ציטוט:
נכתב במקור על ידי airzax3
האם יש אפשרות להתקין את הביטול בכל המודלים של הג'ימני?
Printable View
ציטוט:
נכתב במקור על ידי airzax3
האם יש אפשרות להתקין את הביטול בכל המודלים של הג'ימני?
לא כל מוסך סוזוקי עושה את זה
אני עשיתי במוסך הקניון בר"ג -תברר איתם
03-5704855
תודה.
בקשר לשאלה המקורית:
המליצו לך להישאר עם הסמוראי, בטענה שזה אותו הדבר, לדעתי ג'ימני וסמוראי זה ממש לא אותו הדבר בכביש. הג'ימני נוח, שקט, מתורבת ומרווח יותר מסמוראי, ויש גם אופציה אוטומטית.
יואב שלום
הרשה לי להביע את דעתי הצנועה.
אני הלכתי עם הלב,ורכשתי לפני שנה דיפנדר 110 במצב סביר (עד כמה שרכב עם 450000 ק"מ יכול להיות סביר),בעברי סמוראי ופוראנר,על כל אחד מהרכבים היו לי הוצאות לא קטנות שאם יום אחד אחשב אותן (ואני לא מעיז לעשות זאת מחשש להמשך חיי הנשואים) יתברר לי שמלכתחילה היה עדיף לרכוש רכב חדש או לעזוב את נושא רכבי השטח.
אני מאמין שכמעט כל רכב שיש היסטוריה עימו צפוי להוצאות אחזקה לא קטנות (וסיפורי ההילקסים והגראנדים למינהם-מצחיקים אותי),לכן כל החלטה שלך שאינה גימני חדש או המשך עם הסמוראי היא החלטה שתתמון בחובה סיכוי להוצאות לא קטנות.
אבל אני גם מאמין שרכב שטח הוא משהו שבוחרים מאהבה ולא משיקולי עלות תועלת,לכן אני יכול לספר לך שמעולם לא נהנתי מרכב כמו מהדיפנדר (למעט ה600F שהיה לי),המשפחה שלי נהנית לטייל ימים רבים ושעות ארוכות ברכב ,שזה למעשה "חדר משפחה נוסע",הדיפנדר לא דומה לשום רכב אחר בכלום,יש לו אופי מיוחד וצריך לאהוב אותו כמו שהוא,אפשר לדגם אותו לנוחות מושלמת למשפחה,לא צריך להוסיף עליו כלום על מנת לקבל רכב שטח מעולה שעושה בקלות את מה שרכבים אחרים עושים לאחר שדרוג של אלפי שקלים,אם אתה לא ממהר לשום מקום ואין לך בעיה לקחת סיבוב בסבלנות ואשתך לא מפונקת שרוצה רכב אוטמטית מאובזר והיא בעלת נסיון בנהיגה על "פרגוסון",הדיפנדר יכול להיות חלק משמעותי מהתפתחות המשפחה.
דיפנדר הוא אחר ואני מציע לך לנסות קצת את הרכב לפני קבלת החלטה ולראות שהוא מתאים לך,הפעם הראשונה בדיפנדר היא סיוט משום שאתה בטוח שעוד שנייה הוא מתפרק,רעש נוראי ומכלולים חופשיים מרעישים ודופקים עם הזמן יכולת השמיעה שלך נחלשת ואז זה כבר לא מטריד אותך.לאחר זמן כשהשמיעה נחלשת,רגל שמאל משתחררת וכבר לא מציק לך הלחץ הקבוע של הדלת על הכתף אתה מתחיל להנות.
בהצלחה בכל מה שתבחר.
דרור הראל
היי יואב,
כמו שהבנתי מהשירשור אתם כרגע זוג שטיולי עבירות הם לא בדיוק הלחם והחמאה שלו וגרים בת"א.
כבעלים גאה של ג'ימיני במשך כמעט שלוש השנים האחרונות גם עמדתי בפני ההיתלבטות האם להישתדרג לרכב שטח "רציני" יותר (כן מה לעשות , עם מנוע של חיפושית ,יחסי העברה וצמיגים של ילדה בגן חובה וכמובן שלא לדבר על מקום איכסון..), כל חבורת סוזוקי לא נמצאת בליגה של הגדולים.
אני בכלל לא מדבר על העובדה שנראה לי די מפחיד להכניס ילדים לקופסת קרטון ששוקלת כמוני ובעלת בטיחות אקטיבית ופסיבית של רום כרמל.
אבל גם אצלי הכריע ההגיון- בתור תל אביבי שגר באיזור 1, אין מה לעשות- אני לא מכיר שום רכב שטח אחר שיכול להישתחל בחניות ומקומות צרים כמו שבט סוזוקי.
מה גם שאין לי כל כוונה בטווח הקרוב להרחיב את התא המשפחתי- ככה שירדתי מהרעיון של השידרוג.
אכן עלויות ההחזקה של הג'ימיני נמוכות- למעט צריכת הדלק הגבוהה יחסית.
אם הההחלטה שלקחתם היא להישתדרג בתחום הנוחות- אני יכול להבין את המעבר לג'ימיני (רכב חדש,שקט,אמין), אבל אם המטרה הינה לשנות את הסטטוס המשפחתי ללא שידרוג יכולות השטח של הרכב קצת קשה לי לראות את ההבדלים הגדולים בין סמוראי סלילים לג'ימיני.
בכל מקרה הרכב משרת את כל מטרותי נאמנה.
מקווה שעזרתי במשהו.
כן
הדעות השונות דווקא עוזרות. ההתלבטות בשיאה, במיוחד שתקציב הרכישה לא ישתנה בין 2 ההחלטות (בדיפנדר נשקיע פחות ברכישה ונשאיר יותר בצד ליישור). למדורה נוסף גם עניין הסחירות- ג'ימיני ייעלם ביום שנחליט למכור, מודעת למכירה על דיפנדר עלולה להצהיב עם הזמן...
הפחד הוא לנסוע בג'ימיני ולהסתכל בערגה על כל דיפנדר שעובר (יש לנו 2 תחת הבית:evil: ). מצד שני- יש את כל הצד השני..
באסה.
הכנסת לשיקולים את מרכיב הזמן?
דיפנדר (או כל רכב שטח בגודל מלא) להבדיל מג'ימני זה רכב שקונים כדי להחזיק זמן רב-לפחות כך אני מסתכל על זה אחרת אין טעם בשיפורים ודיגומים שאנחנו כולנו עושים בצורה ובמידה זו או אחרת.
אתה הרי כבר נגוע חזק בחיידק, נראה לך שמשהו ישתנה בהעדפות שלך?
אם אתה חושב על אחזקה לטווח ארוך אז למה להשקיע בדרגת ביניים כמו ג'ימני?