אתה יכול להראות שרטוטים של זה לדוגמא ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
Printable View
אתה יכול להראות שרטוטים של זה לדוגמא ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
נמרוד אני מציע שתעביר את השרשור הזה אולי (גם) לפורום ספורט מוטורי, הייתי מעונין שעוד אנשים יביעו דעתם כמו גם ברוך לביא ויובל מלמד.
הקטע הזה של קשתות אורכיות נפל עלי כרעם ביום בהיר (באילת:smile: ) . אני מתאר לעצמי שאתה יודע על מה אתה מדבר אבל משום מה זה לא מסתדר לי עם חודשים ארוכים של מחשבות ותכנונים כאשר המוטיב המרכזי בהם הוא קשתות רוחביות בלבד.בכל אופן אם זה באמת כך אז ברור שיש מקום לשרשור של : מה עדיף ? אורכיות או רוחביות בכלוב הראשי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי eilatmar
ומה אתה היית מעדיף? הרי עדיין לא ריתכת פיק ראשון בבאגי (ולאיזו קטיגוריה אתה מכוון, עוד לא הבנתי), אז תמיד יש את האופציה לתכנן שוב. בכל מקרה, נראה לי שיש מקום לתירגום מלא של גורם מוסמך לתקנון בשלמותו וכלשונו, למרות שאני גם הבנתי שהתצורה הזו תקנית-אחרת לא הייתי בונה ככה. לגבי מיקום השרשור-אני הייתי מעדיף אותו כאן, אבל לא הייתי פוסל פתיחה של דיון עקרוני בפורום ספורט מוטורי לגבי מבנים וכלובים, או צירוף הנושא לדיון הפתוח בעניין התקנות, דיון שמשתתפים בו רבים וטובים כמו יובל מלמד, אריה פאהן וברוך לביא-הרי בסה"כ הנושא קשור גם קשור לדיון הנ"ל שאמור, לדעתי, לשמש לנו, בוני הרכבים התחרותיים, פלטפורמה לשאלות העקרוניות.
קובי
מה אני הייתי מעדיף ? שאלה טובה. אין לי מושג, כיוון שעד עכשיו בכלל לא חשבתי שהאופציה הזאת אפשרית. אם תסתכל בדף השרטוטים של הכלובים ב fia (מצ"ב) תראה שאין אפילו כלוב אחד שהקשתות הראשיות הן אורכיות.הדפים המצורפים הינם מתוך תקנון ה fia שתרגם ברוך לביא. ולשאלתך אני מתכוון לבנות לקטגוריה הפתוחה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי kobiarava
פעם היה כאן http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=14034 קישור לתירגום המלא של התקנון(לפני העדכונים), דרך אתר מארשל'ס, אבל הוא פשוט לא נפתח וגם לא האתר, למישהו יש אולי העתק או קישור אחר?
אין מה לעשות חברים, צריך לקרוא את התקנות. לקרוא באמת. לא לרפרף. בסופו של דבר הכל יהיה מתורגם לעברית, אנחנו עכשיו במגעים כדי להשלים את התרגום. אבל זה שזה יהיה בעברית לא יעזור הרבה, עדיין צריך לקרוא ולהבין. התמונות הן רק ליווי לטקסט.
הבעייה עם התקנון שתורגם הוא שהוא היה בלי השרטוטים, שהיו מפוזרים בקבצים נפרדים ברחבי אתר הFIA, ועכשיו גם הם נעלמו, כי הם הוכנסו לתוך הטקסט...
מצ"ב התקנון.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
התקנון שצירפת הוא לא התרגום שהיה במרשל'ס, אלא התקנון שהיה בעמותת הנהגים ונכתב על ידי ברוך לביא. תקנון FIA מאפשר אפשרויות רבות הרבה יותר, אבל המחיר של החופש היחסי הזה הוא השפה הטכנית והמסובכת שבה הוא כתוב.
נמרוד בו נחזור או נתחיל לדון בנושא שעלה כאן במקרה (או שלא) קשתות אורכיות האם באמת זה חוקי ?
תעשה לי טובה תבדוק טוב טוב, ואם כן אז בו נפתח שרשור בפורום הבונים מה עדיף, פרקטי, קל, מסובך, חזק ???
חנן, אני בטוח. למה אני בטוח? כי אני קראתי את התקנות של הFIA. הישנות והחדשות. קראתי ולא רק הסתכלתי בתמונות...
תראה, זה כמו בנושא המיסים. יש סבך ענקי של תקנות, גם בFIA וגם, להבדיל, במשרד האוצר ורשויות המיסים. הסבך לא אומר לך מה לעשות בפועל, והוא בסך הכל משאיר הרבה מאד חופש. אבל הוא מציב כל מיני מגבלות בכל מיני כיוונים, ואתה צריך למצוא את הדרך שהיא הכי יעילה מבחינתך מבלי להפר אף תקנה.
רוב האנשים לא רוצים לדעת ולא לקרוא ולא להסתבך - אז הם שכירים. עובדים, מקבלים משכורת בסוף החודש, לא צריכים לדעת כלום.
באנלוגיה לתחום שלנו - האיש הסביר פשוט מאד יקנה מכונית שיש לה תקינה. רכב סטנדרטי T2 שנבנה על ידי סדנא מוכרת עם קבלות. "שכיר" - נוהג ונהנה.
מי שרוצה להיות "עצמאי" - לבנות רכב T1 בצורה יצירתית ולא שבלונית - אין לו ברירה, צריך ללמוד ולהכיר את התקנות ולתמרן בתוכן.
אני רואה שאתה במצב רוח פילוסופי הבוקר ;-) . כנראה שאני יוצא דופן כיוון שאני שכיר , אבל בקשר לרכב,,, T2 ? תעשה לי טובה , זה עושה לי בחילה !!! ועכשיו לנושא , בפעם השלישית אני אומר , מבקש , מציע... אז מה עדיף ? אורכית או רוחבית ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אין שום עדיפות עקרונית. זה חלק מהתכנון הכללי. עובדה שכל האפשרויות הנ"ל קיימות ועובדות בשטח.
שוב, חלפו מס' ימים....
במקביל להתחלת העבודה על המתלים, אני צריך בימים הקרובים להשלים את ה-X מאחורי הכסאות, אבל אני עדיין לא סגור ב100% איך לבנות אותו. האם הוא חייב להיות X סימטרי,שני אלכסונים המצטלבים ביניהם, או שאולי אני יכול לעשות אותו כשני אלכסונים שיוצאים מנקודה אחת (מעין V הפוך) או מרוחקים מעט זה מזה, כמו בכלובי ההדגמה בשרטוטי הFIA? הם חייבים להיות לכל גובה הכלוב, מרצפה לתקרה או שאני יכול לבנות את הX בין הרגליים האחוריות של הקשתות, בחלק שמעל לכיפוף, ולהוסיף אלכסון גם למטה? דבר נוסף, למיטב הבנתי אין בעיה לבנות אותם מחומר 1.25" (ולא 1.5" כמו הקורות הראשיות), נכון?
בתודה למגיבים-קובי
קובי לדעתי האיקס הזה הוא החלק הכי חשוב בכלוב ההתהפכות אז נראה לי שדוקא צריך לבנות אותו מצול וחצי, אבל איך אומר נמרוד ? צריך לקרוא את כל התקנון.ציטוט:
נכתב במקור על ידי kobiarava
בהצלחה.
X מפינה לפינה עד כמה שאפשר, הוא המבנה הנכון והחזק ביותר, ללא ספק. V ישר, לא הפוך, הוא אופציה סבירה. V הפוך לדעתי נחות, האזור שאתה רוצה לחזק הוא הפינה שמעל הראש שלך, אתה רוצה שכשהרכב מתגלגל על הפינה העליונה של הכלוב הכוחות יעברו בלחיצה של האלכסון אל הצד השני של השלדה.
עוד יותר טוב מX, וזו התצורה שלדעתי היא מחויבת אלא אם יש לך אילוצים אחרים, היא * אבל מסובבת כמובן... כלומר, מוט רוחבי אחד באמצע הגובה, שאליו כם מתחברות החגורות, וX. כן, נוצרת צומת של שש צינורות באמצע, קשה לביצוע אבל חזק ביותר. וניתן ורצוי כמובן לחזק עוד יותר את הצומת הזאת על ידי פחים.
לא לבצע א כלומר X שיש בו באמצע שני צמתים אחת ליד השנייה - כמו שרפי בנה בזמנו בבאגי שלהם. העקרון המנחה צריך להיות של משולשים בלבד, לא לפחד מצמתים מורכבים ממספר צינורות. בשרטוטי שלך קובי העקרון הזה נשמר, לכן הייתי משלים אותו עם צינור רוחבי מאחורי הנהג באותה הגובה של צינורות הצד, וX יפה שמתחבר מכל הפינות לאמצע.
יש אפשרות לV פתוח, עם מרחק מינימלי בין שני החלקים (300 מ"מ אם אני זוכר נכון). בקיצור.... לא תקרא את התקן- לא תדע.
אסף.
לפני הכל-תודה על התגובות
האמת שבדקתי שוב בתקנות (ברפרוף...) ואכן, מותר V עם רווח מינימלי של 30 ס"מ, אבל למען האמת כיוונתי בשאלה למה עדיף ולא מה תקני, כי זה אכן מופיע בתקנות. את התשובה קיבלתי מנמרוד (תודה) ואני אנסה להתאים את ה-X המדובר, עם הקורה אופקית, לרכב שאני בונה ואילוצים שלי. שני דברים שלא הבנתי באופן חד משמעי (אולי כי לא העמקתי מספיק הערב בחיפוש) הם: א) קוטר הצינור- מה התקן מחייב אותי, קוטר זהה לקורות הראשיות-48מ"מ או שניתן להסתפק בקוטרהקטן יותר-42מ"מ? ב) האם הX חייב להיות אנכי לחלוטין, כלומר בין התומכים הראשיים או שאפשר למקם אותו באלכסון בין רגלי הקשתות של הכלוב, בהנחה שהקורות אכן יגיעו מפינה לפינה נגדית?
בתודה מראש-קובי
לפי תקן 283 של הFIA,
הקשתות הראשיות צריכות להיות 45X2.5 או 50X2.0 מ"מ לפחות. שאר החלקים של הכלוב צריכים להיות 38X2.5 או 40X2.0 לפחות.
את השאלה לגבי הX לא הבנתי ממש, אתה יכול לזרוק איזה סקיצה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אוקיי, חיזקת את דעתי בעניין הקוטר לX, לא הייתי בטוח בעיניין אבל חשבתי שהחומר הקטן יותר יספיק.
לגבי ה-X, אני לא אחכה לסרוק סקיצות, ניסיתי להדגים ע"ג התמונות: סקיצה אחת של מה שהייתי רוצה לעשות מול סקיצה של הצורה המקובלת, וסקיצה של פשרה שבה קורת הרוחב לא עשויה מקורה אחת, בתקווה שדוגמאות מובנות מספיק