסופה הספציפית שלו שהיא מאוד גבוהה ביחס לרוחב שלה, אולי זה מה שהציל אותו מהתהפכות?... מה שחשוב זה שהוא והסופה שלו נמצאים כאן איתנו בשלמותם כדי לדון בזה.
2 קבצים מצורפים
ואם כבר, קצת סוטה מהנושא, אבל עדיין קשור.
מאיר, למה אתה מתעקש לנסוע על ג'אנט 8 בלי אופסט? הפרופורציות לא נראות מתאימות. ג'אנט 10" עם אופסט בריא יוסיף ליציבות לדעתי. ובמקרה שלך, כל תופסת ליציבות מבורכת.
לדוגמה הסופה הנ"ל. מאוד מוגבהת, עם גגון, בודי ליפט וקפיצים 4", עם צמיגי 33".. גם עם 35" אני חושב שעדיין היא היתה סבירה. הרכב הנ"ל הוכיח יציבות במצבים שונים ומשונים בטיולים. כמובן עם מוט מייצב מנותק בשטח תמיד. אהה כן.. גם ריבולברים..
http://www.jeepolog.com/forums/attac...tid=2844&stc=1
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
אם ככה, אני ממליץ להוריד בשטח מוט מייצב.
גם אני בעד,גם משיקולי עבירות ויציבות ולא פחות חשוב משיקולי נוחות, הרכב מתנדנד הרבה פחות,המלים עובדים כמו שצריך ומעבירים הרבה פחות טלטולים לנוסעים-לרכב וההרגשה הכללית היא של יציבות טובה יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
אני אישית גם בכביש בלי זה , אבל אני נהג מאוד איטי. והאוטו שלי לא בעל מרכז כובד גבוה.
גיא,
מקרה א':
בזמנו נשבר אחד החיבורים של המוט המייצב (טרום הניתוק המהיר החיבור הזה היה נשבר כל הזמן בגלל עבודת הקפיצים), נהגתי כך במשך שבוע-שבועיים עד שהייתי צריך לבצע בלימה חזקה מאד על גבול נעילת הגלגלים ותמרון כדי להתחמק מתאונת שרשרת לפני בכביש.
בבלימה כזו ללא המוט הרכב מטייל על כל הכביש עד שהוא עוצר,וזה בלי נעילת הגלגלים, חזרתי הביתה והתקנתי את החיבור המהיר, נגמרו השבירות של החיבור למוט האנכי ובבלימה חזקה הרכב קל בהרבה לשליטה.
מקרה ב':
הירידות לסדום, רכב עמוס מאד לטיול של שבוע, באמצע הירידות בפיתולים אני מתחיל להרגיש זויות גלגול לא נעימות והרכב בורח בסיבוב למרות המהירות הנמוכה-עצרנו בצד כדי לגלות שהאום התחתון של המוט האנכי של המוט המייצב נפל והמוט היה מנותק-חיבור מחדש והבדל גדול מאד בהתנהגות.
לדעתי החיבור של המוט בכביש הוא חובה, התרומה שלו לא נמדדת ולא מורגשת כמעט ביום יום אלא במצבי הקצה שהוא באמת עובד בהם ואז מרגישים כמה הוא חשוב.