בפעם המליון - לא לקנות דיסקו דיזל !!!
בשום מחיר, המצב כיום הוא שלא אקנה שוב גם לא אם יתנו לי אותו במתנה.
נקודה.
ולא, אני לא אנטי ולא דווקא ולא חי בהכחשה.
אני בשנתיים עברתי את 30 אלף שקל הוצאות.
Printable View
בפעם המליון - לא לקנות דיסקו דיזל !!!
בשום מחיר, המצב כיום הוא שלא אקנה שוב גם לא אם יתנו לי אותו במתנה.
נקודה.
ולא, אני לא אנטי ולא דווקא ולא חי בהכחשה.
אני בשנתיים עברתי את 30 אלף שקל הוצאות.
אני עדין לא קיבלתי תשובה ולכן נשאל שוב....
אני לא כל כך מבין איך אנשים קונים... לא מעט אנשים, את הדיסקו אם כל כך הרבה אנשים טוענים שהוא מאוד לא אמין. זה נשמע לי לא הגיוני. גם אם הוא נוח מרווח וכו וכו וכו. אם הוא כל כך לא אמין וההוצאות עליו כל כך גבוהות למה עדין קונים וקונים וקונים?
השאלה היא עם האמינות היא לא רק תלות ממי נקנה האוטו. כי אני מכיר כאלה שבאמת לא היו להם בעיות של ראש וכו ועד היום הוא נוסע נהדר... שנת 96 משופר. ואני בטוח שיש כאלה שכן יש להם בעיות. אבל זה לא כך עבור כל רכב? תלוי איך מתפלים? או שבדיסקו פשוט סתם נהרסים דברים לפי מצב הרוח של הג'יפ?
אני רק אומר שנטיית הלב שלי היא לכיוון הדיסקו, מה גם שהאישה יותר אוהבת אותו וזה יכול לעזור לקדם את הרכישה. אבל מה שחשוב לי לדעת זה האם אני לא מכניס את עצמי לחוויה של הוצאות במקום חוויה של נסיעה וטיולים? או האם אני נכנס לחוויה סדיסטית של אנשים שפשוט אוהבים להוציא אלפי שקלים על רכב סתם?
אתה מכיר את "לי זה לא יקרה"?
יש דיסקו טובים בשוק (רובם כנראה בנזין), יש הרבה מאוד לא ממש מוצלחים.
כל מי שמגיע לנקודה שבא הוא רוצה דיסקו טוען/חושב "לי זה לא יקרה, אני יודע לבדוק את האוטו".
מסתבר, שזה כן קורה, וכשזה קורה לך זה כנראה עולה 15-20K ש"ח בשנה....
עכשיו תחשוב אם אתה מוכן להמר או לא.
לשם האיזון,
גם אני אוהב את הדיסקו (בנזין בלבד), אפילו חיפשתי כזה לפני ה XJ, ראיתי מספר רכבים כאלו ודיברתי עם מספר בעלים/בעלים לשעבר, רובם ככולם דיברו על הוצאות בסדר גודל שהוזכר כאן.
יתרה מכך,
בשיחה "בבור" עם מספר בעלי דיסקו בנזין הם הדגישו את העלויות הגבוהות של הרכב (לא דלק), (מדובר במספר אנשים מכובדים באתר זה/השכן)
בקיצור,
בהצלחה, אני מקווה שתהיה מרוצה מהקניה העתידית,
סער.
תראה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי amirke80
רכב זה גם עניין של אופנה, ושל תרבות העדר.
פעם זה היה סיקס, אח"כ דיסקו, היילקס והיום... תראו לבד.
הדיסקו הוא רכב שהציע נוחות, פאר, סרנים חיים ואופציות שיפורים וכל זה עטוף בהילה ובניחוח בריטי יוקרתי.
אם הוא היה כל כך טוב ומוצלח, אזי מחירו לא היה כה זול והיה רחוק מהתקציב שלך.
אז כיוון שאין הרבה אופציות מענינות אחרות בשוק ה SUV למעט הפטרול והלנדקרוזר 80 הנדירים, נשארנו עם הדיסקו והצ'רוקי/גראנד בתור רכב הגיוני לחובבי השטח.
הדיסקו זמין נפוץ וזול וזו הסיבה שהאנשים רוכשים אותו.
זה שהם משלמים, ומשלמים טוב על התיקונים זה ברור ולא צריך להוסיף על דברי קודמי.
מן הסתם רק אחד שהצליח להפטר מהנבלה יגיד לך את האמת הכואבת, אחרים לא... כי אחרת איך יצליחו למכור רכב שממרר את חייהם?
אני מאמין שיש כמה בודדים כמו פוקסי שנפלו על רכב "זול" לתחזוקה, אבל זה גם המון תלוי בקילומטראז' שהם עוברים.
בצ'רוקי/ גראנד אתה גם תשלם, לא כל כך הרבה.. צפה לתקלה או שתיים בשנה, לא דברים מהותיים כמו מנוע / גיר וכו'. אבל פה ושם תקלות של 100-1000 ש"ח יהיו לך.
ניר ל. סיכם את הנושא הזה הכי טוב, הכל תלוי במצב הרכב שתרכוש.
אם האישה ואתה ננעלתם על הדיסקו אז כל האמור בטל בשישים, לך על זה, ואלוהים יהיה עימך. :smile:
איזה קישקוש נהדר. מה, הם יורידו לו עוד את המחירון?ציטוט:
מן הסתם רק אחד שהצליח להפטר מהנבלה יגיד לך את האמת הכואבת, אחרים לא... כי אחרת איך יצליחו למכור רכב שממרר את חייהם?
יש המון שלא מכרו כי הם מרוצים. כי זה הרכב הכי נח שיש, כי אתה מלך בפנים וכי ההוצאות אמנם לא נמוכות, אבל הם גם לא הטירוף המוחלט שאתם מתארים. יש לי מספיק חברים שהיה/יש להם דיסקו כדי לקבוע את זה, בפרט אחרי שראיתי קצת יותר דיסקברים ודיפנדרים מלמטה מרוב הח'ברה כאן (עם כל הכבוד). נכון, יש נפילות והן כואבות מאוד, אבל רכב נורמלי - ויש כאלו, תפסיקו לעשות מזה איזה פרה קדושה שאין - לא כל כך יקר לאחזקה ונותן רמת חיים שהשאר יכולים רק לקנא בה.
זו הסיבה שאתם רואים כל כך הרבה אנשים עם דיסקברי, כי אם תיקח 100 איש ותתן להם דיסקברים הרבה יצאו ממורמרים וכועסים, אבל לא הרבה פחות יצאו מרוצים. ישלמו יותר, אולי, אבל יהיו מרוצים.
הדור הראשון היה בעייתי ממש, אתם מתייחסים לזה כאילו כל דבר שכתוב עליו ל"ר זה אותו זבל. נשאבתם כל כך חזק לתוך הסטיגמה שאתם כבר לא רואים ישר (זה מופנה בפרט לבעלי הגראנד צ'רוקי והצ'רוקי למינהם).
לסמוראי עשו אותו דבר, אבל ההפך - הוא הרכב הכי אמין, עביר, בלתי שביר, נהדר וזול שיש. אחרי היכרות קרובה מאוד עם המון כאלו, אני חייב לספר לכם שהסמוראי הוא בדיוק אותו זבל כמו CJ, סופה, דיפנדר וכו'. לא אמין יותר, שביר פחות אולי אבל רק כי אין לו מנוע, עביר פחות, לא משהו מיוחד. זול יותר בסופו של יום, אולי; נח יותר לסטודנטים ושומר על ערכו, בטוח; אבל מכאן ועד הסטיגמה של הרכב? 80% מהרכבים האלו שחוטים מעבר לכל ביקורת, באחוזים יעלה יותר לתקן אותם מל"ר מחורבן.
חלאס עם הקיצוניות, יש סיבה יותר טובה מקונספירציה כלל עולמית למה דיסקברי הוא רכב נמכר מאוד. יש סיבה עוד יותר טובה למה הדיפנדר נמכר אותו דבר כבר 60 (!!!) שנה (איפה הצ'רוקי והסמוראי? איפה הפאג'רו, הטראנו ושאר הרכבים? הרי ברור לכולנו שבעוד 20 שנה הם לא יהיו, שלא לדבר על 60). "חרא של אוטו" לא נכנס לאף אחת מהסיבות.
אלון, ניסחת את זה הכי טוב שאפשר
אם תקנה גרוטאה לא משנה כמה תשקיע היא עדיין תהייה גרוטאה
ולא חסרים דיסקברים או צירוקים שעונים לקטגוריה הזו.
אבל מצד שני יש הרבה רכבים טובים שמטופלים ונאהבים והם אלו שנותנים את התמורה הכי טובה ואת החיוך אצל הבעלים- הרכבים האלה לא נמכרים במחירי מציאה נהפוך הוא הם בדרך כלל נמכרים במעל מחירון ואפילו הרבה מעל.
כבר ראיתי רכב סטנדרטי לחלוטין שנמכר ב10K מעל מחירון וכן הוא היה שווה את זה
ומצד שני ראיתי רכב שנמכר ב20 מתחת למחירון שאומנם ויזואלית וקוסמית נראה טוב אבל בישור קו שלו הוא הוצי יותר מהחיסכון בקניה.
במילים אחרות, אם הלב מושך לדיסקברי חפש לך אחד כזה עם זמן (הרבה זמן לפעמים) אל תתפתה לקנות גרוטאות. אני מכיר מישהו שלקח לו כמעט שנה למצוא רכב ובראייה לאחור היה שווה לחכות (כן זה אותו אחד שגם שילם מעל מחירון)
לא אתה ולא סיפורי יוני ישכנעו מישהוא שזה רכב נהדר , הוצאות סבירות וכוציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
זה הרכב הכי כייפי שיש הכי מפנק הכי סבבה
הכי שוחט בבנק
הכי מעצבן
הכי הכי
כן אחי , ככה זה
ותשאל את מי שכבר מכר
עובדה!!!
שוב פעם ושוב פעם אותו הדיון...
אז שוב ושוב ארשום את אותו הדבר עד שלמשהו יפול האסימון.
לי בניגוד לרבים וטובים היה דיסקו והיה היליקס והיה CJ והיה סופה וגם סמו וגם דיפנדר.
את כולם תחזקתי בעצמי.
התחזוקה הכי גרועה (עד שנפל לידי כמובן) קיבל הדיסקו.
שנים הוא נסע עם מי רדיטור מהברז. לא יודע אם החליפו לו בכלל את שמן הגיר, או בכלל את השמנים בסרנים. כול המערכת חשמל שלו היתה סמנתוכה אחת גדולה מרוב האזעקות פוינטרים וכו.
ובכל זאת הצלחתי לנסוע איתו 2.5 שנים (הלך בתאונה). עם הרבה פחות מ 20 אלף שח בשנה.
מדובר על דיסקו שנת 94
אז מה היה לנו שם...
1. משאבת הגה כוח - 1K
2. ראש מנוע (הלך באשמתי המלאה, אם חסר מים לא נוסעים !!! ) 2K (כמובן לא אצל גורו).
3. צינורות רדיטור, גיר. כ 1K
4. 2 צלבים. 200 שח
5. מחזרי שמן - כ 100 שח.
סך הכול עם נעגל כ 5K
נסעתי איתו 50K
ההיליקס היה לי שנה:
1. דליפה מהרדיטור 200 שח
2. תפוח עם חופש 200 שח
3. מחזרי שמן - 100 שח.
4. מלוי גז מזגן 300 שח
סך הכול 800 שח
ההיליקס היה מתוחזק הרבה יותר טוב מהדיסקו. מים טובים החלפות שמן ועוד. עשה אצלי כמעט 20K
האם זה ההבדל בין פאר היצירה היפנית לברטים ?!
עיקר הבעיה בדיסקו דיזל היא ראש המנוע. זה נובע לא כי המנוע מחורבן אלא כי מערכת הקירור מסובכת ללא צורך. הרבה צינורות שיוצאים ממקומות לא צפוים ועלולים להתפוצץ. כשזה קורא המנוע טס לכוון האדום. וברגע שהגיע לאדום - ראש מנוע...
תוסיפו לזה שרוב האנשים הנוסעים בדיסקו אין להם מושג ירוק במכונאות, ובשבילם מחוג החום זה עוד שעון חמוד וחסר חשיבות, ופרסטו יש מתקון מוצלח להרס מנוע.
בהיליקס לעומת זאת המערכת היא מאוד פרמטיבית. שתי צינורות מהרדיטור למנוע וזהוא. עוד שני צינורות יוצאים מהטרמוסטט למערכת הקירור. סך הכול 4 צינורות וזהו. אין פשוט מה שיתקלקל. וגם אם כן מתקלקל, הרי ברכב נוסעים אנשי עבודה שמכרים ומוכרים היטב את רכבם (מקור הפרנסה שלהם) והם מיד עוצרים כשהחום מתקרב לאדום.
סיכום ומסקנות - הדיסקו הוא לא שיא האמינות בגלל כול מני תסבוכות שהוסיפו לו. אבל רכב שהיה שמור טוב + תחזוקה טובה (לא אצל גורוים !!!) הם בהחלט מתכון מנצח לרכב אמין.
אגב הסיבה שאנשים קונים דיסקו למרות השם הרע שלו היא הנוחות !!! אין רכב יותר נוח ומפנק מהדיסקו. והיה לי מספיק רכבים בשביל להשוות.
אני ממש לא בטוח שרק ראש המנוע היא הבעיה .ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
יש גם את כיסא הנהג שקורס ,הגג שנופל צריות אחוריות מחורבנות ,פלסטיקה פנימית שמתפוררת ,חלודה בגג ,נזילות מכל חור,.................. ולהמשיך ?
אני שלא כמו אלון ,לא נזון מספורי אנשים\חברים בבור ,אני מכיר מספר חברים שיש והיה להם דיסקברי.
ואני כן הייתי מגדיר אוטו כ"חרא של אוטו"
כמובן שיש יוצאים מהכלל (אחד או שתיים :) )
חגי.
נ.ב.
יש לי גם לא מעט תמונות כדי להוכיח .
מוני אצלי מבחינת הרלוונטים היו רק CJ, סופה טראנו דיפנדר דיסקברי ודיפנדר (היו עוד כמה באמצע)
דווקא הסופה היא זאת ששחטה אותי מבחינת עלויות- כמעט כולם היו בעיות חישנים ומערכת חשמל
הטראנו החליף אצלי במשך שנה 4 אלטרנאטורים בגלל בוץ (בנזין)
ממה שכתבת (וכולנו כבר יודעים), בעית הראשים נובעת בגלל החזקה לקויה של הבעלים (צינורות פגומים וכו') דבר שניתן לפתור ולמנוע בעלות נמוכה יחסית והקפדה על החלפת צינורות הקירור אחת לכמה שנים. החלפת הצינורות באופן יזום וניקוי רדיאוטור (או החלפתו) תמנע נזקים בראש.
עוד דבר, ראש המנוע בדיזל זוכר טראומות קטנות, לדוגמא עם לאורך זמן הוא עבד בטמפ' גבוהה בכמה מעלות בגלל כשל במערכת הקירור (נגיד רידאוטור סתום) הוא לא יפרוץ מיד וגם לאחר סידור הבעיה (ניקוי רדיאוטור) אנחנו נחשוב שהכל סודר והכל תקין זה לא המצב בפועל. הוא עוד יתנקם בנו באחד הימים למרות שעל פניו הכל תקין
עזבו, חבל על הוויכוחים,
אפשר להסכים על כך שרכב שטופל הייטב בעבר ע"י הבעלים הקודם וימשיך להיות מטופל ע"י הקונה, לא יאכזב ויהיה סביר לתחזוקה גם אם הוא לנדרובר דיסקברי ורכב שהוזנח או טופל בצורה לקוייה, יאכיל את הקונה קש גם אם הוא מסוג טויוטה היילקס. הסכמנו.
הבעיה היא שיש פער בין הרצוי למצוי - קשה עד בלתי אפשרי למצוא דיסקברי שמור, קל יותר למצוא צ'רוקי שמור. הבעייה היותר גדולה היא שב 90%מהמקרים הקונה לא יודע להבחין בין רכב שמור לרכב דפוק וב 99% מהמקרים שהוא כן מבחין, הוא לא מוכן לשלם על כך כסף ורוצה לקנות בזול.
לוגיקה פשוטה - ברוב המקרים קניית דיסקברי תהיה פחות מוצלחת מקניית צ'רוקי ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
שורה אחרונה, היתה לי ניבה מודל 94 והיה לי דיסקו 94, הניבה עלתה לי בשנה שהיתה שהיתה אצלי בערך 1000 שקל וזה היה בעיקר על טיפול והכנה לטסט - שימון .... והחלפת תפוח היגוי.
מכרתי אותה גם חמש מאות מעל המחירון.
אחריה קניתי את הדיסקו ....
מילה אחת מהצד השני של המחשבה.
יכול להיות שאנשים כמוני שלא הכל עושים לבד בבית והולכים למוסך מידי פעם ניכווים יותר מכאלו שמטפלים לגמרי לבד.
אבל !
1. כניראה שהרוב כאלו
2. יתכן שהמוסכים יצרו את הסטיגמה בגלל תחזוקה גרועה ויקרה מאוד - אבל כרגע זה קיים.
אה ... עוד מילה בשביל האוביקטיביות, הדיסקו עשה אצלי בשנתיים שהיה אצלי משהו כמו 140 אלף ק"מ ...
מצד שני,
לקראת הסוף, אני כבר לא העזתי לצאת איתו מתחום המושב .... לא סמכתי על האוטו שגם יחזור בנסיעה .... הייתי מחכה שניה לפני התנעה ומתכונן נפשית לרעש הנוראי שיעיד על עוד משהו שנישבר בפנים ...
יכול להיות שזה קיצוני אבל זה אמת. :-(
כן כן תתפלא!ציטוט:
נכתב במקור על ידי מאיר רוטברג
הכל עניין של גישה.לדוגמא: שתי הדלתות הקדמיות כבר שנתיים נפתחות רק אחרי "שכנוע" לפני שבועיים אמרתי שזהו אי אפשר לדחות את הקץ עשיתי קצת בירורים וחיפושים בפורום הצהוב וגיליתי" גורו "לדלתות של דיסקו.
חשמלאי בדרום שנחשב למומחה גדול לתחום סיפורי ניסים ונפלאות...התקשרתי אליו דיבר איתי על כך שהוא רכש את הקפיצים האחרונים....בלה בלה והתענוג יעלה לי 350 בתוספת מע"מ לכל דלת ולשים ת'רכב בבוקר ולקחת אח"צ.
יענו יום עבודה אבוד בתוספת 150 ש"ח דלק...
קפצתי למתקין אזעקות/סטריאו בשכונה שמעולם לא הייתי אצלו פתח דלתות
ניקה אבק בן 13 שנה שימן כיוון החליף מנוע נעילה 250 ש"ח לדלת כולל מע"מ וקפה.
אם הייתי עושה סקר שוק גם יכולתי למצוא יותר זול בדרום העיר.
נראה לי שהכל קשור בבחירת הרכב-אני לא התפשרתי וכשקניתי את הרכב בדקתי אותו במכון בדיקה של חבר (יוסיס) הוצאתי את כל ההיסטוריה ובנוסף בדקתי אותו במוסך מתמחה בלנד רובר (לא גורו).
כאשר כולם אישרו שהרכב במצב מצויין הורדתי רק 5 אלף ש"ח מהמחירון כאשר בד"כ הקונים שוחטים 10-15 אלף ש"ח מהמחירון.
לכן עדיין לא הוצאתי 20K בארבע שנים על תיקונים.
לכן הגעתי "רק" 5 פעמים למוסך באופן לא יזום שלא ללטיפול.
פעמיים הלך אלטרנטור, פעם משאבת מיים פעם בית סטליטים ופעם ניקוי רדיאטור.
כל הפעמים האחרות היו במסגרת טיפולים ו/או שידרוגים.
ללא ספק מסתובבים בשוק כמה עשרות/מאות נבלות שעוברים מיד ליד וכל פעם מישהו מגלה שנפלה עליו נבלה הוא מעביר הלאה וחוזר חלילה אבל מכאן לגזור
דין על מיליוני רכבים שנמכרו ברחבי העולם זה ממש לא רציני.
זה כמו שבארץ די ידוע לא לקנות/להתעסק עם סיטרואן ורנו הצרפתיות שיאכילו אותך מירורים...סיפורי זוועה ששמעתי חבל על הזמן...לעומת זאת כשאני מסתובב באירופה שוק קצת יותר גדול ומשוכלל משלנו מסתבר שמכוניות אלו נוחלות הצלחה גדולה.
יאללה לילה טוב
פוקסי ידידי
כשימך כן הרכב :razz:
אני מאחל לך שתמשיך ככה,
הלוואי על כולנו
[בידידות
אני חושב שהשתכנעתי.
אני הולך על דיסקו בנזין.
למה? מזוכיסט מפגר,שאוהב את התחת שלו!
ועוד ,יש סוף סוף מה לתקן.
מזמן לא עשיתי זאת ,במיוחד כשהפלטפורמה זולה בטרוף.
תודה נמרוד ,על פקיחת העיניים.
רוני (ואחרים שמחפשים)- יש דיסקו של חבר למכירה, מצב מצויין, מחיר מצויין, פרטים בה"פ.
אסף.