1 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: כמה באמת עולה לנו להחזיק גראנד-צ'רוקי.
ממשיך את המסורת...
סוף דבר.
גראנד צ'ירוקי 1997, 215K ק"מ (30K מתוכם אצלי), יפה ושמור נמכר היום לבחור נחמד שבטח יהנה ממנו מאד
הוצאות בשנתיים שהיה אצלי:
משאבת מים (מחיר +-2000 ש"ח (מה לעשות, הוחלפה במוסך..)), משאבת דלק ($29), וסת PCV במחיר 45 ש"ח, גומיה לצירייה (100 ש"ח), גומייה למכסה שסתומים (50 ש"ח), נורות ליחידת מזגן (60 ש"ח), ריפוד גג (250 ש"ח), תיקון חלודה בחלון-גג (2500 ש"ח), וזהו.. אלה כל התיקונים שהיו במשך שנתיים כמעט. יש לציין כי את רב התיקונים עשיתי בעצמי לכן המחיר הוא לרב מחיר החלקים בלבד.
שיפורים:
אשר רובם הובאו ביבוא "אישי" מארה"ב כללו בין השאר חלקים להגבהה 3.5", ניתוק מייצבים מהיר, תושבת פנהרד אחורי ועלו סה"כ כ 4000 ש"ח (כולל 4 צמיגי BFG)
שינוי דרייב-שאפט קדמי עלה כ 3000 ש"ח (דבל קרדן ו CV עם סליפ יוק)
סה"כ תיקונים כ 6500 ש"ח (כולל טיפולים שוטפים, שמנים ופילטרים למיניהם), שיפורים במחיר של כ 7000 ש"ח ומערכת גז שהועברה מהגראנד הקודם (שם היתה רק חצי שנה) ועלתה כ 11,000 ש"ח.
זו הייתה תקופה מאד יפה עם הגראנד, אנחנו (אני ובת זוגי) ללא ספק התאהבנו ברכב הזה ועד יומו האחרון אצלנו כל נסיעה בו הייתה חגיגה. בשטח הוא הפתיע לטובה עם עבירות יוצאת דופן שלמען האמת לא ציפיתי לה בהתחלה כשקניתי את הרכב אבל חוץ מפעם אחת שהיינו קרובים לנסוע על הגג הגראנד מעולם לא אכזב בשטח ועלה בכל מקום שהיינו בו.
עכשיו אני מחפש גראנד בתול (עדיף, אם כי לא אתנגד למשופר במחיר סביר) שנת 2000-2001 כדי להתחיל את כל הסיפור מחדש. מצ"ב תמונה של ROLE MODEL רק בלי המגן חזירים והפנסים על הגגון :D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Jacob80
ממשיך את המסורת...
הוצאות בשנתיים שהיה אצלי:
משאבת מים (מחיר +-2000 ש"ח (מה לעשות, הוחלפה במוסך..)), משאבת דלק ($29), וסת PCV במחיר 45 ש"ח, גומיה לצירייה (100 ש"ח), גומייה למכסה שסתומים (50 ש"ח), נורות ליחידת מזגן (60 ש"ח), ריפוד גג (250 ש"ח), תיקון חלודה בחלון-גג (2500 ש"ח), וזהו.. אלה כל התיקונים שהיו במשך שנתיים כמעט. יש לציין כי את רב התיקונים עשיתי בעצמי לכן המחיר הוא לרב מחיר החלקים בלבד.
עוד 2 הוצאות שנשכחו:
מצבר ששבק באמצע טיול: 900 ש"ח
4 בלמים + השחזת צלחות: 1400 ש"ח
עוד הוצאה ששכחת:
כמה עלה ובכמה נמכר?
בסופו של יום, המס' הזה הוא סלע המחלוקת בין החסידים של רכב חדש יחסית לבין רכב בין 15-20.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
עוד הוצאה ששכחת:
כמה עלה ובכמה נמכר?
בסופו של יום, המס' הזה הוא סלע המחלוקת בין החסידים של רכב חדש יחסית לבין רכב בין 15-20.
+1
רק כך נוכל לדעת עם המספר שניר כתב (2000 ש"ח בחודש טיפולים וירידת ערך) הוא מספר נורמלי.
בחישוב של ניר חסר הנתון של הקילומטראז'.
אביגדור
אני לא מעוניין לפרט על דפי הפורום את מחיר הקניה והמכירה (מכל מיני סיבות) אבל אם מישהו מעוניין אשלח בפרטי.
אני יכול לסכם ולומר שסך ההוצאות החודשיות על הג'יפ לאחר שקלול של ירידת הערך, תיקונים ושיפורים היה בערך 1000 ש"ח בחודש.
באופן אישי אני חושב שנפלתי על רכב ספציפי מאד מוצלח, הוא היה רק 3 פעמים במוסך (לצורך תיקון ממשי.. הוא היה עוד מספר פעמים לבדוק כל מיני דברים) במהלך כל התקופה שהיה אצלי מתוכן פעם אחת לצורך החלפת בלמים.
1000 בחודש זה מספר מדהים עד בלתי הגיוני...כולל ביטוחים???
לא ברור לי מה אתם מנסים לחשב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
1000 בחודש זה מספר מדהים עד בלתי הגיוני...כולל ביטוחים???
לא, תוסיף עוד 360 ש"ח לחודש
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Jacob80
לא, תוסיף עוד 360 ש"ח לחודש
מנסיון של שנה וחצי ברכב דגם 1995 - לפחות 1500 ש"ח בחודש לא כולל שיפורים נוספים - בפריסה חודשית לשנה - עוד 600 ש"ח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
לא ברור לי מה אתם מנסים לחשב
ההוצאה החודשית הממוצעת כתלות במספר הקילומטרים.
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AvigdorAharon
ההוצאה החודשית הממוצעת כתלות במספר הקילומטרים.
אביגדור
מה ההיגיון בכזה חישוב?
יש הוצאות קבועות תלויות בזמן - ביטוח, טסט, טיפולים אם לא נוסעים הרבה...
הוצאות קבועות תלויות ק"מ - טיפולים אם כן נוסעים הרבה, דלק...
הוצאות משתנות/בלתי צפויות - כל דבר יכול לקרות... מאוברול לתאונת פח, לטוטל לוסט...
אי אפשר לחבר את המספרים האלה. זה לא משקף שום דבר.
איל
גילוי נאות: נכשלתי במועד א' בסטטיסטיקה והסתברות....
שלום לכולם ,
החישובים שלכם אינם רלוונטיים .נקודה .
לא בגלל שאינכם יודעים לחשבן אלא בגלל שהשאלה לא נכונה .
השאלה היא כמה באמת אתם נהנים ואם בכלל מהגרנד שלכם {שזה כולל את כל ה$ שהשקעתם}
אצל כל אחד נושא ההוצאות שונה וקשור לשימוש ברכב,
שאלו את עצמכם האם אתם נהנים ,עונה על הצרכים והדרישות ?
אם כן שווה להחזיק את הרכב ואם לא אז תמכרו לעזעזל.
נא לא לשכוח שיש אפיקי השקעה מניבים יותר :D
אם אתם רוצים להרוויח $ חפשו אפיק אחר .
רונן הנהנה והמשלם.:evil:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גניסלב רונן
שלום לכולם ,
השרשור הזה הזוי לגמרי ...
למה הדבר דומה ? לחבורת מוצ'ילרים ישראלים שנפגשים במסעדת מתכלבים בהודו / נפאל / תאילנד/ אקוודור תבחרו לבד, ומעבירים חוויות על איך אפשר לטייל ב רבע דולר ליום ...
אז בנות ... רכב שטח זה הוצאה, לא השקעה.
אחד מעשן סיגרים, אחד שותה לשכרה, ואחר דופק מהצד. [ויש כאלה שעושים את הכל ביחד ...]
אנחנו מעבירים את זמנינו ב"בזבוז" על אין סוף פריטים חסרי משמעות [ למי שלא נמצא בלופ ... ], כמו קפיצים בולמים, נעילות והגבהות ....
אבל, מזה נהנים ... ומי שלא, שיקנה סמוראי [ בלי לפגוע בסמוראים, ושתדעו שחבריי הטובים ביותר, הם סמוראים ...] ונהנים לטייל עם הרכב שעליו הוצאנו, ונהנים להפיק לקחים ממה שגילינו בטיול ומשפרים לטיול הבא ...
אז מה זה משנה אם זה עלה 1500 או 1892.65 לחודש ?
רונן, מתי טיול ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גניסלב רונן
שלום לכולם ,
ציטוט:
השרשור הזה הזוי לגמרי ...
למה הדבר דומה ? לחבורת מוצ'ילרים ישראלים שנפגשים במסעדת מתכלבים בהודו / נפאל / תאילנד/ אקוודור תבחרו לבד, ומעבירים חוויות על איך אפשר לטייל ב רבע דולר ליום ...
אז בנות ... רכב שטח זה הוצאה, לא השקעה.
אחד מעשן סיגרים, אחד שותה לשכרה, ואחר דופק מהצד. [ויש כאלה שעושים את הכל ביחד ...]
אנחנו מעבירים את זמנינו ב"בזבוז" על אין סוף פריטים חסרי משמעות [ למי שלא נמצא בלופ ... ], כמו קפיצים בולמים, נעילות והגבהות ....
אבל, מזה נהנים ... ומי שלא, שיקנה סמוראי [ בלי לפגוע בסמוראים, ושתדעו שחבריי הטובים ביותר, הם סמוראים ...] ונהנים לטייל עם הרכב שעליו הוצאנו, ונהנים להפיק לקחים ממה שגילינו בטיול ומשפרים לטיול הבא ...
אז מה זה משנה אם זה עלה 1500 או 1892.65 לחודש ?
רונן, מתי טיול ?
אני אגיד לכם מה זה משנה.. זה משנה כי בחיים יש לכל אחד גבול לכל דבר ויש אנשים שרוצים להנות עם הג'יפ אבל לא בכל מחיר ואם מדובר על 10000 ש"ח בחודש אז לחלק מהאנשים זה לא שווה והם יבחרו אפיק הנאה אלטרנטיבי בדמות של רכב פחות בזבזני.
לא התחלתי את השרשור אבל אני חושב שמי שמתלבט וחושש מלקנות גראנד יכנס לשרשור ויראה כאן בסה"כ רכבים משופרים ש"חגגו" בשטח ובכביש וגם לא שילמו על החגיגה מחיר גבוה (לא יותר גבוה מאובדן ערך של משפחתומטית ממוצעת).
1. הכל ברוח טובה .
2. אתה צודק לגבי הגבולות. זה חשוב.
3. מי שמחפש ג'יפ שפוי, זה לא המקום. נקודה.
ג'יפ אמריקאי, עתיר סוסים וצילינדרים בהגדרה זה רכב יקר לאחזקה ובזבזני. ולא משנה דוגמא אחת חריגה או 3 .. שלא מעידות על הכלל.
רובינו כאן [וגם אצל אחינו הרנגלרים, XJ, והסופות ] משקיעים ברכבים לא מעט, ואף אחד שלא ימכור לי שב 1000-1500 ש"ח לחודש הוא גומר את החודש. אלא אם כן הוא [ הרכב, לא הנהג ...] עומד כל החודש ווגם אז לא בטוח. הרכב שותה 1:5 כך שבטיול אחד לדרום שזה בין 2-3 תדלוקים עברתם את הסכום שהוזכר. ואם אתה מגוזז, אז חסכת 40% .... עד ש ...
חברים, לטעמי חלק ניכר מהכיף בחיות המגודלות הללו, זה אפשרויות השיפור הבלתי מוגבל שלהן, ואני לא מדבר רק על חלקי מרכב, הגבהות סרנים וכו'. אלא בכל תחום.
עכשו שכל אחד יצבע את הקו האדום של עצמו, איפה שהוא רוצה, אבל יחד עם זאת א"א לצייר תמונה שאינה תואמת את המציאות. ודווקא עבור מי שיחשוב להכנס להרפתקאה הזאת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
1. הכל ברוח טובה .
2. אתה צודק לגבי הגבולות. זה חשוב.
3. מי שמחפש ג'יפ שפוי, זה לא המקום. נקודה.
ג'יפ אמריקאי, עתיר סוסים וצילינדרים בהגדרה זה רכב יקר לאחזקה ובזבזני. ולא משנה דוגמא אחת חריגה או 3 .. שלא מעידות על הכלל.
רובינו כאן [וגם אצל אחינו הרנגלרים, XJ, והסופות ] משקיעים ברכבים לא מעט, ואף אחד שלא ימכור לי שב 1000-1500 ש"ח לחודש הוא גומר את החודש. אלא אם כן הוא [ הרכב, לא הנהג ...] עומד כל החודש ווגם אז לא בטוח. הרכב שותה 1:5 כך שבטיול אחד לדרום שזה בין 2-3 תדלוקים עברתם את הסכום שהוזכר. ואם אתה מגוזז, אז חסכת 40% .... עד ש ...
חברים, לטעמי חלק ניכר מהכיף בחיות המגודלות הללו, זה אפשרויות השיפור הבלתי מוגבל שלהן, ואני לא מדבר רק על חלקי מרכב, הגבהות סרנים וכו'. אלא בכל תחום.
עכשו שכל אחד יצבע את הקו האדום של עצמו, איפה שהוא רוצה, אבל יחד עם זאת א"א לצייר תמונה שאינה תואמת את המציאות. ודווקא עבור מי שיחשוב להכנס להרפתקאה הזאת.
לפי הדברים שלך נראה לי שהייתה אי הבנה
ברכב שלי היו הוצאות של 1400+- בחודש שכללו תיקונים, ביטוח, שיפורים ואובדן ערך
ההוצאות לא כללו דלק, גז והרבה הרבה שעות עבודה שהושקעו על ידי בשיפור ואחזקת הרכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Jacob80
לפי הדברים שלך נראה לי שהייתה אי הבנה
ברכב שלי היו הוצאות של 1400+- בחודש שכללו תיקונים, ביטוח, שיפורים ואובדן ערך
ההוצאות לא כללו דלק, גז והרבה הרבה שעות עבודה שהושקעו על ידי בשיפור ואחזקת הרכב.
לפי החשבון הזה יותר זול להחזיק גרנד מאשר רכב ליסינג ... :)
שעות עבודה לא עולות כסף ?
גם אם הן שלך ואתה עובד במוסך מדרכה ?
זמן אינטרנט ?
טוב אחרי 8 שנים הגיע זמן לחשוב מתי להחליף .
בהמשך לשירשור תרגיל חשבונאי כמה שנים שוות את ההשקעה בשיפור הרכב .
גראנד 95 4L נרכש לפני 8 שני ב70,000 ש"ח עם 60,000 ק"מ יד ראשונה .
השקעות ללא טיפולים שוטפים ודלק .
1. בולמים אולדמן 2500 ש"ח .
2.קפיצים 1000 ש"ח .
3.פנהרד קידמי 1000 ש"ח .
4.יחסי העברה 4:10 4000 ש"ח .
5.צמיגים "31 KL71 ברישיון 4000 ש"ח .
6.פעמונים 2 1000 ש"ח .
7. שיפוץ גיר 7500 ש"ח .
8. רדיאטור + משאבה 1000 ש"ח .
9 . ריפוד גג 600 ש"ח .
סה"כ לא כולל עבודה עצמית 93,000 ש"ח .
הרכב היום יד 2 עם 160,000 ק"מ = פחות מחצי ממה שהושקע בו .
כלומר במידה וניתן לקבל 40,000 ש"ח על הרכב פריסת ההשקעות על גבי 8 שנים כ7000 ש"ח לשנה .
כדאי למכור ??????????
אלה שקנו WJ הפסידו מערך הרכב בשנתיים האחרונות 30,000 ש"ח
יובל... הרווחת :D
נניח שהיית שם 100K על משפחתומטית מבוקשת חדשה כמו.. טויוטה קורולה.
תיקונים ב 8 שנים האחרונות - נניח 0
צמיגים צריך?
נניח 5000 ש"ח תחזוקה לכל התקופה.
בכמה היית מוכר אותה יד ראשונה מודל 2002 40K במיקרה הטוב?
כמה הפסדת?
רמי לנהוג בגראנד כפי שידוע לך זה רווח בכול מקרה !
הנושא תרגיל חשבונאי כמה שנים כדאי להחזיק רכב כולל שיפורים .
בכול מקרה עדיין כף לי עם הרכב ואולי כדאי להחזיק בו עוד שנתיים ולהשלים עשיריה .