חוזר: פרויקט בתהליך: רכב מרוץ T1 של קבוצת סרטינה/אוטו
בהחלט. יהיה שם מוט נוסף כמו שציירת, או שהוא יהיה פריק או שהוא יהיה קבוע אבל יותר גבוה. זה תלוי כבר בכמה מה"משולש" המרכזי הזה אכן נדרש כדי לאפשר הוצאה והכנסה של המנוע ואת זה אני לא יכול להוציא מהמחשב, אז את המוט הזה משאירים לעבודה עצמה. כמו כן אולי יהיה שם גם X של מוטות מתיחה דקים יותר מתפרקים מעל המנוע שיקשיחו מאד את האזור הזה.
סליחה על השאלה הגסה, למה לא ללכת על מתלים נפרדים מאחורה שהיא קונפגורציה עדיפה למהירות גבוהה ויציבות כפי שמוכיח הרכב של טיוטה כבר הרבה שנים (ראה תמונות מצורפות), ורכבים נוספים שנבנים באותר תצורה. במקרה של הטויוטה המנוע הוא מרכזי/אחורי.
מכיוון שהכותרת מדברת על רכב מרוץ ולא עבירות אז להבנתי מהירות היא בסדר עדיפות ראשון
העלתי בזמנו סרטון מאוד מעניין עם התבוננות פנימה לתוך הטויוטה.
אני אנסה לחפש אותו.
4 קבצים מצורפים
אנסה שוב להעלות את התמונות
אם יש משהו שהוכיחו בנושא זה שתצורת הטראגי עם סרן חי מאחור עדיפה למסלולים בעלי תוואי קשוח יחסית... תראה את הבאחה. למה זו כבר שאלה אחרת, כי זה כן נוגד את ההגיון במידה מסויימת. היה על זה דיון פעם, אני לא זוכר איפה הוא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אילן מאירי
סליחה על השאלה הגסה, למה לא ללכת על מתלים נפרדים מאחורה שהיא קונפגורציה עדיפה למהירות גבוהה ויציבות כפי שמוכיח הרכב של טיוטה כבר הרבה שנים (ראה תמונות מצורפות), ורכבים נוספים שנבנים באותר תצורה. במקרה של הטויוטה המנוע הוא מרכזי/אחורי.
מכיוון שהכותרת מדברת על רכב מרוץ ולא עבירות אז להבנתי מהירות היא בסדר עדיפות ראשון
הטויוטה/PPI היא רכב מרוץ מיתולוגי. אחת המכונות המדהימות בכל הזמנים. איבן סטיוארט לקח איתה אליפות SCORE בשנת 90 ובשנת 93, אז הוא גם לקח את הבאחה 1000 אוברול. אבל זה היסטוריה, הרכב במוזיאון כבר עשר שנים. המכונית הזאת, חד מושבית, קטנה משמעותית ממה שהיה מקובל אז או היום, מנוע V6 והספק לא גדול במיוחד אבל נבנתה בכמויות כסף וטכנולוגיה של פורמולה 1. היה אז בתחילת שנות ה90 קמפיין שיווקי גדול מאד של הטנדרים של טויוטה בארה"ב וזו היתה ספינת הדגל, והושקעה פה מליונים על גבי מליונים של דולרים. הכל מיוחד, כולל הגיר, כולל מיסבי CV מיוחדים שעלו בזמנו 2500$ כל אחד, ציריות מיוחדות, מה לא.
היום כנראה שהיא לא תחרותית, המהירות המירבית שלה היתה 160 קמ"ש בלבד. בזמנו היא התחרתה מול באגים קלאס 1 בעיקר עם הספקים דומים, סביבות 300 כ"ס, היום הטנדרים הגדולים עם 800 כ"ס ואת זה קשה להוריד לאדמה בלי סרן חי.
בכל מקרה, זה לא קשור לענייננו... היינו מאד רוצים לבנות עם מתלים אחוריים נפרדים, בתצורה קונבנציונאלית יותר של באגי, אבל הלב של באגי הוא טרנסאקסל מרוצים, וגיר מרוצים המינימאלי שיכול להתמודד עם הספקים של 300 כ"ס בצורה אמינה עולה 7000$ בארה"ב. גיר שיכול להתמודד עם הספקים של 500 כ"ס עולה 20,000 דולר (אני מדבר על מנדאולות, מחירים דומים למעט הייצרנים האחרים שקיימים). לעומת סרן חי שיכול להתמודד עם 400-500 כ"ס שאנחנו מדברים עליהם, פורד 9 אינץ' בנוי למרוצים עולה 2000-3000$ בארה"ב, וחלקי חילוף זמינים ובמבחר גדול מאד, והרבה יותר זולים. ועם הסרן, אפשר כאמור להתחיל ולהשתדרג עם הזמן.
3 קבצים מצורפים
עדכון - המתלה הקדמי נסגר, ושרטוטי הייצור הראשונים יוצאים עכשיו לדרך... מצ"ב כמה תמונות של שלושת חלקי המתלה שאנחנו נייצר בפועל - זרוע תחתונה, נאבה-upright - וזרוע עליונה, שתצורתה הסופית J-arm אחרי בחינת עשרות תצורות בנייה שונות. יש בערך 40 חלקים שונים חתוכים בלייזר ועוד כמה חלקים בעיבוד שבבי, עכשיו נחכה עד שנאסוף את כולם ואת המיסבים שבדרך ונקווה שהכל מתחבר ביחד באמת... :grin:
נראה מעולה, כל הכבוד , אני בטוח ששמת לב שיש מספיק מקום לקפיץ של הקוילאובר ושהוא לא נוגע בבייפאס.
נמרוד האם בתוכנית עכשיו או מאוחר יותר לשיים "לפייט " פנימי חשמלי או הידרולי שיוצא מתוך האוטו לשטח .
מה שחוסך זמן ומעמץ של הצוות לחילוץ \החלפת צמיג?
כמו שיש למכוניות הבחירות בדאקר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי eilatmar
נראה מעולה, כל הכבוד , אני בטוח ששמת לב שיש מספיק מקום לקפיץ של הקוילאובר ושהוא לא נוגע בבייפאס.
אתה לא יודע כמה חנן, וכמה עוד פרטים קטנים כאלו יש שצריך לבדוק לכל אורך המהלך, וכשההגה עד הסוף לשני הכיוונים, והכל מתיחס כמובן לברקסים, הגלגלים והשלדה שלא מופיעים כאן בתמונה. כמה לילות העיניים יצאו לי מהחורים. וכל פעם שאתה משנה משהו לכיוון אחד, משהו נוגע במקום אחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי belair
נמרוד האם בתוכנית עכשיו או מאוחר יותר לשיים "לפייט " פנימי חשמלי או הידרולי שיוצא מתוך האוטו לשטח .
מה שחוסך זמן ומעמץ של הצוות לחילוץ \החלפת צמיג?
כמו שיש למכוניות הבחירות בדאקר
זה לא בתכנון לשלב הראשון של הרכב, אבל בהמשך בהחלט כן. זה בכל מקרה יותר בתחום האחריות של לירן ואייל, אני מתכנן את המכונית שתסע, כשהיא נתקעת בשטח זה כבר בעייה שלהם :mrgreen:
מצ"ב פטנט יפה של ג'ק יעודי למרוצים לרכבי שטח עם מהלך וצמיגים גדולים מאד:
http://www.kingshocks.com/accessorie...on=accessories
http://www.kingshocks.com/images/accessories_jack.jpg
http://www.kingshocks.com/images/jack_2.gif http://www.kingshocks.com/images/jack_5.gif
http://www.kingshocks.com/images/jack_6.gif
נמרוד שלום
אני לא יודע אם אתה מודע לזה אבל ברכבי פולקסוואגן שהתחרו בדקאר עכשיו יש ג'ק מאד מוזר שמחובר קבוע לרכב (יותר נכון שניים מהם הם נימצאים במרכז הכובד האורכי שלו והם בעצם בוכנת לחץ אוויר מאד ארוכה שתחתיתה פלטה. כאשר נתקעים או יש פנצ'ר הם יורדים מהרכב פותחים את השסתום של הבוכנה בצד הנחוץ והרכב מתרומם לכל אורכו בצד הדרוש. אני ראיתי את זה במו עיני ברכב של יוטה קליינשמיט למרות שלא מצאתי על זה חומר באינטרנט.
זה חוסך המון זמן בשקיעות חול ופנצ'רים.
הפטנט שהבאת הוא מאד יפה ונראה אפילו אלמנט קל (אלומיניום) אבל דורש זמן.
ארנון
בוכנה פניאומטית תדרוש לחץ עצום כדי להעלות את הרכב-לצורך העניין אם תיקח בוכנה בקוטר של כ 30 מ"מ הלחץ הדרוש להרמת כ 1 טון יהיה כ 130 אטמוספרות.
הפתרון החשמלי הוא יפה,קל ופשוט לישום.אם יש לך יציאת לחץ אוויר אפשר להשתמש בפטיש האוויר ולתכנן אחד שיעלה בצורה מהירה (פסיעה בורג גדולה).
אלי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי arnonshoshani
נמרוד שלום
אני לא יודע אם אתה מודע לזה אבל ברכבי פולקסוואגן שהתחרו בדקאר עכשיו יש ג'ק מאד מוזר שמחובר קבוע לרכב (יותר נכון שניים מהם הם נימצאים במרכז הכובד האורכי שלו והם בעצם בוכנת לחץ אוויר מאד ארוכה שתחתיתה פלטה. כאשר נתקעים או יש פנצ'ר הם יורדים מהרכב פותחים את השסתום של הבוכנה בצד הנחוץ והרכב מתרומם לכל אורכו בצד הדרוש. אני ראיתי את זה במו עיני ברכב של יוטה קליינשמיט למרות שלא מצאתי על זה חומר באינטרנט.
זה חוסך המון זמן בשקיעות חול ופנצ'רים.
הפטנט שהבאת הוא מאד יפה ונראה אפילו אלמנט קל (אלומיניום) אבל דורש זמן.
ארנון
ארנונציק זה נראה לי יותר כמו מערכת הידראולית ואני מתכנן אחת כזאת אצלי.
אתה מתכנן להוסיף משאבה הידראולית או להתבסס על משאבת ההגה?
אני אישית מעדיף את הפיתרון החשמלי (אולי כי זה תחום העיסוק שלי...) לטעמי פתרון הידראולי יהיה כבד,יקר ומסובך יחסית לבוכנה חשמלית.
אלי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי elitkh
אתה מתכנן להוסיף משאבה הידראולית או להתבסס על משאבת ההגה?
אני אישית מעדיף את הפיתרון החשמלי (אולי כי זה תחום העיסוק שלי...) לטעמי פתרון הידראולי יהיה כבד,יקר ומסובך יחסית לבוכנה חשמלית.
אלי
עדיין לא החלטתי, אני לא מכיר את הבוכנה החשמלית ואשמח לשמוע פרטים.
תודה.
אני קורא לג'ק המכאני (עם המקדחה) בוכנה חשמלית-זה השם בעגה המקצועית.
דוגמא לחברה שמייצרת מערכות כאלה (עם מנוע מובנה-לא צריך מקדחה):
http://www.ognibene.bo.it/eng/martinetti.htm
אלי
האתר שלהם הוא דוגמא מצוינת לאיך לא לבנות אתרים, ממש מוציא את החשק, בכל אופן זה לא נראה לי רציני למה שאני צריך.
חברה מה קורה ? עברו כמעט חודשיים מהעדכון האחרון ואנחנו רעבים לעידכונים ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי eilatmar
חברה מה קורה ? עברו כמעט חודשיים מהעדכון האחרון ואנחנו רעבים לעידכונים ;)
בחייאתך, סתם אוטו מעפן. למה כבר יש לצפות, שלא לדבר על להיות רעב לעדכונים....:evil:
אני כבר זרקתי 3 בקבוקי וויסקי טוב, שהתקלקלו במהלך הציפיה (שהיתה פעם) מורטת העצבים 8-) ,
הכל בגלל טעות טפשית שלי שהובילה להתחייבות להשקה עם וויסקי לענין.
בעצם, הטעות לא היתה בהתחייבות אלא בכך שמלר הממזר הצליח להוציא ממני, העו"ד, התחייבות ללא הגבלת זמן.
לך תסמוך על עורכי דין, ועוד תמנה אחד מהם ליו"ר הראלי רייד.