חוזר: הג'פסים עדיין נוסעים - תמונות ממילואים
אם אני מתבלבל נכון אז "צהובים" זה תיאור של אשכזי לפלף, בלונדיני (מכאן צהובים) שמתאים לשרות בקריה או בשלישות אך לא ביחידות החי"ר כגון הצנחנים (והרי לך דילמה, הרי הסכמנו כבר שהצנחנים נושכי כריות, לא?).
אני חושב שהביטוי הוא די חדש, ונולד בספר "אם יש גן עדן" של רון לשם, ששימש בסיס לסרט "הבופור".
אולי הביטוי הוא ישן יותר ורק עשו בו שימוש בספר, לא יודע.
וחוץ מזה, זה שאתה כבר הרבה שנים לא בצנחנים, זה עוד יותר גרוע - אתה הומו מזדקן :lol: .
(וביננו, כל כך הרבה שנים אחרי, ואתה עדיין מכנה את עצמך "צנחן1", אז באמת עוד לא השתחררת מזה).
נמרוד, נשאר לך במקרה קצת 040 לתת לו?
יוני5
יוני5 אתה בטוח שזה הכיוון שאתה רוצה ללכת בו ? הרי אני יודע איפה אתה גר, ומתכנן טיול בצפון בשבת הבאה ..... אז בו נעזוב את ההשמצות, כי בסוף הרי הצנחנים הכי טובים.
ולגבי נושכי הכריות, אם כבר אז אני מטרוסקסואל (הומו שאוהב נשים :lol: ), ולגבי ה- 040, לא צריך, אצלי נכנס גם עם 9105.
ולגבי הניק...צנחן1 כי "פעם צנחן תמיד צנחן", מהחטיבה ישחרר רק המוות (אם נשתמש בביטוי סיציליאני ידוע)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי צנחן1
הרי אני יודע איפה אתה גר - מזמן הפסקתי להתרגש מהפגנות של מערכת הזמן הורוד
ומתכנן טיול בצפון בשבת הבאה - כן, כן, אני מכיר את הצפון שלכם: צפון ת"א. הטיול לקניון רמת אביב?
אז בו נעזוב את ההשמצות - עובדות, לא השמצות
כי בסוף הרי הצנחנים הכי טובים - גם צה"ל (לבנון, יולי 06)
מהחטיבה ישחרר רק המוות (אם נשתמש בביטוי סיציליאני ידוע)
וקצת ברצינות, הביטוי הוא "משורה ישחרר רק המוות" והוא לא סיציליאני, זה של הפלמ"ח.
יאללה יוני5 חדל אש, מישהו עוד יבין לא נכון (...בעיקר אני).
ולהחזיר את הדיון למקום הנכון, אני ניזכר עכשיו באיזה ניסוי שעשינו פעם בחצצון ( על החצץ )
עם איזה שביעיה של עמוסי הורמונים בני 19 בתוך אחד כזה סגור עם ברזנט, הגה עד הסוף לאיזה צד ( שמאלה אם אני זוכר נכון ) ונידמה לי גם שהגענו עד להילוך שלישי לפני שזה הפסיק להצחיק ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
ונידמה לי גם שהגענו עד להילוך שלישי לפני שזה הפסיק להצחיק ...
מה, מצאתם את ההילוך השלישי? הצלחתם להכניס לשלישי?
איזה אוטו קקה זה.
ציטוט:
וקצת ברצינות, הביטוי הוא "משורה ישחרר רק המוות" והוא לא סיציליאני, זה של הפלמ"ח
יש כמה זקנים גם מהפלמ"ח וגם מחברי המחתרות שהיו שוברים לך הליכון על הראש בגלל שגיאה כזאת.
מידע נוסף
(
צודק מאוד. תודה על התיקון. באמת מגיע לי שישברו לי איזה הליכון על הראש. :razz:
יוני5
בעניין "צהובים" - כבר בתקופה שלי בשריון (84-87) קראו לכל בלונדיני "צהוב" ולכל ג'ינג'י - "כתום".
היה לנו כמה תימנים בפלוגה, ואחד מהם היה כהה כמעט כמו אתיופי או הודי, ולכן נקרא בפשטות "השחור". שלא כמו ה"צהובים" וה"כתומים", הוא דווקא נעלב מזה, הטמבל.
מצטער.
לא אוהב את הגפ"סים(בעיקר בגלל שקשה לי להגיע לקלאץ') אז באמת רציתי להאמין שמדובר בחרא של רכב שעביר רק בזכרונות עמוסי נוסטלגיה.
אבל לרוע המזל המציאות הוכיחה אחרת בשבוע האחרון...
המקום: שטח אש משתטא - רמת הגולן בסוף החורף
המשתתפים: סופה 2 חדשה ו2 גפ"סים שכבר במלחמת קוריאה כבר היו גרוטאות
(אהה כן היה שם גם איזה תרפ"ל חי"ר של הפלס"ר שלנו, אבל אנשים שהולכים ברגל ממש לא מעניינים :twisted: )
בקיצור, לא משנה מי נהג ואיך, תמיד זה נגמר באותה צורה - הגפ"ס מחלץ את הסופה...
ומאחר ואני הקטן עוד האמנתי לכם והצהרתי שהגפ"ס זה חרא של רכב והסופה ג'יפ אמיתי - יצאתי פרייר :evil:
אגב הסופה נתקעה בעיקר בגלל שהיא הצליבה בקלות (מוט מייצב מחובר ודיפרנציאלים פתוחים)
ולא בגלל חוסר בכח או צמיגים לא מתאימים (Goodyear 32" G171)
גם קשה להאשים אותנו שבאיזשהו שלב ריחמנו על הסופה המסכנה (לידיעת מי שמחכה למכרזים)
עידכונים מהשטח.
כחייל היום (10 למנייק) אני אלמד אותכם ביטוי חדש.
צהוב זה כבר חלש, וזהו שמו של כל אשכנזי כמעט.
לפלף אמיתי הוא חנבץ. (שלפי ידיעתי זה ראשי תיבות מוזרים של חננה צהוב).
וזה כינוי ששמור לחיילי מודיעין, ממר"ם וצנחנים(הייתי חייב!).
האמת שבשנתיים האחרונות יש ריכוז לא סביר של ג'ינג'ים בחטיבה המהוללת.
אולי זו בדיחה של ראש אכ"א. מחפש אדמוניים שיתאימו לכומתה.