מה שלא עומד בDOT לא יכול להכנס לארץ, וזה דבר טוב.ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
אסף.
Printable View
מה שלא עומד בDOT לא יכול להכנס לארץ, וזה דבר טוב.ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
אסף.
אסף, האם DOT מגדיר את החריגה המותרת בין המידה המוצהרת למידה בפועל?
באופן רופף למדי. קח בחשבון גם שלפי DOT מי שמבצע את הבדיקות הוא המפעל עצמו- ולא מעבדה בלתי תלויה. כלומר- יש מקום רב להנחות שהיצרן יעשה לעצמו- אבל אוי לו אם ייתפס.
אסף.
הדיון הזה נהפך מחיפוש פיתרון לבעיה, להחלפת סיפורי מאעכרים...
אין לאף אחד הצעה איך לקדם את העניין?
מישהו ציין שיש קהילות נוספות שעשויות להתעניין בשינוי שיטת הרישוי, אבל הוא כלל רק קבוצה אחת.
כמו שאני רואה את זה, יש בעיה משותפת ל:
- ג'יפאים
- אופנוענים (שטח וכביש)
- אנשים שפשוט לא מעוניינים להחליף אוטו, אבל התקלקלו להם מכלולים מסויימים שלא ניתן למצוא יותר מהיצרן בגלל התיישנות
- אנשים שהתלהבו מהסרט Need for speed באופן קיצוני - לדעתי הקבוצה הגדולה ביותר
- שומרי איכות הסביבה - להתקין מנוע חדש וחסכוני באוטו ישן מונע זיהום אוויר ועוד גרוטאה במזבלה
אהלן.
יש לי גרנד צ'ירוקי 93 - עשיתי הגבהה "2 ושמתי "31
אך אני לא מצליח להעביר את זה ברישיון !!
כבר חצי שנה שאני רודף אחרי זה עם כל מיני גורמים ....
הייתי בכמה מכוני טסטים - כולם אמרו לי שאין להם אוטודטה בשבילי ולכן הם לא יכולים לעשות כלום
כולם אמרו לי שרק אם אביא אישור ממכשירי תנועה אז ישנו לי את זה.
(למישהו יש אישור כזה שאפשר לראות אותו ?)
התקשרתי למכשירי תנועה ושם אמרו לי שבגלל שהג'יפ שלי הוא מייבוא אישי אין להם מידע עליו
ובטח לא על שנת 93.
מה אני עושה ??
אני מתחיל לאבד תקווה
נא עזרתכם - מוכן לכל דבר.
תודה רבה רבה
ניצן
0545664754
ניסן, לי אין תשובה. אתה לכוד כמו אחרים במלכוד קפקאי מטורף מאז שהוחמרה ההקפדה על התקנות בתקופה האחרונה, והשיטה לצאת היא לצערנו לא חוקית, אבל כשמערכת כל כך מטומטמת, אין ברירה...
חברה אני יותר בנושא של הדו גלגלי אבל משותף יש לנו לא מעט! גם בתחום שלנו לא מקלים ראש וזה בגלל שהמדינה שלנו מישום מה לא מעוניינת להכיר בספורט המוטורי בכלל! לדעתי צריך לגבש עמדות וכוח מכול קצוות הספורט הזה ולעלות לשם מצויידים היטב עם שילוט ורשמקולים ואני מאמין שישימו לב שזיהיה מדובר במסה לא קטנה של אזרחים תמימים שדורשים להפוך היגיון לחוק.
לא תמיד זה מדובר בכסף. ובטח לא שכל יום נחקרת דמות פוליטית על הונאה כזאת או אחרת.
צריך לנצל את המומנט הנכון לעשות את זה ואולי נצליח אפילו להשתחל לרשימת הליכוד ;);)
"שר הספורט והאדרנלין"
רעש תקשורתי הופך לרעש מדיני!! אני תושב שדרות כבר למדתי להבין קצת מה קורה שם למעלה בחיק מקבלי ההחלטות.
לארגן עצומה חתומה ע"י כמה שיותר אנשים בנוסח הדרישות שלנו ולצאת לדרך. ואז מתחילים לארגן קמפיין משלנו ומצליחים בו!!
כשהתקשורת תיראה בנו אייטם אז נקבל מה שנדרוש או מספיק נרוויח חצי!!
בדרך בה מתנהל משרד התחבורה בכלל, ומשרד הרישוי בפרט, דעתי היא שעצומה וכו' לא תביא לשינויים.
הייתי מתחיל בהפגנה מול אחד ממשרדי התחבורה הראשיים.
לדעתי איסוף נתונים סביב מה קורה בעולם, בדגש על תקנות הרישוי בארה"ב, שם אמנם ניתן החופש לבצע שינויים ברכב עד מגבלה מסויימת (ומי שחושב שלא טועה), היא הדרך .
מהנתונים שייאספו לשאול את משרד התחבורה שאלות קשות ומאתגרות בסגנון ה"למה לא" ואיך כן" "ולמה אצל שותפינו מעבר לים אפשר" "ואיפה חופש הפרט" ועוד.
מאוד התחברתי לנושא הכלכלי שהועלה כאן לדיון, ומציע לבוא עם פתרונות שיכניסו שקלים נוספים למדינה כגון מעבדות בדיקה או אפילו הרחבת סמכויות מכון התקנים.
כל זאת חברים בשילוב טיפול משפטי עד רמת בג"ץ . עתירה לבג"ץ זה עסק יקר, לכן אני מציע לעתור ייצוגית כאשר כל חברי הפורומים למינהם ירתמו למאמץ, כולל העלויות הנלוות.
משרד התחבורה-הוראת נוהל מס' 70-שינוי ורישום מידותצמיגים מיום 27/11/05חברים יש לחפש את הדרך הנכונה מעבדה מוסמכת טכניון או מכון התקנים רק משם הישועה
הוראת נוהל זו מבטלת את הוראותהנוהל הקודמות ועל בוחני הרכב במכוני הרישוי לפעול על פיה כפי שיפורטבהמשך.
תקנה 322(ו')
לאיורכב ברכב ששנת יצורו:
(1)עד 2005 - צמיג המוגבל למהירות פחותה מהמהירות המרביתהמתוכננת של הרכב ובלבד שבמונית, ברכב נוסעים פרטי וברכב פרטי דו-שימושי יכולשיורכב צמיג בדרגת מהירות "S".
(2)2006 ואילך - צמיג שתכנן יצרנו ללחץ אויר, לכושר העמסה ולמהירות הפחותים מאלה שתכנן יצרן הרכב.
מקורות לקבלתמידע
לקבלת מידע לעניין צמיגים המותרים להתקנה ברכב, יש להשתמש ב-AutoData שבו רשום גודל הצמיגים המותרים בכלי רכב בציון סוג הרכב, דגם הרכב ושנת היצור שלהרכב, כאשר יש להקפיד ולוודא מעבר לכל ספק כי הנתונים הרשומים מתאימים ליעודהרכב(פרטי, מסחרי) באין נתונים כאלה ב-AutoData לא יאושר כאמור שינוי במידותהצמיגים מעבר לזה הרשום ברשיון הרכב.
הפעולה במכון הרישוי
1. ראשית, יש לוודא ולבדוק את שנת היצור של הרכב, דגם הרכב ותוצר הרכב.
2. לבדוקברשיון הרכב את מידות הצמיגים הרשומים בו טרם ההחלפה.
3. לוודא מעבר לכל ספק כימידות הצמיגים המותקנים ברכב מתאימים לאותו סוג רכב, לאותה שנת יצור של הרכב ולאותודגם רכב על פי הרשום ב-AutoData.
4. האמור בסעיף 3 לעיל, מתייחס לכל סוגי הרכבמכל שנות היצור.
5. בהתייחס לעדכון תקנה 322 לתקנות התעבורה, אין לאשר שינוימידות צמיגים ברכב משנת יצור 2006 ומעלה, כאשר לחץ האויר, כושר העמסה והמהירות להםתוכנן הצמיג פחותים מאלה שתכנן יצרן הרכב.
6. לגבי רכב משנת יצור עד 2005, ניתןלאשר מידות צמיגים ובלבד שקיימים לגביהם נתונים ב-AutoData , כאשר ברכב פרטיובמונית מתוכנן על ידי היצרן למהירות בדרגת "S" לפחות.
7. שינוי גודל הצמיגיםאפשרי לרכב פרטי על סוגיו ולרכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר אינו עולה על 4,000 ק"גובלבד שקיימים נתונים ב-AutoData.
8. יש להקפיד שהצמיגים ברכב מסחרי יהיומתאימים לרכב מסחרי בהתאם כולל לחץ אויר וכושר העמסה.
9. אין לאשר צמיגיםהמתאימים לרכב פרטי, כאשר הם מורכבים על רכב מסחרי.
10. ביצוע השינוי רק לאחרשבוחן הרכב ווידא את עמידת הצמיגים בכל הנתונים והתאמתם לסוג הרכב, שנת יצורו ודגםהרכב.
11. בכל מקרה של ספק או בהיעדר נתונים מספיקים ב-AutoData, אין לבצע רישוםבשום אופן של שינוי מידות צמיגים.
12. בכל מקרה שבו מבוצע שינוי מידות צמיגיםבמכון הרישוי, יש לצלם את העמוד הרלוונטי מה-AutoData ולצרף לשאר המסמכים.
13. במקרים שבהם לא ניתן לקבל מידע מה-AutoData, יש להפנות את בעל הרכבלעמדה 1 במשרדי הרישוי.
תחולת הוראה זו החל מתאריך 13/11/05.
זה נקרא "שרות דוב"
הדרך לגהנום תמיד מתחילה בכוונות טובות....
זאת עוד דרך לנסות להגן על הציבור ממעכרים בפנע'ריות לדעתי...
אבל, כשמנתחים את המסחך לגופו אפשר לראות שלמי שכתב או אין כל ידע....בכלום.
לא יורכב ברכב ששנת יצורו:
עד 2005 - צמיג המוגבל למהירות פחותה מהמהירות המרביתה מתוכננת של הרכב ובלבד שבמונית, ברכב נוסעים פרטי וברכב פרטי דו-שימושי יכול שיורכב צמיג בדרגת מהירות "S".
החלק הראשון...טוב
אבל למה צריך את החלק השני?
לפי איך שאני מבין אותו...במונית, ברכב נוסעים פרטי וברכב פרטי דו-שימושי יכול שיורכב צמיג בדרגת מהירות "S".
כלומר, בדרגת מהירות 180 KPH
עוד אחד:לגבי רכב משנת יצור עד 2005, ניתן לאשר מידות צמיגים ובלבד שקיימים לגביהם נתונים ב-AutoData , כאשר ברכב פרטי ובמונית מתוכנן על ידי היצרן למהירות בדרגת "S" לפחות.
למה לפחות S???????????
לפי החוק המהירות המותרת זה מה? 110-120
מבלי לפגוע באף אחד אישי
נכון שצמיג בדרגת מהירות S יכול להתפרק במהירות של 180 ק"מ מה לגבי מבנה הצמיג חוזק הצמיג מדוע ולמה לדעתך יצרן הרכב לא מאשר הרכבות צמיגים פחות ממה שהורכב ברכב במקור
לכל השאלות האלה אני מזמין אותך לשעור בנושא צמיגים אצלי במשרד
יחד עם זאת וכפי שאמר עו"ד ותיק בבית המשפט למה לאשר מידה אחד גדולה יותר ולא 10 מידות גדולות יותר נוריד מעט מהכנף נעלה את מרכב הרכב מעלה מעלה נרכיב חישוקים ברוחב 12 אינץ ויש לנו רכב כפי שאנו רוצים אבל מי יאשר לנו ביטוח בזמן תאונה.....!!!!!תחשוב על זה מקרוב ותן תגובה הולמת ולא מהשרוול
אולי הבנת הנקרא שלי דפוקה אבל את המשפט הבא אני מבין בדרך מאוד מסוימת....
"עד 2005 - צמיג המוגבל למהירות פחותה מהמהירות המרביתהמתוכננת של הרכב"
זאת אומרת שהצמיג צריך להיות מוגבל למהירות נמוכה מהמהירות שהרכב תוכנן לסוע בא?
על רכב שתוכנן לסוע 180 ירכיבו צמיג שמוגבל ל 140?
תעזרו לי להבין מה אני לא מבין...
או שאולי אני כן מבין.....
ערן,
פיספסת את הרישא:
"לא יורכב ברכב ששנת יצורו:
עד 2005 - צמיג המוגבל למהירות ..."
כלומר בדיוק הפוך ממה שהבנת: ברכב ששנת ייצורו עד 2005 מחוייבת הרכבת צמיגים שהגבלת המהירות שלהם לא נופלת מהמהירות המירבית של הרכב.
מ-2006 אין די בהתייחסות למהירות ויש גם צורך בהתאמה של לחץ אויר וכושר העמסה המתוכננים של הצמיג לאלה המאפיינים את הרכב.
אייל
אני לא יודע אם אתה צוחק או רציני
בכול אופן אין להרכיב ברכב פרטי צמיג פחות ממהירות S כלומר צמיג שיעמוד מינימום במהירות 180 ק"מ.
יוסף תגיד, שנת הצמיג נגמרת עוד מעט לא? יש עוד חגים באמצע אז ממש לא נשאר הרבה.
:D:D:D
אכן ידידי שנת הצמיג נגמרת לנו בן הימים אך לשמחתי נשלחה בקשה לעוד שנה מאחר
ושנת הצמיג הצליחה בצורה מדהימה לא אפרט את כל ההסגים שלנו בועדה אבל כל מי שיכנס למכון רישוי בזמן הקרוב ירגיש טוב מאוד את ההחמרה בבדיקה של צמיגים במכוני הרישוי כולל יובש בצמיגים קרעים בצמיגים ועוד כל מיני דברים הנוגעים לבטיחות הרכב מצמיגים.
בימים אלו ממש אני מעביר קורסים למשטרת, ישראל ובוחני, מכון הרישוי ,והניידות בדרכים איך לבדוק צמיגים ברכב וזאת מבלי לפגוע בכבוד הנהג ברכב ,אך לדאוג לבטיוחות הציבור המשתמשים בדרך.
לא שזה מעניין אותך בגדול אבל יש רבים וטובים אחרים אשר ישמחו לדעת שהם בטוחים בנסיעה בכביש והמשתמשים בדרך.
יש בקנה עוד מספר הפתעות ולא רק בנושא רכב שטח שגם שם שננו את נוהל בדיקות הצמיגים ברכב,
כפי שאני אומר לרבים וטובים בשטח לבכירים במשרד התחבורה טוב שבעל הרכב יכעס היום על בדיקה מדוקדקת נושא הבטיחות מצמיגים ברכב ובכלל ולא לאחר תאונה חלילה ויומר הנהג ובעל הרכב לא ידעתי לא אמרו לי ואני בכלל לא מבין במנושא צמיגים זה הצמיגן שהרכיב לי את הצמיגים ובמקרה הטוב יש ברשותו חשבונית מס להפליל את המוסך או הצמיגייה אשר ביצעה את העבודה..
חג שמח ומתוק לכול חברי הרשת והאתר ,בעלי הרכב שטח ימשפחותהם,
יוסף נעים ועדת צמיגים במשרד התחבורה
מומחה לצמיגים ומתן חוות דעת למשטרת ישראל,
חברים אין כמו לנסוע לפי החוק לכן סעו בזהירות וחופש ארוך ונעים לכולם
אדון נעים,
אני רואה שאתה מבין גדול,
אולי אתה יכול להסביר איך יכול להיות שבמדינות "מערביות" אין כל פיקוח על איזה צמיגים בעל רכב יכול להרכיב על רכושו הפרטי ולמרות זאת, אחוזי התאונות הרבה יותר נמוכים מאשר, נגיד בארץ הקודש היכן שהמדינה קובעת לאדם איזה צמיגים מותר ואסור לו ומוגבל ע'י הממשלה,
מה יש לך להביע על הנושא?
האם (רחמא לצלן) יכול להיות שהתערבות ביורוקרטית בחיי האזרח רק גורמת לסכנה לציבור?
אי אפשר להתוכך עם סטטיסטיקה.
אני מודע לעובדה שאתה רק מבצע את עבודתך,
אתה, וביורקרטים כמוך ממשיכים את שושלת ההתעללות שהנפיקו עליכם מקימי המדינה שבאו ממשטר קומוניסטי (עובדה)
פתח את הראש, צא ותצתרף לעולם החופשי, תוריד מעצמך את השרשראות של אמא רוסיה!
גלוי נאורות:
אני לא ישראלי, אני לא גר בישראל, אני תושב גאה של מדינת טקסס(ותושב ארה'ב מעל ל25 שנה), היכן אין ביורוקרטים כמוך שקובעים לי איזה מידת צמיגים (בין השאר ירקות) מותר לי להרכיב על הרכב שלי (שאני שילמתי עליו)
and thank god for that
!!!!!!!!!!!!!!!
סליחה מראש על הטעיות כתיב, עברית שפה שלישית....